gittigidiyor

Uygulamalarınız ne kadar güvenli?

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Tedbiri elden bırakmayan internet kullanıcıları için Facebook uygulamaları ve oyunları çoğunlukla en hassas konulardan birisi oldu. Gizlilik ihlalleri ve dolandırıcılık amaçlı sunulan uygulamalar başlarda bu uygulamalara olan güvenin sarsılmasına neden olmuştu. Facebook’un gizlilik koşullarını arttırması ve kurallara uymayan uygulamarın önünü tıkamasına rağmen bazı kullanıcılar hala bu tür uygulamaları kullanmakta tereddüt ediyor. Bu hafta, Facebook uygulamalarına karşı korkuyu ortadan kaldıracak –ya da en azından hangi uygulamanın sizin özel bilgilerinizi koruyup hangilerinin korumadığı konusunda sizi bilgilendirerek destek sağlayacak – yeni bir araç sunuldu. Kişisel verilerinizi ve takip verilerinizi tutan sitelerin nasıl bir gizlilik riski oluşturduğunu hesaplayan Privacyscore adlı bir site Facebook uygulamalarının güvenliklerini 0’dan 100’e kadar derecelendiren bir Facebook uygulaması sundu. Kabul ettiğiniz –veya etmeyi düşündüğünüz- bir uygulamanın ne kadar güvenli olduğunu bulmak için sadece Privacyscore sayfasını ziyaret edip uygulamanın adını yazıyorsunuz. Arama alanına uygulama adını yazdığınızda Privacyscore uygulama için genel bir skor sunmanın yanında aynı zamanda bu skoru ortaya koyan veri puanlarının listesi de veriyor. Mesela, Word With Friends adlı Facebook uygulaması 100 üzerinden 79 aldı. (Tüm Facebook uygulamalarında ortalama skor 78 oldu.) Skor konusunda daha fazla veri istediğinizde Privacyscore sayfasına daha fazla bilgi göndermeniz gerekiyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst