gittigidiyor

Mozilla'dan Güvenlik Analiz Servisi

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Mozilla'dan Güvenlik Analiz Servisi[/h][h=2]Mozilla tarafından geliştirilen yeni bir sistem markanın en önemli tarayıcısı Firefox’a eklendi. İşte yeni özellike ile ilgili detaylar.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
mozilla-dan-guvenlik-analiz-servisi.png
İnternet tarayıcıları arasında önemli bir paya sahip olan Mozilla Firefox için önemli bir güncelleme geldi. Güncelleme ile birlikte Mozilla Firefox’a analiz servisi eklenirken, bu servisin güvenlik üzerine hizmet vereceği öğrenildi. Yeni servis ile ilgili açıklamalar Mozilla tarafından resmi blog sitesi üzerinden yapılırken, observatory olarak adlandırılan servis ile birlikte intenret sitelerinin güvenliği konusunda önemli verilerin sağlanabileceği ifade edildi.
Site Sahiplerine Yönelik Hizmet
Mozilla Firefox yeni servisi ile birlikte özellikle site sahiplerinin sitelerini daha güvenli bir hael getirmesini sağlayacak. Kişiler sadece URL girerek testlerin yapılmasını sağlayabilecek ve ardından kişilere detaylı bir şekilde rapor sunulacak. Sunulan raporda ise kişilerin bu konuda hangi yönlere ağırlık vermesi gerektiği ve hangi noktalarda güvenlik açığının bulunmasını öğrenebilmesi mümkün. Mozilla Firefox üzerinden güvenlik kontrollerinin isteyen herkes tarafından yapılabilir olması da bu konuda önemli bir bilgi sağlayacak.
Analiz sonrasında site güvenlik açısından 0 ile 130 arasında değişen bir puana da sahip olurken, bu puanlamaya göre kişiler güvenlik seviyesini de görebiliyor.
Fakat testler oldukça zor. Yapılan sorgulamalarda Mozilla Firefox ve Google gibi pek çok sitenin dahi güvenliği geçemediği görüldü.
Uygulamaya giriş için tıklayınız
[/FONT]
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst