[h=1]Android'in 2016 Pazar Payı Ne Kadar?[/h][h=2]Pazar araştırma firması olan IDC, 2016'daki mobil işletim sistemleri için rakamları açıkladı. Şirkete göre, bu yıl Android sadece % 5,2'lik bir büyümeyi elde etti.[/h]
[FONT="][FONT="]Android ve iOS’un büyük bir paya sahip olduğu mobil işletim sistemlerinde 2016 sonuna doğru yıl geneli de netleşmiş durumda. Öyle ki IDC tarafından yapılan araştırmalarda Android işletim sisteminin artış yaşadığı belirtilirken yüzde 85’lik bir oran yakalandı. iOS ise düşüş ile birlikte % 14.3'lük bir pay alabildi.[/FONT]
[FONT="]Android ve iOS Zirvede![/FONT]
[FONT="]Toplamda, Google'ın ve Apple'ın mobil işletim sistemleri pazarın % 99'undan fazlasına sahip durumda. Windows Phone ise sadece % 0,4’lük bir pay ayrılmış ve diğer işletim sistemlerinin tamamının toplamı % 0,3.[/FONT]
[FONT="]Gelecekte Ezici Üstünlük Olabilir![/FONT]
[FONT="]Raporda üstelik iddialı açıklamalar da mevcut. Öyle ki Android ve iOS'un toplam payının 2020 yılına kadar % 100'e ulaşması bekleniyor. [/FONT]
[FONT="]İOS Geride Kaldı[/FONT]
[FONT="]2016 yılında Apple'ın iPhone için azalan sevkiyat nedeniyle biraz geride kalmış durumda. İphone 7 ve 7 Plus satışları iyi geçse de yılın üç çeyreğinde azalma olması markanın rakamlarına yansıdı. Fakat 2017’de iPhone'un 10. Yılının olması bu konuda değişiklik olabileceğini gösteriyor. [/FONT]
[FONT="]IDC tarafından paylaşılan rapor ise şöyle;[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[/FONT]