gittigidiyor

Netflix’in Türkiye içeriklerinde yer alan ve teknoloji, bilim, sosyal ve kültürel tür

cilginyurekli

Aktif Üye
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
1,560
Tepkime puanı
57
Puanları
48
Yaş
43
Konum
germany
Netflix’in Türkiye içeriklerinde yer alan ve teknoloji, bilim, sosyal ve kültürel türdeki çoğu ilham veren bazı belgeselleri izleme fikrini değerlendirmek isteyebilirsiniz.
Kitle Sermayesi, milyar dolarlık bir sektöre dönüşen E-Spor, Amerika’nın zenginliklerinin belli bir kesimin elinde toplandığı ve bu sebeple son yıllarda sıklıkla eleştirilere maruz kalan temel bir konuya değinen Requiem for the American Dream gibi ilginizi çekecek belgeselleri de bu listesinde bulabilirsiniz.
Cowspiracy

Cowspiracy.jpg

Fabrika çiftçiliği dünyadaki doğal kaynakların önemli bir kısmını tüketiyor. Çevreci grupların normalde buna karşı çıkması gerekir fakat onlar bu krizi görmezden geliyorlar. Bir film yapımcısı, bu belgeselde bir komployu ortaya çıkarıyor.
DMT: The Spirit Molecule

DMT-The-Spirit-Molecule.jpg

DMT: The Spirit Molecule belgeseli, insanların ve diğer canlı türlerinin farkında olmadan ürettiği DMT isimli güçlü ve hayal gördüren bir bileşeni inceliyor.
Elektronik Kahramanlar

Elektronik-Kahramanlar.jpg

E-spor hızla yükseliyor ve milyar dolarlık bir sektöre dönüşüyor. E-sporun şaşırtıcı yükselişi, video oyunu oynayanlardan dünya şampiyonlarını, dijitalin elektronik kahramanlarını ortaya çıkarıyor. Bu belgesel, E-sporun yükselişini konu alıyor.
Güneş Devrimi

G%C3%BCne%C5%9F-Devrimi.jpg

Güneş Devrimi belgeselinde henüz gelişen güneş enerjisi sektörünün küresel çaptaki ekonomisi ve ABD’de iş arayan umutlu kişiler üzerindeki ilginç etkileri araştırılıyor. Tüm Dünya’ya hayat veren güneş, ekonomiye de güç verebilir mi? Sorunun cevabına belgeselde yanıt aranıyor.
Kitle Sermayesi

Kitle-Sermayesi.jpg

Son yıllarda dijital dünyada girişimcilerin hayallerini gerçekleştirebilmek için kitle fonlamasına koştuğunu biliyoruz. Bu belgeselde, üç bağımsız yaratıcı, dijital dünyada düşlerini gerçekleştirecek parayı bir araya getirebilmek için en popüler araç olan kitle fonlamasını kullanıyor.
Man vs Snake: The Long and Twisted Tale of Nibbler

Man-vs-Snake.jpg

25 sene önce “Nibbler” oyununda inanılmaz bir rekor kırarak ünlenen video oyunu şampiyonu Tim McVey, unvanını elinde tutmak için emeklilik günlerine veda ediyor… Şimdiye kadar bir Nokia cep telefonunda “Snake/Yılan” oyununu oynadıysanız, bu belgesel sizin de ilginizi çekecektir.
Particle Fever

Particle-Fever.jpg

14 Mart 2013 yılında bilimadamları Tanrı parçacığının varlığından kesin olarak emin olduklarını açıkladı. Tanrı parçacığının (Higgs bozonu) gizemini, senelerini onu çözmeye adayan bilim insanlarından dinleyebilirsiniz.
Print the Legend

Print-the-Legend.jpg

3D baskı dünyayı değiştirecek bir teknoloji. Bu işten servet kazanmak için yarışanların sayısı hiç de az değil. Ödüllü Netflix Orijinali Print the Legend belselinde üç boyutlu yazıcılarda pazar liderliği için yapılan yarış anlatılıyor.
Requiem for the American Dream

Requiem-for-the-American-Dream.jpg

ABD ekonomisi, zenginleri kayırıyor mu? Noam Chomsky, kendi görüşleri doğrultusunda Amerika’nın zenginliklerinin küçük bir grubun elinde nasıl toplandığını anlatıyor.
SlingShot

SlingShot.jpg


Dünyadaki kullanılabilir su kaynakları her geçen gün tükeniyor. Gelecekte su kaynakları çok daha önemli bir hale gelecek. Kişisel taşıma aracı Segway’in yaratıcısı, bu belgeselde ilginç zekasıyla dünyadaki su krizini çözmek için uğraşıyor.
Steve Jobs: Milyar Dolarlık Hippy

Steve-Jobs-Milyar-Dolarl%C4%B1k-Hippy.jpg

Apple’ın kurucu ortakları arasında yer alan Steve Wozniak gibi önemli süreçlerdeki bir dizi olaya şahit olan isimler, başında Steve Jobs olan Apple’ın küllerinden tekrar tekrar nasıl doğduğunu anlatıyor. BBC yapımı bu belgeseli mutlaka izleyin.
The Code

The-Code.jpg

Kainatı yöneten, gizli bir matematiksel kodla, ilginç bazı şekillerden seri katillere kadar her şeyi açıklamak mümkün olabilir mi? Üç bölümlük bu belgeselde hayatın altında yatan matematiksel kod inceleniyor.
The Internet’s Own Boy: The Story of Aaron Swartz

The-Internets-Own-Boy-The-Story-of-Aaron-Swartz.jpg

ABD’li bilgisayar programcısı, bilişimci, yazar ve aktivist Aaron Swartz, sosyal paylaşım sitesi Reddit’in kurucuları arasında yer alıyor. Tek işi Reddit’in kuruluşuna katkıda bulunmak değildi… Dolandırıcılıkla suçlanan Aaron Swartz’ın bu suçlamalardan sonra hayatında neler değiştiği bu belgeselde anlatılıyor.
The Search For Life

The-Search-For-Life.jpg

Drake denklemi ile Arecibo mesajının yaratıcısı ve dünya dışı canlılarla bilimsel anlamda ilk defa iletişim kurma girişiminde bulunan Amerikalı astrofizikçi Frank Drake, 1961 senesinde yazdığı efsanevi denklemle dünya dışı yaşamın araştırılmasına yönelik tavrı nasıl değiştirdiği belgeselde yanıt buluyor.
The Secret Rules of Modern Living: Algorithms

The-Secret-Rules-of-Modern-Living-Algorithms.jpg

Günümüzde trafik ışıklarından arkadaşlık sitelerine kadar her şey algoritmaların kontrolü altında. Matematik profesörü Marcus Du Sautoy algoritmaların gizli dünyasını ve işleyiş şeklini anlatıyor.
The True Cost

The-True-Cost.jpg

Giysi fiyatlarını düşük tutmanın bedelini, dünyadaki bu ürünleri üreten atölye işçileri hayatlarıyla ödüyor. The True Cost belgeselinde önemli bir sosyal konuya değiniliyor.
We Are Legion: The Story of the Hacktivists

We-Are-Legion-The-Story-of-the-Hacktivists.jpg

Bu belgeselde, gizli kalmayı başaran ve dijital dünyanın önemli bir gücünü kullanan “hacktivist” grubu Anonymous’un dünyası konu alınıyor.
When Two Worlds Collide

When-Two-Worlds-Collide.jpg

When Two Worlds Collide belgeselinde, Amazon’da yaşayan yerli halkın toprak ve ekonomi uğruna hükümetine karşı verdiği mücadelesinden bahsediliyor.
Zeitgeist: The Movie

Zeitgeist-The-Movie.jpg

Peter Joseph’in Zeitgeist: The Movie adlı belgeseli 11 Eylül Saldırısı, finansal entrikalar ve kanıt değeri taşıyan belgelere dair paradoksal teorilerle din, küresel finans piyasaları ve uluslararası güç yapısı arasındaki tartışmalı bağlantıları keşfe çıkıyor.
İlginizi çekecek bir başka izleme listesi: Silikon Vadisi ve Startup’larla ilgili 18 Film, Dizi ve Belgesel.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst