gittigidiyor

Türbe Efsanesi - Sakarya

sansar

Aktif Üye
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
954
Tepkime puanı
5
Puanları
0
Konum
Almanya
genel273a7687kq1.jpg


Türbe Efsanesi

Yöre: Sakarya, Adapazarı

Olay 1975 yıllarında yaşanmış olup tamamen gerçektir!!!

Düzce-Akçakoca-Akkaya Köyün’de önceleri insanlar buralara altın aramaya gelirlermiş.Altın bulan nadir kişilermiş. Zamanla etraf cukurlarla dolmuş. Köylüler buraya düzenli olarak her gün gelirlermiş.Bir gün sabah geldiklerinde 2 Tane mezar şeklinde derin cukur bulmuşlar.Zamanla gelen köylülerden bazıları buranın mezar olduguna ınanıp mezarların başlarına taş koymuşlar ve artık buraya altın aramaya gelen insanlar korkup gelmemeye başlamışlar. Oradaki yerli halk artık buraya TÜRBE ismini vermişler.

O günlerde yaşayan büyükler oraların cinlerin mesken edindiğini akşamları türbe çevresinden müzikli çalgı seselerinin geldiğini ve geceleyin kendilerini rahatsız edenleri çarptığını söylemektedirler.

O yere karşı hala bu tutum devam etmektedir. Siz de Düzce’ye yolunuz düşerse mutlaka uğrayın.

 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst