mehmetkarahanlı
Aktif Üye

Ben bir oyun canavarıyım, öyle böyle değil hem de. Ne zaman sevdiğim bir oyunun başına otursam saatlerce kalabilirim. İşte Nintendo çıkarmış olduğu son ev konsolu olan Wii ile beni daha da bağımlı yapmayı başardı. Peki nedir Wii? Diğerlerinden neden ayrılır? Kızlar, çocuklar sever mi? Ailecek başına geçilebilir mi? Fiyat aralığı nedir? gibi soruların yanıtlarını bu yazıda alacaksınız. Ayrıca size bu aralar oynadığım oyunlardan da bahsedeceğim.
Bu güzel Japon konsolunun diğerlerinden bir farkı var. Sandalyenize oturup tuşlara basma devri bitti? Artık ayağa kalkıp Wii Remote ile gerçek bir oyuna deneyimine hazır olun? Bileğinize iple sabitlediğiniz Wii Remote’u kullanacağınız ele alıyorsunuz ve maceradan maceraya koşuyorsunuz. Tenis oynuyorsanız bir raket gibi vuruyorsunuz, bowlinge geçtiğinde elinizde bir top varmış gibi fırlatıyorsunuz. Voleybol oynadığınızda manşet alıp smaç basıyorsunuz
Çok hoş değil mi? Ve emin olun tek başınıza bile harika eğlenebilirsiniz. Ama eğer arkadaşlarınız ile beraberseniz gülmekten oyuna devam etme fırsatı pek bulunmuyor. Biz 4 kişi oynarken yerlerde yuvarlanıyorduk, ayrıca bir heyecan oluyor ki sormayın. New Super Mario Bors Wii oyunu 4 kişi ile oynanabiliyor. Marip platformlarını bizim ülkedeki herkes sever sanırım. İşte teknolojinin nimetlerinden yararlanan bu Mario oyunu hem zor, hem de 4 kişi oynandığını için tarif edilemeyecek bir eğlence kaynağı.
Wii’nin ek aparatlarına sahip olursanız gerçekçilik daha da artabiliyor. Balance Board’ı alırsanız Wii Fit gibi oyunları oynayarak kaloriler yakıp zayıflayabilirsiniz. Yogadan tutun, bisiklet ve pilatese kadar türlü türlü çalışmaların oyunlar var, koleksiyon geniş yani.

Şimdi biz annemle Ea Sports Active isimli bir oyunu oynuyoruz. Ona 1 aylık çalışma ayarladım. 3 gün egzersiz yapıyor Wii’nin karşısında, 1 gün de dinlenme. Ve çalışmalar gerçekten zor hani. Koşuyor, boks yapıyor, kayıyor, zıplıyor, germe bandıyla kol ve ayak kaslarını çalıştırıyor, eğiliyor, yürüyor derken haşatı çıkıyor yarım saatin içinde. 3 günde 600 kalori yaktığını söylemem lazım ama, öyle etkili. Spor salonuna gitme fırsatı olmayan, ya da fahiş fiyatlar ödemek istemeyenler için resmen cankurtaran bence. Kızlar sözüm size, ben oyun sevmiyorum diyorsanız bunun için bile alınır hani Wii.
Ben klasik oyunların dışında Grand Slam Tennis oynuyorum. EA Sports oyunu gerçekten iyi hazırlanıyor. Grafikleri filan değişik ama kesinlikle kaliteli bir tenis deneyimi sunuyor. Oyunun karşısına geçince ilk başta zorlandım, normalde tenis oyunlarına hemen adapte olan biriyim. Grand Slam’e katılınca ebeminkini gördüm. Avustralya ve Fransa’da geçirdiler resmen aha. İngiltere’de ölüp ölüp dirilerek şampiyon olabildim anca. Şimdi Amerika açıktayım. Oyunun online modu da var. Kablosuz modeminiz varsa hemen Wii’nin internet ayarlarını yaparak online moda giriyoruz ve dünyanın her yerinden bu oyunu oynayan insanlarla karşılaşıyoruz. Süper değil mi?
Wii internet tarayıcılardan Opera’yı destekliyor. Alışveriş kanalına girerek Opera’yı indiriyor ve nete de girebiliyoruz. Konsolun arkasındaki iki usb girişinden birine klavyede takabiliriz. Bir şeyler yazarken çok daha rahat oluyor öyle. Ayrıca eski Gamecube oyunlarını da klasik bir kol satın alarak oynayabiliyoruz. Mario, Kirby, Adventure Island, Contra, Circus filan derken enfes bir nostalji yaşayabiliriz. Ve yine ayrıca WiiWare’den Nintendo puanları ile süper eğlenceli oyunları indirerek keyfimize keyif katabiliriz.

Wii’de Mario’nun bütün oyunları harika. Özellikle de Super Mario Galaxy ve Super Mario Galaxy 2 manyak olmuş. 3 boyutlu ve rengarenk Mario dünyasına girdiğinizde aklınız başınızdan gidebilir. Yılın oyunları seçildi. Mario Galaxy 2 Famitsu’dan 40/40 aldı. Ayrıca bir sürü iyi oyun sitesinden tam puan olan 100 notunu aldı, o derece eğlenceli ve kaliteli bir oyun.