gittigidiyor

Microsoft Office Programına En İyi Alternatif Programları

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Ücretsiz Office Programı Kullanın

Bilindiği gibi Ofis programları konusunda Microsoft liderlik koltuğunda oturmakta. Hemen hemen bütün ihtiyaçlara cevap veren ve her yeni çıkan sürümlerinde biraz daha kendini geliştiren Micrososft’un Office programları aynı zamanda ücretli. Birçok kişi bu Office programını kullanmak istese de ücretli olması insanları farklı alternatiflere yönlendirmekte.

İnsanların bu alternatiflere yönelmelerinin nedeni ise fiyatının biraz yüksek olması. Bundan dolayı sizler için Microsoft Office programının yerine kullanabileceğiniz alternatif programları ve hizmetleri bir araya getirdik. Microsoft Office programına alternatif olarak 2 seçenek sunacağız. Bunlar;


  • Microsoft Office Online
  • Google Drive

Alternatif Ofis (Office) Programları

Microsoft Office Online

Microsoft-Office-Online.jpg

İnternet üzerinden başta Word, Excel ve Powerpoint olmak üzere bütün Office programlarını ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bir online hizmet. Ayrıca 15 GB bulut depolama alanı da ücretsiz. Microsoft hesabı yada Office 365 hesabı girişiniz ile hemen kullanabilirsiniz.
Microsoft Office Online Kullanmaya Başla
Google Drive

Google-Drive.jpg

15 GB ücretsiz depolama alanı sunan Google Drive ile Gmail hesabınız ile giriş yaptıktan sonra her türlü ofis ihtiyaçlarınızı buradan çevrimiçi olarak karşılayabileceksiniz. Başta Word, Excel ve Powerpoint olmak üzere diğer ofis uygulamalarını da burada bulacaksınız.
Google Drive Online Kullanmaya Başla
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
office.jpg
Bilindiği gibi Microsoft Office birçok kullanıcının bütçesini zorlayacak fiyatlar ile satılıyor. Peki, biz herhangi bir ücret ödemeden nasıl dosya oluşturup düzenleyeceğiz? Bunun için birkaç adet alternatif bulunuyor. Sizler için en iyi Microsoft Office alternatiflerini bir araya getirdik. Şimdi en iyi üç Microsoft Office alternatifini inceleyelim:
1. Microsoft Office Online

Bilinen Office uygulamalarını online olarak kullanmayı sağlayan Online Office, bilgisayar da tanıdığımız Microsoft yazılımı ile aynı arayüzü kullanması nedeniyle en iyi alternatif olma özelliğini gösteriyor.
Microsoft Office Online Özellikleri
- OneDrive ile birlikte ücretsiz 15 GB depolama sunuyor
- Normal Office yazılımı ile benzer görünüm
- Kolay kullanım
- Taşınabilir mobil uygulamalar
- Belgeleri paylaşabilme

Uyumluluk
Online Office Microsoft tarafından geliştirildiği için uyumluluk ile ilgili bir sorun olma ihtimali çok düşük.
Microsoft Office Online’a nasıl ulaşabilirim?
Microsoft Office Online hizmetini kullanabilmek için office.live.comadresini ziyaret edebilirsiniz. Açılan sayfada kullanmak istediğiniz uygulamanın üzerine tıklayarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Click here to view the original image of 580x326px.
office-online.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
2. Google Drive

Google Drive başlarda Google Docs ve Google Drive hizmetleri şeklinde olmasına karşın daha sonra Google Drive adı altında birleşti. Kolay kullanılan ara yüzü ve hızlı çalışması gibi sebeplerden dolayı çok fazla kişi için tercih sebebi oldu.
Google Drive Özellikleri
- Kullanımı kolay arayüz
- 15 GB ücretsiz Google Drive depolama
- Oluşturulan belgeleri paylaşabilme
- Oluşturulan belgeleri bilgisayara indirebilme
- Mobil uygulamalar ile taşınabilir kullanım
- Üyelik olmadan dosya görüntüleyebilme

Uyumluluk
Google Drive üzerinde oluşturulan belgeler Office programlarında son derece uyumlu şekilde çalışıyor ve hata olmaksızın düzenlenebiliyor.
Google Drive’a nasıl ulaşabilirim?
Google Drive kullanabilmek için drive.google.com adresini ziyaret ederek kullanıma başlayabilirsiniz. Özelliklerin tamamını kullanabilmek için Google hesabı kullanmanızı da şiddetle tavsiye ediyoruz.
google-drive.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
3. Libre Office

Libre Office, Google Drive yada Microsoft Office Online gibi çevrimiçi çalışmaz. Kullanımı biraz daha zor ve bilinen Microsoft Office kadar istikrarlı çalışmasa da Microsoft Office için en iyi ücretsiz alternatifler arasına eklenebilir.
Libre Office Özellikleri
- Word, PowerPoint ve Excel uygulamalarının özelliklerini sunuyor
- Oluşturulan dosyalar taşınabilir bellekler ile her yere taşınabiliyor

Uyumluluk
Libre Office, tüm Microsoft Office yazılımları ile tam kapasite ve uyum içerisinde çalışabiliyor.
Libre Office’e nasıl ulaşabilirim?
Libre Office programını libreoffice.org adresini ziyaret ederek bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
libre-office.jpg
Gördüğünüz gibi kimse sizleri Microsoft Office yazılımlarını satın almaya zorlamıyor. Hem çevrimiçi olan Google Drive ve Office Online hizmetleri hem de çevrimdışı olan Libre Office hizmeti hiçbir ücret almaksızın kullanmanız içi
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst