gittigidiyor

Nıntendo wıı: Oyun oynamak hıç bu kadar eğlencelı olmamıştı.

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Nintendo_Wii_by_bazzy17%25255B5%25255D.jpg

Ben bir oyun canavarıyım, öyle böyle değil hem de. Ne zaman sevdiğim bir oyunun başına otursam saatlerce kalabilirim. İşte Nintendo çıkarmış olduğu son ev konsolu olan Wii ile beni daha da bağımlı yapmayı başardı. Peki nedir Wii? Diğerlerinden neden ayrılır? Kızlar, çocuklar sever mi? Ailecek başına geçilebilir mi? Fiyat aralığı nedir? gibi soruların yanıtlarını bu yazıda alacaksınız. Ayrıca size bu aralar oynadığım oyunlardan da bahsedeceğim.
Bu güzel Japon konsolunun diğerlerinden bir farkı var. Sandalyenize oturup tuşlara basma devri bitti? Artık ayağa kalkıp Wii Remote ile gerçek bir oyuna deneyimine hazır olun? Bileğinize iple sabitlediğiniz Wii Remote’u kullanacağınız ele alıyorsunuz ve maceradan maceraya koşuyorsunuz. Tenis oynuyorsanız bir raket gibi vuruyorsunuz, bowlinge geçtiğinde elinizde bir top varmış gibi fırlatıyorsunuz. Voleybol oynadığınızda manşet alıp smaç basıyorsunuz
Çok hoş değil mi? Ve emin olun tek başınıza bile harika eğlenebilirsiniz. Ama eğer arkadaşlarınız ile beraberseniz gülmekten oyuna devam etme fırsatı pek bulunmuyor. Biz 4 kişi oynarken yerlerde yuvarlanıyorduk, ayrıca bir heyecan oluyor ki sormayın. New Super Mario Bors Wii oyunu 4 kişi ile oynanabiliyor. Marip platformlarını bizim ülkedeki herkes sever sanırım. İşte teknolojinin nimetlerinden yararlanan bu Mario oyunu hem zor, hem de 4 kişi oynandığını için tarif edilemeyecek bir eğlence kaynağı.
Wii’nin ek aparatlarına sahip olursanız gerçekçilik daha da artabiliyor. Balance Board’ı alırsanız Wii Fit gibi oyunları oynayarak kaloriler yakıp zayıflayabilirsiniz. Yogadan tutun, bisiklet ve pilatese kadar türlü türlü çalışmaların oyunlar var, koleksiyon geniş yani.
WIIFI12%25255B5%25255D.jpg
Şimdi biz annemle Ea Sports Active isimli bir oyunu oynuyoruz. Ona 1 aylık çalışma ayarladım. 3 gün egzersiz yapıyor Wii’nin karşısında, 1 gün de dinlenme. Ve çalışmalar gerçekten zor hani. Koşuyor, boks yapıyor, kayıyor, zıplıyor, germe bandıyla kol ve ayak kaslarını çalıştırıyor, eğiliyor, yürüyor derken haşatı çıkıyor yarım saatin içinde. 3 günde 600 kalori yaktığını söylemem lazım ama, öyle etkili. Spor salonuna gitme fırsatı olmayan, ya da fahiş fiyatlar ödemek istemeyenler için resmen cankurtaran bence. Kızlar sözüm size, ben oyun sevmiyorum diyorsanız bunun için bile alınır hani Wii.
Ben klasik oyunların dışında Grand Slam Tennis oynuyorum. EA Sports oyunu gerçekten iyi hazırlanıyor. Grafikleri filan değişik ama kesinlikle kaliteli bir tenis deneyimi sunuyor. Oyunun karşısına geçince ilk başta zorlandım, normalde tenis oyunlarına hemen adapte olan biriyim. Grand Slam’e katılınca ebeminkini gördüm. Avustralya ve Fransa’da geçirdiler resmen aha. İngiltere’de ölüp ölüp dirilerek şampiyon olabildim anca. Şimdi Amerika açıktayım. Oyunun online modu da var. Kablosuz modeminiz varsa hemen Wii’nin internet ayarlarını yaparak online moda giriyoruz ve dünyanın her yerinden bu oyunu oynayan insanlarla karşılaşıyoruz. Süper değil mi?
Wii internet tarayıcılardan Opera’yı destekliyor. Alışveriş kanalına girerek Opera’yı indiriyor ve nete de girebiliyoruz. Konsolun arkasındaki iki usb girişinden birine klavyede takabiliriz. Bir şeyler yazarken çok daha rahat oluyor öyle. Ayrıca eski Gamecube oyunlarını da klasik bir kol satın alarak oynayabiliyoruz. Mario, Kirby, Adventure Island, Contra, Circus filan derken enfes bir nostalji yaşayabiliriz. Ve yine ayrıca WiiWare’den Nintendo puanları ile süper eğlenceli oyunları indirerek keyfimize keyif katabiliriz.
tumblr_lq08usk5TB1qdqbqzo1_500%25255B4%25255D.jpg

Wii’de Mario’nun bütün oyunları harika. Özellikle de Super Mario Galaxy ve Super Mario Galaxy 2 manyak olmuş. 3 boyutlu ve rengarenk Mario dünyasına girdiğinizde aklınız başınızdan gidebilir. Yılın oyunları seçildi. Mario Galaxy 2 Famitsu’dan 40/40 aldı. Ayrıca bir sürü iyi oyun sitesinden tam puan olan 100 notunu aldı, o derece eğlenceli ve kaliteli bir oyun.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Ayrıca şu sıralar Racket Sports Party oyununu oynuyorum. Videonun açılışında Santorini’deki tenis kortunu görüyoruz. Orası oyunda ilk başta kapalı. Dünya turunda Şangay’da şampiyon olduktan sonra açılıyor. Ben ilk gördüğümde böyle etrafa bakıyordum. Mavi ve beyaz harika olmuş, artı gerçeğine de benzemiş. Deli gibi manzarayı seyrediyordum ve neredeyse yenilecektim aha. Raketle oynanan 5 oyun var içinde. Tenis, masa tenisi, squash, plaj tenisi ve badminton. Ayrıca arkadaşlarımızla beraber 4 kişiye kadar da oynayabiliyoruz. Raketle olan sporları sevenler için bu oyun gerçekten iyi, tavsiye ederim.
tumblr_llvjcyJcbJ1qhoeldo1_500%25255B7%25255D.jpg
tumblr_llvjbrijt91qhoeldo1_500%25255B7%25255D.jpg
Daha önce de yazmıştım burada, benim en sevdiğim Japon Kirby’dir. Ona resmen bayılıyorum, hem de deli gibi. Panda sevgimle eş değerdir sanırım. İşte Kirby’de Nintendo’nun karakterlerinden biri. Bu yüzden Wii’deki mükemmel oyunları ile her seferimde gönlümü çalıyor. Size oynadığım en güzel Wii oyununu tanıtıyorum: Kirby’s Epic Yarn. Her şeyi yemeği seven pembe canlımız iplikten bir domatesi mideye götürdüğünde olan olur ve kendisi de ipliğe döner. Sadece kendisi mi, bütün dünya da öyledir. İşte Kirby’nin bu dünyadaki macerasına konuk oluyoruz. Kirby yine şekilden şekile giriyor. Araba, balık, uzak gemisi, balon ve daha bir sürü şekle bürünüyor. Ama iplikten olduğu isi esas gücü olan düşmanını yutarak gücünü kullanamıyor bu sefer. Şu videoyu izleyip de bu oyunu oynamak istemeyen olmaz sanırım.

tumblr_lmj5y6iIFI1qc4r7vo1_500%25255B6%25255D.jpg

Böyle mükemmel bir oyun işte. Deli gibi oynuyorum şu sıralar, oyuna bitiyorum, ölüyorum, deliriyorum. 2 kişiyle de oynayabiliriz. Prens Fluff’ı yönetir diğer kişi. Zelda’dan, Donkey Kong’tan filan bahsetmedim ama onlar da külttür hani. Oyunları her daim olağanüstü olur, rekorlar kırar. Kirby candır, Wii Remote’u yan tutarak oynuyoruz platform oyunlarında. 2 ile zıplıyoruz, bire basarak da düşmanlarımıza ipimizi fırlatıyoruz aha. Kirby’nin yeni oyunu Ocak’ta raflarda olacak. Çıkmasını deli gibi bekliyorum.
Son olarak size dans oyunlarından olan Just Dance’ten bahsetmek istiyorum. Dünyada rekorlar kıran bu oyun, Zumba Fitness gibi kendi takipçilerini oluşturdu. Wii Remote’u elimizde tutarak ekranda gördüğümüz dans hareketlerini yapıyoruz. Bütün vücudunuz oynuyor, ilk başta ortaya komik görüntüler çıksa da zamanla ritme feci derece ayak uydurup usta olabiliyorsunuz. Just Dance çok eğlenceli ama biz arkadaşlarla oynadığımızda hiç bitiremedik bir şarkıyı. Çünkü sürekli yanımızdakinin yaptığı abuk hareketlere güldük durduk aha. Just Dance 3 Ekim’de çıkacak ve yine eminim ki ortalığı kasıp kavuracak.
Yakın zamanda usta olurum sanırım. Aileniz evdeyken oynamayın ama, çok pis dalga geçiyorlar. Ya da bizimkiler öyle yapıyor sadece aha. Hatta anne ya da babanızla oynayın, karnınıza ağrılar girecektir gülmekten.
İlk Nintendo Wii yazım böyle olsun. Gerek tek başınıza, gerekse arkadaşlarınızla oldukça eğlenceli saatler geçirebilirsiniz. Ayrıca ailecek de oynamaya oldukça müsait bir konsol. Canınız sıkıldığında girerseniz online moda, dünyadan birileriyle yarışırsınız. Tabu, Jenga, Bil Bakalım Kim? gibi oyunları bile Wii’de oynayabilirsiniz.
Wii’nin fiyatı diğer konsollara göre oldukça uygun hem: Sadece 259 lira! Mario Kart’lı Wii elektronik mağazalar da satılmakta, ayrıca Sahibinden veya Gitti Gidiyor tarzı sitelerden güvenilir profillerin sattığı Wii’ler de var. 200 liraya, 2. remote ve nunchuklı bir şekilde alabilirsiniz. Bence kaçırmayın derim, gerçekten fiyatı çok çok uygun, ve eşsiz bir eğlence sunuyor.

tumblr_lr8tzn6kEF1qar38v%25255B5%25255D.gif
Birazdan yine Kirby’s Epic Yarn oynayacağım.

Ayi-hooo diye açılıyor oyun, kawaii.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst