gittigidiyor

Otomobil devleri 2030 sonrası Benzin ve Dizel üretime son verecek...

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
1900'lerin başında satılan otomobillerin büyük bölümü ya buharlı ya da elektrikliydi. Ancak o dönemde sadece sıradan akülerde enerji depolayan ve düşük menzilleri nedeniyle şikayet konusu olan elektrikli otomobiller, benzinli motorların gelişiyle arenadan çekilmek zorunda kalmışlardı. Günümüzde ise devir değişti.

Şimdilerdeyse elektrikliler, 120 yıldan fazla bir sürenin ardından içten yanmalılardan tacını geri almaya hazırlanıyor. Bugün 10'dan fazla üretici, özellikle Avrupa'da 2030 yılından itibaren yürürlüğe girecek yeni karbondioksit emisyon kurallarına uyum sağlamak amacıyla benzinli ve dizel motorlara yakında veda edeceğini açıkladı
AB nin konudaki tutumu katı....

Zira Avrupa Birliği, 2030 yılından itibaren Avrupa'da satılacak otomobillerin emisyon oranlarının şimdikinden yüzde 60 daha düşük olmasını, 2035'teyse yüzde 100 düşürülmesini şart koşuyor. Ve bu oranlara ulaşmak, pratikte sadece içten yanmalı motorlar kullanan araçlarla mümkün görünmüyor.

Volkswagen de durum....

Alman devi Volkswagen, Avrupa'da içten yanmalı motora sahip modellerin satışını 2035'de sona erdireceklerini, Çin ve ABD'de ise bir süre daha devam edeceklerini açıkladı. Grubun lüks markalarından Audi de, 2026'dan itibaren Avrupa'da satacakları otomobillerde benzinli ya da dizel motor olmayacağını, hatta hibrit araç bile satmayacaklarını bildirdi.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst