gittigidiyor

Siyah-Beyaz filmler unutulmaz....

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

The Turin Horse (2011) - IMDb: 7.7​


2. The Turin Horse (2011) - IMDb: 7.7


1889 yılında, Almanya'nın en büyük filozofu Friedrich Nietzsche, İtalya'nın Turin dolaylarında çıktığı bir seyahatte ilginç bir olay ile yüz yüze gelir. Bir atın kırbaçlandığına şahit olan filozof bu olay sonrasında bir ay yatağından çıkmaz, çok ciddi sağlık ve ruh problemleri yaşar ve yedi yıl sonra da yaşama gözlerini yumar. Peki o ata ne olmuştur?

Yönetmenler: Béla Tarr, Ágnes Hranitzky

Oyuncular: János Derzsi, Erika Bók, Mihály Kormos
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

The White Ribbon (2009) - IMDb: 7.8​


1. The White Ribbon (2009) - IMDb: 7.8


Film, Birinci Dünya Savaşı öncesi Almanya'nın bir köyünde büyütülen çocukların, ebeveynleri ve dinsel otorite tarafından maruz bırakıldıkları psikolojik, fiziksel işkence ve baskıları köy öğretmenin bakış açısıyla konu alıyor.

Yönetmen: Michael Haneke

Oyuncular: Christian Friedel, Ernst Jacobi, Leonie Benesch
 

sirius.77

Optimal Сasual Dating - Verified Ladies
Aktif Üye
Katılım
13 Eki 2021
Mesajlar
51
Tepkime puanı
12
Puanları
8
Yaş
44
Konum
Usa
yeni filmler siyah beyaz olmasının hiç bir anlamı yok klasik filmlerin yerine alamazlar maalesef
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
İnsanların alışkanlıklarından kolayca vazgeçememesi, siyah beyaz filmlerdeki çekim tekniklerinden daha çok hoşlanmaları veya bu tür yapımların duyguyu daha iyi verebildiğini düşünmeleri bu soruya verilebilecek türlü yanıtlardan yalnızca birkaçı olarak sıralanabilir. Ayrıca renkli yapımlar gerçeği yansıtma konusunda her ne kadar daha etkili gibi gözükseler de kimilerine göre abartıdan uzak ve sadeliği ön plana alan siyah beyaz yapımlar orijinalliği yansıtma konusunda daha başarılılar. Ayrıca siyah beyaz yapımlar dönemsel havayı seyirciye daha iyi bir biçimde aktarabilmek konusunda da önem taşıyor. Örneğin renkli filmlerin yapıldığı dönemlerden çok sonrasında çekilen Schindler'in Listesi(1993) ve Artist (2011) bu tarz planlamalar ile yapılmış filler örnek verilebilir.

Yerini alamazlar mı alırlar mı o ayrı bir düşünce sizin hangi ruh durumu ve bakışınızla izlemenize bağlı mesela ben Truva filminin renklisini çok suni buldum ama siz bulmayabilirsiniz....
 

Sami Ertaga

Aktif Üye
Katılım
29 Ara 2017
Mesajlar
3,202
Tepkime puanı
496
Puanları
83
Konum
GAZİANTEP
Filmde bilmiyorum ama fotoğrafta siyah - beyaz, renkliye göre daha zor bir teknikmiş.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst