gittigidiyor

Türkiye'nin Mobil Veri Hızı ABD'yi Geçti

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Türkiye'nin Mobil Veri Hızı ABD'yi Geçti[/h][h=2]Mobil veri hızı konusunda yapılan son araştırmalarda Türkiye'nin Amerika Birleşik devletlerinden daha yüksek bir bağlantı hızına sahip olduğu belirtildi.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
turkiye-nin-mobil-veri-hizi-abd-yi-gecti.jpg
Mobil veri hızları hakkında yapılan araştırmalarda farklı ülkelerdeki testler üzerinden kıyaslamalar gerçekleştirildi. Türkiye’nin de dahil edildiği araştırmalarda Türkiye'nin yüksek mobil veri hızına sahip olduğu ve bu hız ile Amerika Birleşik Devletleri’ni dahi geçmeye başladığı belirtildi.
OpenSignal tarafından yapılan araştırmada oldukça kapsamlı analizler gerçekleştirilirken raporda Türkiye'nin 3G ve daha iyi kapsama alanına sahip olan bölgelerinin yüzde 86.5 olduğu belirtildi. Bu sıralamada ilk sırada yer alan ülke Güney Kore olurken Güney Kore'deki kapsama alanından yüzde 98.54 olduğu belirtildi. Güney Kore'ye takip eden ülkesi Japonya oldu ve Japonya'nın oranı yüzde 95.23 olarak belirtildi.
Türkiye 36. Sırada Kaldı
Araştırmada daha çok dikkat çeken noktalardan bir tane hız sıralaması olurken Türkiye 36. sırada yer aldı. Türkiye'nin yapılan testlerde elde edilen hız ortalaması 12.52 olarak belirlenirken Amerika 12.34 kaldı ve bu bakımdan Türkiye'nin Amerika'ya geride bırakması oldukça ilginç bir sonuç olarak araştırmada yer aldı.
Güney Kore Birinci
Hız sıralamasında Güney Kore, 41,34 Mbps ile birinci olmayı başardı. İkinci sırada ise 31,19 Mbps mobil hız ile Singapur yer aldı.
[/FONT]
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst