gittigidiyor

Sınırda pkk ile çatışma çıktı

suvekum

Aktif Üye
Katılım
20 May 2011
Mesajlar
674
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Konum
ankara
Türkiye ile Irak sınırında PKK ile çatışma çıktığı ve köylülerin sınıra doğru yaklaştığı iddia edildi.

Irak Kürdistan bölgesi ile Türkiye arasındaki sınırda yer alan Beyaztepe ve Karaçalı bölgelerindeki güvenlik yolu yapımı nedeniyle bir süredir devam eden gerginliğin ardından bugün PKK'lılar ve askerler arasında çatışma çıktığı iddia edildi. Haberi duyuran DİHA ayrıca Roboski köylülerinin sınır bölgesine yürüyüşe geçtiğini de duyurdu.

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyü ile Irak Kürdistan bölgesi sınırında yapımı devam eden "güvenlik yolu" inşası nedeniyle, 17 Şubat'ta da PKK'nın askere "taciz ateşi" açtığı duyurulmuştu.

Aynı gün sınır ticareti yapan köylülerin geçişleri sırasında Nihat Encü, ayağına isabet eden mermi ile yaralanmıştı.

17 Şubat'tan bu yana devam eden gerilimle birlikte bölgeye askeri sevkiyat yapılıyordu. Bugün çıktığı belirtilen çatışma sırasında bölgedeki köylülerin de sınıra doğru yürüyüşe başladığı, hem çatışmanın hem de yürüyüşün devam ettiği belirtiliyor.

Kaynak: http://www.haber3.com/sinirda-pkk-ile-catisma-cikti-2505602h.htm
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst