gittigidiyor

Netflix 4K, Kısıtlamalarla Geldi

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]Netflix’in Ultra HD yayınlarını artık PC’den de izlemek mümkün.[/h]Netflix’te UHD çözünürlüğü bugüne kadar sadece sınırlı sayıda TV ve cihazla izlemek mümkündü. 4K yayın için artık çok pahalı cihazlara gerek yok. Windows 10 altında Edge internet tarayıcısıyla Netflix üzerinden UHD yayınları izlemek mümkün. Bu kısıtlamanın hem teknolojik, hem de lisans haklarıyla ilgili birçok nedeni var.
Teknolojik olarak baktığımızda, PC’nin bir 4K yayını oynatabilmesi için yüksek performans sunması gerekiyor. Ekran kartının kullanılan codec için donanım hızlandırmasına sahip olması en ideali. Codec desteği yoksa yayının işlemci üzerinde çözülmesi gerekiyor, bu da çok fazla işlem gücü gerektiriyor.
Lisans sahipleri, bilgisayar kelimesini duyunca pek te hoşnut olmuyorlar. Zira akıllı TV gibi kapalı sistemlere göre PC’lerde, lisans hakkına sahip ücretli yayınların kırılması çok daha kolay. Görünen o ki Netflix ve iş ortakları, Windows 10 ve Edge kombinasyonunun yeterince güvenli olduğuna ikna olmuşlar.
Windows 10 ve Edge ikilisi, daha önce de 1080p yayınlar için Netflix tarafından tercih edilmişti. Sadece bu kombinasyonla Play Ready Content Protection ve Protected Media Path gibi teknolojilerin kullanımı mümkün olabiliyor. Çoğu içerik sağlayıcısı yüksek çözünürlüklü materyallerin yayını için bu teknolojileri şart koşuyor.
Ancak PC’de Netflix 4K yayınlarını izlemenin donanımsal olarak da bazı kısıtlamaları söz konusu. UHD monitörlerde HDR desteği genelde yok, bu yüzden maksimum 4K keyfi için UHD televizyon kullanmak şart. PC tarafında da donanımsal problemler çıkabilir.
Ekran kartının öncelikle HDR desteğine sahip olması gerekiyor. Bu destek Intel Kaby Lake, Nvidia Maxwell veya AMD Polaris yongalardan itibaren veriliyor. Kaby Lake işlemciler muhtemelen Ocak ayında çıkacak, Maxwell Geforce 900 olarak piyasada, Polaris te Radeon RX 400 serisinde bulunuyor. Ayrıca kesintisiz yayın akışı için en az 25 megabit/s internet bağlantısı, Netflix 4KÖzel aboneliği (ayda 39,99 TL) gerekiyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst