gittigidiyor

Samsung Galaxy ürünleri hakkında her şey

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Samsung Galaxy S6'nın tüm özellikleri yayınlandı

Galaxy S6'nın özellikleri ilk defa bu kadar detaylı listelendi.

1421951563_samsung-galaxy-s6-design-concept-2.jpg

Samsung’un tasarım ve teknik özellikleri büyük merak uyandıran akıllı telefonu Galaxy S6’ya ilişkin bilgiler gelmeye devam ediyor. Snapdragon 810 işlemcisinin kullanılıp kullanılmayacağı şu an için netleşmeyen telefonun bu defa tüm teknik detayları listelendi.
BGR sitesinin iddiasına göre, ellerinde Galaxy S6’nın görüntüleri ve teknik özellik listesi bulunuyor. Site şimdilik sadece teknik özellikleri sıraladı.
Galaxy S6’nın teknik özellikleri;
-%50 daha yüksek performans vaat eden (muhtemelen Galaxy Note 4’te kullanılan Exynos 5433’e göre) 14nm üretim sürecine sahip 64-bit sekiz çekirdekli Exynos işlemci.
- 5.1inç büyüklüğünde inç başına 577ppi değer sunan Quad HD çözünürlüklü Super AMOLED ekran, çarpışı dış görünürlük ve gece kullanımında süper loş modu
-F/1.8 diyafram aralıklı ve optik görüntü sabitleme teknolojisine sahip 20MP arka kamera, Gerçek zamanlı HDR desteği, 5MP ön kamera
- 32/64/128GB dahili depolama
-2.550mAh kapasiteli pil (Pil kapasitesi bizleri oldukça şaşırttı. Görünüşe bakılırsa Samsung 14nm’lik işlemci, yeni nesil Super AMOLED ekran ve yazılım tarafındaki geliştirmeler sayesinde pil süresini daha yukarılara taşıyacak.)
- Dahili kablosuz şarj özelliği
-Hızlı şarj teknolojisi: 10 dakika şarjla 4 saat kullanım
- Samsung Pay: Manyetik şerit ödeme ve NFC ödeme terminalleriyle %90 uyumlu çalışır
- ****l ve cam kasa
- Gorilla Glass 4
- Cat 6 LTE
Teknik özellik listesinde Galaxy S6’nın RAM seviyesine değinilmemiş. Ortaya çıkan son haberler Galaxy S6’da 4GB RAM kullanılacağını gösteriyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Samsung'un yakında tanıtacağı Galaxy S6 Edge modeli AnTuTu testinde görüntülendi. Sızıntıya göre Galaxy S6 Edge çok güçlü donanıma sahip olacak.

basliksiz-1.jpg
Samsung, Mobil Dünya Kongresi’nde Samsung Galaxy Unpacked 2015 etkinliğini yapacağını geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Bu etkinlik için bir de görsel yayımlayan Samsung, Galaxy S6’nın yanında Galaxy S6 Edge modelini de tanıtacağının sinyallerini vermişti.
Güçlü donanımı ve kişiselleştirilebilen kenarlı ekranlı Note Edge modeli ile büyük ilgi toplayan firmanın Galaxy S6 Edge ile ne gibi sunacağı merak ediliyordu. 1 Mart tarihinde düzenlenecek olan etkinlikte sahne alacak olan Galaxy S6 Edge etkinlikten günler önce AnTuTu testinde görüntülendi.AnTuTu Benchmark’te yer alan özellikler Galaxy S6 Edge’in üst düzey bir performans sunacağının sinyallerini veriyor.
Sızıntıya göre Galaxy S6 Edge; 14 nm teknolojisi ile geliştirilmiş Samsung Exynos 7420 işlemciye, Mali T760 grafik birimine, 3GB RAM’e,32GBdepolama birimine, 5.0 Megapiksel selfie ön kameraya ve 20 Megapiksel arka kameraya ve 5.1 inç büyüklüğünde 1440X2560 (576 ppi) çözünürlüğünde bir ekrana sahip olacak.
basliksiz-2.jpg

Güncel Android 5.0.2 sürümü ile çıkışını gerçekleştirecek olan Galaxy S6 Edge’in tasarımının Note Edge ile aynı olacağını düşünüyoruz. Bakalım Samsung yeni cihazında eksik görülen noktaları elden geçirip daha rahat kullanım sunabilecek mi?
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
noteedge1600x900promo.jpg
IFA 2014'ün gözde ve en çok dikkat çeken cihazlarından biri ol sizler için incelediğimiz Samsung Galaxy Note Edge, Güney Kore'de satışa sunuldu.
Teknik anlamda neredeyse Galaxy Note 4 ile birebir aynı özellikleri sunan Galaxy Note Edge, tasarımda önemli farklılıklara sahip.


edge.jpg

Özellikle Note Edge'in bir yanında bulunan kavisli kenar, bildirim görüntüleme, uygulama ve hızlı ayar kısayollarının kullanımını da kolaylaştırarak, dikkatleri üzerine çekiyor.
Önde 5.6 inç boyutunda Quad HD ekran, siyah ve beyaz renk seçeneklerine sahip Galaxy Note Edge, Güney Kore'de SK Telecom ve KT taşıyıcılarının aracılığı ile satışa sunuldu.


note-edge-h1.jpg

1000 Dolar fiyata sahip olan Galaxy Note Edge'in ülkemize gelmesi durumunda, oldukça yüksek bir fiyata sahip olacağını tahmin edebiliyoruz.
Ne yazık ki başlıklı yazımızda sizlere belirttiğimiz gibi ülkemize gelme ihtimalinin düşük olduğu Note Edge'in, gelse bile sınırlı sayıda olacağı belirtiliyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Samsung'un müzik servisi Samsung Milk Music, Android platformunun ardından şimdi de web tabanlı olarak müzikseverlerin hizmetine sunuldu.


Click here to view the original image of 580x330px.
smasung.jpg
Samsung'un başarılı müzik hizmeti olarak tanınanSamsung Milk Musicartık çok daha geniş bir kitleye ulaşabilecek. Şimdiye kadar sadece Android platformundaki Samsung Galaxy cihazlarda kullanılabilen Milk Music servisi web tabanlı olarak da beğeniye sunuldu. Şirket bu sayede bu özel platformu daha da yaygın hale getirebilecek.​
Hem ücretsiz hem de üyelik seçenekli iki ayrı şekilde hizmete sokulan web tabanlı Samsung Milk Music doğal olarak tasarım açısından da yenilenmiş. Çok daha geniş ve sade bir arayüz ile gelen Milk Music web sürümü alt kısımda kontrol şeması ve üstte ise müzik parçası ayarları ile merhaba diyor. Kullanıcıları "i" simgesine tıklayarak sanatçı ve şarkı hakkında detaylı bilgi de alabiliyor.​

Click here to view the original image of 932x466px.
insert2.jpg
Milk Music tabanlı kanallar üzerinden istedikleri şarkıları dinleyebilen web kullanıcıları, şarkıları farklı istasyonlara taşıyıp buradan da
erişebiliyor. Kendi şarkılarınızdan oluşan kanallar da yaratabildiğiniz servis,favoriler, ses ayarları ve geliştirilmiş arayüzle daha iyi bir destek
sunuyor.​
Samsung'un müzik hizmeti olan Milk Music, premium üye olmak ve sınırsız içeriğe kavuşmak isteyenlerden ise aylık 3.99 dolar talep ediyor. Böylece reklamların olmadığı, şarkı atlama limitinin kaldırılabileceği ve offline olarak da müzik dinleyebileceğiniz bir sürüme kavuşmuş oluyorsunuz.​
Samsung'un dikkat çekici servisinin Spotify ve benzeri örnekler karşısında ne kadar şansı olduğu ise tartışmaya açık.​
Samsung Milk Music'e buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.​
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Ülkemiz Galaxy S5 kullancıları için iyileştirme güncellemesi yayınlandı

Şebeke ve Kies üzerinden dağıtımı sağlanan güncelleme birçok iyileştirmeyi beraberinde getiriyor.


1428405917_14198553861417723944galaxys5lollipopupdate.jpg

Samsung’un Galaxy S5 için bir süre önce Avrupa’da başlattığı Android 5.0 Lollipop iyileştirme güncellemesi ülkemiz kullanıcılarıyla buluştu. OTA ve Kies üzerinden dağıtımı sağlanan güncelleme 397MB boyutunda. Performans güncellemesiyle birlikte Galaxy S5 kullanıcıları Lollipop sonrası yaşadıkları takılmalardan büyük oranda kurtulurken; RAM kullanımında da ciddi oranda bir düşüş yaşanıyor. Güncelleme sonrası ayrıca sessiz mod geri geliyor.
Galaxy S5 sahipleri cihazlarında Ayarlar> Cihaz Hakkında> Yazılım Güncellemeleri yolunu takip ederek ya da Kies uygulamasını kullanarak en güncel Android sürümünü telefonlarında tecrübe edebilirler.
1428405879_1.jpeg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge Kaynak Kodlarını Yayınladı!

Galaxy S6 ve S6 Edge kaynak kodları Samsung tarafından yayınlandı..


10734154_10203388494453240_3438100057570280711_n.jpg

Geçtiğimi günlerde 20 ülkede kullanıcılarla buluşan cihazların kernel dosyaları yani kaynak kodları yayınlandı. Bu yeni iki cihzın cihazın birçok sürümüne ait yayınlanan kaynak kodlar geliştiricilerin ROM'lar oluşturmasına büyük katkı sağlayacaktır.
Geliştiricilerin sevineceği bir haber olup telefonlara ait daha fazla içerik oluşturabilecek.
AOSP yani Android Açık Kaynak Projesi tabanlı ROM'ler içinse geliştiricilerin bir süre daha beklemesi gerekiyor. Zira Samsung Exynos işlemcilere ait kaynak kodlarını gelişticilerle paylaşma yolunu tercih ediyor. Eğer sizde Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge'nin kaynak kodlarını indirmek istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Samsung Galaxy Alpha için Android Lollipop güncellemesi sunulmaya başlandı

Samsung, farklı modeller için Android Lollipop güncellemesi sunarken, güncelleme alan son model ise Galaxy Alpha oldu…

samsung-galaxy-s6-ocg.jpg
Samsung, arka arkaya farklı modelleri için Android Lollipop güncellemesi yayınlamaya devam ediyor. Lollipop güncellemesine kavuşan önemli modellerden bir tanesi de Galaxy Alpha olurken, hatırlanacağı üzere geçtiğimiz sene Ağustos ayında bu akıllı telefon duyurulmuş ve arkasından da bir çok ülkede satışa sunulmuştu.
samsung-galaxy-alpha-android-lollipop.jpg

Samsung Galaxy Alpha oldukça önemli modellerden bir tanesi ve ****l çerçeve ve premium tasarım ile gelen akıllı telefon Apple’ın iPhone 6 modeline rakip olarak gelmişti.
Akıllı telefon 4.7″büyüklüğünde ve 1280x720piksel çözünürlüğünde dokunmatik Super AMOLED ekran içerirken, Samsung tarafından üretilen 1.8 GHz Cortex-A15 ve 1.3 GHz Cortex-A7 olmak üzere sekiz çekirdekli işlemcili Exynos 5 Octa 5430 yonga setinden güç almakta.
Galaxy Alpha, 2GB sistem belleği içeriyor ve 32GB dahili veri kapasitesi de içerirken, bu kapasitenin microSD kart desteği sunulmadığından artırılamadığını da belirtelim.
Cihazın arka yüzünde 12MP kamera yer alıyor ve ön kamerası da 2.1MP çözünürlük sunuyor. Parmak izi tarayıcısına da sahip olan akıllı telefon yeni güncelleme ilse Android 5.0.2 Lollipop mobil işletim sistemine kavuştu.
Güncelleme şu an için firmanın anavatanı Güney Kore’de sunulmuş durumda. OTA ya da Samsung KIES üzerinden kolayca yüklenebilen bu yeni güncelleme iyileştirme, geliştirmeler, hata düzeltmelerini de beraberinde getiriyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Samsung’un ilgi gören modeli Galaxy A5 için güncelleme Polonya sonrasında şimdi de Rusya’da yayınlandı.
samsung-ocg7.jpg
Google tarafından geliştirilen Android işletim sistemini kullanan firmalar, 2015 ile birlikte yeni akıllı telefon modellerini bu sürüm ile sunarken, ayrıca farklı modeller için güncelleme haberleri de gelmeye devam ediyor. Samsung, bu konuda öne çıkmaya çalışan bir firma olurken, üst seviye modelleri yanı sıra orta seviye modelleri de Android Lollipop güncellemesine kavuşuyor.
galaxy-a5.jpg

Samsung’un güncelleme bilgisi gelen cihazlarından bir tanesi de Galaxy A5 olmakta. Bu akıllı telefon orta seviye özellikleri, ****l çerçeve tasarımı ve premium görünümü ile geçtiğimiz sene sonbaharda gün yüzüne çıkmıştı. Akıllı telefon Türkiye ile birlikte dünya genelinde bir çok ülkede büyük ilgi görüyor.
Yaklaşık bir aydan biraz uzun bir zaman önce Samsung Galaxy A5 (SM-A500FU) akıllı telefon için Android 5.0.2 Lollipop güncellemesinin Polonya’da sunulmaya başlandığı bilgisi gelmişti. Şimdi de ikinci ülke Rusya oldu ve güncelleme Rusya pazarında bulunan Galaxy A5 akıllı telefon için yayınlandı. Ancak bu kez SM-A500F model numarası için geldi.
Yeni güncelleme 920MB dosya büyüklüğüne sahip ve hem OTA yolu ile hem de KIES üzerinden yüklenebiliyor. A500FXXU1BOF5 yapım numarasına sahip olan firmware güncellemesi yapım tarihi ise 17 Haziran olarak görülmekte.
Yeni Android 5.0.2 Lollipop güncellemesi ile Google Materyal Tasarım gibi Lollipop’un yenilikleri gelirken, kilit ekranı ve bildirim alanında iyileştirme ve geliştirmeler, batarya ve performans açısından da geliştirmeler, bu yeni güncelleme ile sunuluyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
samsung-un-galaxy-note-5-ve-galaxy-s6-edge-plus-modelleri-ortaya-cikti-705x290.jpg
Samsung'un merakla beklenen iki cihazı Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge Plus modelleri FCC onayından geçerken ve Hindistan'daki Zauba sitesinde görüldü.Şu anda en çok konuşulan telefonlardan biri şüphesizOnePlus 2, oldukça iyi özellikleri bizlere daha uygun fiyata sunması beklenilen OnePlus 2 için tüm dünya merakla 27 Temmuz'u bekliyor olsa da ülkemize resmi olarak giriş yapamayacağı için Türk teknolojiseverler tarafından dikkatler daha çok Samsung tarafına kaymış durumda.

Samsung'un iki üst seviye telefonu Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modellerinin tanıtımı ardından beklenen Galaxy Note 5, yanına kardeşi Galaxy S6 Edge Plus modelini de alarak gelecek olması daha bi merak onsuru olmalarına yol açtı. Başlarda söylenti olarak geçen S6 Edge Plus modeli FCC onayından geçmesi ile beraber gerçek bir telefon olduğu da ortaya çıkmış oldu.



note_5_s6_egde_plus.jpg


Yukarıda gördüğünüz görsellerden de anlaşılabileceği üzere Galaxy Note 5'n model numarası SM-N920P, Galaxy S6 Edge Plus ise SM-G928P model adını alacak. Ülkemizde Q harfi ile gördüğümüz model numarasında bulunan son harfin b olması ise Amerikan operatörüSprint'e işaret ediyor. Yani bu onaylar Sprint için çıkacak modeller için verilmiş. Ancak yine de ülkemizde de görebileceğimiz bu iki modelin çıkışının da kesinleştiğini söyleyebiliriz.

Normalde IFA fuarlarında tanıtımı yapılan Note serisinin yine bu fuarda tanıtımı yapılması bekleniyordu, ancak büyük ihtimalle de 12-13 Ağustos gibi Ağustos ayının ikinci haftasında bu iki model için özel bir lansman yapılabileceği de konuşuluyor.



samsung-galaxy-f.jpg


Bu lansmanları yapılacak olan cihazlardan Note 5'in daha önce sizlere haberimizden detaylıca açıkladığımız gibi 5.7 inç QHD/2K Super AMOLED ekran, Exynos 7422 çipset, 4GB RAM ve4.000mAh batarya gibi özellikler ile gelmesi bekleniyor. 16MP ya da 20MP arka ve 8MP ön kameraile donatılacak olan cihazın genel kanı olarak sevileceği buradan belli oluyor gibi.

Bir diğer model olan S6 Edge Plus ise 5.5 inçlik QHD/2K Super AMOLED ekran, Snapdragon 808 ve/veya Exynos 7422 çipseti, 4GB RAM gibi detaylara sahip olabilir.

Ayrıca adı her ne kadar Galaxy S6 Edge Plus olarak geçse ve Note'tan ayrı bir cihazmış hissi uyandırıyor olsa da S6 Edge Plus modelinin bir nevi Note Edge 2 olduğunu da belirtmiş olalım. Yani bildiğimiz Note serisinin kıvrımlı modeli olacak olan S6 Edge Plus'ın tasarım çizgileri olarak Note yerine S6 modellerine benzeyecek olması sebebiyle böyle bir isimlendirilme düşünülmüş olabilir.



Galaxy-Note-5-Zauba-listing_1.png


Son olarak yukarıda da görebileceğiniz gibi Hintli Zauba sitesinde ortaya çıkan bu görsele göre SM-N920F model kodlu Galaxy Note 5, Kuzey Kore'den Hindistan'a test edilmek üzere getirildiği anlaşılıyor. Buradaki en önemli detay ise cihazın test edilmek üzere Hindistan'a girişinden ziyade36.339 INR olan, Dolar şeklinde 572 Dolar'a ve TL olarak ise1.550TL'ye tekabül eden fiyatı olduğunu söyleyebiliriz.

Tabii direkt olarak bu fiyatı düşünmek hata olur. Çünkü çok rahat biçimde 2.000TL'yi aşacak olan Note 5'in yanı sıra S6 Edge Plus ise 3.000TL civarlarına dayanacak hatta aşacak gibi bir hisse sahip olduğumu söylemeliyim. Tabii bunları lansman sonrası netleştireceğiz. Bakalım nasıl bir fiyat politikası ile karşımıza çıakcaklar.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Samsung’dan yeni üst seviye Tizenli akıllı TV modellerinin satışlarını arttırmaya yönelik kampanya geldi.
samsung-logo-ocg.jpg
Samsung, farklı kulvarlarda dikkat çeken donanım ürünleri ile mücadelesini sürdürürken, özellikle akıllı TV pazarında da yepyeni modellerle yükselişini sürdürüyor. Firma özellikle yakın zamanda 4K çözünürlükte üst seviye modellerini farklı pazarlarda satışa sunarken, ayrıca bazı kampanyalarla da satış rakamlarını arttırmayı planlıyor.
samsung-akilli-tv-galaxy-s6-kampanya.jpg

Firma oldukça ilgi çekici yeni bir kampanya duyurusunu Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirdi. Firma, belirlenen bazı 4K SUHD TV modellerini satın alan teknoloji meraklılarına ayrıca Galaxy S6 akıllı telefon modelini de ücretsiz olarak veriyor.
Samsung’un şu an için sadece ABD’de geçerli olan bu fırsat kampanyasında JS9500, JS9100, JS9000, JS8500, JS850D ve JS8600 model numarasına sahip akıllı TV modelleri satın alındığında ücretsiz olarak 32GB kapasitesi ile Galaxy S6 akıllı telefona da sahip olunacak.
Samsung’un bu akıllı TV modelleri ayrıca işletim sistemi olarak da Tizen ile birlikte gelirken, kampanyanın 2 Eylül tarihine kadar süreceğini belirtelim. ABD’de bu akıllı TV modellerini satın alan kullanıcılar Samsung Promotions sitesi üzerinden satın aldıkları SUHD TV modellerinin seri numarasını girerek Galaxy S6’ya sahip olabilecekler.
Samsung’un akıllı telefonu Galaxy S6, 5.1″ büyüklüğünde 2560×1440 piksel Quad HD dokunmatik ekran, 3GB sistem belleği, 32GB/64GB/128GB dahili veri kapasitesi, Samsung Exynos 7420, sekiz çekirdekli 64-bit işlemcili yonga seti, 16MP arka kamera, 5MP ön kamera, Google Android Lollipop mobil işletim sistemi özelliklerine sahip.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Samsung, iki yeni üst seviye akıllı telefon modelini 13 Ağustos tarihinde düzenleyeceği Unpacked etkinliğinde resmi olarak duyuracak
samsung-ocg-2.jpg
Teknoloji dünyasında oldukça önemli bir yere sahip olan Samsung, bir çok farklı kulvarda sunduğu cihazlarla adından söz ettirirken, özellikle son dönemde akıllı telefon modelleri ile ortalığı kasıp kavurmakta. Her sene bir çok yeni model sunan firma, üst seviye modelleri ile daha çok dikkatleri üzerine çekiyor.
samsung-unpacked2.jpg

Geçtiğimiz Mart ayı başında firma İspanya, Barcelona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi, MWC 2015’de kendi “Unpacked” etkinliğini gerçekleştirirken, iki yeni akıllı telefon modeli olarak Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge’yi resmi olarak duyurmuştu.
Şimdi de firma yeni bir Unpacked etkinliği ile daha karşımıza gelmeye hazırlanıyor. Samsung, resmi olarak yeni “Galaxy Unpacked” etkinliğini duyururken, bu yeni etkinliği tarihini de 13 Ağustos olarak belirlemiş. Ayrıca düzenleneceği yer de New York Lincoln Center olacak.
Samsung’un etkinlik davetiyesine baktığımızda kavisli ekran ya da tasarıma sahip cihazın geleceği yönünde ipuçları şekiller üzerinden gelmekte.
İddialara göre Samsung, iki yeni akıllı telefon modelinin duyurusunu gerçekleştirecek. Bunlardan bir tanesi S-Pen destekli Galaxy Note 5 olacak ve diğeri de iki yanı kavisli ekran içeren tasarımı ile Galaxy S6 edge+ olarak gelecek. Bu cihaz Galaxy S6 edge’nin büyük versiyonu olacak.
Her iki cihazın da üst düzey donanım özellikleri ile geleceği belirtilirken, Galaxy Note 5, Samsung’un yeni Exynos 7422 yonga setinden güç alacak. Diğer taraftan 4GB bellek içerecek olan cihazlar, bu açıdan da firmanın duyuracağı 4GB sistem belleği içeren ilk modeller olacaklar.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Samsung Galaxy Note 3 Neo için Android Lollipop yakında geliyor!

Samsung Galaxy Note 3 Neo için Android Lollipop Samsung İngiltere'ye göre yakında yayınlanacak.

1438504839_img20150802113710.jpg

Samsung halihazırda iki yıl güncelleme desteği alacak cihazlarına Android Lollipop güncellemesini sunmaya devam ediyor. Bu konuyla ilgili bir haberde Galaxy Note 3 Neo kullanıcıları için geldi.
Samsung İngiltere'den Twitter üzerinden sorulan bir soruya Samsung Galaxy Note 3 Neo'nun Android 5.0 Lollipop güncellemesini alacağını teyit eden bir tweet ile cevap verdi. Tweette ne yazık ki, güncelleme zamanlaması hakkında hiçbir bilgi paylaşılmadı .Ancak iyi haber Galaxy Note 3 Neo sahiplerinin eninde sonunda mevcut (Android 4.4.3)'den Android Lollipop sürümüne terfi edecek olmaları.
1438504915_img20150802113903.jpg
Materyal Tasarımı içeren Android 5.0, aynı zamanda uygulamaların daha hızlı açılmasını sağlayan ART derleyici içeriyor. Güncelleme ayrıca geliştirilmiş pil ömrü, "Son Uygulamalar" menüsü, Lock Screen bildirimleri, Hızlı Ayarlar Menüsü, Project Volta gibi ek özelliklerle gelecek.
Samsung Galaxy Note 3 Neo'nun teknik özelliklerini birkez daha hatırlayacak olursak cihazda, 5.5-inç 1280 x 720 çözünürlüğünde ve 267ppi piksel yoğunluğuna sahip ekran bulunuyor. 1.7GHz saat hızında altı çekirdekli Exynos işlemci tarafından desteklenen telefonda Mali-T624 GPU grafik işlemci, 2GB RAM, 16GB dahili depolama (Ek bellek isteyenler için, mevcut 64GB kapasiteli microSD yuvası var) yer alıyor. 8MP arka kamera kameranın konumlandırıldığı cihazda ayrıca 2MP ön kamera ile 3100mAh gücünde batarya ve Android 4.4.3 işletim sistemi bulunuyor.
Öte yandan Android 4.3 yüklü olarak pazara sunulan Galaxy Note 3 Neo için Android Lollipop'un ikinci güncelleme olacağını hatırlatalım.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Bugün gerçekleşen etkinlikte Samsung, uzun süredir beklenen iki yeni amiral gemisinin tanıtımlarını resmi olarak yaptı.

Samsung Galaxy Note 5 ve S6 Edge Plus modelleri, uzun süredir çeşitli söylentilerin odağındaydı. Özellikle yaz aylarının başından beri her iki modele ait çeşitli söylentiler ve iddialar ortaya atıldı. Hatta Galaxy Note 5’e ait olduğu iddia edilen 3D modellemeler bile sızdırıldı. Bugün düzenlediği bir etkinlik ile Samsung, uzun süredir ilgi odağında olan bu iki modeli de resmen tanıttı.

Tanıtım sırasında şıklığı ile dikkat çeken Galaxy Note 5, oldukça güçlü bir işlemci olan sekiz çekirdekli Exynos 7420 ile kullanıcıları karşılıyor. 2.1 GHz ve 1.5 GHz olmak üzere iki farklı saat hızında çalışan dörder çekirdeğe sahip olan bu işlemciye, 4 GB RAM eşlik ediyor. 16 MPYouTube canlı yayın destekli arka kameraya sahip olan yeni Note 5, 5.7 inçlik Quad HD Super AMOLED ekran taşıyor.
Kasanın altındaki bu güçlü bileşenleri ise 3000 mAh pil ve 32 GB dahili hafıza besliyor. Ürünün fiyatı Birleşik Devletler’deki telekom şirketleri tarafından 700 ile 840 dolar arası olarak belirlenmiş durumda. Note 5’in ülkemizdeki fiyatını öğrenmek içinse bir müddet daha beklemek zorundayız.

Samsung’un tanıtımda ön planda olan bir diğer model ise Galaxy S6 Edge Plus. Henüz standart S6 Edge modelinin üzerinden altı ay bile geçmemişken Samsung, S6 ailesine yeni bir üye daha kazandırıyor. S6 Edge’in daha büyük ekrana sahip olan kardeşi S6 Edge Plus, aynı etkinlikte tanıtılan Galaxy Note 5 gibi sekiz çekirdekli Exynos 7240‘tan gücünü alıyor. Yine 4 GB RAM ve16 MP arka kamera gibi özelliklere sahip olan S6 Edge Plus, 32 ve 64GB’lık depolama seçeneklerine sahip. 5.7 inçlik Quad HD ekran da yine Galaxy Note 5 ile paylaşılan ortak özelliklerden biri.
S6 Edge Plus’ı, Note 5’ten ayıran en büyük özellik ise çift kenarlı özel eğimli ekranı. ABD’deki telekom şirketleri, S6 Edge Plus’ın 32 GB modeli için 792-815$, 64 GB modeli için 888-915$ fiyat etiketi belirlemiş durumda.
Canlı yayın, köşelere sabitlenen uygulamalar ve klavye kılıf!


Samsung’un bugünkü etkinliği sadece yeni ürün tanıtımlarından ibaret değildi. Güney Koreli teknoloji devi, yeni modelleri için yeni özellikler ve aksesuarlar da tanıtmayı ihmal etmedi. Yapılan ek tanıtımlar arasında göze ilk çarpan, yukarıda da belirttiğimiz gibi yeni 16 MP’lik kameralara eklenen doğrudan YouTube’da canlı yayın yapma desteği. Herhangi bir ek uygulamaya ihtiyaç duymadan sadece kamerayı çalıştırıp canlı yayın butonuna basarak yeni Galaxy modellerinde doğrudan canlı yayın yapmak mümkün.
s6-edge-plus-sabitleme-640x390.jpg

Bir diğer yazılımsal yenilik ise S6 Edge Plus ile ilgili. Kendisini kardeşi Galaxy Note 5’ten ayıran en büyük özelliğinin çift köşeli ekranı olduğunu daha önce belirtmiştik. Samsung görünüşe göre bu farklılığı daha da işlevsel bir hale getirmeye çalışıyor. S6 Edge Plus’ın duyurulmasının ardından Samsung, cihazın köşelerindeki ekranlara artık istenilen uygulamaların sabitlenebileceğinin müjdesini verdi.
galaxy-note-klavye-k%C4%B1l%C4%B1f-640x358.jpg

Etkinliğin son tanıtımı ise bu sefer Galaxy Note 5 ile ilgili oldu. Hali hazırda oldukça şık görünen Galaxy Note 5 için yeni bir kılıf tanıtıldı. Bu kılıfı türdeşlerinden ayıran en önemli özelliği ise size doğrudan bir fiziksel klavye sunması. Görselde görebileceğiniz üzere bu yeni kılıf kullanıcılara başta QWERTY klavye olmak üzere ana menü, geri ve pencere tuşlarını fiziksel olarak sunuyor. Klavyeli kılıfın fiyatına veya nasıl çalıştığına dair bir bilgi verilmedi.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Samsung'un üç farklı yonga setine sahip Galaxy S7 modeli ile karşımıza çıkacağı söyleniyor. Peki, en hızlı işlemcili Galaxy S7 hangi ülkelere sunulacak?
samsung-galaxy-s6.jpg
Mongoose işlemci çekirdeklerini daha iyi performans sağlayabilmek içinExynos 8890 yonga sistemleriyle birlikte Galaxy S7’lerde kullanmayı planlayan Samsung, son söylentilere göre önümüzdeki sene getirmeyi planladığı amiral gemisi S7’leri üç farklı şekilde piyasaya sunabilir.


Üç Galaxy S7, üç farklı işlemci

Hatırlarsak Samsung Exynos 7422 yonga setlerini Galaxy Note 5’lerin çıkışı ile yapacak ve sunacaktı. Planlar bu şekilde gerçekleşmeyince 7422’nin sırası Hindistan’da çıkması için Galaxy S7’ye gelmiş. Aynı zamanda Exynos 8890 (Exynos M1) ile geliştirilmiş sürüm S7’ler Kore, Japonya ve Avrupa’da ve üçüncü S7’ler iseSnapdragon 820 yonga sistemi kullanarak Amerika veÇin’de piyasaya çıkabilir.
Samsung Exynos M1 Mongoose 2.3 GHz işlemcilerin tek çekirdekteki Benchmark sonuçlarının 2294 puanla neredeyse Apple A9’a (2487) yakın olduğunu da hatırlatalım.
:

exynos_m1.jpg

Eğer bu bilgiler doğru çıkarsa Samsung, ilk defa bir amiral gemisi akıllı telefonunu üç farklı seçenekle kullanıcılarına sunmuş olacak. Galaxy S7’lerin yapımının bitmesine daha çok zaman olduğunu düşünürsek, çıkış tarihine kadar birçok özellik değişebilir.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Samsung, Phablet modeli Galaxy Note 5 için küçük çaplı ama etkili bir güncelleme yayınladı. Galaxy Note 5 için yayınlanan güncellemenin içeriği


galaxy-note-5.jpg
Galaxy Note 5 modeli ile geçtiğimiz aylarda Phablet segmentineki yerini güçlendiren Samsung, çiçeği burnunda yeni telefonu için güncelleme yayınlamaya devam ediyor. Android 5.1.1 Lollipop işletim sistemi ile gelen ve Android 6.0 Marshmallow güncellemesini alacak Samsung modelleri arasında bulunan Galaxy Note 5, bugün küçük çaplı bir güncelleme aldı.
Note 5 güncellemesi ne getiriyor?

Android 6.0 Marshmallow öncesi yayınlanan bu güncelleme OTA üzerindenAvrupa kullanıcılarına sunuluyor. 144 MB büyüklüğündeki güncelleme ile küçük çaplı sorunların giderilmesinin yanında batarya bölümünde optimizasyon ve çağrı stabilitesinde artış sağlanıyor. Galaxy Note 5güncellemesinden sonra pil ömrünün gözle görünür şekilde arttığı aktarılan bilgiler arasında yer alıyor.
galaxy-note-5-1445500747.jpg

Samsung Galaxy Note 5 sahipleri; Ayarlar>Cihaz Hakkında>Yazılım Güncelleme yolunu izleyerek yeni güncellemeyi yükleyebilir. Eğer güncelleme görünmüyorsa bir kaç gün sonra tekrar denemenizde fayda var.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Samsung W2016 resmen tanıtıldı

Asya pazarında hala popüler olan kapaklı telefonlar hayranları bulunuyor.

Samsung da geçen yıllarda çıkardığı kapaklı telefon satışlarını göz önüne aldığında bunu yeni nesil güçlü android işletim sistemli bir cep telefonu üreterek piyasadan daha fazla pay almanın peşinde.
Samsung şık metal-cam karışımı yeni nesil donanımlar ile güçlendirilmiş telefonunu resmen tanıttı.


Samsung W2016'da içte ve dışta olmak üzere iki adet amoled ekran mevcut. Her iki ekran da 3,9 inç çözünürlüklü ve 1280x728 piksel çözünürlüğünde.



İşlemci olarak 8 çekirdekli 2.1 GHz, Exynos 7420 yonga seti bulunuyor. Ayrıca cihazda 3GB ram ve 64GB dahili depolama alanı bulunuyor.

Android 5.1.1 işletim sistemi kullanılan cihazda 16MP ve 5MP olmaz üzere iki adet kamera bulunuyor.



Samsung W2016'nın boyutları 120,4 x 61 x15,1 mm ölçülerine sahip.

Cihazda 2000mAh'lık bir batarya bulunuyor. Telefonda yarım saatte bataryayı %50 şarj edebilen hızlı şarj teknolojisine sahip.



Cihazın ne zaman piyasaya sürüleceği ve ülkemize ne zaman geleceği hakkında ise şimdilik bir bilgi bulunmuyor...
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Samsung bu yıl tanıttığı amiral gemi modelleri Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge+ için yeni bir güncelleme yayınladı. İşte güncellemenin detayları!


samsung-galaxy-note-5-vs-galaxy-s6-edge-plus-screen.jpg
Samsung, yeni amiral gemi modelleri Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge+için yeni bir yazılım güncellemesi yayınladı. Geçtiğimiz günlerde Galaxy Note 5 için ayrı bir güncelleme daha yayınlayan Samsung, bu kez iki cihaza aynı anda güncelleme verdi.
Performans ve güvenlik güncelleştirmeleri ile Android 6.0 Marshmallowöncesi kullanıcılara daha iyi bir deneyim yaşatmayı hedefleyen Samsung,Galaxy Note 5 ve S6 edge+ için yayınlanan 96MB boyutunda ki güncellemeyi OTA yolu ile dağıtmaya başladı.
Galaxy Note 5 ve S6 Edge+ Güncellemesi

Samsung'un Samsung Galaxy Note 5 ve S6 edge+ için yayınladığı güncelleme performans ve güvenlik ağırlıklı yenilikler ile geliyor. Ayrıca güncelleme daha stabil telefon görüşmeleri ve batarya optimizasyonları gibi iyileştirmeler sunuyor.
note5s6edgeupdate-1449058077.jpg

Güncelleme ile birlikte Samsung cihazlarda bulunan Knox güvenlik sistemiyeni versiyona yükseltildiği için bir alt versiyona dönmek yani güncellemeyi kaldırmak mümkün değil.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Samsung, 2016 yılında 4K'ya mı taşınacak?

Galay S7 ve LG G5'te, Sony'nin şimdiden geçiş yaptığı 4K ekranları görecek miyiz?

2015121814220436285.jpg




Cep telefonlarında son dönem 2K ekran modası ciddi anlamda yaygınlaşmaya başlasa da, Sony'nin 4K hamlesi büyük ses getirmişti. Pek, 2016'da ne olacak? Teknoloji devlerinin yeni amirallerini4K'yla görmeye devam edecek miyiz? Güney Kore kaynaklarından gelen raporlar, buna bir nevi cevap olmuş durumda.
Sony'nin Xperia Z5 Premium'daki 4K hamlesi her ne kadar ses getirmiş olsa da, gelen raporlara göre Samsung ve LG, 4K'ya henüz yanaşmıyorlar.Son olarak amirallerinde 2K çözünürlük kullanan Samsung ve LG, muhtemelen bu yıl piyasaya sürecekleri yeni üst düzey telefon modellerinde de 2K çözünürlükten ayrılmayacak. Bunun ilk sebebi 4K görüntünün şu anki telefon tasarımlarını fazladan ısıtması ve pil tüketimini olumsuz yönde etkilemesi. Diğer yandan 5G'den önce 4K içeriklerin çok yaygınlaşmayacak olması da üreticileri bu teknolojiden uzakta tutuyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Samsung’un üst seviye modelleri için aylık güncellemeler gelmeye devam ediyor…
samsung-galaxy-s6-ocg.jpg

Android cephesinde güvenliğe yönelik olarak yapılan atılımdan sonra cihazlarında Android işletim sistemini kullanan bazı üreticiler her ay güvenlik güncellemesi sunma söz vermişlerdi ve bu üreticilerden bir tanesi de Samsung olmuştu.
galaxy-s6-edge-3.jpg

Güney Kore devi firma verdiği sözde durma çabasında ve gelen bilgilere göre de firmanın 2015’de sunduğu önemli akıllı telefonlardan Galaxy S6 edge amiral gemisi ve Galaxy S6 edge+ adındaki iki yanı kavisli ekrana sahip phablet modeli için Aralık ayı güncellemesi, ayın bitmesine sayılı günler kala yayınlandı.
Güvenlik güncellemesi Samsung Galaxy S6 and S6 edge+ için ilk olarak Hindistan’da ve bazı İskandinav ülkelerinde sunulmaya başlandı. Güncelleme dosya büyüklüğü 100MB olup bu cihazlar için OTA üzerinden yüklenebiliyor.
Hatırlanacağı üzere Samsung, diğer önemli modellerinden Galaxy S6 edge ve Galaxy Note5 için Aralık ayı güvenlik güncellemesini bir kaç hafta önce almıştı. Böylece firma 2015’in dört önemli üst seviye akıllısı için de Aralık ayı güvenlik güncellemesini sunmuş oldu.
Bir yandan güncellemeleri sunan firma diğer taraftan da yeni modellerini sunuyor. Kısa süre önce firmanın yeni Galaxy A modelleri Galaxy A3, A5 ve A7 duyurulmuş ve son olarak da Galaxy A9 aileye katılmıştı. 2016 başında da firmanın yeni amiral gemisi Galaxy S7’yi sunması bekleniyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst