gittigidiyor

Wi-Fi 7 geliyor....

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
Bildirilenlere göre Wi-Fi 7 standardı, 2,4 GHz, 5 GHz ve 6 GHz bantlarını destekleyen ancak aktarım hızlarını artırmaya odaklanan Wi-Fi 6E'yi temel alacak. Bununla birlikte yeni standart, selefinden neredeyse beş kat daha hızlı 46 Gb/sn veri hızları sunacak. Söz konusu bu değerin Wi-Fi 6E'de 9,6 Gb/sn seviyelerinde olduğunu belirtelim.

Ayrıca tüm yeni Wi-Fi standartlarında olduğu gibi Wi-Fi 7, geriye dönük uyumluluk ve geleceğe yönelik bazı güvenceler sunacak. Ancak yeni standart üzerinden en iyi verimi alabilmek için, kullanıcıların Wi-Fi 7 ile uyumlu akıllı cihazlara, PC tarafında ise yeni bir ağ kartı veya anakarta ihtiyacı olacak.

Wi-Fi 6E'den beş kat daha hızlı​

Wi-Fi 7'nin bir diğer öne çıkan noktası ise, Multi-user MIMO (Çok Kullanıcılı, Çoklu Giriş, Çoklu Çıkış) desteğini sekizden 16'ya yani iki katına çıkaracak olması. Ayrıca yeni standart, bir önceki nesle kıyasla aynı anda tüm kanalları (2,4 GHz, 5 GHz veya 6 GHz) destekleyecek. Böylece gecikme değerlerinde de büyük bir gelişim sunacağını söyleyebiliriz.

Wi-Fi 7 standardına sahip ilk ürünlerin 2023 yılı içerisinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst