gittigidiyor

SteelSeries Arena 7 Hoparlör

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Tasarım açısından değerlendirme yaparken subwoofer için ayrı, uydular için ayrı değerlendirme yapmak lazım. Önce hoparlörler için bir tasarım değerlendirmesi yapalım.

SteelSeries Arena 7 içerisinde yer alan 2 hoparlörün, oval hatlara sahip olan bir tasarım benimsediğini görüyoruz. Ön kısımda geniş bir sürücü alanı dikkat çekerken, arka kısımda ise RGB aydınlatma bölümü dikkat çekmekte.

Arena 7


2 hoparlör kulesi için de arka kısımda geniş RGB aydınlatma alanına bulunmakta. SteelSeries yazılımı üzerinden özelleştirilebilir olan aydınlatma, doğrudan ön bölüme temas etmiyor. Duvar renklendirmesi açısından değerlendirecek olursak, gayet yeterli ve stabil bir aydınlatma olduğunun altını çizmek lazım.

Ön kısımda da RGB aydınlatma efektlerinin havasını vermek adına, alt destek ayağında bir RGB aydınlatma bölgesine yer verilmiş. Bir çember şeklinde alt aydınlatma alanı kullanılmış ve gayet yeterli bir ışıklandırma veriyor. Açıkçası ışıklandırma ile çok hoş bir görüntü sunulduğunu da eklemek lazım.

Arena 7


Bunların dışında sağ hoparlörde ek bazı kontroller bulunuyor. Teknik özellikler kısmında da söz edeceğimiz, çok amaçlı bir buton ve ses kontrol düğmesinin kullanıldığını da belirtelim. Subwoofer tasarımına geçmeden önce son olarak boyutlardan ve ergonomiden de söz etmemiz gerekecek.

Hoparlör kuleleri, rahatlıkla masaüstü üzerinde kullanılacak şekilde hazırlanmış. Yaklaşık 20 cm gibi bir boyuta sahip olan hoparlörler çok büyük de değil çok küçük de değil. Masada fazla yer kaplamayacak ama bir yandan da gösterişli duracak bir tasarım yapısı var. Ergonomi açısından değerlendirecek olursak, çok bir seçeneğiniz olmadığını belirtmek isterim.

Arena 7


Hoparlör başlıklarında sadece arkaya doğru bir eğim verme artısı var. 30 derece civarında bir eğim verebiliyorsunuz. Ses açısını bu şekilde biraz daha iyi hale getirmek mümkün.

Subwoofer Tasarımı Nasıl?

Gelelim subwoofer tasarımının nasıl olduğuna. Aslında bu bölümde de söyleyebilecek çok fazla bir şey yok. Zira subwoofer oldukça sade bir tasarımla geliyor. Tek renk mat bir subwoofer var. Arka kısımda bağlantı portlarına yer verilmiş.

Arena 7


Burada dikkat çeken bölüm ise woofer. Benzer birçok modelde olduğu gibi SteelSeries Arena 7 serisinde de woofer aşağı bakacak şekilde konumlandırılmış durumda. Tabii ki subwoofer doğrudan zemine temas etmesin diye şık tasarımlı yükseltici ayaklara da yer verilmiş.

Arena 7


Portlar: Power giriş, kulaklık girişi, TV bağlntı girişleri, Bass kontrol çubuğu, Power tuşu, USB Type C portu, Hoparlör bağlama üniteleri.

Arena 7


Kutu İçeriği

  • Sol ve sağ hoparlör
  • Subwoofer
  • USB-C USB- A kablosu
  • Belgeler ve kılavuzlar

SteelSeries Arena 7 Teknik Özellikleri Nasıl?

Gelelim teknik özelliklere ve hoparlörün yapabildiklerine. SteelSeries Arena 7, gerçek anlamda güçlü bir ses sistemi. Oyuncuları kesinlikle tatmin edecek bir deneyim sunduğunu söyleyebiliriz.

Özel organik fiber ve ipek sürücülerin karşımıza çıktığı seride, hoparlörler de 2 yönlü sürücüler kullanılmakta. Ön kısımda orta frekanslı sesler için yerleştirilmiş olan 3 inç woofer yerleşimini görüyoruz. Orta kısımda ise net ses için 0.75 inç tiz sürücüler yer alıyor.

Arena 7


Ses kalitesi açısından bakacak olursak, özellikle tizlerde çok iyi bir deneyim sunulduğunu söylemek lazım. Sesler net ve pürüzsüz bir şekilde geliyor.

Bass kısmında ise subwoofer güzel bir deneyim sunuyor. Aşağı doğru bakan 6.5 inçlik sürücü, doyurucu bir bass deneyimi sunmakta.

Hem bass seslerde hem de tiz seslerde, ses seviyesi ise dikkat çekecek şekilde yüksek. Açıkçası ses seviyesinin bu denli yüksek olması da tartışılır. Cihazı apartman dairesinde maksimum seste kullanmak pek mümkün değil. Çevrenizdekileri rahatsız edebilirsiniz.

Arena 7


Ya iyi bir ses yalıtımınız olacak ya da komşuların olmadığı bir yerde oturuyor olacaksınız. 🙂 Zira videoda da görebileceğiniz gibi maksimum ses seviyesi ciddi anlamda yüksek ve çevredekileri rahatsız edecek boyuta kadar çıkabiliyor.

Teknik Özellikler Detay

  • Duyarlılık: 89 dB
  • Maks. SPL: 100 dB
  • Tam Kapsamlı Tepki: 35-20.000 Hz
  • Sürücü Malzemesi: İpek ve Organik Fiber
  • Hoparlör Sürücüleri: 2 yönlü
  • Tiz Hoparlör Sürücüsü: 0.75 inç
  • Woofer: 3 inç
  • Subwoofer Sürücü: 6.5 inç
Bağlantı ve Platform Desteği

SteelSeries Arena 7, bağlantı desteği konusunda da iddialı bir hoparlör. Ses sistemini, Windows ya da Mac bilgisayarınızda kullanabileceğiniz gibi Bluetooth ile de kullanabiliyorsunuz. PlayStation için de destek sunan SteelSeries Arena 7, 3.5 mm ses jakına da sahip. Ayrıca isterseniz sağ hopalörde yer alan kulaklık girişini kullanarak, kablolu kulaklığınızdan da yararlanabilirsiniz.

  • Bluetooth Versiyon: v4.2
  • Yardımcı Bağlantı: 3.5 mm jak
  • Kulaklık Bağlantısı: 3.5 mm
Arena 7


Çok Amaçlı Kontrol Butonu

Tasarım kısmında, sağ hoparlör için ek bir buton kullanıldığını belirtmiştik. Bu çok amaçlı butonun yeteneklerinden de söz etmek gerekecek. Çok amaçlı tuş; LED’leri açma ve kapama, Bluetooth eşleştirme, sessize alma gibi işlevlere sahip.

Arena-7.jpg


Yazılım Desteği

SteelSeries Arena 7, yazılım desteği açısından da başarılı. SteelSeries Sonar yazılımı üzerinden çeşitli ayarlamaları yapmanıza izin veren ses sistemi, ses ayarlarında detaylı kişiselleştirmeleri de sağlıyor. Aynı şekilde ışıklandırma konusunda da ekstra özelleştirme seçenekleriniz var. Ayrıca hoparlörlerin PrismSync RGB desteği olduğunu da hatırlatalım.

Arena-7-4.jpg


Son Sözler ve Değerlendirme

SteelSeries Arena 7 incelememiz için sona gelmiş bulunuyoruz. Genel bir değerlendirme yapacağım ama önce bir fiyatlardan söz edelim. Şöyle bir araştırma yaptığınız zaman, şanslıysanız indirimlere denk gelip ses sistemini 7.000 TL civarında fiyatlara bulabiliyorsunuz.


pchocası
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst