gittigidiyor

TRT Müzik HD geliyor(16 Aralık 2011)

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi
16 Aralık 2011 tarihinden itibaren HD yayınına geçecek olan TRT Müzik kanalı,“Türkülerle Türkiye” programında yayınlanmak üzere Tekirdağ iline bağlı Şarköy’de klip çekimi yaptı. Sözü ve müziği Şarköy türküsünün yaratıcısı yöresel sanatçımız Mustafa Karayer’e ait olan “Beyler bahçesi” türküsüne çekilen klibin çekimleri 2 gün sürdü.

Klip için önce Şarköy Anadolu Lisesinde, sessiz bir ortamda ses kaydı yapıldı.


Daha sonra ilçemizin çeşitli yerlerinde defalarca playback çekimler gerçekleştirildi.


Şarköy’ümüzün türkü babası, Türk halk Müziğinin kaynak kişilerinden Mustafa Karayer’in kavalıyla, ilçemizin saz üstadlarından Oktay Güriş’in sazıyla ve Görkem Gökkaya’nın (Mustafa Karayer’in torunu) Def’iyle eşlik ettiği klip çekiminde türküyü yine Mustafa Karayer seslendirdi.


Bugüne kadar Mustafa Karayer ile birlikte birçok televizyon programlarına katılan, ilçemizdeki okul faaliyetleri ve özel gecelere sazıyla ve sesiyle hiçbir ücret almadan katılan ve bu tür faaliyetlere her zaman destek veren Oktay Güriş klip çekimiyle ilgili gazetemize yaptığı açıklamada “TRT Müzik kanalı yetkilileri daha önce katıldığımız televizyon programlarından ve internette yayınlanan görüntülerimizden bizi görmüşler. Bize ulaştılar. Böyle bir projeleri olduğunu belirterek bize “Beyler Bahçesi” adlı türküye klip çekimi teklifinde bulundular. Biz de memnuniyetle kabul ettik. Çok ünlü sanatçılara bile nasip olmayan HD klip çalışması bize nasip oldu. Klip çekimleri Şarköy Göleti civarı, Şarköy Balıkçı Barınağı, Hoşköy, Mürefte ve Uçmakdere’de gerçekleşti. Çekimler tam 2 gün sürdü. Sözü ve müziği değerli üstadım Mustafa ağabeye ait olan “Beyler bahçesi” adlı türküye çekilen bu klip 16 Aralık 2011 tarihinde HD yayınına geçecek olan TRT Müzik kanalının “Türkülerle Türkiye” programında 24 saat sürekli yayınlanacak. Bu sayede hem yöremizin hem de Beyler Bahçesi adlı türkümüz’ün tanıtımını yapmış olacağız. İlçemizin ve türkümüzün tanıtımına katkı sağladığımız için çok mutluyuz. Sabırsızlıkla Klibimizin yayınlanacağı tarihi beklemeye başladık.” dedi.


Oktay Güriş; klip çekimini büyük bir titizlikle gerçekleştiren TRT Müzik kanalı ekibine kendilerine gösterdikleri kolaylıktan ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ettiklerini belirtti.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst