gittigidiyor

No.1 a9

nokya

Aktif Üye
Katılım
28 Haz 2012
Mesajlar
580
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
almanya

NO.1 firmasının test merkezimize gönderdiği Watch S3 adlı akıllı saatten sonra bu kez sıradışı bir diğer ürün olan A9 adlı arazi telefonu bizlerle. Telefonun özelliği zorlu şartlara dayanıklı yapısı ve pratik fonksiyonları. Şantiye ortamı, doğa gezisi gibi ıslanma, düşme, tozlanma riski yüksek ortamlarda bu tür cihazlar ön plana çıkıyor. Dokunmatik ekran yerine büyük nümerik tuş takımı içerdiği için iş eldiveniyle bile sorunsuz kullanılabiliyor. Elbette akıllı telefon yerine özellikli telefon sınıfına üye olduğundan fiyatı şok edici biçimde sadece 35 dolar.
Genel Özellikler

  • Komple siyah ve siyah/turuncu renk seçenekleri
  • IP67 sertifikası
  • Toz, su, şok, basınç, donma korumaları
  • 2.4 inç 240 x 320 piksel renkli ekran
  • Nümerik tuş takımı
  • Dual SIM bekleme (GSM 850/900/1800/1900)
  • 50 metre mesafeli güçlü LED fener
  • 0.3 MP kamera
  • Kulaklık gerektirmeyen 30 kanal hafızalı FM radyo
  • Güçlü hoparlör
  • microSD kart yuvası (maks. 8 GB)
  • Bluetooth 2.0 kablosuz bağlantı
  • Araç içi video kaydı
  • 4800 mAh kapasiteli bataryayla 20 gün bekleme
  • USB çıkışıyla Power Bank özelliği
  • 3.5 mm kulaklık çıkışı
  • microUSB şarj/veri portu
  • Güçlü anten ve düşük radyasyon (> 0.28 W/KG)
  • Hesap makinesi, takvim, alarm, MP3 çalar, dosya yönetici, fotoğraf gösterici, kişiler
  • Türkçe dahil çok dilde arabirim
  • 137 x 64 x 28 mm boyut, 206.6 gram ağırlık (sadece batarya 77.7 gram)

Ürün kutusu beyaz renkli sert kartondan ve içinde koruyucu tabakalar var. Zarar görmesi imkansız zaten zorlu şartlara dayanıklı biçimde geliştirilmiş dedik.

Kutudan NO.1 A9 dışında tornavida, kullanma rehberi, şarj ve veri aktarımı için microUSB uçlu kablo çıkıyor. Bu kablonun aslında iki işlevi var ve birazdan göreceğiz.

Diğer parçalar devasa boyutlu 4800 mAh kapasiteli batarya ve buna özel vidalı kapak. Tornavida işte bu yüzden geliyor. Sıkı biçimde kapatıyoruz ki su girmesin. Batarya, normal telefonlardakilerden iki kat daha yüksek kapasiteli ama haliyle kalın. Tek başına 77.7 gram geliyor! 20 gün beklemede kalabileceği söyleniyor ki ayda iki kez şarj etmek yetiyor.

Tamamen siyah ve siyah ile turuncu karması renk seçenekleri olan telefon CAT serisi inşaat araçlarını anımsatıyor. Her yanda sert plastik darbe emici kaplamalar var. Nümerik tuşlar iri ve okumak net. Ortada beş yönlü menü butonu var. Ön kamera, ışık alıcısı vb yok. Düşük radyasyonlu güçlü antenden söz ediliyor. Su geçirmez mikrofon ve hoparlöre rağmen telefonla görüşme kalitesi başarılı.

Arka kısım açık geliyor. Bataryayı takmadan önce SIM kart ve microSD kart takma şansı veriliyor. microSD kart en fazla 8 GB destekli. SIM kartlar standart mini SIM ve aynı anda aktif kalabiliyorlar. 2G ile sınırlısınız. IP67 sertifikasının anlamı 1 metreye kadar derinlikte suda 30 dakikaya kadar kalabilme. Ek olarak tam kapsamlı toz koruması. Üstteki kamera maalesef 0.3 MP kıvamında ve fotoğraflar cihazdaki 240 x 320 piksel ekranı bile tatmin edemiyor. NO.1 A9 video çekilebilse de çözünürlük 176 x 144 piksel ve akış hızı sadece 4 fps!

Tepede canavar gibi güçlü bir fener var. İçindeki LED bildiğiniz basit LED’lerden değil ve 50 metreye kadar güçlü hüzme atabiliyor. Yüksek, düşük ve flaş olmak üzere üç mod destekliyor. Uzun süre açık kalsa da ısınma yaşanmıyor. Kamera yanındaki mazgallı alanda aşırı derecede güçlü bir hoparlör var. Normal telefonlardan en az 3 kat daha güçlü hissi verdi.

Fener geceleri kesinlikle büyük el fenerleri gibi iş görecek kapasitede. Piyasada 10 dolara satılan Cree LED’li fenerler gibi sonuçlar veriyor. 28 mm olan gövde kalınlığından ötürü bu tür geniş bir LED ve reflektör kullanılabilmiş.

Telefonun sadece sağ yanında butonlar var. Üste yakın olan fener aç/kapa mod tuşuna erişim kolay olsa da maalesef cepte taşırken kazayla açılabilir. Buna ait bir kilit yok. Telefonda nümerik tuş takımını kilitleseniz de fener bağımsız kalıyor. Ses aç/kapa butonları menüler içinde başka işlevler görebiliyor. Telefonda Wi-Fi ve GPS yok ama Bluetooth 2.0 bağlantı var. Bluetooth kulaklık ekleyip eller serbest görüşme yaptık. MP3 çalarla microSD karttan müzik dinlerken Bluetooth hoparlöre ses gönderebiliyor.

NO.1 A9’da tüm portlar altta. Sağdaki microUSB şarj portuna erişim biraz zor çünkü su geçirmez kapak sağa açılıyor ve arada sıkışıyor. Bunu PC’ye bağlarsanız ekranda veri/seri port seçenekleri geliyor. Veri seçilince telefondaki microSD karta erişim elde edilebiliyor. Ortada 3.5 mm kulaklık çıkışı var ve FM radyoyu dinlemek için kulaklık takmak gerekmiyor. Soldakiyse USB Power Bank özelliği ve telefon menüsünden açmadıkça güç göndermiyor. Kutudaki bu kablo aynı zamanda buraya takılıp microUSB girişli cihazlar şarj edilebiliyor.

Görüldüğü gibi USB güç ölçere aktarıp USB yük bağladığımızda 1 Amper akım değerinde 5V olan çıkış 4.84V değerine düştü ama sorun olmadı. 2A moduna geçince voltaj 4V altına indi yani 1A’den fazla çeken cihazları şarj etmek için yeterli kapasitede değil. 4800 mAh kapasiteli batarya boşalınca dolması 8 saat sürüyor ki normal. Bunu kullanarak diğer akıllı telefonları rahatça 1.5 kez şarj edebilirsiniz.

Menüde Türkçe desteği var ama 240 x 320 piksel olan ekran çok berrak değil. Hesap makinesi, takvim, alarm, MP3 çalar, dosya yönetici, fotoğraf gösterici, kişiler, sesli not alma, Magic Sushi oyunu, istenen saatte açılıp kapanma ve periyodik video çekme (timelapse misali) gibi basit uygulamalar tatmin edici seviyede.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst