gittigidiyor

LG, katlanabilir akıllı telefon / tablet patenti aldı

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
lg-katlanabilir-akilli-telefon-tablet-rvaa.jpg

LG, katlanabilir akıllı telefon / tablet patenti aldı

LG ilerleyen dönemde hem akıllı telefon hem de tablet olarak kullanılabilen bir cihaz sunabilir.
Akıllı telefon pazarında devamlı olarak yeni teknolojileri görmekteyiz ve bu segment, tablt segmenti ile benzer donanım bileşenleri ve yazılımları kullanırken, son dönemde hibrit yapı içeren bazı akıllı telefon modellerinin geldiği yönünde bilgiler ortaya çıkmakta.
lg-katlanabilir-cihaz-1jpg1484809728.jpg

Katlanabilir akıllı telefonların, açıldığı zaman tablete dönüşmesi ve böylece artık insanların akıllı telefon ve tablet olarak iki farklı cihaz taşıma zorunluluğunun ortadan kalkmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.
Geçtiğimiz günlerde Güney Kore devi Samsung'un bir patenti ortaya çıkmıştı. Bu patent, katlanabilir ekrana sahip akıllı telefonun açıldığında bir tablete dönüşmesi görülebiliyor.

Şimdi de benzer bir patent ile LG gündeme geldi. Baktığımızda cihaz açık halde tablet olarak kullanılabilirken, katlandığında ise akıllı telefon boyutlarına iniyor ve ayrıca bu şekilde cihazın hem önünde, hem de arkasında ekran yer alırken, bu da hibrit cihazın farklı bir kullanıcı deneyimi sunmasına neden oluyor.
lg-katlanabilir-cihaz-2jpg1484809745.jpg

Baktığımızda cihazın arka kısmında ekran, kamera, LG'nin klasik ses tuşları ve güç düğmesi görülebiliyor. Çift ekranlı olması da tek kameranın hem ön hem de arka kamera olarak kullanılabilmesine imkan tanıyor.
Henüz LG'nin bu yeni katlanabilir ekranlı hibrit modelinin ne zaman sunulacağına dair bilgiler bulunmamakta. Diğer taraftan Samsung'un ise ilk katlanabilir akıllısının bu sene içerisinde sunacağı iddia ediliyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst