gittigidiyor

Türkiye Netflix'in iştahını kabarttı

cilginyurekli

Aktif Üye
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
1,560
Tepkime puanı
57
Puanları
48
Yaş
43
Konum
germany
[h=2]İnternette film ve dizi izleme sitesi Netflix, 2014 yılında girmekten vazgeçtiği, Türkiye'nin de aralarında olduğu 130 ülkeye daha açılacağını CES'te duyurdu. Türkiye'de aynı hizmeti veren şirketlerin toplam abone sayısı 5,3 milyonu aşıyor.[/h][FONT=roboto_condensedregular]Küresel internet televizyonu ağı olmayı hedefleyen, internette film ve dizi izleme sitesi Netflix, 2014'te vazgeçtiği Türkiye pazarına girdi.
Netflix'in CEO'su ve kurucu ortağı Reed Hastings, CES 2016'da Türkiye'nin de aralarında olduğu 130 ülkede daha hizmet vermeye başlayacaklarını duyurdu.
Servis Türkiye'de abone almaya başladı. Hizmet verdiği ülke sayısı 190'a yükselecek Netflix'in milyon abonesi bulunuyor.

TÜRKÇE DUBLAJ VE ALTYAZI YOK

Uygulama üzerinden çalışan Netflix, üyelerine akıllı televizyon, akıllı telefon, tablet ve bilgisayar üzerinden hizmet veriyor. Netflix'e PlayStation, Xbox, Apple TV, Chromecast ve Blueray oynatıcıları için geliştirilen uygulamalar üzerinden iOS, Android ve Windows işletim sistemine sahip mobil cihazlardan ulaşılabiliyor. Şirket ilk etapta dizi ve filmlerde Türkçe dublaj ve altyazı seçeneği sunmayacak.
Şirket bir aylık ücretsiz izleme seçeneğinin ardından temel, standart ve premium olmak üzere üç paket sunuyor. Paket fiyatları ile 11.99 Euro arasında değişiyor. Mobil abone sayısı milyonu aşan Türkiye, 2014'ten bu yana Netflix'in radarında. Pazar araştırması yapan şirket, Nisan 2014'te yeni internet kanununun yanı sıra Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun sigara ve alkollü içecek içeren sahnelerin mozaiklenmesi ve cinsel içerikli sahnelerin kaldırılmasını içeren düzenlemeleri nedeniyle çalışmasını durdurmuştu.

AKK DEZAVANTAJ

Netflix'i Türkiye'de Adil Kullanım Kotası (AKK) dezavantajı bekliyor. Kotada yeni bir düzenleme olmazsa HD film izlemek isteyenler bir süre sonra kısıtlanmış bağlantıyla karşı karşıya kalacak.

GELMEDEN TROLLENDİ


Netflix Türkiye adına Twitter'da dün açılan hesapta şirketin 1 saatte 7 bin abone kaydettiği belirtildi. Hesabın troll olduğu ortaya çıktı.

GÜÇLÜ YEREL RAKİPLERİ VAR

ABD'li Netflix, Türkiye'de Tivibu, Digiturk Play, Turkcell TV+, Filbox gibi abone sayıları toplam 5.3 milyonu bulan yerel oyuncularla rekabet edecek. Bilgi Teknolojileri Kurumu'nun 2015 yılı üçüncü çeyrek raporuna göre Türkiye'de internet üzerinden yayın yapan şirketler 2015 yılının üçüncü çeyreğinde yurtiçinden 379 milyon 644 bin, yurtdışından ise 559 bin 613 TL gelir elde etti.

1452249333922.jpg


NETFLIX DVD KİRALAMA ŞİRKETİYDİ

Netflix'in yayınladığı diziler arasında House of Cards, Narcos, Dare Devil, Marco Polo, belgeseller arasında Blackfish, Human Planet, Planet Earth bulunuyor.1997 yılında ABD'de DVD kiralama şirketi olarak kurulan Netflix, DVD sektörünün yavaşlamasının ardından çevrimiçi video içerikleri yayınlamaya başlamıştı.[/FONT]
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst