Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2008 yapımı 'The Curious Case of Benjamin Button' filminde Maple'ın mezar taşında isim, doğum ve ölüm tarihi yazmamaktadır. Bunun sebebi filmin başlarında Benjamin Button'ın Maple hakkında çok fazla bilgi sahibi olmamasıdır.
1972 yapımı 'Deliverance' filminde banjo çalan Billy Redden, aslında banjo çalmayı bilmiyordu. Bu sahnenin daha otantik olması için banjo çalabilen biri ağacın arkasında oyuncunun el hareketlerine göre çaldı.
1987 yapımı 'Spaceballs' filminde Dark Helmet karakterinin strafor bir bardak kullandığını görebilirsiniz. Bu bardaklar sette bulunan ekip tarafından etrafta bırakılıyormuş ve Mel Brooks da bunu evrenin bir parçası haline getirmeye karar vermiş.
2020 yapımı 'Palm Springs' filminde Sarah, Clifford Johnson adında bir fizikçiyle irtibata geçiyor. Bu karakter gerçek hayatta da bir bilim insanı ve filmin yapımcılarına 'zaman döngüsü' hikayesinde de birçok katkıda bulunmuş.
2017 yapımı 'Kong: Skull Island' filminde Marlow karakterinin ceketinde 'Kertenkele Şirketi' yamasu var. Bu yamam 1976 yapımı "Taxi Driver" filmindeki Travis karakterine bir göndermedir.
1983 'Scarface' filminde Tony ve Hektor'un arasında bir anlaşmazlık oluyor. Hector bu esnada 'Tamam, cara cicatriz', Türkçesiyle 'Tamam yaralı yüz' diyor. Tony'nin 'yaralı yüz' olarak hitap edildiği tek sahne budur.
2010 yapımı 'Oyuncak Hikayesi 3' filminde 237 sayısı üç kez karşımıza çıkar. Bu sayı 'The Shining'e bir referanstır. Yönetmen Lee Unkrich, büyük bir Stephen King hayranıdır.
2006 yapımı 'Pan'ın Labirenti' filminde solgun adamın çocuğunu yediği sahne aslında Yunan mitolojisindeki Satürn'ün çocuklarını yediği hikayeye dayanır.