gittigidiyor

Ren Nehri’nde sular çekildi

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Almanya’da aşırı sıcak hava dalgası ve kuraklık, ekonomi için önemli bir taşımacılık rotası olan Ren Nehri’nde gemi trafiğini aksatıyor. Bu durumun hem tedarik zincirlerini sıkıştırarak enflasyonu beslemesi hem de zaten doğalgaz darboğazıyla resesyon beklenen Almanya’da ekonomiye büyük zarar vermesi olası. Kömür fiyatları rekor düzeye çıktı Özellikle kömürün de aralarında olduğu enerji emtialarının taşınması konusunda çok önemli bir su yolu olan Ren Nehri’ndeki sorunlar ve doğalgaz fiyatlarındaki ralli, kömür fiyatlarının bu yıl üç katına çıkmasıyla sonuçlandı. Nehirde bir geminin tabana oturup kalması sonrası ICE Futures Europe’da işlem gören gösterge 2023 vadeli kömür yüzde 5’e yakın yükselişle 307 dolar/ton düzeyine çıktı. Enerji krizi nedeniyle Almanya bazı kömür yakıtlı elektrik santrallerinin kapanmasını ötelemiş, Hollanda, Avusturya, Fransa ve İngiltere'de kömür kapasitelerini artıracak adımlar atmıştı.

Bazı gemiler kargo kapasitelerini düşürerek sevkiyatlarını kısmen sürdürürken, bazı gemiler içinse bu yol tamamen kapanmış durumda. Toplam 1.230 kilometre uzunluğundaki Ren Nehri, İsviçre'den başlıyor, Fransa sınırından geçtikten sonra Almanya’yı geçerek, Hollanda'dan Kuzey Denizi'ne dökülüyor. Yaklaşık 900 kilometresi gemi ulaşımına elverişli olan Ren Nehri, Almanya'nın gelişmiş sanayi bölgelerinin tedarik zincirine bağlantısını sağlıyor. Ren Nehri'nden her yıl yaklaşık 300 milyon ton kadar mal ve ürün sevkiyatı yapılıyor. Almanya'daki su taşımacılığının da yaklaşık yüzde 80'i Ren Nehri üzerinden gerçekleşiyor. LNG borularını üreten çelikçi gazda istisna talep etti Uzun vadeli LNG anlaşmaları yapmaya devam eden Almanya’nın en büyük ikinci çelik üreticisi Salzgitter AG, hükümetten doğalgazda sanayiden kesilip hane halklarına yönlendirme yapılması gerektiği durumda şirkete istisna yapılmasını talep etti. Şirket ülkenin Rus gazından bağımsızlaşma kapsamında yeni inşa ettiği iki LNG terminalinin borularını üretiyor. Almanya’da artan gaz maliyetlerinin tüketicilere yansıtılmasını izin verilmesinin ardından hanehalklarının faturaları yıllık 500 Euro artacak. Ekimden itibaren tüketiciler doğalgazın kilowatt/ saat’ine 2.419 Euro daha fazla ücret ödeyecek.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst