gittigidiyor

Twitter’da çökme ve erişim sorunu

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Çarşamba günü saat 15:30’dan sonra Twitter erişim sorunu baş gösterdi. Downdetector üzerinden kontrol ettiğimizde sosyal medyaya erişim sorunlarının çok ciddi artış gösterdiği görülüyor. Yaptığımız araştırma sonucunda Twitter’a yurt dışından erişilebildiğini ve sorunun sadece Türkiye’de yaşandığını görüyoruz. Kullanıcılar VPN ile Twitter’a giriş yapabildiklerini bildiriyor. Ancak bu sorunun bölgesel bir sorun mu olduğu yoksa BTK tarafında Twitter’a erişim yasağının getirilip getirilmediği bilinmiyor.

Twitter’a erişim sorununun bu zamanda yaşanması ise endişe verici olarak nitelendiriliyor. Zira Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrasında enkaz altında kalan vatandaşlar konumlarını Twitter üzerinden paylaşıyordu. Ek olarak burada bir organizasyon faaliyeti de yürütülüyordu. NetBlocks verileri ise ISS'lerin bant genişliğini daralttığını gösteriyor.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
DAHA FAZLASINI ANLAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ


"Twitter'ın sahibi Elon Musk ise bir kullanıcının Türkiye'deki erişim kısıtlamasıyla ilgili sorusuna "Daha fazlasını anlamak için çalışıyoruz" yanıtını verdi.


BANT DARALTMA NEDİR?


Deprem görüntüleri ve çığlıklarının sosyal medyada yoğun bir şekilde dile getirilmesi üzerine internet kullanımı 'bant daraltma' ile yavaşlatıldı. Bant genişliği; bir web sitesinin kapasitesini ifade eder. Bant genişliği ne kadar fazlaysa, kullanıcıların bir siteye girmesi o kadar kolay olur. Bu yüzden her web sitesinin kendine ait bir erişim hızı vardır çünkü bant genişliği, her siteye göre değişir. Ancak bant daraltma; bu kapasitenin düşmesini ve kullanıcıların ilgili web sitesine çok yavaş bir şekilde erişmesine neden olur. Bunu; işlek bir caddede hızla akan trafik gibi düşünebiliriz. Eğer, yolu tek şeride düşürürseniz, trafik oldukça yavaş akar. Bant daraltma; bir web sitesine erişimin yavaşlatılmasıdır. Kullanıcılar aktif olarak siteye giriş yapabilir ancak bu oldukça zor ve yavaş bir şekilde olur. Bu yüzden, bazen internet hızında bir sorun olmamasına karşın, bazı web sitelerine giriş yapmak zorlaşır.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst