gittigidiyor

Skype Hakkında önemli detaylar

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Son zamanlarda özellikle Facebook ve Microsoft’un bot’lar, ya da daha da açacak olursak sohbet robotları üzerine yaptığı çalışmaları yakından takip ediyoruz. Görünüşe göre, bunlar gelecekte özellikle markalarla olan iletişimimizde önemli rol oynayacaklar.
Microsoft Bot’ları doğal olarak ilk önce şirketin iletişim platformu Skype’a gelmişti. Şimdi Microsoft Skype’ın Mac versiyonuna da sohbet robotlarını getiriyor. Kullanıcılar Murphy, Bing, Getty Images gibi özel sohbet robotlarıyla, tabii ki İngilizce dilinde sohbet edebilecekler. Ayrıca Bot’lar Skype’ın web istemcisine de geliyor. Windows ve mobil kullanıcıları ise haftalardır robotlarla sohbet etmenin keyfini yaşıyordu.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Windows Phone Ve Skype Ayrılığı Çok Yakın![/h][h=2]Skype yıllardan beri en çok tercih edilen uygulamaların başında yer alırken Windows Phone için yapılan açıklamalarda Skype desteğinin sona ereceği belirtildi.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
windows-phone-ve-skype-ayriligi-cok-yakin.jpe
Microsoft tarafından piyasaya sunulan Skype için oldukça radikal bir karar alındı. Alınan bu karar ile birlikte Windows Phone işletim sisteminin kullanıldığı telefonlarda Skype desteğinin verilmeyeceği belirtilirken kullanıcılar artık bu uygulamayı kullanamayacak.
2017’de Destek Bitiyor!
Yapılan açıklamalarda 2017 yılı itibariyle uygulamanın destek alamayacağı ifade edilirken kullanıcıların şu an yıl sonuna kadar bir vakti bulunuyor. Bu yılın sonuna kadar kullanımlarda herhangi bir sorun olmasa da yeni yıl itibariyle Windows Phone 8, Windows Phone 8.1 ve Windows 10 gibi işletim sistemlerinde Skype kullanılmayacak. Üstelik konu ile ilgili yapılan açıklamalarda kademeli bir şekilde yapılacak destek kesme işlemlerinin kısa süre içerisinde Windows işletim sistemini kullanan cihazların yüzde 85’inde uygulanacağı ve böylece işletim sistemi Windows 10 olan cihazlarda dahi Skype kullanımına izin verilmeyeceği belirtildi. Windows Phone işletim sistemine yönelik alınan Bu karar kuşkusuz pek çok telefonda Skype kullanımını engelleyeceği için ihtiyaçların giderilmesini önleyecek. Benzer bir durum Android işletim sisteminde de mevcut. Android işletim sistemine sahip cihazlarda Skype kullanımı kısıtlanırken, Android 4.0 ve öncesinde herhangi bir kullanımın söz konusu olmayacağı belirtildi.
Üstelik uygulama mağazalarında geliştirilen özel önlemler ile birlikte kullanıcıların herhangi bir şekilde indirme işlemi yapmasına dahi izin verilmiyor. Bu bakımdan Skype kullanmak isteyen kullanıcıların yeni bir telefona geçiş yapması da zorunlu olacak. Üstelik bu durum diğer uygulamalar için de fırsat yaratabilecek. Skype kullanımının önlenmesi ile birlikte telefonlarda desteklenen diğer uygulamalara yönelim görülebilir. Bu durum da kuşkusuz diğer uygulamaların kullanım oranlarını arttıracak en önemli etkenler arasında yer alıyor. Bu bakımdan Skype için alınan kararın 2017 itibari ile uygulanmaya başlanması, mobil dünyada dengeleri değiştirebilir. Skype kullanım dışı kalması sonrasında kullanıcıların hangi uygulamayı kullanmak isteyeceği, farklı uygulamaların ön plana çıkmasını sağlayacağı gibi şu anda pek çok farklı seçenek bulunuyor. Bu bakımdan Skype kaybetse de bu durumun kazanını diğer uygulamalar olacak.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
skype-b_640x360.jpg



Chrome için güncellenen Skype eklentisi artık e-posta, takvim, ve Twitter üzerinden doğrudan uygulamaya erişmenizi sağlıyor.
Bu yeni güncellemeyle Chrome tarayıcıyı kullanmayan kullanıcıların hem tarayıcıyı hem de eklentiyi kullanması hedeflenmiş. Yeni eklenti, günlük kullanılan tarayıcı alışkanlıklarına Skype'ın rahatça erişimine olanak tanıyor.
An itibarıyla eklenti sadece iki takvim ve 3 e-posta uygulaması ile bütünleşebiliyor. Bu uygulamalar, Microsoft Outlook Calendar, Google Takvim ve Outlook , Google Inbox, Gmail ve Twitter olarak listelenmiş durumda. Eklenti, e-Posta uygulamalarında "yeni ileti" seçildiği anda tıklandığı anda işlevsel duruma geçiyor. Takvim uygulamalarında da mantık aynı işliyor. Yukarıda listelenmiş olan takvim uygulamalarında yeni bir tarih için bir kayıt oluştururken eklenti de aktif oluyor ve bu kayıt edeceğiniz yeni aktiviteyi Skype listenizle paylaşabiliyorsunuz.

Twitter için de değişik bir durum söz konusu değil. Bire ileti oluştururken açılan alanda Skype butonunu rahatça kullanabiliyorsunuz.



Skype

Ücretsiz Anlık Mesajlaşma ve Görüntülü Konuşma Servisi


İndir

Skype

Sesli ve Görüntülü Konuşma Programı


İndir

Skype Android

Android İçin Sesli Ve Görüntülü Görüşme Uygulaması


İndir

Skype iOS

iPhone, iPod Touch İçin Skype Mobil
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
1491842535_ekran-goruntusu-15.png


Skype, Creators Güncellemesi ile yaklaşık bir yıldır bulunduğu önizleme sürecinden çıkıyor.
Windows 10 Creators Güncellemesi meraklı Windows kullanıcıları için 5 Nisan'dan itibaren Güncelleme Yardımcısı ile indirilebilir durumda idi. Nomral kullanıcılar ise 11 Nisan'dan itibaren güncellemeyi dalgalar halinde Windows Update üzerinden indirebiliyor olacak.

Yıldönümü Güncellemesi ile birlikte Evrensel Windows Uygulaması (UWP) tabanlı olarak Windows 10 ve Windows 10 Mobile cihazlar için yayınlanan Skype, Creators Güncellemesi ile birlikte önizleme sürecinden çıkıyor. Yaklaşık bir yılı aşkın süredir önizlemede kalan Skype, bu süre zarfında kendini oldukça geliştirdi ve Win32 tabanlı uygulaması ile kafa kafaya geldi.

Skype'ın kararlı UWP uygulaması ile birlikte Adres defterinizdeki kişileri yönetebilir, SMS alıp gönderebilir, sesli ve görüntülü grup çağrıları yapabilirsiniz.

Skype'ı Mağazadan edinin
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst