gittigidiyor

Nvidia Ekran kartı Hakkında her şey

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Nvidia uzun zamandır beklenen gizemli etkinliğinin saatini açıkladı. Technopat olarak katıldığımız etkinlikten haber ve yorumlarımızı takip edebilirsiniz…

Cumartesi günü Türkiye saatiyle sabah 04:00’te Amerika Birleşik Devletleri’nde Teksas, Austin’de düzenlenecek etkinlikte Nvidia yeni ürün ve gelişmeleri dünya ile paylaşacak.
Watch live video from NVIDIA on www.t

nvidia-the-way-its-meant-to-be-played1.jpg


windows_7_updated.jpg


geforce-gtx-980-notebook-nv-header.jpg


NV-NVS-NOTEBOOK-New.jpg


maxresdefault.jpg


nvidiabooth.jpg


NVIDIA-stand-by-ASTOUND-Group-Los-Angeles-California.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
gdc-2015-nvidia-unveils-its-titan-x-gpu_16ax1920.jpg


Ekran kartlarının genel amacı oyun olarak biliniyor olsa da grafik kartlarının oyun oynatmak dışında da görevleri var.
Ekran kartlarının kullanım alanı oldukça geniş. Güçlü grafik gerektiren animasyon proğramları veya photoshop gibi bir çok profesyonel uygulama için de güçlü bir grafik işlemcisi gerekiyor.
Size bu rehberimizde hangi Nvidia ekran kartı modelinin size daha uygun olduğunu anlamanıza yardımcı olacağız!
gpu.jpg

Öncelikle kullanım amacınızı seçmeniz gerekiyor. Eğer ekran kartı sizin için önemliyse; ekran kartını oyun için mi kullanacaksınız? Yoksa dahaprofesyonel işler için bir grafik kartı mı arıyorsunuz?
Oyun için Ekran Kartı Seçimi Nasıl Olmalı?

Eğer amacınız oyun ise, ekran kartı seçenekleriniz oldukça çeşitli. FakatNvidia şirketi son kullanıcının yaşadığı kafa karışıklıklarını minimum düzeye indirmek için oldukça basit bir sıralama mantığı kullanıyor.
Bunu sizlere basit bir örnekle açıklayalım. Eğer karşınızda Nvidia 980 veNvidia 760 ekran kartı varsa ve seçim yapmanız istenirse yapacaklarınız çok basit.
Kaç GB olduğu, bit sayısı gibi daha detaylı verilere inmeden önce ekran kartının sayısal kısmının ilk rakamına bakın.
Birisi 9, diğeri ise 7. Bunun açıklaması Nvidia'nın koyduğu sıralama mantığına göre oldukça basit. 9 serisi yani daha yüksek olan rakam, 7 serisinden daha yeni nesil bir mimariye ve daha az enerji tüketimine sahip.
Bu bilgilerden sonra bakmanız gereken ikinci kısım ise tabii ki performans. Grafik kartının soldan ikinci rakamı ise performans hakkında size oldukça net bir bilgi veriyor.
nvidia-gefore-gtx-780ti-gaming-gpu-540x334.jpg


Nvidia cephesinde ekran kartlarına verilen en yüksek puan 8. 0 ile 8arasında değişen puanlama sistemi sayesinde hangi ekran kartının sizin için daha yüksek performans vereceğini anlamanız oldukça basit.
Örnek iki ekran kartımıza baktığımızda performans konusunda da 980'in 760'dan daha başarılı olduğunu açıkça görebiliyoruz.
Bu basit sıralama mantığı masaüstü grafik işlemcilerinde olduğu gibi laptoplarda kullanılan mobil ekran kartlarında da aynı şekilde çalışıyor.
Genel olarak özetlemek gerekirse; eğer ortalama bir oyuncuysanız yeni nesil ekran kartlarından performansı en az 4 veya 5 numarayla belirlenmiş olan bir ekran kartını seçmeniz ortalama bir oyun deneyimi için yeterli olacaktır.
Eğer çok üst düzey bir oyun performansı arıyorsanız kesenin ağzını açarakNvidia Titan serisine yönlenebilirsiniz.
Profesyonel İşler için Ekran Kartı Nasıl Seçimi Nasıl Olmalı?

Eğer bir grafikerseniz veya işiniz gereği ağır grafik performansı gerektiren programlar kullanmak zorundaysanız, sizin ekran kartı seçiminiz daha kolay olacaktır. Fakat bu tip ekran kartları bütçenizi oldukça zorlayabilir.
Oyun için bahsettiğimiz rakamlar profesyonel düzeyde işleriniz için oldukça yükseliyor. En az 7 veya 8 puan verilmiş Nvidia ekran kartlarını tercih etmeniz gerekiyor. Hatta iş yükünüze göre bu ekran kartlarının Ti ekine sahip olan Titanyum ısı borularına sahip modellerinden bir kaç tane bağlamanız bile gerekebiliyor.
Fakat Nvidia, profesyonel kullanıcılar için de grafik işlemci segmenti bulunduruyor. Nvidia Quadro serisi, yıllardır profesyonel kullanıcının ihtiyaçları için yeterli performansı sağlıyor.
nvidia-k6000-2013-07-24-01.jpg

Quadro serisinin masaüstü versiyonunda ise çok fazla model olmadığı için sıralamayı en yüksek performanslıdan en düşük performanslıya doğruQuadro M6000, Quadro M5000, Quadro M4000, Quadro M2000, Quadro K1200, Quadro K620, Quadro K420 şeklinde sıralayabiliriz.
Eğer mobil bir Nvidia Quadro ekran kartı almak istiyorsanız ise soldan ilk iki rakama bakmanız doğru tercih için yeterli olacaktır.
nvidia-gtx-900m-serisi.jpg



nvidia8.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]NVIDIA, Austin, Teksas’ta düzenlediği etkinlikte yeni GTX 1080 ve 1070 ekran kartlarını duyurdu.[/h]NVIDIA, Technopat olarak yerinde takip ettiğimiz DreamHack etkinliğinde, uzun zamandır merakla beklenen Pascal mimarili ekran kartlarını tanıttı. NVIDIA CEO’su Jen-Hsun Huang’ın katılımı ile başlayan etkinlikte, firma GTX 1080 ve GTX 1070 ekran kartlarının yanında GeForce Experience’a entegre edilecek yeni yazılımsal özelliklerden ve yeni VR teknolojilerinden bahsetti.

[h=3]Yeni Kral GTX 1080[/h]Jen-Hsun Huang, GTX 1080’i “Yeni Kral” olarak isimlendiriyor. Zira kart, firmanın bir önceki tek GPU’lu en güçlü modeli olan Titan X’ten 2 kat daha hızlı. Üstelik bu yüksek performansa rağmen tam 3 kat daha verimli çalışıyor. Bütün bu yüksek performans ve verimli çalışmanın arkasında ise yıllar süren AR-GE çalışmaları yatıyor. Huang, kartın geliştirilmesine harcanan bütçe ile Mars’a yolculuk yapılabileceğini dile getiriyor.

Peki GTX 1080’in bu yüksek performansının ve düşük güç tüketiminin ardındaki teknoloji ne ? Öncelikle kartın kalbinde Pascal mimarili bir GPU yer alıyor. NVIDIA mühendisleri tarafından tasarlanan bu GPU, 16nm FinFET fabrikasyon teknolojisi ile üretiliyor. NVIDIA’nın da sunumda belirttiği gibi GTX 1080, 16 nm ile üretilen dünyanın ilk ekran kartı olma özelliğine sahip. Aynı zamanda Pascal GPU’lu ilk oyun amaçlı üretilen ekran kartı da GTX 1080. 9 TFLOP işlem gücü ile kart, Huang’ın da belirttiği gibi “sorumsuz” bir güç sunuyor.
Bir başka yenilik de GDDR5X. GDDR5’in daha da verimli hale getirilmiş sürümü diyebileceğimiz bu bellek, uzayan isminden dolayı G5X olarak yazılıyor artık. Micron tarafından üretilen bellek yongaları karta toplamda 8 GB kapasite sağlıyor. Bu da kartın 4K oyun deneyimi için şimdiden hazır olduğunun habercisi.

[h=3]Güç Tüketimi[/h]GTX 1080’in geliştirilmesinde binlerce mühendis, iki yıl boyunca çalıştı. Huang’ın da belirttiği üzere Pascal, dünyanın üzerinde en büyük çaba harcanan GPU’su. Bu çabaların sonucunda da ortaya inanılmaz verimli ve yüksek frekanslarda çalışabilen bir GPU çıkıyor. GTX 1080, 1700 MHz’in üzerinde çalışırken sadece 180 Watt güç tüketiyor.
Pascal GPU’lar buna ek olarak asenkron veri işleme desteği de sunuyor. Bu sayede DirectX 12 ile çok daha verimli bir GPU kullanımı söz konusu oluyor. GPU’nun verimliliğine ek olarak GDDR5X bellekler de daha yüksek performans sunmasına rağmen GDDR5 ile aynı güç tüketimine sahip. Yani burada da bir Watt başına performans artışı söz konusu.
[h=3]Fiyat ve Çıkış Tarihi[/h]GTX 1080, Titan X’ten iki katı daha performanslı olmasına rağmen Titan X’in çıkış fiyatı olan 999$ yerine sadece 599$’dan satışa sunulacak. NVIDIA burada sadece performans ve güç tüketimine oynamıyor, aynı zamanda artık fiyat konusunda da AMD ile ciddi bir rekabete giriyor. Öte yandan bu kadar uygun fiyatlı bir amiral gemisi ister istemez akıllara firmanın yol haritasında 1080’den de daha güçlü bir oyun ekran kartı olup olmayacağı sorusunu getiriyor. Bunu zaman gösterecek.
GTX 1080’in bir de “Founders Edition” sürümü olacak. Bu sürümün fiyatı da 699$. Farkı konusunda ise herhangi bir bilgi verilmedi. Kartların ASUS, Colorful, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, MSI, NVIDIA, Palit ve PNY tarafından satılacağını da belirtelim. Satın almak isteyen kullanıcılar 27 Mayıs’ı beklemek durumunda.
[h=3] [/h][h=3]GTX 1070[/h]Duyurusu yapılan bir başka kart da GTX 1070. 1070’in dahi Titan X’ten güçlü olması, bizi belki de 1080’in güçlü olmasından daha çok şaşırtıyor. 10 Haziran’da satışa çıkacak olan kartın tavsiye edilen son kullanıcı fiyatı 379$. Founders Edition almak isteyen kullanıcılar karta 449$ ödemek durumunda.
[h=3] Ansel ile Print Screen Evrim Geçiriyor[/h]NVIDIA sadece donanım değil, yazılım konusunda da ön planda olan bir firma. GeForce Experience, firmanın başarılı yazılımlarına sadece bir örnek. Lansmanda tanıtılan Ansel teknolojisini de artık bu başarılı yazılım özelliklerine ekleyebiliriz. Ansel sayesinde destekleyen oyunlarda oyun içinde istediğiniz noktaya hareket ettirebileceğiniz bir kamera elde ediyorsunuz. Üstelik bu kamera ile çektiğiniz fotoğrafları normalin 32 katı çözünürlükte çekebiliyorsunuz.
Ansel sadece daha yüksek çözünürlük ve farklı açılar sunmuyor. Bu araç ile 360 derece fotoğraflar çekebiliyorsunuz. Daha sonra çekilen bu fotoğraflar sanal gerçeklik gözlükleri ile kolayca görüntülenebiliyor. Yine fotoğraflarınıza Instagram benzeri efektler eklemek de bu yazılım sayesinde mümkün oluyor. Yazılımın GeForce Experience içine entegre edileceğini düşünüyoruz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]Nvidia, GeForce GTX 1070’in tüm teknik ayrıntılarını paylaştı.[/h]Nvidia, Mayıs’ın ilk haftasında düzenlediği DreamHack etkinliğinde Pascal mimarili GeForce GTX 1080 ve GTX 1070’i tanıtmıştı. Technopat olarak yerinde takip ettiğimiz etkinlikte, GTX 1070’in Titan X’ten daha güçlü olduğu da belirtilmişti. GeForce GTX 1080’e oranla saat hızı biraz daha düşük olan GTX 1070 modelinde haliyle bellekler de (8Gbps GDDR5) biraz daha yavaş.
nvidia-geforce-gtx-1070-2-640x240.jpg
16nm Pascal mimarili grafik işlemciyle donatılan ekran kartının tüm teknik detayları açıklandı. Aşağıdaki tablo üzerinden detaylara erişebilirsiniz.

GPU Özellikleri
NVIDIA CUDA Çekirdeği1920
Temel Frekans1506
Boost Frekansı1683

Bellek Özellikleri

Bellek Veri Oranı8 Gbps
Toplam Video Belleği8 GB GDDR5
Bellek Arabirimi256-bit
Toplam Bellek Bant Genişliği256

Diğer Özellikler

VRDestekleniyor
NVIDIA AnselDestekleniyor
NVIDIA SLIDestekleniyor
NVIDIA G-SYNCDestekleniyor
NVIDIA GameStreamDestekleniyor
NVIDIA GPU Boost3.0
Microsoft DirectX12 API
Vulkan APIDestekleniyor
Open GL4.5
ArabirimPCIe 3.0

Görüntü Özellikleri

Maksimum Çözünürlük7680 x 4320 @ 60 fps
Görüntü ÇıkışlarıDisplayPort 1.4HDMI 2.0b
Dual Link-DVI
Çoklu MonitörDestekleniyor
HDCP2.2

Boyutlar

Yükseklik11 cm
Genişlik26.67 cm
KalınlıkÇift Slot

Güç Özellikleri

Termal Eşik94
Güç Bağlantıları8-Pin
Termal Tasarım Gücü (TDP)150 Watt
Tavsiye Edilen Güç Kaynağı500 Watt

10 Haziran’da satışa çıkacak olan kartın son kullanıcı fiyatı 379 dolar olacak. Founders Edition modelinin fiyatı ise 449 dolar olarak belirlenmiş.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
nvidia1070.png
Yeni nesil yapıtlar ile birlikte ihtiyaç duyulan donanımlar arasında yer alan ekran kartları, gün geçtikçe yenilenmeye devam ediyor.
Ekran kartı dediğimiz zaman ise akıllara gelen firmalardan ilk sırada yer alan Nvidia firması, Bu ayın ilk haftası içerisinde yeni ekran kartı modelleri olan Nvidia GTX 1070 ve Nvidia GTX 1080 donanımlarını tanıtmıştı.
Bugün ise, önümüzdeki haftalarda satışa çıkması beklenen Nvidia GTX 1070 için yapılan Benchmark testlerinin sonuçları gün yüzüne çıktı.
Peki, test sonuçları ne alemde?

Pascal mimarisi ile geliştirilen donanımımız, 8 GB GDDR5 hafızaya sahip iken sahip olduğu 8 Gbps hız ile bir önceki nesle göre bir hayli geliştiğini görmüştük.
Peki, bu gelişme test sonuçlarına nasıl yansıdı? Dedikodulara yansıyanTITAN X kapışmasının sonuçları ne oldu? Gelin hep beraber yapılan test sonuçlarına göz atalım.
GTX 1070 3Dmark:
gtx10703dmark.png

GTX 1070 Battlefield 4:
gtx1070bf4.png

GTX 1070 Bioshock Infinite:
gtx1070bio.png

GTX 1070 Dirt Rally:
gtx1070dirt.png

GTX 1070 Hitman 2016:
gtx1070hitman.png

GTX 1070 Rise of The Tomb Raider:
gtx1070tomb.png

GTX 1070 The Division:
gtx1070divison.png

GTX 1070 Unigine Heaven:
gtx1070unigineheaven.png

Yapılan testler sonucunda, Nvidia GTX 1070 donanımının iyi bir iş çıkarttığını söyleyebiliriz.
AMD Radeon R9 serisi ile neredeyse başa baş olduklarını gördüğümüz testlerin bu sonuçlarının tam olarak doğru olmadığını da belirtelim.
Bunun nedeni ise, ürün satışa sunulduğu anda donanıma uygun yazılımlar geliştirilecek ve yapılacak olan güncellemeler ile bu rakamlarda oynamaların olduğunu göreceğiz. Ve evet Nvidia GTX 1070 ekran kartı TITAN X'i yeniyor...
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Nvidia GeForce GTX 1070 Testlerde Ne Kadar Başarılı?[/h][h=2]Nvidia tarafından geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan Nvidia GeForce GTX 1070 için test sonuçları paylaşıldı. İşte ekran kartını testlerde gösterdiği performans.[/h]
nvidia-geforce-gtx-1070-testlerde-ne-kadar-basarili.jpg
Pascal tabanlı ekran kartı olarak kullanıma sunulan Nvidia'nın son modellerinden birisi olan GeForce GTX 1070 için ilk testler de yapılmaya başlandı. GeForce GTX 1070 için en çok merak edilen detay performans olurken, testlerden bu konuda pek çok bilgiye erişim sağlanabilmesi mümkün oldu.
GeForce GTX 1070, aynı markanın daha önceli modelleri olan GTX 980 ve GTX Titan X olarak adllandırılan modellere göre GeForce GTX 1070 performansı daha iyi görülürken, test sonuçlarında da bu durum kanıtlanmış durumda .fakat GeForce GTX 1070 ile diğer modeller arasndaki farkın çok olmadığını da söylemek gerek.
Alt Seviye Performans GeForce GTX 1070
Nvidia’nın tarafından üretimi yapılan GeForce GTX 1070'in alt seviyeye yönelik oluşturulduğu açılkandığından dolayı bu konuda test sonuçları da makul görülebilir. Test sonuçlarında tüketim konusunda GeForce GTX 1070'in bekleme konumunda 61 Watt, aşırı yükte ise 224 Watt enerji tüketimi yaptığı görülürken, aynı zamanda hız aşırtma konusunda da cihazın olduça başarılı olduğu görülüyor.
GeForce GTX 1070 için yapılan hız aşırtma testlerinde bu durum daha net olarak görülürken, 2075MHz seviyesine kadar ekran kartı destek sağlamış durumda.
Çok Tutulacak!
Şu anda piyasadaki pek çok modelden çok iyi durumdaki GeForce GTX 1070'in oyun severler tarafından tercih edilmesi bekleniyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Nvidia, Pascal tabanlı GeForce GTX 1070 ve 1080 ekran kartlarını dizüstü platformuna getirmeyi hedefliyor. Peki, dizüstü için Nvidia GTX 1070 ve 1080 neler sunacak?


nvidia-geforce-gtx-1080-sli-stylized-in_system.JPG
Nvidia, GeForce GTX 1070 ve 1080 ekran kartlarını satışa sunmasının ardından, dizüstü bilgisayar platformundaki oyuncuların beklentilerini arttırmıştı.
Otoriteler şirket tarafından GTX 1070M ve GTX1080M çözümlerinin piyasaya sürülmesini beklerken, Nvidia beklenmeyen bir sürprize hazırlanıyor.
Nvidia geçtiğimiz yıl GTX 980 ekran kartının mobil platforma uyumunu sağlayarak yüzde 35 oranında bir performans artışını meydana getirmişti.
ITE'yi 100 Watt'ta tutan firma, böylece ekran kartında aşırı ısınmayı engellemişti.
Şirket, 2016 yılı içerisinde ise GeForce GTX 1070, GeForce GTX 1080çözümlerini doğrudan mobile uyarlama yoluna gidecek.
150W ve 180W değerlerini dizüstü platformda kullanan firma, Thunderbolt 3/USB Type-C ile harici ekranlara bağlanabiliyor.
Dizüstü platformunda ana akım olarak ise, Mobile PCI Express Module -MXM 3.0 Type B devre kartı kullanımı yoluna gidilecek.
Şirketin bu tercihi ile birlikte ekran kartlarının mobil uyarlamasında 100W gibi bir değer kullanması bekleniyor.
Guru3D'de yer alan habere göre Nvidia'nın Pascal tabanlı mobile uyarlananGeForce GTX 1070, GeForce GTX 1080 ekran kartlarını Eylül ayındapiyasaya sürmesi bekleniyor.


sli-ultra-bridge.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Yeni nesil Nvidia Pascal işlemcilerin detaylı bir listesi daha yayınlandı.

Mayıs başında Pascal mimarili Nvidia grafik kartları duyurulmuştu. Her ne kadar ilk modeller GeForce GTX 1080 ve GeForce GTX 1070 olsa da, elbette hepsi bunlarla sınırlı değil.
Bu listede GP100 GPU’lu 19 grafik kartının ismi yer alıyordu. Ayrıca benzer şekilde GP102’li kartların isimleri de bu listede geçiyordu. Son olarak, GP100, GP102, GP104, GP106, GP107 ve GP108 GPU’ların kullanıldığı kartların yeni bir listesi daha yayınlandı.
Listede yine GeForce GTX 1080, GeForce GTX 1080 Ti, GTX 1070 Ti ve GTX 1060 Ti ve bu kartların mobil versiyonları bulunuyor.
Yeni listedeki grafik kartları:


  • GP100-A01P / GP100-VSXB-24 A1-5X
  • GP100-890 A1
  • GP102-400 A1
  • GP104-200-A1 / GP104-PS-NB
  • GP104-200-A1 / GP104-PR-DT
  • GP104-200-A1 / GP104-PS-DT
  • GP104-400-A1 / GP104-PR-DT
  • GP104-400-A1 / GP104-PS-DT
  • GP104-725-A1 / GP104-PS-DT
  • GP104-950-KD-A1 / GP104-PR-DT
  • GP104-975-A1 / GP104-QS-9XX
  • GP104-985-A1 / GP104-QS-9XX
  • GP106-300-A1 / GP106-QS-V0-F0-300-V1
  • GP106-400-A1 / GP106-QS-400-V1
  • GP106-750-A1 / GP106-QS-750
  • GP104-150 A1

Bu listede adı geçen işlemciler arasında en ilgi çekici olan GP102-400 olarak tanımlanıyor. Bu grafik işlemcinin, Nvidia tarafından çıkarılacak yeni nesil Titan X muadili ekran kartında kullanılacağı söyleniyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Gigabyle, GeForce GTX 1080 Xtreme Gaming ekran kartını duyurdu. GTX 1080'in özel soğutmalı uygulanmış ve hız aşırtılmış versiyonu olan Xtreme Gaming'in özellikleri


gigabyte-gtx-1080-1465471219.jpg


Nvidia'nın Pascal mimarili yeni amiral gemisi GTX 1080'i duyurmasından sonra üçüncü parti üreticiler kendi çözümlerini duyurmaya başladı.
GeForce GTX 1080 Xtreme Gaming Özellikleri

Şimdi de Gigabyte, GTX 1080'in referans modelinden farklı olarak özel bir soğutma çözümü kullandığı ve hız aşırtma yaptığı GeForce GTX 1080 Xtreme Gaming modelini resmi olarak duyurdu.
Üzerinde üçlü WindForce Stack 3X soğutma çözümü bulunan ekran kartı, belirtilen bilgilere göre overclock anlamında da büyük potansiyel barındırıyor.






Henüz hızı tam olarak açıklanmayan ekran kartı, G1 Gaming modeline benzer özellikler taşıyabilir. Hatırlarsanız o model Gaming modunda 1,835 MHz, OC modunda ise 1,860 MHz hıza çıkıyordu.
Üzerinde 16.8 milyon renkli RGB LED aydınlatma bulunan ekran kartı, dört yıllık bir garanti sunuyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=2]GPU HIZLANDIRMALI HESAPLAMA NEDİR?[/h][FONT=&quot]GPU hızlandırmalı hesaplama, bir grafik işlem biriminin (GPU) bilimsel, analitik, mühendislik, tüketici ve kurumsal uygulamaları hızlandırmak için bir CPU ile birlikte kullanılmasıdır. 2007 yılında öncülüğünü NVIDIA'nın yaptığı GPU' hızlandırıcılar, artık dünya genelinde devlet laboratuvarları, üniversiteler, kurumlar, küçük ve orta işletmelerin enerji verimli veri merkezlerini güçlendirmektedir. GPU'lar otomobillerden cep telefonlarına ve tabletlere, insansız hava araçlarından robotlara, çeşitli platformlardaki uygulamaları hızlandırıyor.
[h=2]GPU'LAR UYGULAMALARI NASIL HIZLANDIRIYOR[/h]GPU hızlandırmalı hesaplama, kodun kalan kısmı CPU üzerinde çalışmaya devam etse de, uygulamanın hesap-yoğun kısımlarını GPU'ya yükleyerek olağanüstü bir uygulama performansı sunar. Kullanıcı perspektifinden, uygulamalar önemli derecede daha hızlı çalışır.
how-gpu-acceleration-works.png


[h=2]CPU İLE GPU KARŞILAŞTIRMASI[/h]CPU ve GPU arasındaki farkı anlamanın basit bir yolu, görevleri nasıl işlediklerini karşılaştırmaktır. CPU ardışık seri işlem için optimize edilen birkaç çekirdekten oluşurken, GPU birden fazla işi eşzamanlı olarak yürütmek için tasarlanan binlerce daha küçük, daha verimli çekirdekten oluşan büyük ölçüde paralel bir mimariye sahiptir.

GPU'lar paralel iş yüklerini verimli bir şekilde işlemek için binlerce çekirdeğe sahiptir.
cpu-and-gpu.jpg

Eğlenceli bir CPU ve GPU karşılaştırması için aşağıdaki video klibine bakın.



Sektörde öncü yüzlerce uygulama GPU hızlandırmalıdır.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Nvidia'nın Pascal mimarili GTX 1080 ve 1070'in satışa çıkmasının ardından şirketin GTX 900 serisinden birçok ekran kartı ucuzladı.


980-ti.jpg


NVIDIA'nın Pascal mimarili yeni ekran kartları GeForce GTX 1070 ve GTX 1080 kısa bir süre önce satışa çıktı.








Yeni ekran kartlarının satışa çıkmasıyla birlikte GTX 900 serisi ekran kartlarının fiyatlarında bir düşüş yaşandı.
Fiyatlarda 125 dolara varan düşüş!

Yurtdışı fiyatlarına göre GeForce GTX 980 Ti fiyatında 125 dolar, GTX 980fiyatında ise 75 dolarlık bir düşüş yaşandı.
Öte yandan satış rakamları biraz daha iyi olan GeForce GTX 970 modelinde25 dolarlık bir indirim söz konusu.
970.jpg

Henüz tüm ülkelere yansımayan bu fiyat düşüşünün yakın zamanda biraz daha artarak tüm bölgelerde görülmesi bekleniyor.
Bir başka deyişle eğer en yeni NVIDIA kartlarını değil de, 900 serisinden bir model almak istiyorsanız fiyatları takip etmenizde fayda var.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
NVIDIA'nın halihazırda en güçlü ekran kartı olan GTX 1080'den bile daha güçlü olacak Titan geliyor. GP102 GPU'sunu kullanacak Titan, önümüzdeki günlerde resmi olarak duyurulacak.


titan2.png
Son dönemde ekran kartı piyasasında oldukça hareketli günler geçiriyoruz.





NVIDIA tarafında yeni Pascal mimarisine sahip GTX 1080 ve GTX 1070modelleri, AMD tarafında ise RX 400 serisi ekran kartları gündemde.
Yeni bir TITAN geliyor!

Gelen dedikodulara göre NVIDIA, GTX 1080'den daha güçlü olacak veGP102 kod adlı GPU'yu kullanacak yeni Titan modeliyle tüketicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.


titan-1466594421.jpg

Her ne kadar bu kartın GTX 1080 Ti ismiyle tanıtılma ihtimali olsa da, gelen bilgiler kartın yüksek ihtimalle Titan ismini alacağı yönünde.





Daha fazla Cuda çekirdeğine sahip olması beklenen yeni Titan, yine 16nm FinFET üretim sürecine sahip olacak.
GTX 1080'de olduğu gibi GDDR5X bellek tipi ile gelmesi beklenen modelin fiyatı ise 999 dolar olabilir.


 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Nvidia’nın 3 GB bellekli yeni bir ekran kartı çıkarmaya hazırlandığına dair sızıntılar var.

Nvidia’nın birkaç hafta önce resmen tanıttığı Pascal mimarili yeni ekran kartı raflarda olucak. Ancak bu arada, şirketin 3 GB bellekli yeni bir model daha hazırladığına dair söylentiler çıktı.
Bu söylentilere göre ilk bakışta Nvidia, normalde 6 GB olarak çıkarılan GTX 1060 modelinin bir de 3 GB sürümünü çıkarmaya hazırlanıyor gibi görünüyor. Ne var ki ilk elden aldığımız bilgiler, 3 GB hafızalı bir GTX 1060 modeli olmayacağının altını çiziyordu.
İnternete sızan bilgilere bakınca, çıkışı beklenen 6 GB GTX 1060 ile, bu yeni modelin teknik özellikleri arasında sadece bellek miktarı farkı olmadığını görüyoruz. Kullanılan grafik işlemci de 1060 modeline göre daha kısıtlı olacak gibi görünüyor.
Teknik özelliklerde önemli bazı değişiklikler söz konusu. En büyük farklardan biri CUDA çekirdek sayısı. GTX 1060 6 GB versiyonda 1280 CUDA çekirdeği yer alırken, 3 GB olacağı söylenen modelde ise 1152 CUDA çekirdeği bulunduğu iddia ediliyor. Bu pek alışıldık bir durum değil.
Olası Teknik Özellikler:


  • GP106 GPU,
  • 16nm üretim mimarisi,
  • PCI-Express 3.0 x16 arabirimi,
  • 3 GB RAM,
  • DirectX 12 desteği,
  • GDDDR5 bellek,
  • 4.4 milyar transistör,
  • 192-bit veriyolu,
  • 6 pin güç bağlantısı,
  • 100 Watt TDP,
  • 3 x DisplayPort 1.4,
  • 1 x HDMI 2.0b,
  • 1 x DVI

GTX 1060 6 GB modelde GP106-400-A1 grafik yongası kullanılıyor. 3 GB versiyonda ise GP106-300-A1 kod adlı Pascal işlemcinin kullanılacağı iddia ediliyor. 3 GB versiyonun bütçe dostu olacağı ve 6 GB versiyona göre arada önemli bir fiyat farkı olacağı belirtiliyor.
Nvidia GeForce GTX 1060’ın referans modeli 299 dolar fiyat etiketine sahip. Ancak özel tasarımlı modeller 249 dolar seviyesinde satın alınabilecek. Çıkacağı iddia edilen 3 GB versiyonun fiyatının ise 199 dolar olacağı fısıldanıyor.
Tüm bu detaylar bize aslında Nvidia’nın GTX 1060 için 3 GB kapasiteli bir model hazırlamadığını, sızan bilgilerin olası bir GTX 1050 modeline ait olduğunu düşündürüyor. Nvidia’dan 3 GB GTX 1060 olmayacağına dair yapılan kesin açıklamayı da işe katınca, bu kanı güçleniyor.
Bizim tahminimiz, Nvidia’nın yakında giriş seviyesine hitap edecek bir GTX 1050 modeli çıkaracağı yönünde. Ancak tabii elimizdeki tüm veriler sızan söylentilerden ibaret, o yüzden yanılıyor olabiliriz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Nvidia'nın Pascal Mimarisi ile güçlendirmiş olduğu yeni ekran kartı Nvidia GeForce GTX 1060 satışa sunuldu. GeForce GTX 1060 fiyatı ve özellikleri


nvidia-gtx-1060.jpg


NVIDIA bugün, hız ve güç verimliliğinde başarılı bir performans sergileyen GTX 1080 ve 1070 ürünlerinden sonra, NVIDIA GeForce GTX 1060 grafik kartını Pascal oyun GPU'su ailesine ekledi ve satışa sundu.






GeForce GTX 1060 özellikleri ve fiyatı

249 dolar gibi bir fiyatla piyasaya çıkan GTX 1060 da Pascal mimarisini temel alan tüm GPU ailesi gibi hız için tasarlanmıştır ve watt başına en iyi performansı sunması için optimize edilmiştir.
Son teknoloji FinFET 16nm mimarisi ile üretilen GTX 1060, GTX 980 seviyesinde performansa ek olarak sanal gerçeklikte de iki kat daha fazla enerji verimliliği sunmaktadır. En yeni VR ve DirectX 11/12 PC oyunlarını muhteşem hızlarda çalıştıran kart yalnızca 120 watt güç tüketmektedir.
Bünyesinde 1.280 CUDA çekirdeği, 8 Gbps hızında 6GB GDDR5 bellek barındıran ve 1.7 GHz saat çekirdek hızında çalışan GTX 1060, kolaylıkla hız aşırtması yapılabilen yapısı sayesinde daha fazla performans için 2 GHz saat hızına çıkabilmektedir.
En popüler oyunlara bakıldığında, GTX 1060 fabrika ayarlarında en yakın rakip ürüne göre ortalama yüzde 15 daha hızlı ve yüzde 75'in üzerinde daha güç verimlidir.
GTX 1060, geliştiricilerin kullanıcıların gördükleri, duydukları ve dokundukları şeyleri ortamın fiziksel davranışına uygun hale getirmelerine olanak sağlayarak, onları sanal deneyimlerinin gerçek olduğuna ikna eden NVIDIA VRWorks yazılım geliştirici kitini desteklemektedir.
VRWorks, GTX 1060'ın tek bir görüntüyü her iki göze eşzamanlı olarak kusursuz bir şekilde yansıtarak önceki nesil GPU'lara göre 3 kat daha fazla VR grafik performansı sunan Eşzamanlı Çoklu Projeksiyon teknolojisini içerir.

1467813679-2666.jpg


Bu teknoloji, GTX 1060 kullanıcılarının VR oyunları performans veya kaliteden ödün vermeden, daha gerçekçi ve sürükleyici bir deneyim sunan yüksek detay seviyelerinde oynamalarına olanak sağlar.
Eşzamanlı Çoklu Projeksiyon, dünyanın en büyük oyun motorları Unreal Engine ve Unity’ye entegre edilmektedir. Şu anda Unreal Tournament, Poolnation VR, Everest VR, Obduction, Adr1ft ve Raw Data dâhil olmak üzere 30'dan fazla oyun geliştirme aşamasındadır.
GTX 1060 ayrıca, oyuncuların becerilerini daha önce mümkün olmayan şekillerde keşfetmelerine, kaydetmelerine ve paylaşmalarına olanak sağlayan, güçlü NVIDIA Ansel fotoğraflama aracını destekler.
Ansel ile kullanıcılar, oyun dünyasındaki herhangi bir bakış noktasından, kamerayı herhangi bir yöne çevirerek istedikleri çekimleri oluşturabilir ve daha sonra bir VR başlığı veya Google Cardboard ile görüntülemek üzere her iki göz için 360 derecelik görüntüler kaydedebilirler.
NVIDIA’nın VR karnaval oyunu VR Funhouse 14 Temmuz 2016 tarihi itibariyle Valve'ın dijital dağıtım hizmeti Steam üzerinden ücretsiz olarak temin edilebilir. Epic Games’in Unreal Engine 4 oyun motoru ile geliştirilen VR Funhouse GTX 1080, 1070 ve 1060 GPU'lar üzerinde ve HTC Vive VR setleri ile çalışacaktır. VR Funhouse içerisinde kendi aktivitelerini oluşturabilmeleri için oyunun kaynak kodları geliştiricilerin ve sanatçıların erişimine açılacaktır.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Nvidia’nın yeni Titan X ekran kartı, Stanford Üniversitesi’ndeki bir etkinlikte tanıtıldı.

Bir süredir Nvidia’nın yeni Pascal işlemci ailesini kullanacak olan bir Titan X modeli üzerinde çalıştığı biliniyordu. Ancak bu kartın tanıtım yeri ve zamanı hayli sürpriz oldu denebilir. Yeni Titan X, Nvidia CEO’su Jen-Hsun Huang tarafından Stanford Üniversitesi’ndeki bir yapay zeka konferansında tanıtıldı.
Bir ekran kartını tanıtmak için ilk bakışta tuhaf bir yer gibi görünse de, yeni Titan X’in işlem gücünü dikkate alınca, aslında tam da yeri olduğunu görebilirsiniz. Yeni Titan X, 11 teraflop işlem gücüyle şirketin yapay zeka gibi konulara özel tasarladığı Tesla serilerine çok yaklaşıyor. Ancak fiyatı onlardan çok daha hesaplı.
Tabii fiyat konusu biraz da bakış açısına göre değişiyor. Yeni Tesla X, 1200 dolarlık etiketiyle çoğu profesyonel karttan daha ucuz. Ancak Nvidia’nın ürün gamındaki en pahalı kart sayılan GTX 1080 modelinden iki kat daha pahalı. Tabii bu fiyatın Türkiye pazarı için geçerli olmadığını da hatırlatalım.
Teknik özelliklere gelince, kartın içindeki Pascal grafik işlemcide 3584 adet CUDA çekirdeği bulunuyor ve bu sayı GTX 1080 modelinden 1024 adet daha fazla. 12 GB GDDR5X hafızaya sahip olan kart, 250 Watt güç çekiyor. Nvidia’nın iddiasına göre yeni Titan X, GTX 1080 modelinden %50 daha güçlü. Ama tabii test etmeden buna emin olamayız. Fakat teknik özellikler yine de göz dolduruyor.



Nvidia bu kartı kendi sitesi üzerinden doğrudan satacak, ayrıca az sayıdaki üreticiye de kota ayıracak. 2 Ağustos itibariyle Kuzey Amerika ve Avrupa pazarlarında resmen satışa çıkması planlanan Titan X’in ülkemize ne zaman ve ne şekilde gireceği henüz belli değil.

NVIDIA Titan X Özellikleri

Yeni Pascal mimarisini kullanan ve GTX 1080'den bile daha güçlü bir ekran kartı olan GTX Titan, GP102 GPU'sunu bünyesinde barındırıyor.
4K çözünürlükte 60 FPS'te oyun deneyimi yaşamak isteyen kullanıcılar için üretilen Titan X, 12 GB GDDR5X bellek ile geliyor.
nvidia-titan-x-ozellikleri-ve-fiyati-2.jpg

3584 CUDA çekirdeğinin olduğu ekran kartı 1.41 GHz temel hız, 1.53 GHzBoost hızı sunuyor.
Lansmanda söylenene göre ilk Titan X modelinden %60 daha hızlı olan yeni Titan, 4K'da oyun için ideal bir performans gösteriyor.
Kartın tasarım tarafında ise NVIDIA'nın yeni nesil NVTTM tasarımına sahip olduğunu ve mozaik görünümle beraber siyahlar içine büründüğünü söyleyelim.
NVIDIA Titan X Çıkış ve Fiyatı

2 Ağustos tarihinde Avrupa ve Kuzey Amerika'da satışta olacak NVIDIA Titan X, 1200 dolar fiyat etiketiyle satılacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]Nvidia, Pascal mimarisini kullanan yeni nesil Quadro P6000 ekran kartını duyurdu.[/h]Nvidia’nın bilgisayar destekli modelleme ve grafik tasarım yapanlara özel geliştirdiği Quadro serisi ekran kartlarına yenileri eklendi. Quadro 6000 ve Quadro 5000 olarak isimlendirilen yeni kartlar, SIGGRAPH fuarında tanıtıldı.
Quadro P6000, çok yüksek çözünürlükte video işleme yapan şirketler için tasarlanmış. 3840 CUDA çekirdeğini barındıran ekran kartında 24 GB GDDR5X bellek yer alıyor. 432 GB/s bant genişliğine erişebilen P6000 modelinde, dört adet DisplayPort 1.4 ve bir adet DVI görüntü çıkışı bulunuyor.
nvidia-quadro-p6000-1-640x358.jpg
4K’da 120 Hz destekleyen ekran kartı, 5K çözünürlükte ise 60 Hz’e destek veriyor. Şu anda piyasadaki en üst seviye performans veren Quadro ekran kartı M6000. Maxwell mimarisini temel alan GDDR5 bellekli bu ekran kartı 7 teraflop işlem gücü sunuyor. Nvidia’nın en yeni çözümü P6000’in işlem gücü ise 12 teraflop olarak belirtiliyor. Yani aslında önceki nesille arada çok önemli bir performans farkı var.

Nvidia, Quadro P6000’e ek olarak bir de P5000 modelini tanıttı. 8.9 teraflop işlem gücü sunan bu kartta ise 2560 CUDA çekirdeği ve 16 GB GDDR5X bellek bulunuyor. Bu yeni nesil ekran kartlarının, sanal gerçeklik cihazlarına özel içerik geliştirme konusunda kullanılabileceği de ifade ediliyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
nvidia-geforce-gtx-1080-mobile-640x424.jpg


Nvidia’nın mobil Pascal çözümleri, bu ay düzenlenecek olan Gamescom etkinliğinde tanıtılabilir.
.
Aslında son birkaç aydır mobil Pascal çözümlerine ilişkin çeşitli bilgiler veriliyor. Hatta yeni kartların GeForce GTX 1080 Mobile, GeForce GTX 1070 Mobile ve GeForce GTX 1060 Mobile şeklinde isimlendirileceği ortaya çıkmıştı. Son olarak, kartların çeşitli teknik özellikleri de sızdı.
Serinin en performanslı modeli GeForce GTX 1080 Mobile olacak. 256-bit bellek veri yolunun sunulacağı kartta 8 GB GDDR5 bellek yer alacak. 2560 CUDA çekirdeği ve 125 Watt TDP gibi detaylar da bulunuyor.
GTX 1070 Mobile’da ise 2048 CUDA çekirdeği ve 8 GB GDDR5 bellek yer alacak. GTX 1070 Mobile’da CUDA çekirdeği sayısı masaüstü modeline göre biraz daha fazla. Ancak frekans hızları biraz daha düşük tutulmuş, bu yüzden performansın masaüstü modeline benzer olacağı düşünülüyor.
GTX 1080M ve GTX 1070M modellerinde GP104 kodlu işlemci kullanılırken, GTX 1060M modelinde GP106 işlemciye yer verilmiş. Temel çalışma frekansları diğerlerinden düşük olmayan bu modelde daha az CUDA çekirdeği bulunacağı söyleniyor. Veri yolu 256-bit yerine 192-bit olacak ve sadece 6 GB RAM destekleyecek.
Gamescom’da beklenen tanıtım gerçekleşirse, kartların birçok teknik ayrıntısı da netleşmiş olacak. Böylece önümüzdeki birkaç ay içinde de Pascal çözümlerini kullanan yeni taşınabilir sistemler karşımıza çıkacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa


Nvidia, giriş seviyesi Pascal ekran kartı GeForce GTX 1050’yi Ekim sonunda tanıtabilir.


Geçtiğimiz haftalarda GeForce GTX 1060 ve GeForce GTX 1050’nin ek güç bağlantısına gerek duymayacağı, güç ihtiyacını doğrudan anakarttan karşılayacağı iddia edilmişti. Son olarak GeForce GTX 1050’nin yeni ayrıntıları da ortaya çıktı.
Pascal mimarili yeni ekran kartı GP107 GPU’sunu temel alıyor. Bu kartta 4 GB GDDR5 bellek ve 128-bit bellek veri yolu desteği sunuluyor. 768 CUDA çekirdeğine sahip ekran kartının temel saat hızı ise 1316 MHz olarak belirlenmiş. Ancak hız aşırtmayla bu değer 1752 MHz seviyesine çıkacak.
GeForce GTX 1050’nin AMD tarafında doğrudan Radeon Rx 460 ve Radeon Rx 470’e rakip olması bekleniyor. Böylece 150 – 200 dolar aralığında giriş seviyesi Pascal mimarili bir kart ortaya çıkmış olacak. GeForce GTX 1050’nin Ekim ayı sonunda tanıtılması bekleniyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]Söylentilere göre Nvidia’nın önümüzdeki Ekim ayında iki yeni GTX 1050 ekran kartı çıkarma ihtimali var.[/h]Nvidia’nın Pascal işlemcili yeni GTX 10XX ailesi ekran kartlarına iki yeni model daha ekleyeceği fısıldanıyor. Bir süredir giriş seviyesi bir kartın çıkacağı zaten tahmin ediliyordu. Bu kartın GTX 1050 olarak adlandırılacağı düşünülüyordu.
Ancak yeni söylentilere göre şirketin giriş seviyesine yönelik bir değil iki yeni modeli var. Bunlar GTX 1050 ve GTX 1050 Ti olarak duyurulacak. 150 doların altında fiyatla piyasaya sürüleceği düşünülen yeni kartlarda GP 107 grafik yongası kullanılacak.
GTX 1050 ve GTX 1050 Ti modelleri hayli teknik fark olacağı iddia ediliyor. 1050 modelinde 640 CUDA çekirdeği bulunurken, 1050 Ti modelinde 768 çekirdek yer alacak. Yine 1050 modelinde 2 GB GDDR5 RAM kullanılırken, Ti modelinde bu miktar 4 GB olacak.
Saat hızlarında ise Ti modeli biraz daha yavaş olacak, ancak bu modelde hızaşırtma için ek güç girişi bulunacak. Ayrıca Ti modelinde fazladan bir DVI bağlantı portu olacağı da söyleniyor.
Nvidia’nın GTX 1050 modelini 119 dolar, GTX 1050 Ti modelini ise 149 dolar fiyatla satışa çıkaracağı tahmin ediliyor. Yeni kartlar bu fiyatlarla sadece AMD’nin RX 400 serilerine rakip olmakla kalmayacak, Nvidia’nın GTX 750 Ti ve GTX 950 gibi halen satıştaki kartlarının da yerini alacaklar. Bu söylentilerin ne kadar doğru olduğunu çok yakında göreceğiz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]Harici güç gereksinimi olmayan yeni GTX 1050 ve 1050 Ti modelleri, Pascal mimarisini daha geniş kitlelerle buluşturmayı hedefliyor.[/h]NVIDIA, Pascal mimarili ekran kartlarını piyasaya sürmeye devam ediyor. Serinin yeni kartları, yenilenen 14nm üretim teknolojisi ile karşımıza çıkan GTX 1050 ve GTX 1050 Ti. Kartlara güç veren GP107 GPU‘su, bu defa TSMC yerine Samsung fabrikalarında üretiliyor. 14nm üretim ve Pascal’ın düşük güç tüketimini bir araya getiren bu yeni ekran kartları, 75W TDP değeri ile ek güç gereksinimi olmadan çalışabiliyor.
Bellek kapasitesi konusunda 1050 ve 1050 Ti modelleri arasında bariz bir fark var. 1050, 2 GB GDDR5 belleğe sahip iken 1050 Ti 4 GB GDDR5 bellek ile piyasaya çıkacak. NVIDIA, her iki kartın da GTA 5 (Orta), DotA 2 (En Yüksek), Overwatch (Yüksek), Gears of War 4 (Orta) ve WoW: Legion’u (En Yüksek) 1080p 60 FPS’de akıcı oynatabileceğini belirtiyor. Tabii ki bütün bu iddiaları yeni çıkacak olan 375.50 sürüm sürücü ile birlikte test edeceğiz.
[h=3]Kolay Yükseltme[/h]GTX 1050 ve 1050 Ti ile NVIDIA’nın üstünde durduğu bir başka nokta da kolay yükseltme. Halihazırda GTX 650 ekran kartı kullanan kullanıcılar, NVIDIA’ya göre GTX 1050’ye geçtiklerinde üç kat daha yüksek performans elde edecekler. Daha da önemlisi, bu işlem için güç kaynaklarını değiştirmelerine ya da ek güç kablosu edinmelerine gerek yok. GTX 750 Ti’dan yükseltme yapmak isteyen kullanıcılar ise iki katı daha yüksek bir performans elde edecek. Yine firmanın belirttiği üzere Haswell bir sisteme GTX 1050 takarak The Division, Fallout 4, GTA V, Overwatch, Rise of the Tomb Raider, Star Wars Battlefront ve Witcher 3 gibi oyunları 1080p orta ayarlarda 60 FPS ile akıcı bir biçimde oynayabileceksiniz.
Daha önce 1080, 1070 ve 1060 modellerinde Founders Edition ismi altında kendi ürettiği modelleri de satışa sunan NVIDIA, bu defa sadece partner üretimi kartların olacağını belirtiyor. Partner kartları arasında ise ASUS, EVGA, Galax, Gigabyte, COLORFUL, Inno3D, MSI, Palit ve Zotac yer alıyor. Ek güç girişi olmayan kartların çoğunluğu tek fanlı ve Mini-ITX sistemlere sığabilecek boyutta üretilmiş. Öte yandan henüz herhangi bir üreticinin tek slotlu veya blower fanlı kart tasarlamamış olduğunu görüyoruz.
Yurt dışında 109$ ve 139$ fiyat etiketiyle satışa çıkacak olan GTX 1050 ve GTX 1050 Ti için henüz resmi Türkiye fiyatı açıklanmadı, NVIDIA’nın belirttiği üzere ülkemizde 510 TL ve 620 TL’den satışa çıkacak. Kartlar 25 Ekim‘de raflardaki yerini alacak.
[h=3]Teknik Özellikler[/h]GeForce GTX 1050:

  • GP107 GPU
  • 14nm FinFET
  • 640 CUDA Çekirdeği
  • 2 GB GDDR5 Bellek
  • 128 Bit Bellek Bant Genişliği
  • 75W TDP
GeForce GTX 1050 Ti:

  • GP107 GPU
  • 14nm FinFET
  • 768 CUDA Çekirdeği
  • 4 GB GDDR5 Bellek
  • 128 Bit Bellek Bant Genişliği
  • 75W TDP











 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst