gittigidiyor

Samsung parmak izinden vazgeçiyor, yerine ne gelecek?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
samsungun-harmani-satin-alma-islemleri-zuwt.jpg

Samsung parmak izinden vazgeçiyor, yerine ne gelecek?

Güney Kore kökenli Samsung firması, akıllı cep telefonu ile tablet bilgisayar modellerinde parmak izi okuyucusuna veda edip yerine göz ve yüz algılayıcı sensörler geliştirmeyi hedefliyor.
Akıllı cep telefonu üretiminin en önemli isimlerinden birisi olarak karşımıza çıkan Samsung, son dönemlerde özellikle telefon veri güvenliği için tercih edilen parmak izi teknolojisinden vazgeçip yeni bir teknoloji geliştirmeyi amaçlıyor.
Hem daha güvenli, hem de çok daha hızlı olup daha düşük maliyetli bir teknoloji geliştirmeyi amaçlayan Samsung’un tercihinin yüz algılama teknolojisi olacağı konuşuluyor. Parmak izini kaldırarak cihazlardan yer tasarrufu etmek isteyen Samsung, yüz algılama teknolojisiyle orta tuşa da veda etmeyi planlıyor.

Twitter’da sızan bir bilgiye bakıldığında Samsung’un bu teknoloji için gerekli girişimlere başladığı belirtilirken, yüz algıma teknolojisine geçiş yaptığı taktirde ettiği yer tasarrufu ile birlikte çerçevesiz ekran üretimi konusundaki ilk atılımını da gerçekleştirmiş olacak. Güney Kore kökenli firma bu sensör ile birlikte bir tık bile olsa maliyeti alt seviyeye indirmeyi ve farklılık yaşatmayı amaçlıyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst