gittigidiyor

Şarj aleti hızı nasıl test edilir?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Şarj aleti hızı nasıl test edilir?[/h][h=2]Şarj aletinizin hızını ve USB kablonuz dan gelen akımın hızını cep telefonu üzerinden test edilebileceğini biliyor muydunuz?[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
sarj-aletinizin-hizi-nasil-test-edilir.jpg
Cep telefonların baş belası batarya pil ömrünün de can sıkan noktaları var. Oda şüphesiz şarj aletleri. Cep telefonlarınızı şarj aletine taktıktan sonra bazen hemen şarj eder ve sizi mutlu eder; bazen de o kadar yavaş şarj ederki sizi heder eder.
Bu anlamda sizlere örnek telefon serisi olarak Samsung Galaxy cihazlarını baz alarak bir program önereceğim. "Galaxy Charging Current Pro" veya ücretsiz sürüm için ise "Galaxy Charging Curret Lite"
Yaklaşık 2 TL gibi bir ücreti olan uygulama USB kablonuzdan gelen akımın voltajını ölçüp bildirim ekranında, uygulamada ve widget ile sizlere söylemekte. Bu sayede USB kablosundan ve şarj aletinden gelen akımın tam veya zayıf olduğunu analiz edebiliyorsunuz.
Aktarım hızları özellikleri:
Bilgisayarın USB portundan USB takarak telefonu şarj ederseniz 460V ile şarj edersiniz. (Yarı yarıya düşük şarj)
galaxy_charge2.png

Şarj aletine direkt bağlı olarak USB ile şarj ederseniz 700V (Tam hız şarj)
galaxy_charge3.png

(Gördüğünüz gibi direkt şarj aletinden bağladım genede 100V düşük geliyor. Kablonun uzunluğundan kaynaklanıyor. Buda telefonumu biraz daha yavaş şarj edeceği anlamına geliyor.)
Şarj aletine direkt bağlı olarak "Kısa orjinal USB data kablosu" ile 1300V veya
iPad ve 2VA (2000MA) destekleyen hızlı şarj özelliği olan şarj aleti ile şarj ederseniz 1300V
[/FONT]
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst