gittigidiyor

[Sistem Araçları] 3000 TL’ye AMD Sistem Toplama Rehberi

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
AMD sistem rehberi hazırladık. Bu sistem rehberinde ekran kartını bütçenize göre ayarlamanız için özgür bıraktık.
sistem-toplama-rehberi.jpg


Son zamanlarda bilgisayar toplama ve parça temini ülkemizde ciddi seviyede artmaya başladı. Kullanıcıların artık bu konuda yavaş yavaş bilgi sahibi olmaya başladığını ve parasını hazır sistemlere daha fazla vererek harcamak istemediğini görebiliyoruz. Biz de bu hafta3000 TL'ye toplanabilecek bir AMD sistem rehberihazırladık.PC Toplarken Nelere Dikkat Ediyoruz ?

Öncelik olarak parça seçimi yapmadan önce oyunlarda ne kadar FPS alabileceğimize bakıyoruz. İstediğimiz oyunda istediğimiz FPS'yi elde edemeyince sıkıntılar başlıyor. Bu yüzden parçaların birbirine uyumu, darboğaz yapmaması, günümüz sistem gereksinimlerini karşılayabilmesi önceliğimiz arasındadır.
Bu hafta toplayacağımız sistem ise sizi rahatlıkla 3-4 sene götürecektir. Ekran kartını ise beklentilerinize göre değiştirip, daha üst modelleri bütçenize göre ayarlayabilirsiniz. Ana parçalardan bahsetmek gerekirse; darboğaza girmeden sizi 5 sene götürecektir. Parçaları seçerken 1080p oyunculuğu temel aldık. Bu yüzden ekran kartlarını şuanda çoğu oyunu en yüksek ayarlarda açma gücüne sahip ancak yıl geçtikçe ister istemez ayarlarınızda düşme göreceksiniz. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sistemimize geçiş yapalım.İşlemci İşlemci olarak AMD'nin başarılı performans sergileyen Amd Fx X8 8370 4.0GHz 16MB 95W AM3 modelini tercih ettik. Bu işlemci sekiz çekirdekli olduğu gibi 3D desteğe de sahiptir. 16 MB ön bellek de işlemcinin öne çıkan bir diğer özelliği. Bu işlemcinin şuanda piyasa satış fiyatı 730 TL + KDV olarak satılmaktadır.Anakart Anakart olarak Gigabyte'ın oyuncu serisi olan GA-970 gamingi tercih ettik. Aslına anakart modeli istenildiği taktirde arttırılabilir. Ancak bütçeyi aşmaması ve işlemci ile ekran kartına yatırım yapabilmek için yükseltmemeyi tercih ettik. Gigabyte'ın bu başarılı anakartı şuanda piyasada 350 TL + KDV'den satılıyor.Ekran Kartı Geldik sistemimizin bir diğer en önemli parçasına. Bu konuda AMD ile uyumlu bir sistem toplarken, Sapphire Rx470 Nitro+ 4g Oc 256bit Gddr5 ekran kartını tercih ettik. Siz isterseniz 480 modelini alarak bütçenize göre şekillendirebilirsiniz. Bu ekran kartının piyasa satış fiyatı 870 TL + KDV olarak belirlenmiş durumda.Güç Kaynağı Güç kaynağı olarak sistemimizi kaldırabilecek FSP Raider 80+ 750W tercih ettik. Şuanda piyasa satış fiyatı 280 TL + KDV olarak belirlenmiş durumda.SSD
Force_LE_120GB.png
Günümüz sistemlerinin en önemli parçaları arasında yer almaya başlayan SSD diskler hız açısından önemli. Özellikle bir SSD diskin içerisinde Windows'u kurduğumuzda normal HDD'ye göre %30 daha fazla performans elde edilebiliyor. Ancak şuanda hala SSD disklerin satış fiyatları normal seviyede ilerlemiyor. Biz de Corsair 120 GB Force LE tercih ettik. Şuanda bu SSD'nin piyasa satış fiyatı 160 TL'den başlıyor. Eğer isterseniz 256 GB versiyonlarını da tercih edebilirsiniz.HDD Western Digital'in 1 TB'lık Caviar Blue modelini HDD olarak sistemimize ekledik. Bu cihazın piyasa satış fiyatı şuanda 140 TL olarak satılıyor.RAM AMD sistemimizde 8 GB RAM ekledik. Ancak yine ekran kartında olduğu gibi bütçenize göre 16 GB olarak da belirleyebilirsiniz. Biz piyasada 120 TL'den satılan Corsair Vengeance 8 GBmodelini tercih ettik.Kasa Sistemimizi topladıktan sonra geldik kasamızı seçmeye. Gaming serisi olduğu için, yine gaming bir kasa tercih etmek daha doğru olacaktır. Bu sistem için hem bütçe dostu hem de gösterişli olarak kabul edebileceğimiz Dark N10 kasasını tercih ettik. Şuanda Dark N10 modeli 220 TL'den satılıyor.SonuçToplamış olduğumuz AMD sisteminde harcamış olduğumuz bütçe 3030 TL'ye tekabül ediyor. Bu sistem ile GTA 5 gibi yüksek performans isteyen oyunları rahatlıkla oynayabilirsiniz. Bundan sonraki toplayacağımız sistem yine 3000 TL ve civarlarında olacağı gibi, Intel toplayacağız.Parçaları özet geçecek olursak;❱ İşlemci: FX X8 8370 - 205 $❱ Anakart: Gigabyte GA-970 Gaming - 110 $❱ Ekran Kartı: Sapphire Rx470 Nitro+ 4g Oc 256bit Gddr5 - 290 $❱ Güç Kaynağı: FSP Raider 80+ 750 W - 92 $❱ SSD Disk: Corsair 120 GB Force LE - 45 $❱ HDD: WD 1 TB Caviar Blue - 60 $❱ RAM: Corsair Vengeance 8 GB - 45 $❱ Kasa: Dark No - 72 $
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst