gittigidiyor

Samsung Galaxy Note 8 Yeni İddialarla Tüm Özellikler ve Çıkış Tarihi

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Galaxy-Note-8-5.jpg

Galaxy Note 7 serisinde yaşanan olay sonrasında Samsung Note serisi büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Serinin birçok ilke imza atan telefonu olmasına karşın pillerde yapılan bir tasarım hatası Galaxy Note 7 serisinin tamamen iptal olmasına neden olmuş ve Samsung diğer serilerine yönelmişti. Note 7 olayından sonra ise yeni amiral gemisi modelinin kaderinin ne olacağı merak edilmeye başlandı. Note 7 bir yana dursun marka şimdilerde Galaxy Note 8 serisi ile yoluna devam edeceğini açıkladı.
Galaxy Note 8 Nasıl Bir Telefon Olacak?

Yaşanan talihsizlikleri unutturmak için Samsung Galaxy S8 serilerinde üst düzey yenilikler kullanıcılara sunuldu. Oldukça başarılı yeni amiral gemisi serilerini piyasaya sürmesinin hemen ardından bu kez marka Note serisinde de yeniden aynı başarıyı yakalamak istiyor. Bu nedenle Galaxy Note 8 serisine daha fazla önem verileceği ve akıllı telefon dünyasında bir ilke imza atılacağı belirtiliyor. Bir yandan yeni amiral gemisinin satışına hazırlanan marka bir yandan da Galaxy Note 8 çalışmalarına başladı. Telefonun belli özellikleri konusunda da iddialar geliyor.



Galaxy-Note-8.jpg

Galaxy Note 8 Ekranların Nasıl Olacak?

İlk iddialarda telefonun ekranları ile ilgili bazı detaylar paylaşıldı. Phablet serisi olmaya devam edecek olan serinin yeni telefonun da 6.4 inç ekranların kullanılması bekleniyor. 6.4 inç ekran boyutu ile gelecek olan telefonun ekran teknolojisinin ise Samsung’un en başarılısı olması bekleniyor. Super AMOLED serisinin yenilenmiş bir yüzünün kullanılacağı düşünülen ekranlarda çözünürlük değeri olarak beklenti ise 4K. HDR 4K ekran çözünürlüğü ile gelecek olursa şimdiden akıllı telefon dünyasını sallayacağına garanti gözü ile bakılan akıllı telefonun çift ekran, akıllı not ekranı gibi ekran özelliklerini de barındırabileceğiniz belirtelim.
Ekran Beklentileri
Boyut: 6.4 inç
Çözünürlük: 4K
Ekran Teknolojileri: Super AMOLED



Galaxy-Note-8-1.jpg

Galaxy Note 8 Beklenen Teknik Özellikler

Ekran özelliklerden sonra gelelim teknik özellikler için beklenen değerlere. Teknik özellikler kısmında Galaxy Note 8 Samsung’un en iyi sisteme sahip olan akıllı telefonu olacak. Henüz doğrulanmış hiçbir detay olmasa da bunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Exynos 8895 işlemcilerine sahip olması beklenen akıllı telefonun 2.3 GHz hız ile beraber temel kullanım sunması beklenmekte.



Galaxy-Note-8-2.jpg

Ekstra olarak işlemcileri destekleyecek donanımlarda gelecek. İkinci yardımcı işlemi ya da grafik birimi konusunda seçimlerin nasıl olacağı bilinmiyor. Galaxy Note 8 serisi için RAM bellek konusunda ise 6 GB seçimi yapılması bekleniyor. Fakat 8 GB RAM bellek modelini de görmek sürpriz olmaz. Bununla beraber RAM bellek teknolojisi için ise yine S8 serisinde gördüğümüz LPDDR4x teknolojisinin kullanılacağı belirtiliyor. Depolama konusunda ise ana modelin 128 GB bellek kapasitesi ile çıkacağı belirtiliyor.
Teknik Özellik İddiaları
İşlemci: Exynos 8895
Ram: 6 ya da 8 GB
Depolama: 128 GB
Galaxy Note 8 Kamera İddiaları

Kamera konusunda S8 serilerinde de Samsung tek kamera kullanımı tercih etti. Tek arka kamera ise son dönemde çok tercih edilen bir özellik değil. Özellikle amiral gemisi akıllı telefonlarda çift arka kamera çok sık kullanılıyor. Samsung’un da bu modelde çift arka kamera kullanımı yapması bekleniyor. Arka kamera kısmında nasıl bir teknoloji kullanılacağı ya da çift kamera sisteminin nasıl farklılıklarının nasıl olacağı konusunda ise net bilgiler yok. Ön kamera kısmında ise S8 serilerinde olduğu gibi özel kamera teknolojilerine yer verileceği belirtiliyor.



Galaxy-Note-8-3-e1490967031124.jpg

Galaxy Note 8 Akıllı Kalem İddiaları

Bilindiği gibi artık Samsung kendi sanal asistanı Bixby asistanı kullanmaya başladı. Yeteneklerinin bir sınırı olmayan yeni sanal asistanın Galaxy Note 8 serisinde de kullanılacağı kesin. Fakat telefonun biraz daha gelişmiş bir sanal asistan sistemine sahip olacağı belirtiliyor. Üstelik bu kez Note serilerinde yer alan akıllı kalemlerin sanal asistanlarla doğrudan bağlantı kurabilmesi için akıllı kalemlerin arkasında mikrofona yer verileceği bile belirtiliyor. Yani akıllı kaleminizle beraber hem telefonda birçok işlemi yerine getirebiliyor olacaksınız hem de doğrudan sesli komutlarla beraber sanal asistanı yönetebileceksiniz. Tabi şu an için bunlar doğrulanmayan iddialar.



Galaxy-Note-8-4.jpg

Galaxy Note 8 Çıkış Tarihi

Galaxy Note 8 akıllı telefonları için açıklanmış ya da beklenen bir çıkış tarihi bulunmuyor. Fakat Samsung’un S8 satışlarına yoğunlaşması kadar yeni akıllı telefon modellerinin gelişim sürecine de yoğunlaştığı belirtiliyor. Marka yeni amiral gemisi için çok uzun süre beklemeyebilir.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst