gittigidiyor

TUR-2023 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu 29 Eylül'de

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Parkur​

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda sporcular, toplamda 1231,2 kilometre boyunca pedal çevirecek.

Tour of Türkiye 2023'de parkurlar şöyle:

1. Etap: 8 Ekim 2023 Alanya-Antalya (134 km)

2. Etap: 9 Ekim 2023 Kemer-Kalkan (165 km)

3. Etap: 10 Ekim 2023 Fethiye-Babadağ (102,9 km)

4. Etap: 11 Ekim 2023 Fethiye-Marmaris (162,1 km)

5. Etap: 12 Ekim 2023 Marmaris-Yalıkavak (180,5 km)

6. Etap: 13 Ekim 2023 Bodrum-Selçuk (193,2 km)

7. Etap: 14 Ekim 2023 Selçuk-Manisa-İzmir (159,8 km)

8. Etap: 15 Ekim 2023 İstanbul-Sultanahmet (133,7 km)

14 ülkeden 24 takım, 168 bisikletçi​

Toplam 14 ülkeden 24 takımın katılacağı TUR'da 168 bisikletçi pedal çevirecek.

Organizasyonda dünyanın en önemli profesyonel takımlarının, dünya ve olimpiyat madalyalı sporcuları ile Türk bisikletçiler ve genç yetenekler mücadele edecek.

Yarışta Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Belçika, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Hollanda, İspanya, İsviçre, İtalya, Japonya, Kazakistan, Kolombiya, Romanya, ve Yeni Zelanda'dan takımlar katılacak.

Fransa Bisiklet Turu (Tour de France) ile İtalya Bisiklet Turu'ndaki (Giro d’Italia) gibi Grand Tour'larda etap kazanan ve en iyi sprinter unvanı elde eden, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda ilk sırada tamamladığı 11 sprint etabı ile etap galibiyeti rekorunu elinde tutan ünlü İngiliz bisikletçi Mark Cavendish, Kazakistan'ın Astana Takımı ile start alacak.

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) dünya sıralamasında 7. sırada yer alan, 2023 Tour de France'da yeşil mayo lideri olan ve Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda 2021 ve 2022 yıllarında 3 etap zaferi kazanan Belçikalı genç bisikletçi Jasper Philipsen, Alpecin takımı ile gelen bir diğer yıldız isim olarak dikkati çekiyor.

Hollanda Milli Takımı'nın dünya şampiyonu sporcuları Havik Yoeri ve Van Schip Jan-Willem gibi önemli isimler 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda mücadele verecek.

Takımlar​

Tour of Türkiye 2023'e 4 Dünya Turu, 7 Pro Takım, 4'ü Türk olmak üzere 12 kıtalararası takım ile 1 Milli Takım katılacak.

Organizasyonun UCI kategorilerine göre takım listesi ise şöyle:

Dünya Turu: Alpecin-Deceuninck (Belçika), Astana Qazaqstan Team (Kazakistan), Bora-Hansgrohe (Almanya), UAE Team Emirates (Birleşik Arap Emirlikleri)

Pro Takım: Bingoal WB (Belçika), Burgos-BH (İspanya), Corratec Selle (İtalya), Eolo-Kometa Cycling Team (İtalya), Green Project-Bardianicsf-Faizine (İtalya), Q36.5 Pro Cycling Team (İsviçre), Team Novo Nordisk (ABD)

Kıtalararası: Abloc CT (Hollanda), Beykoz Belediyespor, Konya Büyükşehir Belediyespor, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Pro Team, Spor Toto Cycling Team (Türkiye), Bike AID, P&S Benotti (Almanya), Global 6 Cycling (Yeni Zelanda), Shimano Racing (Japonya), Sofer-Savini DUE-OMZ (Romanya), Tarteletto-Isorex (Belçika), Team Medellin-EPM (Kolombiya)

Milli takım: Hollanda

Mayolar​

TUR'da pedal çevirecek sporcular, 4 farklı mayoyu giymek için mücadele verecek.

Organizasyonda turkuaz mayo, yarışın genel klasman lideri olan sporcunun üstünde olacak. En iyi tırmanışçılar kırmızı mayoyu giyerken, sprint kapıları arasında en yüksek sürate ulaşacak bisikletçiler ise yeşil mayoyu taşıyacak.

Türkiye güzellikleri prim kapılarını birinci sırada geçen sporcular da beyaz mayoyu giymeye hak kazanacak.

Beyaz mayo ile her prim geçişinde Türkiye'nin doğal güzelliklerine ve tarihi zenginliklerine vurgu yapılacak.

Eurosport ve TRT Spor yayımlayacak​

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, bu yıl da Eurosport ve TRT Spor'dan canlı yayımlanacak.

Birçok televizyon kanalı ve medya kuruluşunun yakından takip edeceği yarış, yayınlanacak özel içeriklerle sporseverlere ulaştıracak.

Türkiye'nin en önemli spor tanıtım güçlerinden biri olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, böylece 8 gün boyunca dünya bisikletinin gündeminde en üst sıralarda yer alacak.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst