gittigidiyor

Sahte Instagram hesabı nasıl anlaşılır..?

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın

Bir Instagram hesabının sahte olduğunun işaretleri nelerdir?​

Bir Instagram hesabının sahte olduğunun işaretleri nelerdir?



Sahte bir hesabı tespit etmenin en kolay yollarından biri, gönderilerinize veya mesajlarınıza net bir sebep olmadan size bir hediye veya para teklif etmesi olabilir. Bu hesaplar, hediye göndermek bahanesiyle kişisel veya finansal bilgilerinizi talep edebiliyor.

Hediye vermek yerine, genellikle bilgilerinizi hesaplarınıza girmek veya kimliğinizi çalmak için kullanırlar. Onlardan size ücretsiz şeyler veya nakit teklif eden doğrudan mesajlar alabilirsiniz. Bazen bu mesajlar rahatsız edici olabilir.

Bir başka bariz işaret, hesabın size gerçek bir hesap veya marka adına bir şey teklif ettiğini iddia etmesidir. Çoğu zaman, markanın hesabın kim olduğu hakkında hiçbir fikri yoktur.


Çok fazla kişiyi takip ediyor ve takipçi sayısı azsa burada bir problem olabilir.​

Çok fazla kişiyi takip ediyor ve takipçi sayısı azsa burada bir problem olabilir.


Binlerce kişiyi takip eden ancak takipçisi az olan veya hiç olmayan hesaplar genellikle sahte hesaplardır. Muhtemelen satın alınabilecek bir takipçi olmak için yaratılmışlardır.

Takip ettikleri hesaplar da rastgele olarak seçilmiştir. Takip edilen profilleri kontrol ederek bir hesabın gerçekliğini sorgulayabilirsiniz.



Paylaşılan fotoğraflar Instagram'a uygun değilse bu da size bir uyarı olmalı.​

Paylaşılan fotoğraflar Instagram'a uygun değilse bu da size bir uyarı olmalı.


Birçok sahte hesap, bazen Instagram'ın Topluluk Kurallarını ihlal edebilecek müstehcen veya cinsel içerik yayınlar. Size açık doğrudan mesajlar gönderebilir veya sizi başka bir web sitesine gitmeye ikna etmeye çalışan gönderileri olabilir.

Bu hesaplarla etkileşim kurmak tehlikeli olabilir ve bu tür içerikleri her zaman Instagram'a bildirmelisiniz.

Sahte Instagram hesaplarından nasıl korunurum?​

Sahte Instagram hesaplarından nasıl korunurum?


Bir hesabın sahte olup olmadığından emin olmasanız bile, güvenli uygulamaları kullanmak gerekiyor. Ayrıca bu hesaplara karşı korunmak için tanımadığınız kişiler sizden kişisel ve banka bilgilerinizi istiyorsa kesinlikle paylaşmayın. Eğer durum şüpheliyse direkt olarak bu hesabı Instagram'a bildirin ve engelleyin.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst