gittigidiyor

Oyunlardaki korkunç mekanlar...

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Amnesia Rebirth - Mağaralar​



Amnesia Rebirth Mağarası - Oyunlardaki en korkunç yerler



Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru piyasaya sürülen Amnesia: Rebirth, tansiyonu olanlar için oldukça tehlikeli bir korku oyunuydu. Ucuz korkutma tekniklerinden kendisini sakınarak sizi sürekli diken üstünde tuttuğu çeşitli bölgeleri vardı. Bunlar arasında belki de gerginliği en tepeye çıkartan, Cezayir'de bir çölün ortasında içine girmek durumunda kaldığınız mağaraydı. Ortamın karanlığı ve çevre sesleriyle birlikte kesinlikle oyunlardaki en korkunç yerler arasında bulunabilecek bu mağara, birçok gizemi de içerisinde barındırıyordu.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Alien Isolation - "The Hive" bölümü​



Alien Isolation Hive bölümü - Oyunlardaki en korkunç yerler



Etrafın vıcık vıcık neyden olduğu bilinmeyen garip bir doku ile kaplı olduğu ve yerde içinden ne çıkacağı belli olmayan su birikintilerinin bulunduğu Hive bölümü, Alien Isolation'un gergin dakikalarının yerini iğrenti ve "Ne çıkacak buradan" duygularına bıraktığı bir ortamdı. Zaten her an üzerimize bir şey atlayacak korkusuyla ilerlediğimiz oyunda bir de böyle rahatsız edici görsellerle geliştiricinin bizi dürtmesi, bu haritayı nezdimizde unutulmazlar arasına soktu.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Outlast'ın ibadethanesi - Oyunlardaki en korkunç yerler​



Outlast Chapel bölümü



Outlast zaten birçok "hastalıklı" bölüm tasarımına sahip ve "Chapel" bunlardan birisi. Özellikle hikayenin akışıyla giren sinematik nedeniyle gerginliğin tırmandığı bu küçük ibadethane, ortasında alev alev yanan bir haç ve etrafına tapınan yaratıklarla birlikte oldukça korkunç bir yapıya sahip. Yine de listenin tepelerine oynamak için... fazla aydınlık. Zamanının ses getiren yapımlarından olan Outlast daha sonrasında birçok oyuna da esin kaynağı olmuştu.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Layers of Fear - Öngörülemez ev - Oyunlardaki en korkunç yerler​



Layers of Fear ev bölümü



Layers of Fear, korku konusunda sanatsal yönden yaklaşan bir yapımdı. Bu nedenle çok rahatsız edici, iğrenme duygusu uyandıran görsel içeriklerden ziyade, şahsına münhasır bir korkutma yöntemi vardı. Bunu genelde çevre tasarımları ile yapar ve biz bir yere girmeden önce "Başımıza bir şey gelecek ama..." diye girerdik. Jumpscare olayının tadında bırakıldığı yapımlardan biriydi ve evin koridorlarından tutun odalarına, her yeri farklı şekilde geriyordu.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Silent Hill 2 - Toluca Hapishanesi​




Korku oyunları tarihinin en önemli serilerinden biri olan Silent Hill, ikinci oyunda öyle bir bölgeye ev sahipliği yapıyordu ki, ürkmemek mümkün değildi. Toluca Hapishanesi, her detayıyla oyuncuyu germeye, korkutmaya yönelik tasarlanmıştı ve gerçekten oynayan herkeste derin izler bıraktığını söyleyebiliriz. El feneri sayesinde görebildiğiniz çevre sizi sürekli tehdit ediyor,
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Resident Evil 7 - Baker Malikanesi - Oyunlardaki en korkunç yerler​



Resident Evil 7 Baker Malikanesi



Resident Evil 7'nin çılgın ailesi Baker'ların malikanesi, şüphesiz ki oyunun en korkunç bölümlerinden biriydi. Gerek bölüm tasarımı gerekse çevre sesleri bakımından, ailenin ruh hastası dokusu her yere çok güzel işlenmişti. Birinci şahıs bakış açısı ile soslanan bu leziz yemek oldukça lezzetli ve bir o kadar da korkunçtu. Bu nedenle Baker Malikanesi oyunlardaki en korkunç yerler listelimizin üçüncü sırasına oturmayı başarıyor.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Resident Evil Village - House Beneviento​



Resident Evil Village House Beneviento - Oyunlardaki en korkunç yerler



Kurt adamlar, vampirler korkunç şeyler olsa da Capcom serinin son oyunu Resident Evil Village ile, bir yandan Silent Hill P.T.'ye saygı duruşunda bulunurken, diğer yandan korku oyunları yapma konusundaki yeteneğini bir kez daha sergiledi. Köklü bir seri olan Resident Evil'ın son oyununda, oyuncuların da çoğunluğunun onaylayacağı gibi en korkunç bölüm kesinlikle House Beneviento oldu.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Silent Hill P.T. - Uçsuz bucaksız koridorlar​



Oyunlardaki en korkunç yerler - İçinizi ürpertecek 10 mekan



Silent Hill P.T. oynayıp da korkmadım diyen kimseyi göremezsiniz, varsa da yalan söylüyordur! Uçsuz bucaksız koridorlarda her turda farklı korku olaylarıyla karşılaşıp ne olacağını tam anlamıyla kestiremediğiniz demo, kesinlikle "bölüm tasarımı harikası" bir yapımdı. Japonlar, insanları nasıl korkutacaklarını biliyorlar!

Başta da belirttiğim gibi korku oyunları tarihindeki bütün korkunç bölümleri bir yazıya sığdırmak neredeyse imkansız, ancak bizce en korkunç olanları bu şekilde.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst