gittigidiyor

Türkiye deplasmanda Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 mağlup etti

mekanik06

Aktif Üye
Katılım
21 Eyl 2015
Mesajlar
575
Tepkime puanı
5
Puanları
18
Konum
Avusturya
Te*rör sal*dı*rı*sı ne*de*niy*le acı bir gün ya*şa*dık. Bu mo*ral*siz*lik*le sa*ha*ya çı*kar*ken, Çek*le*r’*i Sel*çuk (pen.) ve Ha*kan Çal*ha*noğ*lu*’y*la yık*tık. Play-Off bi*le*ti re*ka*be*tin*de bir adım da*ha at*tık.

turkiye-deplasmanda-cek-cumhuriyetini-2-0-maglup-etti_1871477_720_400.jpg

Yorum Yap


Facebook'da Paylaş


Twitter'da Paylaş


Google+'da Paylaş

A
A

Ar*tık Hol*lan*da*’yı saf dı*şı bı*rak*mak için sa*lı gü*nü İz*lan*da önün*de 1 pu*an işi*mi*zi gö*rü*yor. Zi*ra ‘i*ki*li ave*ra*j’ bi*ze gü*lü*yor... Eu*ro 2016 Fran*sa bi*zi bek*li*yor...

BUGÜN GAZETESİ

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri’nde A Grubu’nda yer alan A Milli Futbol Takımımız, Ankara’daki terör saldırısıyla sarsılan ülkemize, deplasmanda karşılaştığı Çek Cumhuriyeti’ni yenerek bir nebze de olsun moral verdi. Ay-Yıldızlılarımız, grupta ikinci sırada bulunan rakibini Selçuk İnan’ın 62. dakikada penaltıdan ve 80’de Hakan Çalhanoğlu’nun bulduğu gollerle 2-0 yendi. Grup üçüncülüğünü kaparak adını play-offa yazdırmak isteyen Millerimiz, salı günü İzlanda ile Konya’da yapacağı son maçta yenilmezse play-offlara adını yazdırmaya hak kazanacak.

İş*te öne çı*kan da*ki*ka*lar

6 Caner Erkin'in defansın arkasına doğru attığı pasta topla buluşan Cenk Tosun bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı. Cenk'in, ceza sahasına girer girmez çektiği şut ağlarla buluştu. Gol, ofsayt gerekçesiyle geçerlilik kazanmadı.

55 Ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Dockal, sağ ayağıyla sert bir şut çekti. Defansımıza da çarpan top kaleci Volkan Babacan'ın ellerinde kaldı.

62 Dakikalar 61’i gösterdiğinde sağ kanatta topla buluşan Caner, arka direğe ortaladı. Serdar Aziz topa vurmak isterken Novak tarafından yere indirildi. Kazanılan penaltıyı gole çeviren Selçuk İnan, Millerimiz’i öne geçiren golü ağlara bıraktı: 0-1.

70 Havadan uzun atılan pası Arda Turan kafasıyla Volkan Şen'in önüne indirdi. Ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Volkan, sol ayağıyla yerden sert bir şut çekti. Direğe çarpan top auta çıktı.

80 Sağ kanatta topla buluşan Arda, rakibi Lafata'yı geçtikten sonra ceza yayının hemen sağından havadan şık pasıyla topu Hakan Çalhanoğlu'na aktardı. Hakan da ağları buldu: 0-2.

Geçit vermedik

Ay-Yıldızlılarımız, Çek Cumhuriyeti’ni deplasmanda tarihinde ilk kez yendi. Rakibimiz ayrıca eleme grubunda ilk kez bir maçı gol atamadan tamamladı

A Milli Futbol Takımımız, deplasmanda karşılaştığı Çek Cumhuriyeti’ni, kendi sahasında ilk kez devirdi. Ayrıca Çekler 2016 elemelerinde ilk kez bir maçı gol atamadan bitirdi. Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri’nde Ay-Yıldızlı ekibimizle yaptığı mücadeleye kadar 8 maça çıkan Çekler, bu maçların hepsinde rakip fileleri havalandırmayı başarmıştı. Çekler’in grupta 16 golü bulunuyor. Bir maçta en çok golü deplasmanda 4-2 yendikleri Kazakistan’a kaydettiler. 1-1 berabere kaldıkları Letonya’yı ise tek golle geçmişlerdi. Bunun yanında grupta yine bir maçı da gol yemeden bitirmediler. Çek Cumhuriyeti, dün geceye kadar yaptığı bütün maçlarda hem gol yemiş hem de gol atmıştı.

En iyi 3’üncülük umudu

İlk 2 sırayı alan takımların yanı sıra, 9 grubun en iyi 3’üncüsü Fransa’ya doğrudan gidiyor. Türkiye’nin de bu ihtimali var. Öncelikle İzlanda’yı yenmeliyiz. Kazakistan’ın deplasmanda Letonya’yı devirmesi, Ukrayna’nın da İspanya karşısında galip gelmemesi gerekiyor. Bu hesaplamada grup sonuncusundan alınan puanlar geçerli sayılmıyor.

Çek Cumhuriyeti kadrosunda Spor Toto Süper Lig’de top koşturan iki futbolcu yer aldı. Fenerbahçe’den Michel Kadlec, Bursaspor’dan Tomas Necid mücadeleye yedek kulübesinde başladı.

Fatih Terim: Konuşasım gelmiyor

Fatih Terim, Ankara’da gerçekleşen terör saldırısı nedeniyle Çek Cumhuriyet’i maçının analizini yapmadı. “İnsanın içinden bir şey söylemek gelmiyor. Sevinsek ne olur sevinmesek ne olur” dedi

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Çek Cumhuriyeti’ni 2-0’la geçtiğimiz maçından ardından açıklamalarda bulundu. Başarılı çalıştırıcı Ankara’da yaşanan terör olaylayından dolayı maçı analiz etmedi. Terim, "Sabahtan beri bir an unutuyoruz ama tekrar hatırlıyoruz. Allah bir daha göstermesin ne diyeyim. İnsanın içinden bir şey söylemek gelmiyor. Basın toplantısına UEFA’dan ceza almamak için geldim. Konuşacak halim yok, siz benim yerimde olsanız konuşur musunuz? Beni anlayışla karşılayın. Bu durumda sevinsek ne olur sevinmesek ne olur. Beni mazur görürseniz sevinirim" ifadelerini kullandı.

CENK TOSUN TERCİHİ

Öte yandan Fatih Terim’in, Burak Yılmaz’ın sakatlığı nedeniyle oynama şansının olmadığı Çek Cumhuriyeti maçında nasıl bir oyun anlayışıyla sahaya çıkacağı merak ediliyordu. Hafta başından beri yapılan teknik antrenmanlarda, Arda’yı tek forvet olarak deniyordu. Ancak Terim, herkesi ters köşeye yatırmasını bildi. Başarılı teknik adam Beşiktaş’ta iyi bir sezon geçiren Cenk Tosun’u forvet hattına monte etti. Turan’a ise sol açıkta görev verdi. Deneyimli teknik adam, 62. dakikada atılan birinci golden sonra Cenk Tosun’u oyundan aldı. Yerine Volkan Şen’i oyuna dahil etti. Başarılı çalıştırıcı bu dakikadan sonra Arda Turan’ı forvet olarak oynattı.

'Maalesef sevinemedik'

Çek Cum*hu*ri*ye*ti kar*şı*sın*da Mil*li Ta*kı*m’*ın 2’in*ci go*lü*nü kay*de*den Ha*kan Çal*ha*noğ*lu, te*rör ola*yın*dan do*la*yı ga*li*bi*ye*te se*vi*ne*me*dik*le*ri*ni be*lirt*ti

Ma*çın ar*dın*dan ko*nu*şan Ha*kan, "Ma*ale*sef se*vi*ne*mi*yo*rum. Be*ni en çok üzen An*ka*ra'da*ki olay... He*men her şe*yi du*yu*yo*ruz in*ter*net*ten. Kon*san*tre ol*ma*ya ça*lış*tık. Eli*miz*den ge*le*ni yap*tık. Önü*müz*de*ki maça en gü*zel şe*kil*de ha*zır*lan*ma*ya ça*lı*şa*ca*ğız" ifa*de*le*ri*ni kul*lan*dı.

Ozi: Ne mutlu bize

Kar*şı*laş*ma*ya ilk 11'de baş*la*yan Oğuz*han Öz*ya*kup ise, “Maç*la il*gi*li pek ko*nuş*mak is*te*mi*yo*rum, ül*ke*miz adı*na zor bir gün ol*du. Az da ol*sa bu acı gün*de ül*ke*mi*zi bu ga*li*bi*yet*le mut*lu ede*bil*diy*sek, ne mut*lu bi*ze*” de*di.

Portakalın umudu son maç

Ka*za*kis*tan ma*çı*na mut*lak ga*li*bi*yet pa*ro*la*sıy*la çı*kan Hol*lan*da, sa*ha*dan 2-1’lik ga*li*bi*yet*le ay*rıl*dı ve EU*RO 2016 umut*la*rı*nı son ma*ça ta*şı*dı. Por*ta*kal*la*r’*a ga*li*bi*ye*ti ge*ti*ren gol*ler Wij*nal*dum ile Sne*ij*de*r’*den gel*di. Ka*zak*la*r’*ın tek go*lü*nü ise Ku*at kay*det*ti.

A Grubu'nda bu gece oynanan maçlarda alınan sonuçlar, son puan durumu ve grubun son maç programı şöyle:

İzlanda – Letonya: 2 – 2
KazakistanHollanda: 1 – 2
Çek CumhuriyetiTürkiye: 0 – 2

PUAN DURUMU

TAKIMLAR O G B M A Y AV P
1. İzlanda 9 6 2 1 17 5 12 20
2. Çek Cumhuriyeti 9 6 1 2 16 12 4 19
3. Türkiye 9 4 3 2 13 9 4 15
4. Hollanda 9 4 1 4 15 12 3 13
5. Letonya 9 0 5 4 6 18 -12 5
6. Kazakistan 9 0 2 7 6 18 -12 2

KALAN MAÇLARIN PROGRAMI

10. Maçlar: 13 Ekim 2015
21.45 Letonya - Kazakistan
21.45 Hollanda - Çek Cumhuriyeti
21.45 Türkiye – İzlanda
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst