gittigidiyor

Sony Bravia XR

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Cognitive Processor XR™ ile BRAVIA TV’ler içeriği analiz edip insanların gerçek hayatta duyduğu ve gördüğü şekilde sunar. Örneğin bu TV’ler insanların bir görüntüde daha çok odaklandığı yeri (mesela bir filmin ana karakteri) anlar. Ayrıca görüntüde bir jet uçuyorsa sesin yukarıdan gelmesi gerektiğini bilirler ve o sesi oturma odanıza getirirler. Sonuçta favori içerikleriniz öyle gerçekçi bir şekilde sunulur ki gerçek hayattaki gibi hissedebilirsiniz.

Cognitive Processor XR’ın çalışma şekli
Bilindik Yapay Zeka; renk, kontrast ve netlik gibi görüntü unsurlarını ancak tek tek algılayıp analiz edebilir. Bu da görüntü unsurunun yalnızca belirli bir seviyeye kadar gelişmesi anlamına gelir. Dünyayı algılayışımız, gözlerimizden ve kulaklarımızdan beynimize gelen her türde bilgiye dayalıdır. Aynı bu şekilde çalışan Cognitive Processor XR™ yüz binlerce unsuru tek seferde çapraz analiz eder. Bu unsurlardan biri de odak noktasıdır ve bu teknoloji insanların en çok nereye odaklandığını tespit edebilir. Odak noktası da dahil her bir görüntü unsurunun çapraz analizini yaparak her parçayı entegre edip ayarlar ve görüntüye en yüksek derinliği ve gerçekçiliği kazandırır.


Odak noktası nedir?
Odak noktası, bir fotoğrafta odaklandığınız yer, sahne içinde gözlerinizi doğal olarak çeken yerdir. Cognitive Processor XR teknolojisiyle tasarlanan TV’ler bu odak noktasını tanır ve aynen gözlerinizin gerçek hayatta yaptığı gibi, görüntünün o parçasını geliştirir. Böylece topa sahip oyuncu veya ana karakter daha derin görüntülenir ve skor tabelaları daha kolay görülür.


b9e80ea1844ea69102bc71b9ca8223a6


a1232c5b04d0ac0e5c1f357bd4b3d099


Daha gerçekçi, daha etkileyici bir ses alanı , tıpkı gerçek hayatta duyduğunuz gibi


eaec586a1b0db8a5a527bc1713c8e241


Sesin nereden geldiğini isabetli bir şekilde belirleyerek ve bu sesi ekranın doğru noktasına yerleştirerek insan kulağını taklit eden gelişmiş ses işlemeyle, BRAVIA XR TV’lerimiz sizi sahnenin tam ortasına taşır.


c099aedd4d7dd94d70c105c0ad69b897



Sesi yatay ve dikey yönlerde veren BRAVIA XR TV’ler, gerçekten çok boyutlu bir deneyim sunar. Sesi analiz edip 5.1.2 kanal surround sese kadar dönüştürür ve gerçek bir 3D ses alanı oluşturur.


Piyasadaki XR ler 40.000.- TL den başlıyor.....
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst