gittigidiyor

'süreç bitti artık tek yol öcalan'

suvekum

Aktif Üye
Katılım
20 May 2011
Mesajlar
674
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Konum
ankara
PKK'nın siyasi uzantısı KCK, çözüm sürecinin bittiğini ilan etti.

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sabri Ok, çözüm sürecinin yeniden başlamasının tek yolunun İmralı’da bulunan PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile yeni koşullar ve yeni bir formatta müzakereye başlanması olduğunu ifade ederken, aksi halde tıkanmış olan sürecin çatışmalı bir döneme yolaçacağını söyledi.
ANF’ye göre, Sabri Ok, Öcalan’ın 2013 Nevruz’da başlattığı sürece AK Parti’nin ve devletin karşılık vermediğini savunarak Kürt tarafını muhatap almayan yaklaşımların kabul görmeyeceğini belirtti. AK Parti’nin Öcalan’la görüşen BDP heyetine sürekli müdahaleleriyle Kürt halkının iradesini hiçe sayıp, Öcalan’ın çabalarını anlamsız kıldığını anlatan Ok, bu şekilde sürecin fiilen bitirildiğini kaydetti.

Ok, fiili olarak biten sürecin artık sadece Öcalan’la yeni koşullar ve yeni bir formatta müzakereye başlanmasıyla yeniden dirilebileceğini ifade etti. Ok aksi halde sürecin çatışmalı bir döneme yol açacağını kaydetti.


Kaynak : http://www.haber3.com/surec-bitti-artik-tek-yol-ocalan-haberi-2286345h.htm#ixzz2jai35Dza
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst