gittigidiyor

Tatil beldelerinde altyapı çöktü

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
tatil-beldelerinde-altyapi-coktu.png



Yaz aylarıyla beraber turizm bölgelerinde altyapı sorunu tekrar gün yüzüne çıktı. Son olarak Muğla’nın Datça ilçesinde elektrik ve su kesintisi yaşandı. Kışın 25 bin olan ilçe nüfusu yaz aylarında ortalama 50 bine, dönemsel olarak 100 bine çıkıyor. İlçede 16 Temmuz Pazar günü akşam saatlerinde arıza gerekçesiyle başlayan elektrik ve su kesintisi aradan geçen dört gün sürdü.

Sıcak günlerin yaşandığı şehirde elektrik ve suyun uzun süredir kesik olmasına Datçalılar tepki gösterdi. Elektrik dağıtım şirketi olan AYDEM önünde durumu protesto eden Datçalılar, yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

İlçede görüştüğümüz esnaf Murat Balıkçı, “75 metrekarelik bir dükkânım var ve dolaplarım 50 bin TL’lik malzemeyle doluydu. Onların hepsi şu anda çöp olmuş durumda. Zarar çok büyük ve sorunun ne zaman tam olarak çözüleceğine dair hala net bir yanıt alamıyoruz” dedi.


HERKES ÇALIŞMALI

Bir diğer esnaf Hakan Kaya ise, “Sadece bu yıl değil 10 yılı aşkın süredir Datça’da yaz aylarında bu sorunla karşılıyoruz. Nüfus planlamasına göre altyapı çalışmaları yapılmıyor. Olan yine halka oluyor. Esnafa bu 4 günün zararını kim verecek. Özür dileriz diyerek zararımız karşılanmıyor. Bu sorunlardan bıktık” diye konuştu.

GÜNCELLENMESİ GEREK

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar konu hakkında yaptığı açıklamada, “Yaşadığımız bu süreç, altyapımızın güncellenmesi ve gelecekte benzer sorunların yaşanmaması adına gerekli önlemlerin alınması gerektiğini açıkça ortaya koymuştur. ADM Elektrik'in yıllar öncesinden kurulan altyapısını acilen güncellemesi ve Yarımada’nın yaz dönemi potansiyelini göz önünde bulundurarak gerekli ekipman, personel ve yedek parça gibi önlemleri alması gerektiğini belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı. Diğer turizm bölgelerinde de durum pek farklı değil. İzmir’in Çeşme ilçesi de sezon için ciddi altyapı sorunlarıyla mücadele ediyor. Kışın 50 bin yurttaşın yaşadığı ilçenin nüfusu yaz aylarında 650 bin kişiyi buluyor. İlçede hafta sonları ise bu sayı 1 milyonu geçiyor. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, “Nüfus artışına bağlı olarak klima kullanımının artmasıyla birlikte elektrik trafolarında yangın çıkabilmekte ve barajdaki su yetersiz kalabilmektedir” dedi. Oran, Gediz şirketinin daha organize çalışmasına gerektiğine dikkat çekti.

Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü de, “İlçemizde altyapı sorunu olduğu açık. İlçemize yaz aylarında özellikle hafta sonları 1 milyondan fazla insan tatile geliyor. Ona göre hazırlık yapılmalı” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin ilk sakin şehri (Citta slow) unvanına sahip İzmir’in Seferihisar ilçesi de son yıllarda altyapı sorunuyla boğuşuyor. İlçenin 54 bin olan nüfusu, yaz aylarında 200 bine çıkıyor. İlçede elektrik ve su sorunu yaz-kış yaşanıyor. İZSU tarafından bu sene ilçenin 30 yıllık içme suyu hatları yenilme çalışmaları başladı. Yurttaşlar ise sorunları bir an önce çözülmesini bekliyor.
 

Sami Ertaga

Aktif Üye
Katılım
29 Ara 2017
Mesajlar
3,175
Tepkime puanı
492
Puanları
83
Konum
GAZİANTEP
Yıllar değil, on yıllardır bu sorunlar var. Neden çözüm üretilmiyor acaba?
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Bizde bir haftadır 2 saat su var gerisinde yok...Kim üretecek çözüm..?Onlar koltuk derdinde vatandaşın suyu ile kim ilgilenir...?
 

Sami Ertaga

Aktif Üye
Katılım
29 Ara 2017
Mesajlar
3,175
Tepkime puanı
492
Puanları
83
Konum
GAZİANTEP
Yalnız su değil ki, Turizm merkezlerinin tüm altyapılar geliştirilmeli. Ya da yeni yerleşim kısıtlanmalı.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Bu yıllardır olan bir vaka..sene 1980 de biz pansiyona Traktör ile su getirtirdik...Değişen bir şey olmadı ki..yine küçük beldelerde Traktör ile su servisi devam ediyor...Girin Marmaris veya Datça nın ufak beldelerine değişen hiç bir şey olmadı .Aynen babadan kalma usul devam ediyor....
 

Sami Ertaga

Aktif Üye
Katılım
29 Ara 2017
Mesajlar
3,175
Tepkime puanı
492
Puanları
83
Konum
GAZİANTEP
Nasıl turizm ülkesi olduk anlamadım. Türkiye yalnız Antalya ve Bodrum değil ki.
Bu günlerde Antalya'ya günlük binden fazla uçak inmiş, bakalım nasıl olacak.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Sami bey Hoteller akıllı Herşey dahil sistem varken Hotel kazanır..Adam sigarasını bile hotelden alırsa niye sokağa çıksın bu sıcakta...E akşam eğlence bol partiler balolar siz olsanız 35-40 km uzaktaki şehir merkezine gece gider misiniz..? Esnaf zaten fiyatları şahlandırmış artık aptal turist yok o eskiden vardı...Şimdiki parasının hesabını çok iyi biliyor...Onun için Antalya ya sekte vurmaz...
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
O yüklenmenin sorumlusu Özel Elektrik Şirketleridir..Denetimsiz kafasına göre özerk kuruluşlar..Bildiklerini okuyorlar..
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst