gittigidiyor

PC yardımıyla Dreambox 7025'den Film izlenmesi ve Dosya Paylaşımı

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi
ALINTI: Sayder


arkadaşlar burda güzel bir ortak çalışmanın ürününü sunacagız.burda önemli çalışmaları bulunan F650 arkadaşıma çok teşekkürler ellerine ve emegine saglık şimdiden.

arkadaşlar samba maunt ile pc nizde cihazınızın Hard diskini kullanabilmekti yeni gelişmeler ile ve yapılan sıcript ile pc nizden dreamboxun harddiskine film yazdırabiliyoruz.aşagıda samba maunt yapılışını tekrar anlatıp gelişmeleri bunun üzerine kuracagız.


samba maunt cihazdan yükleme:mavi panel/addons /download and install/plugins den 2 eklentiyi de indirip ve kurulacak.


samba maunt yapılış.

arkadaşlar cihazda ilk önce yapmamız gereken bazı
işlemler var ilk önce.
1.mavi panel / Extras/Settings ;den
2.Kernel Modüles ;açıyoruz
3.burada Devices bölümünden

IDE CD /DVD==================Evet

USB CD / DVD=================Evet
USB Stick /HDD================Evet
USB Printer===================Hayır
USB Mause/joystik/Keyboard====Hayır

bu bölümü yukarıdaki şekilde aktif ediyoruz.

burdan çıkıp File Systems bölümüne giriyoruz.burada

NFS - Server================Evet

ISOFS(for CD/DVD)===========Hayır
CIFS/SMB==================Evet

burayıda aktif edip cihazı restart ediyoruz.

burda işlemimiz bitiyor.burdan bilgisayarımıza geçip

masa üstünde bulunan bilgisayarım ikonuna sag tıklayıp

ağ sürücüsüne bağlan seçenegini tıklıyoruz.karşımıza gelen
baglantı bölümünden GÖZAT seçenegini tıklıyoruz.
açılan bölümde Microsof Windows Ağı altında Dream seçenegi çıkacak.
bu bölüm çıkmaz ise yukarıdakileri tekrar etmeniz gerekir.
Dream yanındaki + işaretine tıklayıp Dreambox yazısı gelecek onun yanındaki +ya da
tıklayıp dreambox da bulunan harddiskimizin bölümleri görünecektir.
bu bölümlerden her ikisini de seçebilirsiniz.tamam deyip çıkıyoruz.
Masaüstünde bulunan Bilgisayarım İkonuna tıklayıp açtıgımızda
Yeni ikonlar gelmi şoldugunu göreceksiniz.


DreamBOX network services (Dreambox)'/Harddisk


Artık bu ikonlar Dreamboxunuzun Harddiskidir.istediginiz gibi kullanabilirsiniz.



şimdi bundan sonra vlc ve sıcript destegi ile cihazımızın harddiskine filmleri yazdırmaya.aşagıda verdigim sıcript i bilgisayarınızın masa üstüne atıyorsunun

cihazınıza flashfxp veya dcc programı ile baglanıp media/hdd/movie adında küçük harflerle bir klasör açıyoruz.şimdi cihazdan çıkıp her hangi bir film veya reklam fragmanını bilgisayarımızın masa üstüne attıgımız sıcript in üzerine sürükleyip bırakın şimdi vlc programı cihazımızda açmış oldugumuz media/hdd/movie klasörüne yazacaktır.saygılar.

NOT:VLC media player 0.8.6 versiyonunu kullanın




NOT:sıcript in 0 kb görünmesi sorun degil siz dosyayı indirip masa üstüne atın.
 

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi
ALINTI:F650

Arkadaşlar selamlar,


Bu yazımızda daha önce sayder arkadaşımla birlikte ayrı ayrı ele aldığımız iki konuyu birleştiriyoruz. PC'den Samba yardımıyla Dreambox'a bağlantı ve bu sayede PC'deki filmleri Dreambox'da seyredebilmek. Samba ile PC bağlantısı sayder arkadaşıma ait. Kendisine buradan tekrar teşekkür ederim. Ben filmler konusunda yazacağım.
Konuya başlamadan önce şunları belirtmek isterim: Dreambox, bilindiği gibi TS, mpeg ve mpeg2 formatlarındaki dosyaları okuyabiliyor. TS formatındaki dosyaları okurken hızlı ileri alma, geri sarma vs. fonksiyonları çalıştığı halde mpeg formatında bunları gerçekleştiremiyoruz. Amacımız herhangi formattaki bir film dosyasını PC'de VLC kullanarak TS formatına dönüştürmek ve oluşan bu yeni dosyayı Dreambox'daki movie klasörünün içine yazmak. Bunları tek hareketle gayet kolay bir şekilde yapmak istiyoruz. Bunun için bize en az VLC'nin 0.8.5 versiyonu gerekiyor. Ben size 0.8.6' yı öneririm. Bir de sayder arkadaşımızın paylaşıma sunduğu script gerekecek.
Benim anlatacaklarımı uygulamaya geçmeden önce sayder arkadaşımızın anlattıklarını yapmış ve bu konuda herhangi bir sorununuzun olmaması gerekiyor. Eğer bu konuda halen sorunlarınız var ise benim anlatacaklarımı uygulamanızı önermem. Lütfen öncelikle Samba ile PC mount bölümünü tamamlayın.
Şimdi şunların var olduğunu kabul ederek devam ediyorum.
Dreambox'ınızda bir hard disk olduğunu; eğer yoksa anlatacaklarım hiçbir işinize yaramayacaktır. Devam etmenize gerek yoktur.
Dreambox'da hdd içinde movie adlı bir klasörün olduğunu. Buradaki yazılış çok önemlidir arkadaşlar. Herhangi bir hatada sistemimiz çalışmaz. Klasör ismindeki tüm harfler küçük yazılmalıdır: movie klasörün varlığını kontrol edin. Yoksa bir tane yapın.
VLC Player adlı programın windows işletim sistemi yüklü bir bilgisayarda C:\ProgramFiles\VideoLan\VLC klasörü içinde olduğunu;
Eğer VLC Player'iniz yüklü değilse şu adresten ücretsiz olarak çekebilirsiniz:

http://www.videolan.org/


Samba ile PC'den Dreambox'ı mount edebildiğinizi ve PC den Dreambox'ı Z:\\Dreambox\Harddisk olarak görebildiğinizi (sayder arkadaşımızın anlattığı şekilde)
sayder arkadaşımın paylaşıma sunduğu scripti edindiğinizi ve masaüstünde uygun bir yere yerleştirdiğinizi. Eğer yapmadıysanız hemen yapınız. Bu script sayesinde VLC yi çalıştıracak, filmimizin formatını TS'ye dönüştürecek ve bunu Dreambox a kaydedeceğiz. Evet hepsini bu küçücük programcık yapacak. Ve de tek bir hareketle. Bu işlerin nasıl yapılacağını anlatan komut satırı tarzında yazılmış iş listelerine script diyoruz. Arkadaşlar burada kullandığımız scriptin ismi önemli değildir. *.bat formatında istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.
Şimdi artık işe başlıyoruz. PC'de bir film / görüntü dosyası seçiyoruz. Örneğin CD sürücüye bir VCD koyuyoruz. Sonra bunu windows gezgini ile açarak içindeki avseq.dat dosyasını seçiyoruz. Veya daha önceden kayıt ettiğimiz ve Dreambox'da izlemek istediğimiz bir görüntü dosyasını yine gezgini kullanarak seçiyoruz. İzlemek istediğimiz görüntü dosyasının üzerine tek tıklayarak, bunu tutarak masaüstünde duran scriptimizin üzerine SÜRÜKLÜYORUZ ve bırakıyoruz. Eğer her şey daha önce anlatılan şekilde düzenlenmişse VLC Player otomatik olarak açılacak ve dosyayı Dreambox'da hdd içinde movie adlı klasörün içine yazmaya başlayacaktır. Şimdi Dreambox'ın başına geçiyoruz. Kumandanın üzerindeki video tuşu ile movie klasörüne ulaşıyoruz. Çıkan listeden filmimizin isminin üzerine gelerek seçiyor ve oynatmaya başlıyoruz. Bu kadar basit!
Eğer her şey çalışıyorsa VLC Player başladıktan sonra penceresinin sol alt tarafında filmin dönüşen ve kalan kısmının büyüklüğüne ait zamanla ilgili olarak değişen parametreleri görebilmeniz gerekir. Görüntü dosyasının tamamının dönüşümünü beklemenize gerek yok. PC'nizin hızına bağlı olarak bu işlem vakit alacaktır. Ancak işlem sürerken Dreambox'dan görüntüyü izlemeye başlayabilirsiniz.
Eğer işlemi başaramadıysanız her şeyi en baştan kontrol edin. Script dosyasını notepad (not defteri) ile açıp editleyebilirsiniz. Ancak kaydederken isminin *.bat şeklinde olması gerektiğini unutmayın. İyi çalışmalar.
 

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi
ALINTI: F650


Arkadaşlar Selamlar,


Şimdiye kadar anlattıklarımız ile PC'mizden Dreambox'a ulaştık. Dosya transferi yaptık. Samba programlarını kullanarak Dreambox'ımızı sanki PC'mizin Z Drive'ı, Z sürücüsü haline getirdik. Samba, Microsoft şirketine ait işletim sistemlerine sahip olmayan ağ elemanları için microsoft ağlarına bağlanmayı sağlıyor. Bizim Dreambox'ımızda Linux işletim sistemiyle çalıştığı için Samba yardımıyla PC'mize bağlanıyoruz. PC'de Windows işletim sistemi var çünkü.
Arkadaşlar şimdi şöyle düşünelim. Dreambox da harddisk kullanımı bir opsiyondur. Yani bir seçenek. Pekiyi harddiski olmayan arkadaşlarımız veya harddiskini dolduran arkadaşlarımız ne yapacak? Biz PC'den Dreambox'a bağlanmıştık. Şimdi Dreambox'dan PC'ye bağlanacağız ve PC'nin harddiskini Dreambox'ın bir elemanı haline getireceğiz. Yani mount edeceğiz.
Bunu yapabilmek için sayder arkadaşımızın anlatmış olduğu Samba bağlantısını kurmuş olmanız gerektiğini artık biliyorsunuz. Bu bağlantınızın olduğunu ve Windows işletim sistemi yüklü bilgisayarınızdan Dreambox'a ulaşabildiğinizi varsayarak yazıma devam ediyorum. Çünkü eğer buraya kadar olan kısmı gerçekleştiremediyseniz, hattın çalıştığından emin olmadığımız için bundan sonrasını da gerçekleştirmemiz zor olur.
Arkadaşlar, işe başlarken PC'deki hardiskimizde dreambox ile paylaşmak istediğimiz bir klasör yaratıyoruz. Örneğin C sürücüsü içinde Share isimli bir klasör yapalım. (Share İngilizce paylaşım demek, bu isimi kullanırsak kısmen işimiz başlangıç içim kolaylaşacak). Oluşturduğumuz bu klasörün üzerine sağ tuş ile tıklayarak çıkan pencereden “Paylaşım ve Güvenlik...” yazısını seçiyoruz. Karşımıza yeni bir pencere açılıyor. Burada da “Ağ paylaşımı ve güvenlik” kısmından “Bu klasörü ağda paylaşıma aç” yazısının karşısındaki kutucuğa bir çentik atıyoruz. “Ağ kullanıcıları dosyalarımı değiştirebilsin” kutucuğunu çentmek sizin bileceğiniz iş. Nasıl isterseniz öyle olsun. Pencereyi kapatıp çıkıyoruz.
Arkadaşlar buraya kadar yaptıklarımızla PC'mizde bulunan Share isimli klasörü ağda yayımlamaya başlamış olduk. Şimdi geçiyoruz Dreambox'ın başına ve bu yayını yakalamaya yani Share isimli klasöre ve içeriğine ulaşmaya çalışıyoruz.
Mavi tuş ile çıkan pencereden “Extras / Settings”'i seçiyoruz. Buradan da “Automount Editör”'ü seçiyoruz. Çıkan pencereden yeşil tuşa basarak “yeni” bölümüne geçiyoruz. 2. satırda bulunan “Type” seçimine kumandanın sağ tuşu ile tıklayarak bunu “cifs” olacak şekilde ayarlıyoruz. Bunu yapınca aşağı satırlarda başka seçeneklerin belirmesi gerekecek. Alttan ikinci seçenek olan “Server” seçeneğine geliyoruz. Buraya bu sefer PC'mizin IP numarasını yazıyoruz. (Arkadaşlar bu bölümde karşımıza başka bir sorun çıkıyor. PC'mizin IP numarasını nasıl öğreneceğiz ve sabit IP nasıl kullanacağız? Bunları da bundan sonraki bölümde yazmam gerekecek) Kısaca söylemek gerekirse bilmeyen arkadaşlarımız için PC'mizi IP numarası şu şekilde öğrenilebilir:
PC'de Başlat --> Tüm Programlar --> Donatılar --> Komut istemi'ni seçiyoruz. Çıkan siyah pencereye şöyle yazıyoruz: “ ipconfig “(Tırnaklar olmayacak)
Enter tuşuna basıyoruz. Çıkan yazılardan IP Adres..... seçeneğinin karşılığı PC'nizin o anda kullandığı IP numarasıdır. Bu numarayı Dreambox'da “Server” seçiminin karşısına yazıyoruz. En altta “Share” adlı bir seçeneğin olduğunu ve orada /Share yazılı olduğunu göreceksiniz. Eğer PC'de paylaşıma açtığınız klasörün ismi Share idiyse burada değişiklik yapmıyoruz. Değilse oluşturduğunuz klasörün ismini buraya girmeniz gerecek demektir. Pencereyi “OK” tuşuna basarak kapatıyoruz. Bu hareketle Dreambox hardiskinde “Automount” isimli bir klasör oluşturacak ve bunun içinde de Directory isimli ikinci bir klasörün oluştuğunu göreceksiniz. (Merak edip bakacaklar için söylüyorum. Eğer ileride başka klasör paylaşımları eklemek isterseniz Automount Editör sayfasında çıkan ilk seçenekteki “Directory” seçeneğini mutlaka başka bir isimle değiştirmeniz gerekir. Yoksa paylaım yaptığınız klasörünüze ulaşamazsınız).
Arkadaşlar eğer PC'de oluşturduğunuz Share isimli klasörün içine birkaç tane mp3 parçası koyduysanız (koymadıysanız hemen yapın) şimdi bunları Dreambox ile çalıştırmayı deneyelim. Ana menüden “Ortam Oynatıcı”'yı seçiyoruz. Üstteki pencerede “ Directory (automount) “ isimli klasörümüzü görmemiz gerekir. Eğer onu seçerek üstüne tıklarsak PC'mizde bulunan dosyalarımız aşağıdaki pencerede yerlerini alacaklar. İstediğiniz birini seçip dinleyebilirsiniz.
Arkadaşlar burada *.TS formatında film olursa Dreambox'dan bağlanıp onlarıda oynatabiliriz. Bu harddiski olmayan arkadaşlarımız için çok pratik olur. sayder arkadaşımla birlikte verdiğimiz scriptin sonunda bulunan 'Z:\movie\%~n1.ts"}}seklindeki kısmı 'C:\Share\%~n1.ts"}} olarak editlersek bu durumda VLCPlayer *.TS formatındaki filmleri bu yeni oluşturduğumuz Share klasörüne yazmaya başlar. Bu durumda filmleri Ortam oynatıcı ile hardiske yüklemeden PC'den izlersiniz. Bu editleme işi notdefteri veya notepad isimli programla yapılabilir. Kolay gelsin....
 

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi
ALINTI: F650


Arkadaşlar selamlar,

Yukarıdaki konuyu anlatırken sabit IP numarasından söz ettim. Bu şu demektir. Ağ üzerindeki cihazlar her açılıp kapandıklarına rastgele değil, bizim belirlediğimiz IP numaralarını alacaklar demektir. Bunun önemi de şudur. Eğer sistemi bir kere kurarsanız IP numaraları sabit olacağından sistem her zaman kararlı çalışacaktır.

Dreambox da sabit IP alınması şu şekilde olur: Kurulum menüsünden Network... seçeneğine ulaşırız. DHCP kullan kısmını HAYIR olarak seçeriz. Alttaki satırlara kullanmak istediğimiz IP numarasını yazarız. En alltaki diğer 3 seçenek PC ile aynıdır. Ortak ağı paylaştıkları için. PC'mizde bulunan ayarları oraya da girmemiz yeterlidir. (ipconfig den aldığımız değerler, bir önceki konuda yazmıştım)
PC'de ise işlem şu şekilde yapılır: Başlat --> Ağ Bağlantılarım' a gelinir. Sağ tuş ile özellikler penceresi açılır. Burada çıkan simgelerden yerel ağ bağlantısı simgesi sağ tuşla seçilerek özellikler penceresi açılır. Çıkan pencerede İnternet iletişim kuralları (TCP/IP) seçilir. Özellikler tuşuna basılır. Burada karşımıza çıkan pencerede “Aşağıdaki IP adresini kullan” kutusu çentilir. Buraya kullanmak istediğiniz IP numarasını elle yazarsınız. Dikkat edilmesi gereken ağ üzerindeki her cihaz için farklı bir numara tanımlamaktır. Sonra Tamam ı tıklar tüm pencereleri kapar çıkarsınız. Bu sayede her açılışta PC dreambox'ı ve Dreambox PC'yi görür. Kolay gelsin...
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst