gittigidiyor

Linux Trojanı "Hand of Thief"

aferin

Aktif Üye
Katılım
5 Nis 2012
Mesajlar
2,068
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Konum
ist
6ddb2450462828abf9aabc88d6bfb7fe_L.jpg


Masaüstü Linux kullanıcıları, diğer işletim sistemlerine oranlara, çok daha az virüsle karşılaşırlar. Ancak bu özelliğin ileride geçerli olmayacağı anlaşılıyor. Güvenlik uzamnları, özellikle Linux kullanıcılarını hedef alan yeni bir trojan saptadılar.

Hand of Thief (Hırsızın Eli) isimli torjanın aynı Windows sistemindeki trojanlar gibi, önce makineye yerleştiğini ardından hacker'a kullanıcı hakkında bilgiler göndermeye başladığı tespit edildi. Kullanıcı HTTPS protokolü kullansa bile trojan verilere ulaşmayı başarıyor. Bulaştığı makinedeki antivirüs yazılımlarını da devre dışı bırakabilen Trojan'ın çok tehlikeli düzeyde bir zararlı olduğu anlaşıldı.

Zararlı yazılımların alınıp satıldığı bir "hacker borsası"nda 2000 dolara satışa çıkarılan trojan için yaratıcısı ücretsiz güncelleme seçeneği de sunuyor. Böylece, virüs antivirüs yazılımları tarafınan deşifre edildikten sonra kendini değitirip farklı görünümlerde var olmaya devam edebilecek.

Linux kullanıcılarının sayısının gideerek artması, yakın gelecekte Hand of Thief gibi zararlı yazılımların sayısının artacağının işareti olarak kabul ediliyor.

Kaynak: CHIPonline
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst