gittigidiyor

Lig tv 4 için lisans alındı

cilginyurekli

Aktif Üye
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
1,560
Tepkime puanı
57
Puanları
48
Yaş
43
Konum
germany
LIGTV 4 İÇİN RTÜK LİSANSI ALINMIŞ...

KAYNAK (ALINTIDIR)

02.09.2015 tarih ve 2015/38 sayılı Üst Kurul Toplantısı Kararları

Toplantı No: 2015/38
Toplantı Tarihi: 02.09.2015

Karar No: 13
Karar Konusu: Kripton Televizyon Yayıncılık A.Ş. Unvanlı Kuruluşun
Logo ve Yayın Türü Değişikliği Talebi.
İnceleme ve Değerlendirme: İzin ve Tahsisler Dairesi Başkanlığı’nın 28.08.2015 tarihli ve 12209 sayılı yazısı ve eklerinin incelenmesi sonucunda;
Daire Başkanlığı yazısında aynen;
“İlgi: a) Kripton Televizyon Yayıncılık A.Ş.’nin 14.08.2015 tarihli yazısı,
b) Medya Hizmet Sağlayıcı Kuruluşlar İle Platform ve Altyapı İşletmecilerinin
Uymaları Gereken İdari ve Mali Şartlar Hakkında Yönetmelik.
Uydu televizyon (U-TV) yayın lisansı bulunan “Kripton Televizyon Yayıncılık A.Ş.” unvanlı kuruluş, “Çocuk programları-Çizgi Film” konulu “Tematik Yayın” türünü “Sağlık-Spor” konulu “Tematik Yayın” türü olarak ve “JOJO” olan TV logosunu “Lig TV 4” olarak değiştirmek üzere, ilgi (a) yazı ile talepte bulunmuştur.
Yayın türü değişikliği ile ilgili olarak, 6112 sayılı Kanunun Genel ve Tematik Yayın başlıklı 14 üncü maddesi (1)’inci fıkrasında, “Yayın hizmetlerinde, genel veya tematik içerikli yayın yapılabilir. Medya hizmet sağlayıcı kuruluşlar yayın lisansı başvurusu sırasında yayınlarının türünü Üst Kurula yazılı olarak bildirir. Üst Kurul tarafından bu kuruluşlara verilecek yayın lisans belgesinde yayının türü açıkça belirtilir.” hükmüne,
(2)’nci fıkrasında, “Yayın hizmetlerinin Üst Kurula bildirilen türde ve seçilen dilde yapılması zorunludur. Yayın türü talep üzerine Üst Kurulun izniyle değiştirilebilir. Yayın türünün değiştirilmesine ilişkin şartlar Üst Kurulca belirlenir. Lisans belgesinde belirtilen türe uygun yayın yapmayan kuruluş yayın lisansı şartlarını ihlâl etmiş sayılır.” hükmüne,
Logo/çağrı işareti değişikliği ile ilgili olarak, 6112 sayılı Kanunun 21 inci maddesinin (1)’inci fıkrasında, “İlgili mevzuata uyulması ve kamu düzeni ve genel ahlaka aykırı olmamak şartıyla, her türlü ad ve bu adı tasvir eden blok grafikler logo olarak; sesli duyurular ise çağrı işareti olarak kullanılabilir. Logo ve çağrı işaretlerinin Üst Kurul nezdinde tescili zorunludur. Medya hizmet sağlayıcı kuruluşlar, logo ve çağrı işaretlerini Üst Kurul izni ile değiştirebilirler.” hükmüne ve ilgi (b) Yönetmeliğin 18 inci Maddesinin 3 üncü fıkrasında “Üst Kurul nezdinde tescili zorunlu olan logo ve çağrı işaretleri Üst Kurulun izni ile değiştirilebilir. Logo ve çağrı işaretlerinin Üst Kurul nezdinde tescili için ilgili makam nezdinde marka tescil başvurusunun ibrazı zorunludur.” hükmüne yer verilmiştir.
Başvuru dosyası incelendiğinde, yayın türü değişikliği ve logo değişikliğine ilişkin gerekli bilgi ve belgeleri Üst Kurula ibraz eden “Kripton Televizyon Yayıncılık A.Ş.” unvanlı kuruluşun, televizyon yayın türünün “Sağlık-Spor” konulu “Tematik Yayın” türü ve “JOJO” olan logosunun “Lig TV 4” olarak değiştirilmesinin uygun olacağı değerlendirilmektedir.
Bu bağlamda; 6112 sayılı Kanun ve ilgi (b) Yönetmeliğin yukarıda yer alan hükümleri çerçevesinde, Türk Patent Enstitüsü’ne “Lig TV 4” ibaresi ile marka tescili bulunan “Krea İçerik Hizmetler ve Prodüksiyon A.Ş.” unvanlı kuruluş ile marka kullanım lisans sözleşmesi imzalayan “Kripton Televizyon Yayıncılık A.Ş.” unvanlı kuruluşun, “JOJO” olan TV logosunun “Lig TV 4” olarak ve televizyon yayınının “Çocuk Programları-Çizgi Film” konulu “Tematik Yayın” türünden “Sağlık-Spor” konulu “Tematik Yayın” türü olarak Üst Kurul kayıtlarında değiştirilmesi hususunda karar alınmasını teminen yazımızın Üst Kurula havalesini takdirlerinize arz ederim.”
Şeklinde değerlendirmelerde bulunulduğu,
Konu hakkında karar alınmasını teminen yazının Üst Kurula havale edildiği, anlaşılmaktadır.
Karar: Yapılan görüşmeler sonucunda, ayrıntıları yukarıda belirtildiği üzere;
Daire Başkanlığının talebinin kabulü ile; 6112 sayılı Kanunun 14 üncü ve 21 inci maddeleri ile Medya Hizmet Sağlayıcı Kuruluşlar İle Platform ve Altyapı İşletmecilerinin Uymaları Gereken İdari ve Mali Şartlar Hakkında Yönetmeliğin 18 inci maddesinde yer alan hükümler çerçevesinde, Türk Patent Enstitüsü’ne “Lig TV 4” ibaresi ile marka tescili bulunan “Krea İçerik Hizmetler ve Prodüksiyon A.Ş.” unvanlı kuruluş ile marka kullanım lisans sözleşmesi imzalayan “Kripton Televizyon Yayıncılık A.Ş.” unvanlı kuruluşun, “JOJO” olan TV logosunun “Lig TV 4” olarak ve televizyon yayınının “Çocuk Programları-Çizgi Film” konulu “Tematik Yayın” türünden “Sağlık-Spor” konulu “Tematik Yayın” türü olarak Üst Kurul kayıtlarında değiştirilmesine, oy birliği ile karar verildi.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst