gittigidiyor

Sunucu durumu: bağlantıyı kes

Sedomedomazo

Aktif Üye
Lütfen yardım 3-4 gündür şifreli kanallar açılmıyor. Ip ayarı bölümünü açtığımda Ağ durumu: Bağla yazıyor fakat Sunucu Durumu: bağlantıyı kes (0) yazıyor. Yukarıda DNS 2 ise 0.0.0.0 olarak görünüyor. Lütfen yardım teşekkürler...

ERK@L

Aktif Üye
cihazınıza son 1.72 yazılımını yükleyin...modeminizin ve cihazının fişini çıkartıp 10 sn sonra tekrar takın...

emul

Aktif Üye
arkadaşım uzatılan server kapandımı bu cihazlara destek bittimi bu cihazları redline firması yani redline üreten firma fg yapıyor dünyaya onlarmı pazarlıyor redlinenin durumu belli 6 ayda yeni model çıkarıp eski cihazlarına destek vermezler rowel ve nxp cihazlar ömrünü tamamladımı

xanax

Aktif Üye
arkadaşım uzatılan server kapandımı bu cihazlara destek bittimi bu cihazları redline firması yani redline üreten firma fg yapıyor dünyaya onlarmı pazarlıyor redlinenin durumu belli 6 ayda yeni model çıkarıp eski cihazlarına destek vermezler rowel ve nxp cihazlar ömrünü tamamladımı

aynen öyle kardeşim. bu cihazda baştan çok iyi olacak, çok güzel yazılımlar çıkacak ve bekleyin yakında cihaz tam istediğiniz gibi olacak denip satılan ve geliştirilmesi sadece şu an olduğu düzeye kadar olan bir cihaz. daha doğrusu nxp cihazları insanlara linux diye satıyorlar. tüm nxp li cihazlardan uzak durun. biraz daha para verip gerçek linux sistemini kullanan cihazlar satın alın. şu ana kadar çıkmış tüm yazılımlar youtube ok yazılımları. başka bir iyileştirme ben görmedim ve olmayacak. olamayacak çünkü cihazın kaldırabildiği bu malesef

ERK@L

Aktif Üye
edindiğim bilgiye göre nxp cihazlarda serverı veren genel dağıtıcı fazla yoğunluktan sorunlar çıktığından şu an için aktif değil.her an tekrar aktif olabilir beKleyin sorun düzeldiğinde tekrar aktif olcaktır.
UZATILMIŞ SERVER GEÇİCİ OLARAK KAPANDI DİYE DESTEK BİTECEK DİYE BİR ŞEY YOK.SONUÇTA TEKNOLOJİ İLERDEKTİKCE ESKİLER RAFA KALKAR YENİLER YERLERİNİ ALIR.POPÜLERLİĞİNİ KAYBETTİĞİNDE İHTİYAÇ KALMADIĞINDA O ZAMAN YAZILIM KESİLİR VEDE ARTIK KULLANICILAR KENDİ ARALARINDA DESTEK VERİP PAYLAŞIM YAPARLAR.
BU CİHAZ YAKLAŞIK 1.5 SENDİR HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEKTEDİR VEDE HALEN VERMEKTEDİR.ARAŞTIRIRSANIZ YOTUBE VB.SORUNLARDA EN HIZLI YAZILIM VE DESTEK ROWELL VE TRIMAX VERMEKTEDİR...

ERK@L

Aktif Üye
aynen öyle kardeşim. Bu cihazda baştan çok iyi olacak, çok güzel yazılımlar çıkacak ve bekleyin yakında cihaz tam istediğiniz gibi olacak denip satılan ve geliştirilmesi sadece şu an olduğu düzeye kadar olan bir cihaz. Daha doğrusu nxp cihazları insanlara linux diye satıyorlar. Tüm nxp li cihazlardan uzak durun. Biraz daha para verip gerçek linux sistemini kullanan cihazlar satın alın. şu ana kadar çıkmış tüm yazılımlar youtube ok yazılımları. Başka bir iyileştirme ben görmedim ve olmayacak. Olamayacak çünkü cihazın kaldırabildiği bu malesef
arkadaşım pardon ama içindeki işletim sitemi linux değilde nedir.içindeki işletim sistemi linux olup sadece açık kodlu değil.açık kodlu olmamasının en önemli nedeni ise içindeki hediye server olması.açık kodlu olsaydı herkes içindeki serverı şifre,kullanıcı adı vs.görür herkesle paylaşılırdı.ozamanda cihazın içindeki 1 yıllık hediye serverın bir anlamı kalmazdı.şunuda söyliyeyim içinde hediye server paylaşımı tamamen bittiğinde ozaman cihazın linux açık kodu verilir vede dreambox gibi cihaza uygun kendiniz her türlü eklentiyi yükleyebilirisiniz.
Cihaz ilk yazılımından bugüne kadar çıkan tüm yazılımlarını kullanan biri olarak cihaz ilk haliyle son haliyle dağlar kadar farklar var bir örnek vereyim 1.65 den aşağı yazılımlarda kanal menusu dalgalanarak açılır.1.65 ve sonrası tüm yazılımlarda hızlı bir şekilde kanal menusu açılmaktadır.cccam çok kopmalar vardı son yazılımlada çok stabil çalışıyor.her yazılımda sizler belki fark etmiyorsunuz olabilirsiniz ama a.dan z.ye kadar tüm tp.ler tekrar düzenleniyor.cihazla her türlü eleştiri yapın ama yazılım ve destek konusunda eleştiri yaparken bu yazılımları verenler bu cihazlar için ne kadar emek verdiğini unutmayın.
siz bu cihazı alırken beklentileriniz neydi,beklentilerinizi karşılamadımı? cihazda nasıl bir şeyler istiyorsunuz.paylaşın ki yazılımları hazırlayanlar ona göre sizin isteklerinizi göz önüne alıp ona göre yazılım çıkartır. şu an cihazın tek bir eksiği var iptv oda malesef nxp cihazların işlemcisinden kaynaklandığından stabil çalışmıyor...

xanax

Aktif Üye
İp tv suan cok onemli degil ama bline olmali.
Bunun isletim sistemi linux degil. Binary dosyasi ile cihazin flasina atilan roma linux denmez. Bu bir rom dosyasi. Cihazin bellegine flashlanan kspali bir dosya. Linuxta boot.sh, recovery.sh gibi dosyalar olur ve bu dosyalarda degisiklik yapilarak custom romlar olusturulur. 25 senedir pc programciligi yapiyorum ve her sisteme program yazdim. Unix dagitimi olan mac veya linux dagitimi olan ubuntu da dahil olmak uzere... Bu tur bir linux dagitimi ilk defa goruyorum.

Son düzenleme:

ERK@L

Aktif Üye
cihaz linux altyapısını kullanmakla beraber Linux OS işletim özel yazılım kullanmaktadır. Linux ortak bazlı uydu alıcılarından kullanım ve yazılım özellikleriyle tamamen farklıdır.ayrıntılı bilgi isterseniz headend usta ile irtibata geçebilirsiniz.
headend usta b:line için firmaya görüşmüş ama içindeki hediye server yüzünden olumsuz yanıt almıştır.

xanax

Aktif Üye
İcindeki hediye server bitenler bekleyecek yani. Bunun baska bir cozumu var ve cok kolay. Orginal yazilimlar aynen kalir extradan hediye server bitenler icin icindeki hediye server satirlari silinip bir tanede b-line olan bir yazilim paylasilir. Bu kadar basit. Su an yapilan yan yatti camura batti satis taktikleri. Bunun icindeki hediye serverlar ne zaman biter bir tarih verin. Her gun bir tane cihaz satilsa her gun 1 yil yenileniyor :) satis sonrasi hizmet youtube haricinde 0 o cihazdaki youtubekullanan 5 kisi bulamazsiniz bu forumda...

emul

Aktif Üye
nxp cihazlardan bir sürü firma var ama bu redlinme fg firması kesinlikle aynı modele yıllarca destek vermez android çıkarırlar yakında onada aynen satarlar rowel firmasının yapabilecegi eger becere biliyorsa yazılımın içine server gömüp vermektir bizlere düşende bu cihazla aynı donanıma sahip cihazların yazılımlarını bu cihaza nasıl atarız araplar nasıl oluyorda starsat starcom cihaza 8 10 tane farklı markanın yazılımını editleyebiliyorlar redline cihazların tek bir yazılımı vardı destek kesildikten sonra 20-25 tane farklı menü yazılım ozmena forumda verildi bu fg bu işi hep yapar cihaz kötümü hayır ama serversiz cihaz bir işe yaramıyor 35 liraya cihazlar var

ERK@L

Aktif Üye
öncelikle bilmeyenler için söyliyeyim rowel 16000 içindeki hediye server tüm nxp cihazlarda bulunan ortak servedır.
arkadaşlar teknoloji artık öyle hızlı ilerliyorki eskiden bir cihazı yıllardır kullanıyorduk artık 1 yıl geçtimi sıkılıyoruz ve yenilere bakıyoruz bu her türlü elektronik cihazlar için geçerli.
cihaz popülerliğini yitirdiğinde ellbette destek ve server kesilecektir.bu tüm uydu alıcıları için geçerlidir.bu cihazlar satıldıkca server aktif olacaktır bence.
açıkcası ben bu nxp cihazları tercih etmemin sebebi 1.cisi sd kanallarda görüntü kalitesi ve 2.cisi içindeki 1 yıl hediye server oluşuydu.kaliteli full 1 yıl server almaya kalksanız 180tl idi geçen sene zaten geçen sene cihaz internette satışı 285 tl idi 12 ay taksitle cihaz nerdeyse bedava gelmiş oldu.server 1 yıl değilde 2 yıl uzatılırsa firma için artı olur ve cihaz satışlarını 2 ye katlar bence.

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.