gittigidiyor

[ROM] IMEI Numarası Nasıl Yedeklenir?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Android-Rooting_P1.png

Romlarla ilgileniyorsanız ve cihazınıza Custom Rom yükleme gibi bir düşünceniz varsa imei numaranızı kesinlikle yedeklemeniz gerekmekte. Çok zor değil, ihtiyacınız olan iki şey var biri root diğeri ise herhangi bir dosya yöneticisi. Yedeklemezsek ne olur gibi sorular duyar gibiyiz. Herhangi bir durumda ters giden bir şeyler olabilir, imei numaranız silinebilir. Bu yüzden de şebekeniz gider ve hattınızı kullanamazsınız. Cihazınıza root yaptıktan sonra Google Play Store’dan bir tane dosya yöneticisi indirin. Biz bu konumuzda ES Dosya Yöneticisi uygulamasını kullandık.

GApps (Google uygulamaları) paketini bu bağlantıdan indirin.

Uygulamayı çalıştırınca sağ üst taraftan “sdcard” yazan yere tıklayın ve “Cihaz” seçin.

@mehmetkarahanlı@

Root-Android.jpg



Imei1-576x1024.jpg
Imei2-576x1024.jpg
Gelen sayfada “efs” klasörünü bulun, üzerine basılı tutun ve aşağıda çıkacak olan seçeneklerden “Kopyala” seçin. Sonra yine sağ üst tarafta “Cihaz” tıklayın ve hafıza kartınıza ait olan bölümü seçin.
Hafıza kartınıza ait bölümde “Yapıştır” seçeneğine tıklayın ve artık imei numaranızı yedeklediniz.
Notlar


  • Bu işlemlerde sorumluluk tamemen size aittir.
  • Orijinal imei numarasına sahip cihazlarda geçerlidir.
  • efs klasöründe “nv_data.bin.md5, nv_data.bin, nv_data.bak.md5 ve nv_data.bak” dosyaları olmalıdı

Root-Android.jpg


DownloadQR-Code
ES Dosya Yöneticisi
Developer: ES Global
Price: Free




Bunlarla kim uğraşacak uygulaması yok mu bunun diyorsanız Google Play Store’dan EFS IMEI Backup uygulamasını indirip çalıştırın ve root iznini verin. Save EFS (IMEI) Backupbutonuna dokunun. Bu kadar.


DownloadQR-Code
EFS☆IMEI☆Backup
Developer: Wanam
Price: Free



Root-Android.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst