gittigidiyor

Ücretsiz Windows 11 devri kapanıyor

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Sdn nin haberine göre:
Microsoft, kullanıcıları Windows 11’e yönlendirmeye devam ederken eski nesil işletim sistemlerine yönelik desteğini sonlandırmayı unutmuyor. Son olarak, Windows 7 ve Windows 8 aktivasyon kodlarının Windows 11’de kullanılması yasaklandı. Bu da ücretsiz geçişin sonlandığını gösteriyor.

Windows 11 aktivasyonu artık Windows 7 ve 8 üzerinden yapılamayacak​

Windows 10’un 2015’te piyasaya sürülmesinden bu yana Microsoft, Windows 7, 8 ve 8.1 lisanslarına sahip kullanıcıların ekstra ücret ödemeden yükseltme yapmasına izin veriyordu. Ancak bu yükseltmenin Windows 11 için de faydalandığı belirlendi.

windows yazıcı güncellemeleri, yazıcı sürücüsü güncellemesi, yazıcı sürücüleri

Microsoft resmi olmayan bu yükseltme seçeneğinin nihayet fişini çekti. Şirket tarafından üreticilere gönderilen bildiride, Windows 7 ve 8’den daha yeni sürümlere ücretsiz yükseltmenin mümkün olmayacağı ifade edildi.



Microsoft, Nokia yüzünden Windows’un sevilen özelliğini kaldırıyor!

Windows kullanıcılarının yaptığı testler, Windows 7 ve 8 anahtarlarının Windows 11 22H2 güncellemesini hala etkinleştirebildiğini gösterdi. Ancak yeni Insider veya preview (önizleme) yapılarının eski anahtarları reddettiği ifade edildi.

Bu durum, Windows 11’in artık Windows 7/8 anahtarlarıyla ücretsiz yükseltmelere izin vermeyeceği anlamına geliyor. Ancak Windows 10 aktivasyon koduyla Windows 11’e geçiş yapabileceğinizi belirtmek gerekiyor.

windows-yazici-guncellemeleri-son-bulacak-tarih-1.jpg

Resmi olmayan yükseltme yolunun kapatılması, kullanıcıların Windows 10 veya 11’e geçmek için yeni lisanslar satın almak zorunda olduğunu gösteriyor. Eski işletim sistemlerinin güvenlik ve uyumluluk sorunları yaratabileceğini hatırlatalım.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst