gittigidiyor

Tüm Zamanların En İyi seçilmiş filmleri.....

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Aşktan da Üstün / Notorious (1946)​


8. Aşktan da Üstün / Notorious (1946)


IMDb: 7.9

'
Alfred Hitchcock'un Aştan da Üstün adlı eserinde aşk karanlık, çürümüş bir takıntıdır.' - Slant

İkinci Dünya Savaşı sonrası Amerikası’ndayız… Savaş döneminin en önemli olaylarından biri kuşkusuz ki ajanlık ve casusluk olaylarıdır. Savaş sırasında suçu kanıtlanmış bir Nazi casusunun Amerikalı kızı olan Alicia Huberman, bir hükümet görevlisi olan T. Devlin tarafından görevlendirilir. Bu görev İkinci Dünya Savaşı sonrası Brezilya’da tekrar eyleme geçen Nazilerin planlarını öğrenmeye yöneliktir. Büyük bir sorumluluk alan genç kadın birlikte Brezilya’ya gittiği Devlin’a aşık olmuştur. Ancak genç kadın bu görev esnasında türlü kirli oyunlara alet edilecek, ihanet ve sadakatsizliğe maruz kalacaktır.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Ölüm Korkusu / Vertigo (1958)​


7. Ölüm Korkusu / Vertigo (1958)


IMDb: 8.3

'
Şimdiye kadar yapılmış en büyük cinsel gerilim draması, birçok Hitchcock hayranı tarafından en başarılı filmi olarak görülüyor. Bu kesinlikle onun en acımasız ve en büyüleyici olan filmi. '- San Francisco Chronicle

Vertigo, Hitchcock’un teknik ve işlediği konu itibariyle sinema tarihinin en önemli yapıtlarından biri olarak kabul edilir. Bir suçluyu kovalarken çatıdan düşen ortağını kurtaramayan dedektif Scottie Ferguson’da, bu olayın ardından yükseklik korkusu baş gösterir. “Vertigo” hastalığına dönüşen bu korku nedeniyle mesleğini bırakıp emekli olan dedektir, eski bir arkadaşı tarafından, ruhsal sağlığından şüphe ettiği karısı Madeleine’ni izlemesi için kiralanır. Scottie de kadını daha yakından izledikçe bir şeylerin yolunda gitmediğini fark eder; dahası kadının intihara meyilli olduğunu görür. Artık işleri yoluna koymak için uzaktan takip etmek yetersiz kalacak, Scottie’yi kendi korkularıyla da yüzleşeceği bir mücadelenin içerisine sürükleyecektir.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Üç Renk: Kırmızı / Three Colours: Red (1994)​


6. Üç Renk: Kırmızı / Three Colours: Red (1994)


IMDb: 8.1

'
Yıkıcı, dayanılmaz bir başyapıt. Üçlemenin en güzeli olabilir.' - Guardian

Valentine, emekli ve kendisine oranla oldukça yaşlı bir yargıçla kurduğu bir ilişkinin akabinde kendi hayatının en büyük fırtınasını yaratır. Bir gün, ihtiyar adamın komşularının telefonlarını dinlemek gibi oldukça tuhaf bir psikolojik sorundan muzdarip olduğunu fark eder. Artık bu ilişkinin normal bir raya oturmak gibi bir ihtimali yoktur. Polonya sinemasının en büyük yönetmeni Kieslowski'nin üçlemesine nokta koyan filmi, seyircinin boğazlarında düğümleniyor.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Çocukluk / Boyhood (2014)​


5. Çocukluk / Boyhood (2014)


IMDb: 7.9

'
Bu film gerçek hayatın akışına kanallık ediyor gibi görünüyor. Çocukluk bu durumlardan biri. Richard Linklater'in sevecen destanı, benzersiz bir eser ortaya koymuş.'- Wall Street Journal

Yakın zamanda boşanmış bir çiftin, Mason ve Olivia'nın hikayesine odaklanıyor. Sahip oldukları tek çocukları ise artık anne ve babasının bir arada yaşamadığı gerçeğine alışmak ve bu yabancı düzen içerisinde yaşamayı öğrenmek zorunda. Çocuğun 6 yaşında başlayan bu yeni tecrübesini 12 yıl boyunca sürecek olan bir büyüme evresine yayan yönetmen, bu süreç boyunca yaşananları beyaz perdeye aktarıyor. Richard Linklater'ın, 12 yıllık bir süre zarfının belirli zaman aralıklarında çekimlerini tamamladığı filmin başrollerini Ellar Coltrane, Patricia Arquette ve Ethan Hawke paylaşıyor.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Kazablanka / Casablanca (1942)​


4. Kazablanka / Casablanca (1942)


IMDb: 8.5

'
Gelmiş geçmiş en iyi aşk filmi' - Chicago Sun Times

Kasablanka, hem unutulmaz bir aşk filmi klasiği olarak hem de Humphrey Bogart ve Ingrid Bergman’ın unutulmaz oyunculukları ile kült olmuş bir yapımdır. 2. Dünya Savaşı sırasında Fas’ın Kazablanka kenti, Hitler’den kaçan Avrupa’lılarla rengarenk, çeşitli bir görünüm kazanmıştır. Rick Blaine karakteri, şehrin en popüler barını işletmektedir. Bir gün eski aşkı Ilsa, direniş lideri kocası Victor Laszlo ile birlikte gelir. Rick, Ilsa ve Victor’un şehirden kaçmalarını sağlayabilecek tek kişidir.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Arka Pencere / Rear Window (1954)​


3. Arka Pencere / Rear Window (1954)


IMDb: 8.4

'
Yönetmen Hitchcock'un filmi dakik ve ustaca kontrol edemediği bir an bile yoktur. Tam bir klasik! ' - Time

Arka Pencere, komşusu ile ilgili korkunç bir duruma şahit olan bir adamın hikayesini konu ediyor. Fotoğrafçı L.B. Jeffries, geçirdiği kaza sonuncunda bacağını kırar. New York’taki apartman dairesinde zorunlu tatili sırasında arka penceresinden komşularını teleskopla seyrederek zaman geçirmektedir.Jeff, yine bir seyri sırasında komşusunun, karısını öldürdüğünden şüphelenir. Olayı araştırmaları için fotomodel sevgilisi Lisa ve hemşiresi Stella’dan yardım ister.Gerilim türünün usta yönetmeni Alfred Hitchcock’tan türünün klasiği olarak kabul edilen bir başyapıt.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Baba / The Godfather (1972)​


2. Baba / The Godfather (1972)


IMDb: 9.2

'
Sadece mafyayı değil aile olmayı, insan olmayı anlatıyor.' - LA Weekly

Baba, 40’lar ve 50’lerin Amerika’sında, bir İtalyan mafya ailesinin destansı öyküsünü konu alıyor. Don Corleone’nin kızı Connie’nin düğününde, ailenin en küçük oğlu ve bir savaş gazisi olan Michael babasıyla barışır. Bir suikast girişimi, Don’u artık işleri yönetemeyecek duruma düşürünce, ailenin başına Michael ve ağabeyi Sonny geçer. Danışmanları Tom Hagen’in de yardımlarıyla diğer ailelere savaş açan Corleone ailesi, eski moda yöntemleri de değiştirmeye başlar.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Yurttaş Kane / Citizen Kane (1941)​


1. Yurttaş Kane / Citizen Kane (1941)


IMDb: 8.3

'
Kane hakkında büyülü olan şey - icat etmenin tamamen dönüştürücü heyecanı - her karede, her performansta büyüleyici bir sahne var.' - Entertainment Weekly

Yurttaş Kane, ölen bir iş adamının ölmeden önce söylediği bir sözün sırrını açığa çıkarmaya çalışan bir muhabirin hikayesini konu ediyor. Tanınmış iş adamı Charles Foster Kane gösterişli bir hayatın barındırdığı her şeye sahiptir; bolca para, şöhret, prestij ve kadınlar... Fakat ani ölümünün ardından, ölmeden önce söylediği son söz olan “Rosebud” bir giz perdesini doğurur. Yakın çevresindeki kimsenin anlamanı bilmediği bu sözcük Kane’in ölümüne ve yaşamına dair bazı sırların varlığını işaret eder. Bu kelimenin anlamını açığa çıkarmaya çalışan gazeteci Jerry Thompson Foster’ın arkadaşları, ailesi ve iş arkadaşlarıyla röportajlar yapmaya başlar. Bu kişiler Kane hakkında hikayeler anlattıkça gazeteci puzzle’ın parçalarını birleştirmeye başlar. Usta yönetmen Orson Welles’in başyapıtı Yurttaş Kane, sinema tarihinin en önemli kilometre taşlarından biridir.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst