gittigidiyor

Sony FS7 Mark II için yollardayım (vLog)

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Sony FS7 Mark II’nin Barcelona’da gerçekleşen basın toplantısına katılmak için yola çıktım ve başımdan geçenleri de bu vLog’da paylaştım. Her zaman görmediklerinizi izleyin!


sony-fs7-mark-2.jpg
Bugüne kadar sizlere hazırladığımız binlerce haber ve video için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.
E-posta hesabıma düşen yüzlerce mesaj arasından birinde Barcelona’da gerçekleşecek olan ve profesyonellere hitap eden Sony FS7 Mark II’nin basın toplantısına davet vardı.
Hem siyasi hem ekonomik olarak uzun yıllardır çalkantı içerisinde olan Barcelona’nın bu kısmını bir kenara bırakıp, güzel sokakları, harika yemekleri ve müthiş iklimini de düşünerek yola koyuldum.
Olan biten her şeyi de aşağıdaki vLog üzerinde kayıt altına aldım.
Gizli kalan bir şey yok!


Son zamanlarda size mobil teknolojilerin ne kadar hızlı ilerlediğini anlatsak da, konu profesyonel çekimlere geldiğinde, bu işi Sony gibi hakkıyla yapanlara teslim etmekte fayda var.



En azından bu durum, 4K çekim yapan ve video kalitesiyle övünülen iPhone 7 Plus lansmanında, Tim Cook’u çeken kameranın, iPhone olduğunu görene kadar, devam edecek gibi.
sony-fs7-mark-2-00.jpg

Bir belgesel çekimini düşünün, olan biten birkaç dakikayı, en ince detaylarına kadar mükemmel görüntü kalitesiyle yansıtmak için belki de aylar harcanıyor. Verilen bu emeğin, iyi dizayn edilmemiş bir kameranın berbat etmesi, hiçkimsenin hoşuna gitmez elbette.
Sony, profesyonelleri çok ama çok iyi dinlemişe benziyor. Başta belgeselciler olmak üzere, videoda en iyisini isteyenler için 2 yıl önce piyasaya sürülen ve büyük ilgi gören Sony FS7, daha da iyileştirilerek karşımıza Sony FS7 Mark IIolarak çıktı ve tam da profesyonel kameramanların istediği gibi oldu.
Sony FS7 Mark II teknik özellikleri

Büyük sensöre sahip olan ve 4K çekim yapabilen bu modelin teknik özelliklerine hızlıca göz atalım;
sony-fs7-mark-2-01.jpg

Ağırlık: 2 kg (4,4 kg tüm aksesuarlarla)
Boyutlar: 156 x 239 x 247 mm
Güç: DC 12 V
Güç tüketimi: 19W
Çalışma sıcaklığı: 0 - 40 °C
Saklama sıcaklığı: -4°C - +140°C
Pil ile çalışma süresi: 1 saat BP-U30 pille
Giriş ve çıkışlar: 2 x 3-pin XLR, 2 x BNC HD/3G-SDI çıkışı, 1 adet HDMI 2.0, USB girişi (ilk nesil), 1 adet kulaklık çıkışı, uzaktan kumanda çıkışı stereo mini jack (Φ2.5 mm)
Hafıza kartı yuvaları: 2 x XQD, 1 x SD
Kayıt türü ve detaylı diğer teknik özellikler için buraya tıklayabilirsiniz.
Yapılan iyileştirmeler neler?

Sony FS7 Mark II’nin artık elektronik değişebilen ND filtresi var. Sensör ve lens arasında işlev gören bu fonksiyon, aynı zamanda bir tekerlek ile ön ayarlı bir şekilde kolayca kontrol edilebiliyor. Bu sayede, değişen ışık şartlarına karşı görüntü mükemmelliği korunmaya devam ediyor.
Bir diğer yenilik de objektifin yuvaya oturtulması artık çok daha kolay ve güvenli. Tek elle bile sorunsuz bir şekilde bu hassas işlemi rahatlıkla yapabiliyorsunuz. Yeni yapı sayesinde Sony'nin 70'ten fazla objektifi, bu model ile kullanmanız mümkün.
sony-fs7-mark-2-02.jpg

Çözünürlük, bir önceki modele göre aynı kalmış gibi görünse de, renk alanında iyileştirmeler yapılan Sony FS7 Mark II’nin açık olup olmadığını görebileceğiniz bir LED ışığı, kamerayı daha daha rahat kavrayabilmek için başparmağın olduğu kısmı ayarlayabilmek için tornavida gerektirmeyeden yeniden yapılandırılması, görevleri hızlıca yerine getirmesi için bekleyen 10 tane hafızalı tuş, güneş ışığından etkilenen vizörün, kameramanı zor durumda bırakmasını engelleyen yeni tasarım da bu iyileştirmeler arasında.
Fiyatı 10 bin Euro'dan başlıyor!

Dayanıklı bir gövdeye sahip olan Sony FS7 Mark II, hayranlıkla izlediğimiz görüntülerin arkasında nasıl bir teknolojinin olduğunu gözler önüne serdi. Açıkçası, daha önceden bu işin profesyonelleriye bu kadar yakın görüşmemiştim ama bu toplantıdan sonra bu alana biraz daha merak saldım diyebilirim.
Sony FS7 Mark II’nin sadece gövdesinin yaklaşık 10 bin Euro olduğunu belirteyim.
Ne dersiniz?

Sony FS7 Mark II için Barcelona’da geçen müthiş toplantıdan sonra, bu alanda ter döken profesyonellerle işin mutfağını sizlere anlatmayı düşünüyorum. Bu konuda sizden gelecek yorumlar da benim için çok önemli.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst