gittigidiyor

Son Yılların En İyi Türk Filmleri

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Okul Tıraşı (2021)​


9. Okul Tıraşı (2021)



IMDb: 7.3

Özet: İzole bir yatılı okulda gergin bir gün boyunca geçen bu ahlaki drama, bir çocuğun hasta arkadaşını katı bir bürokrasi karşısında kurtarmak için verdiği çaresiz mücadeleyi konu edinir. İzole edilmiş bu okulda artık küçük çocuklar yönetimin baskıları altında ezilmeye başlarlar. Yusuf ise hasta olan arkadaşını doktora götürmek için okul yönetimi, idarenin umursamazlığı ve yaşadığı bölgenin zorlu coğrafyası ile tek başına mücadele eder.

Yönetmen: Ferit Karahan

Oyuncular: Samet Yıldız, Ekin Koç, Mahir İpek
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Kelebekler (2018)​


8. Kelebekler (2018)



IMDb: 7.4

Özet: Kelebekler; Babalarının aramasıyla birlikte yıllar sonra bir araya gelen kardeşlerin Hasanlar Köyün'deki evlerine gitmelerini ve burada hem birbirlerini hem de babalarını tanımaya çalıştıkları, bir yandan absürt ama yandan da biraz buruk bir filmdir. Kardeşlerin her biri başka yönlere dağılmıştır birisi astronottur diğerleri ise bambaşka işlerle ilgilenirler. Başlarda köye gitmeye gönüllü olmasalar da memleketlerine gitmek hem kardeşlik bağlarının tekrardan oluşmasına hem de geçmişleri ile yüzleşmelerine ve veda edebilmelerini sağlar.

Yönetmen: Tolga Karaçelik

Oyuncular: Bartu Küçükçağlayan, Tuğçe Altuğ, Tolga Tekin
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Kız Kardeşler (2019)​


7. Kız Kardeşler (2019)



IMDb: 7.5

Özet:
Reyhan, Nurhan ve Havva isimlerinde üç kız kardeş küçük yaşta öksüz kaldıkları için farklı kişilerin yanında büyürler ve ayrı kalırlar. Orta Anadolu'da fakir bir köyde, daha varlıklı koruyucu ailelerde başarısız olan üç genç kız, birbiri ardına memleketlerindeki evlerine geri dönerler ve kardeşler geçmişlerine doğru bir yolculuğa çıkarlar. Üç kız kardeşin geçmişlerine kendi benliklerine dönmelerinin konu edinildiği bir yapımdır.

Yönetmen: Emin Alper

Oyucular: Cemre Ebüzziya, Ece Yüksel, Helin Kandemir
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Ölümlü Dünya (2018)​


6. Ölümlü Dünya (2018)



IMDb: 7.6

Özet: Dışarıdan sıradan, lokantasını işleten bir aile olarak görülen Mermer ailesinin aslında hiç de sıradan olmadığının hatta başlarını belaya sokmakta ne kadar iyi bir aile olduklarını gözlemleyebileceğiniz ve çokça güleceğiniz bir filmdir. Mermer ailesi normal bir lokantacılık ile ile ilgilenen bir aile gibi dursa da aslında Rus ajanlarıdır. Aileden birisinin çok önemli bir sırrı sevdiği kadına söylemesi ile birlikte Mermer ailesinin başı Rus ajanları ile belaya girer ve macera ile komedilerle dolu bir yola atılırlar.

Yönetmen: Ali Atay

Oyuncular: Mehmet Özgür, Feyyaz Yiğit, Sarp Apak, İrem Sak, Meltem Kaplan, Özgür Emre Yıldırım, Ahmet Mümtaz Taylan, Doğu Demirkol, Alper Kul
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Ahlat Ağacı (2018)​


4. Ahlat Ağacı (2018)



IMDb: 8.0

Özet: Sinan; edebiyata ilgili ve kitap çıkarmak isteyen genç bir adamdır. Sinan bir gün 'Ahlat Ağacı' isimli kitabı çıkarmak için memleketi Çanakkale'nin Çan ilçesine döner. Burada insanlardan kitap çıkarmak için gerekli olan bütçeyi bulmaya çalışır ancak bir yandan da babasının borçlarıyla uğraşmak zorunda kalır. Hayalini gerçekleştirmek için gittiği bu köyde hem etraftakiler hem de babası ile sorunlar yaşayan Sinan, bir yandan babası ve mahalleyle diğer yandan da hayalleri ime mücadele eder.

Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan

Oyuncular: Doğu Demirkol, Murat Cemcir, Bennu Yıldırımlar
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Bizim İçin Şampiyon (2018)​


3. Bizim İçin Şampiyon (2018)



IMDb: 8.2

Özet: Şampiyon, efsanevi yarış atı Bold Pilot ile bir araya gelen Halis Karataş ile Begüm Atman arasındaki büyük aşk hikayesini anlatıyor. Bold Pilot ve daimi jokeyi Halis Karataş, unutulmaz başarılarla birlikte 1996 Gazi Koşusu'ndaki 2:26:22'lik rekor kırmışlardır ve bu başarıları ise henüz bir başkası tarafından tamamlanmamıştır. Bold Pilot'un bir diğer başarısı ise Halis Karataş ve Begüm Atman'ın arasındaki bağı ve aşkı oluşturmasıdır. Hem ünlü jokey Halis Karataş ve Begüm Atman'nın aşkını hem de Bold Pilot ile Halis Karataş arasındaki bağı konu edinir. Gerçek hayat hikayesinden uyarlanan bu filmde hem başarı hem aşk hem de bir takım dramatik olaylar izleyenlerin gözlerini doldurmuştur ve içine işlemiştir.

Yönetmen: Ahmet Katıksız

Oyuncular: Ekin Koç, Farah Zeynep Abdullah, Fikret Kuşkan
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu (2019)​


2. Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu (2019)



IMDb: 8.2

Özet: İlk Dünya Rekorunu kırdığında 15 yaşında olan ve spor hayatında 7 Dünya Rekoru, 3 farklı Olimpiyatta kazanılan 3 Olimpiyat Altın Madalyası, 6 Avrupa Şampiyonası, 7 Dünya Şampiyonası ve daha birçok başarıya imza atan Naim Süleymanoğlu'nun hayatının konu edinildiği bir filmdir. Naim Süleymanoğlu hem kişiliği hem de sporculuğu ile yalnız ülkemize değil dünyada da adını altın harflerle yazdırmış birisidir. Hem spor hayatının hem yaşadığı zorlukların konu edinildiği bir biyografi filmdir.

Yönetmen: Özer Feyzioğlu

Oyuncular: Hayat Van Eck, Yetkin Dikinciler, Selen Öztürk
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

7. Koğuştaki Mucize (2019)​


1. 7. Koğuştaki Mucize (2019)



IMDb: 8.2

Özet: Yanlışlıkla cinayetle suçlanan akıl hastası bir baba ile altı yaşındaki sevimli kızı arasındaki baba-kız sevgisinin hikayesidir. Bir gün sıkı yönetim komutanın kızı ölür ve bu ölümden Memo sorumlu tutulur. Memo bu olayın ardında idam ile cezalandırılmak üzere cezaevine götürülür. Memo'nun çevresi onun suçsuzluğunu kanıtlamaya çalışırlar ve bir adalet arayışına girerler bu sırada Ova ve Memo'nun ise tek isteği birbirlerine kavuşmaktır. Adalet arayışı içerinde geçen baba-kızın sarsılmaz bağının konu edinildiği bir filmdir.

Yönetmen: Mehmet Ada Öztekin

Oyuncular: Aras Bulut İynemli, Nisa Sofiya Aksongur, Deniz Baysal
 

Sami Ertaga

Aktif Üye
Katılım
29 Ara 2017
Mesajlar
3,213
Tepkime puanı
496
Puanları
83
Konum
GAZİANTEP
"Sen Ben Lenin" en çok ilgimi çekeni oldu bu filler arasında. İkinci sırada da "Nuh Tepesi."
 

Sami Ertaga

Aktif Üye
Katılım
29 Ara 2017
Mesajlar
3,213
Tepkime puanı
496
Puanları
83
Konum
GAZİANTEP
Bu arada ne kadar tanımadığımız oyuncu varmış. En azından ben bir çoğunun adını duymadım.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst