gittigidiyor

Pil ömrünü bitiren o basit hatalar....

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

ŞARJ KABLOSU SEÇİMİNE DİKKAT EDİYORUZ

Birçoğumuz ucuz şarj kabloları ve şarj cihazları satın alarak paradan tasarruf ettiğimize inanıyoruz. Veya uyumlu değil. Muhtemelen yapabileceğimiz en ciddi hatalardan biri, çünkü tasarruf ettiğimiz paraları pili yok ederek fazlasıyla geri ödeyebiliriz. Aslında, orijinal olmayan veya kusurlu sarj aletleri pilin aşırı ısınmasına ve sonsuza kadar mahvetme riskini taşır.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

TELEFONUNUZUN TAMAMEN BOŞALMASINA ASLA İZİN VERMEYİN

Modern akıllı telefonların pilleri, ilk cep telefonlarının pilleri gibi değildir. Geçmişte en iyi çözüm, telefonu tamamen şarj etmek ve %100'e kadar şarj etmekti. Ancak yeni geliştirilen pillerde en iyisi %15 ile %75 arasında şarj etmek ve maksimuma ulaşmamaktır. Bunu yaparak muhtemelen pili koruyabileceğiz ve daha uzun süre dayanmasını sağlayacağız.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Diğer bir yaygın hata ise telefonu tam şarjlıyken şarj cihazına bağlı tutmaktır. %100 olmasa bile çıkarmak çok daha iyi. Aksi takdirde, her gün pilin menzilini azaltma ve hem telefonun hem de şarj cihazının aşırı ısınması riskine gireriz.

Isı, en modern ve performanslı pillerin bile yeminli düşmanıdır. Bu durumda, araç şarj cihazlarına ve taşınabilir olanlara özellikle dikkat etmemiz gerekecek. Telefonu örneğin arabada veya sahilde güneşte şarjlı tutmak sadece pilin ömrünü azaltmakla kalmaz, aynı zamanda en kötü ihtimalle patlamasına neden olacak şekilde “pişirme” riskini de beraberinde getirir.

Telefonu ısı kaynaklarına maruz bırakmaktan her zaman kaçınırız. İşlevselliği, hem kendi sağlığımız hem de cüzdanımızın sağlığı kadar tehlikede.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst