gittigidiyor

Windows 10 hakkında önemli detaylar

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows-10-inceleme-sdn.jpg

windows10wallpaper.0.gif


Microsoft, Windows platformları için Outlook Groups adı verdiği yeni bir uygulamayı daha bugünden itibaren kullanıma sundu.

microsoft-outlook-groups-uygulamasini-windows-10-mobile-ve-windows-phone-8-1-icin-yayinladi-63558.jpg

Microsoft, geride bıraktığımız hafta başında işletmeler için geliştirilen ve Outlook Groups adını verdiği yeni bir uygulamayı daha şirket içinde test ettiğini açıklamıştı. Şimdi bu uygulama Windows 10 Mobile ve Windows Phone 8.1 için kullanıcılara sunuldu. Uygulamanın indirmesinde ilk saatlerde sorun vardı fakat bu sorun çözüldü ve uygulama, Windows Store üzerinde indirilebilir durumda.
Uygulamaya giriş yapmak için Office 365 iş ya da okul hesabının aktif olması gerekiyor. Dilerseniz uygulamanın özelliklerine bir göz atalım:


  • Grup e-posta konuşmalarına kolayca katılma
  • Bir kişi veya bir grubun içinde mesaj veya “@mention gibi” fotoğraf paylaşma
  • Paylaşılan takımın OneNote defterini kullanarak birlikte çalışabilme
  • Ortak görünüm ve ortak yazar Office belgeleri (Word, Excel, PowerPoint) Grubunuzda paylaşma
  • Kendiniz için yeni gruplar keşfedin ve Office 365 ile ilgili gruplara katılın
microsoft-outlook-groups-uygulamasini-windows-10-mobile-ve-windows-phone-8-1-icin-yayinladi-96687-600x347.png

Geride bıraktığımız hafta başlarında, Microsoft CEO’su Satya Nadella Salesforce Dreamforce konferansında yaptığı konuşmanın bir parçası olarak Outlook Groups uygulamasının nasıl çalıştığını göstermişti. Ayrıca Outlook Groups uygulaması sadece Windows 10 Mobile için değil Windows 10 PC için de kullanılabilir.
Bu uygulama için yeni bir özellik ister misiniz? Veya bir sorun yaşıyor musunuz? Outlook Groups uygulaması için özel UserVoice konu sayfasına göz atabilir ve isteklerinizi Microsoft’a bildirebilirsiniz.


 
Son düzenleme:

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft, Windows 10 işletim sisteminin yeni büyük güncellemesi için çalışmalara erken başladı.
microsoft-windows-redstone-guncellemesi-icin-calismalara-basladi-71383.jpg

Redmond merkezli yazılım devi Microsoft, Temmuz ayının sonunda Windows 10 güncellemesini yayınlamıştı ve bu güncelleme büyük ilgi görmüştü. Tabi henüz Windows 10 güncellemesi tamamlanmadan önce Nisan ayında Windows 10 için 2016 yılında yayınlanması planlanan Windows Redstone güncellemesinin ilk bilgilerini paylaşmıştık.

RS1 branches are alive – rs1_onecore_mqbase1 has been detected!
— Build Feed (@buildfeed) 12 Ekim 2015

Twitter’da Windows Yapı numaralarını paylaşan bir kullanıcı, Windows Redstone güncellemesinin ilk ayak izlerine rastladı. Build Feed adlı kullanıcı RS1 kod adı ile Windows Redstone güncellemesinin ilk kez sistem kayıtlarında ortaya çıktığını açıkladı.
Windows Redstone güncellemesi ile Windows 10 ara yüzünde önemli değişikliklere imza atılacağı iddia ediliyor. Bu değişiklikler arasında interaktif canlı karolar, masaüstü ikonlarını gruplandırılması, özgün canlı karo boyutları gibi yenilikler yer alacak.
Windows Redstone güncellemesi 2016 yılında iki ayrı güncelleme olarak yayınlanacak. Bu güncellemelerin ilki 2016 Temmuz ayında, ikincisi ise 2016 Ekim ayında Windows 10 kullanıcıları için indirmeye açılacak. Akıllı telefonlar için de Windows 10 Mobile işletim sistemini Aralık ayında kullanıma sunmaya hazırlanan Microsoft’un, Windows Redstone güncellemesini mobşl cihazlar için de uyarlayacağı tahmin ediliyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows 10’da ki Bulanık Yazı Sorunu Nasıl Çözülür

Windows 10'da karşımıza çıkan bulanık yazı sorunlarının çözümü.


windows-10-da-ki-bulanik-yazi-sorunu-nasil-cozulur.png
Windows 10 işletim sisteminin çıkmasıyla birlikte hala bir takım sorunlar düzeltilmedi. Bu yazımda ise alacağımız konu işletim sistemi üzerindeki metinlerin bulanık görülmesi. Aynı şekilde Windows 8’de de karşınıza çıkmış olabillir.
İlk olarak yapmanız gerekenler uyumluluk ayarlarına giderek bu sorunu çözebilirsiniz. Metinler hangi program üzerinde sıkıntılı çıkıyorsa o program üzerine sağ tık yaparak daha sonrasında Özelliklere tıklıyorsunuz. Â
uygulama-ozellikleri%5B1%5D.png
​

Açıklan ekrandan Uyumluluk kısmına geçiş yapın. Alt kısımda yer alan Yüksek DPI ayarlarında ölçeklendirmeyi devre dışı bırakıp Tamam diyorsunuz.Â
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
İsteseniz de, istemeseniz de Windows 10!

Windows 7 veya 8.1 kullanıyorsanız, rezerve etmediyseniz bile Windows 10'u indirmiş olabilirsiniz!

201509111241175972.jpg

Microsoft, Windows 10'a geçmenizi o kadar çok istiyor ki, siz isteseniz de, istemeseniz de onu bilgisayarınıza indiriyor. Yazılım devi, The Register'a yaptığı bir açıklamada Windows 10 için gerekli dosyaların Windows 7 ve Windows 8.1 sistemlerinde Windows Update yoluyla indirildiğini, bunun "
rezervasyon" işlevini yapmamış olsanız bile gerçekleştiğini doğruladı.
Firma, The Register'a epostayla verdiği cevapta şunları söyledi: "
Windows Update yoluyla otomatik güncelleme almayı tercih edenlerin Windows 10'a hazırlanmasına yardımcı olmak için gerekli dosyaları indiriyoruz. Bu sayede daha iyi bir yükseltme deneyimi sağlıyor ve müşterimizin en son yazılımı kullandığında emin olabiliyoruz."
Sorun ise Windows 10'un kurulum dosyalarının boyutunun 3GB'a ulaşabilmesi. Bu, hem kotalı internet kullanıcılarının canını yakabilir, hem de disk alanı dar olan kullanıcılara ek yük getirebilir. Microsoft, Windows 10 dosyalarının sadece otomatik güncellemeleri almayı tercih edenlere sunulduğunu söylese de, otomatik güncellemeleri kapatmak, kritik güncellemeleri almamak, dolayısıyla sisteminizi tehlikeye atmak anlamına geliyor.
Bununla birlikte Microsoft'a göre Disk Temizleme aracını kullanarak Windows 10 güncelleme dosyalarını silebiliyorsunuz. Böylece Windows 10 kurulum dosyaları için harcanan disk alanınızı tekrar boşaltmış oluyorsunuz. Ancak firma, harcanan veri kotası hakkında herhangi bir şey söylemiyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows 10 dağıtımı başladı! Windows 10 kurulumu ve yenilikler

Microsoft, Windows 10 işletim sistemini dağıtmaya başladı. Windows 10'u nasıl yüklerim? Windows 10 ile gelen yenilikler ve tanıtım

1438144936_icerik.jpg

Microsoft’un son yıllardaki en büyük projelerinden biri olan Windows 10 işletim sisteminin beklenen dağıtım tarihi nihayet geldi çattı. Microsoft, 29 Temmuz (bugün) itibariyle yeni yazılımın dağıtım işlemini başlattı. Windows 10 işletim sistemi ülkemiz kullanıcıları tarafından saat 07.00’dan itibaren yüklenebilecek.

Windows 7 ve Windows 8.1 işletim sistemlerine sahip kullanıcıların yükseltme yapabileceği Windows 10 için kullanıcıların rezervasyon yaptırmaları gerekiyor. Microsoft bir süredir rezervasyon için kullanıcılara iletiler göndermekte. Bilgisayarınızın sağ alt kısmında alt bölümdeki rezervasyon simgesiyle karşılaşmış olmanız gerekiyor. Eğer bu simgeyle henüz karşılaşmadıysanız yapmanız gerekenler çok basit.
Konuya ilişkin daha fazla detaya Microsoft’un buradaki resmi sayfadan ulaşabilirsiniz.
windows_10_ile_gelen_yeni_ozellikler_h164906.jpg

Windows 10'u rezerve edin
*Eğer henüz rezerve etmediyseniz öncelikle Windows 10' u rezerve edin. Uygulamayı bulmak için:
*Başlamak için görev çubuğunun sağ ucundaki küçük Windows simgesine tıklayın.
*Uygulama penceresinde "Ücretsiz yükseltmenizi rezerve edin" öğesine tıklayın.
*Bu rezervasyon için bir onay almak istiyorsanız e-posta adresinizi girin.
Rezervasyonunuzu yapmanızın ardından Windows 10 kullanıma sunulduğunda (29 Temmuz) bilgisayarına inecektir. Ancak güncelleme kademeli olarak dağıtılıyor ve sıranın size gelmesi birkaç günü bulabilir. Eğer lisanlı bir kullanıcıysanız Windows 10 yükseltme işlemini bir yıl içerisinde dilediğiniz zamanda (29 Temmuz 2016 tarihine kadar) gerçekleştirebilirsiniz. Ancak burada önemli bir ayrıntıyı hatırlatalım; Windows 10 ilk bir yıl için ücretsiz olacak. Bir yıldan sonra lisanslı bir kullanıcı olsanız bile yükseltme için ücret ödemek zorunda kalacaksınız
.
1434081878_windows-10.jpg

Sistem Gereksinimleri

Bilgisayarınız ya da tabletinizde Windows 10'a yükseltme gerçekleştirmek istiyorsanız aşağıdakiler gereklidir:


windows-10-baslat-menusu.png




  • En yeni işletim sistemi: En son sürüme sahip olduğunuzdan emin olun; Windows 7 SP1 ya da Windows 8.1 Update.
    • Hangi sürümü kullandığınızı bilmiyor musunuz? Öğrenmek için buraya göz atın.
  • İşlemci: 1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı işlemci ya da SoC
  • RAM: 32-bit için 1 gigabayt (GB) veya 64-bit için 2 GB
  • Sabit disk alanı: 32-bit işletim sistemi için 16 GB 64-bit işletim sistemi için 20 GB
  • Grafik kartı: WDDM 1.0 sürücü ile DirectX 9 ya da sonrası
  • Ekran: 1024x600

Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcılarının geçiş yapabilcekleri Windows 10 sürümleri;


1438140487_2.jpg


Windows 10 ile gelen yenilikler
1.Cortana: Microsoft’un Windows Phone ekosisteminde kullandığı sesli asistan hizmeti Cortana, Windows 10’la birlikte artık masaüstünde kullanılabilecek. Ülkemiz kullanıcıları ilk aşamada sesli asistan hizmetinden yararlanamayacak.
2.Microsoft’un yeni Tarayıcısı Microsoft Edge: Microsoft’un Windows 10’a dahil ettiği yeni nesil tarayıcı Microsoft Edge, Internet Explorer’ın kötü hatıralarını sonlandıracaktır. Cortana entegrasyonu sağlayan tarayıcıyla web sitelerinde gezinirken not almak mümkün. Microsoft Edge’de kullanıcıların çevrimdışıyken bile yararlanabilecekleri okuma modu bulunuyor. Yeni nesil tarayıcı ayrıca güvenlik özellikleriyle dikkat çekiyor.
3. Xbox Live ve yeni Xbox oyunları Windows 10’da: Microsoft, Windows 10’la birlikte oyun tutkunlarını da memnun ediyor. XBox Live ve yeni XBox uygulamaları da Windows 10 ile uyumlu olacak. Anlayacağınız oyunseverler Windows 10 üzerinden XBox Live ve yeni XBox oyunlarına erişebilecek. Kullanıcılar ayrıca Game DVR özelliği sayesinde oyunda diledikleri anı kaydedebilecek.
4.Microsoft Hello: Microsoft’un Windows 10 işletim sisteminde üzerinde en çok durduğu konulardan biri de güvenlik. Yazılım devi Windows 10 ile birlikte cihazların daha güvenli olacağı ve çok çeşitli güvenlik doğrulama araçlarının yer alacağını daha önce açıklamıştı. Bu noktada Windows 10’ın giriş ekranında çok çeşitli güvenli doğrulama araçlarının (parmak izi, göz irisi, yüz tanıma) yer aldığı Windows Hello’yu duyurdu.
5. Microsoft Groove: Windows 10 ile birlikte Xbox Müzik’in yerini Groove Music alacak. Groove Music Windows 10 yayınlanır yayınlanmaz yeni sisteminin bir parçası olarak hizmet vermeye başlayacak. Groove Music sade ve kullanımı kolay bir arayüzü beraberinde getiriyor. Klavye, fare ve dokunmatik ekranla kontrol edilen müzik hizmetinde 40 milyonu aşkın şarkı yer alıyor.
Groove Music’et şarkının yanı sıra film ve dizi hizmeti de bulunacak. Hizmet, Windows Phone işletim sitemiyle çalışan cihazlarla senkronize olabiliyor. Bu sayede bilgisayarda başlatılan bir içerik telefon ya da tablet üzerinden devam ettirilebilecek. Groove Music ayrıca OneDrive bulut hizmetiyle de senkronize olabilecek. Özel aboneli fiyatları aylık 9.99 dolar, yıllık ise 99 dolar açıklanan Groove Music, Windows 10 sonrası Windows Phone cihazlar, Xbox, Android ve iOS için yayınlanacak. Xbox Music aboneliği bulunanlar Groove Music sonrası da hizmetten yararlanmayı sürdürecek
6. Dilediğiniz Office uygulamasını satın alın: Office uygulamalar Windows 10 işletim sistemiyle birlikte dokunmatik kontrolleri kavuşuyor. Kullanıcılar artık fare ve klavye olmadan da Office uygulamaları üzerinde düzenlemeler yapabilecek. Üstelik Windows 10’da tüm Office paketini satın almak zorunda değilsiniz. Yani hiç kullanmayacağını Excel ya da PowerPoint uygulamaları için ekstra para ödenmeyecek.
7. 2'si 1 arada cihazlar: ikisi bir arada cihazlar her geçen gün daha fazla benimseniyor. Süreklilik (Continuum) modu özelliği sayesinde 2’si 1 arada (hibrid) cihazlarda, klavye-fare-dokunmatik geçişler kolayca yapabilecek.7
8.Windows Store: Windows 10’un platformları birleştiren bir diğer gücü Windows Store (Windows Mağaza) olacak. Windows 10 ve Windows 10 Mobile kullanıcılarının ortak yararlanacağı uygulama mağazasında uygulama kurulumu ve kaldırma işlemi her zamankinden daha kolay olacak. Tasarımı değişen uygulama mağazasına Müzik bölümünü de ekleyen Microsoft ayrıca uygulama satın alımı esnasında çok çeşitli ödeme seçenekleri sunuyor.
9. Universal uygulamalar: Microsoft, Windows 10’la birlikte masaüstü ve mobil platformları birleştirmek istiyor. Ortak uygulama mağazası bu gelişmenin önemli ayaklarının birini oluşturuyor. Bir diğer önemli detay ise Universal uygulamalar. Windows 10’da yer alan Universal uygulamalar hem masaüstü hem de mobil platformlarda aynı deneyimi sunacak. Şimdilik Word, Excel, PowerPoint, OneNote ve Outlook, Universal uygulamaların başını çekiyor. Microsoft’un Windows 10 için yayınlayacağı güncellemelerle Universal uygulamalar zamanla artacak.
10. OneDrive artık daha gelişmiş: Windows 10 ile birlikte değişimden nasibini alan uygulamalardan biri de OneDrive olacak. Arayüzü değişen OneDrive, Windows kullanıcılarına 15GB ücretsiz depolama sunuyor. Office 365 aboneleri ise sınırsız depolama alanından yararlanabiliyor. Windows 10 kullanıcıları artık masaüstüden hazırladıkları bir belge ya da dökümanı OneDrive’a atarak mobil cihazlar üzerinden (Android ve İos dahil) aynı işlemi sürdürebilecekler.
11. Diğer yenilikler: Yukarıda sıraladığımız yeniliklerin yanında yenilenen başlat menüsü ve yeniden boyutlandırılabilir kutucular, seçilebilir güncellemeler, Windows Defender (Microsoft’a göre Windows 10 en güvenli Windows sürümü), Snap-Assist ve çoklu masaüstü kullanımı, HoloLens ile Holografik deneyimi, Yeni Microsoft Surface Hub ve başlat çubuğunda Universal aramalar Microsoft’un Winodws 10’a dahil ettiği diğer yenilikler oldu.




windows-10-baslat-menusu.png




1438152524_windows10sanalyer.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Microsoft bu hafta başında art arda Windows 10 10158 ve 10159 sürümlerini yayınlamıştı. Şimdi de 10162 sürümünü yayınladı. Diğerleri gibi bu sürüm de Hızlı güncelleme döngüsünü seçen kullanıcılar için yayınlandı. Eğer bir Windows Insider kullanıcısı olarak Windows 10’u test ediyorsanız, bu son sürümü şimdi bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
Bu son sürümle herhangi bir büyük yeniliği beklememeniz gerekiyor. 10162 sürümünün getirdiği yenilikler çıplak gözle görülecek nitelikte sayılmaz.
Diğer sürümler gibi bu yeni sürümün duyurusu da Microsoft’un Windows’tan sorumlu yöneticilerinden Gabe Aul tarafından yapıldı. Aul şu anda daha çok hata düzeltmelerine ve son dokunuşları yapmaya odaklandıklarını kaydetti. Bu da Windows 10’un 29 Temmuzdaki dağıtımına yaklaştıkça daha hızlı çıkan sürümler ve daha fazla ince ayar girişimin göreceği anlamına geliyor. Windows Insider kullanıcıları bu son sürümlerle birlikte sistemlerinde performansın daha da iyileştiğine tanık olacaklardır.
Hafta içinde gelen 10159 sürümüyle birlikte kullanıcılar görsel açıdan bazı değişikliklere tanık olmuş, yeni bir açık renk temalı duvar kağıdı gelmişti. Ayrıca bu sürüm daha iyi pil ömrü, daha fazla güvenilirlik, uyumluluk iyileştirmeleri gibi performans değişikliklerini de beraberinde getirmişti.
Yavaş güncelleme döngüsü içinde yer alanlar da çok yakında bir güncelleme alacak. Microsoft 10162 sürümünün yavaş güncelleme döngüsü içinde dağıtılması için değerlendirmeler yaptığını kaydetti. Eğer herhangi bir sorun olmazsa, bu son sürüm gelecek haftanın başında Yavaş güncellemeleri tercih edenlere de ulaştırılacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft çalışanlarından alınan bilgiye göre Windows 10 RTM sürümü bu hafta tamamlanıyor.
windows-10-yapi-10154-ekran-goruntuleri-ve-duvar-kagitlari-sizdirildi-99780.jpg
Microsoft’un uzun zamandır üzerinde çalıştığı ve tüm platformlarını birleştirecek güncellemesi Windows 10, bu hafta itibariyle ile Release to Manifacturer (RTM) sürümüne getirilecek. Microsoft, Windows 10 güncellemesi için sona yaklaştı.
Sektör kaynaklarından alınan bilgilerde genel görünüme göre Microsoft, bu hafta sona ermeden Windows 10 RTM sürümünü tamamlamak istiyor. Buna gerekçe olarak da Microsoft’un 29 Temmuz’daki resmi dağıtımda önce Windows 10 RTM sürümünü üretim ortakları ve partnerlerine göndermeyi planlaması gösteriliyor.
Windows 10 RTM sürümü, henüz sisteme evlenmeyen bazı özellikleri daha sonra yayınlanacak olan final güncellemesi ile alacak. Fakat yine de her şeye rağmen RTM sürümü final sürümüne en yakın yazılım sürümü olarak Windows 10 için oldukça önemli bir dönüm noktasını oluşturuyor.
Evrensel Uygulamalar Geliyor!

Microsoft, Windows 10 güncellemesi ile birlikte bilgisayarlar, tabletler ve akıllı telefonların yanında, oyun konsolları, nesnelerin interneti ve daha bir çok platformu aynı çekirdek ile tek çatı altında toplamayı amaçlıyor.
Ara yüzde yapılan değişikliklerle kullanıcıların isteklerine daha fazla cevap veren Microsoft, özellikle mobil ve masaüstü sğrpmlerdrkş uygulama ara yüzlerinde ve kullanıcı denetiminde yaptığı geliştirmelerle Windows 10 ve Windows 10 Mobile güncellemelerine oldukça ümitli.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows 10'la gelen yeni aile özellikleri!

Windows 10'un çıkış tarihi yaklaştıkça, Microsoft'un yenilikleri de ardı ardına ortaya çıkıyor!

2015062917113087172.jpg

Microsoft, çocuklarının PC'de yaptıklarını inceleyen ebeveynler için sunduğu hizmette bazı değişiklikler yaptı. Windows 10 için bazı yeni işlevlere kavuşan hizmetin yenilenen web sitesi, artık yeni ve daha basit bir ayarlar sayfasına sahip.
Artık
account.microsoft.com adresi içerisinden sunulan Aile özellikleri, aşağıdaki yeniliklerle geliyor:
- Web filtreleme, artık daha az seçeneğe sahip ve Microsoft, yetişkin içeriği web tarayıcılarında artık otomatik olarak engelliyor. Dilerseniz çocuğunuzun sadece seçtiğiniz siteleri açmasını da sağlayabiliyorsunuz.
- Oyunlar ve uygulamalarla ilgili kısıtlamalar da basitleştirilmiş bulunuyor. Bunlar için yaş ayarı yapabiliyor, sadece belirli bir yaşa yönelik uygulamaların indirilmesine izin verebiliyorsunuz.
- Ekran sayaçlarıyla ilgili karmaşık grafikler ve ayarlar kaldırılırken, çocuklarınızın PC'yi kullanabileceği zamanları belirleyebilmeniz artık daha kolay.
Windows 10'la birlikte Microsoft Aile'yi kullanabilmek için hem yetişkinler, hem de çocuklar için birMicrosoft hesabına ihtiyacınız olacak. Microsoft hesabına sahip bir çocuk, Microsoft Aile hesabına eklenmiş ise, her oturum açtığında Microsoft Aile hesabındaki yetişkinler, buna dair bir uyarı alıyor.
Bu değişikliklerin hepsinin şu an kullanılabilir durumda olmadığını belirtelim. Microsoft, yeniliklerin kademeli olarak sunulduğunu söylüyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft, Windows 10 PC sürümünün varsayılan duvar kağıdını resmi olarak ortaya çıkardı.
windows-10-insider-preview.jpg
Redmond merkezli yazılım devi Microsoft, 29 Temmuz tarihinde yayınlamaya hazırlandığı Windows 10 güncellemesi için son hazırlıklarını yapıyor. Geçtiğimiz günlerde gelen bazı bilgiler Windows 10 güncellemesi için büyük ve kapsamlı çalışmaların bittiği, artık ince detaylara yoğunlaşıldığı belirtilmişti. Microsoft’un yayınladığı yeni görüntüler bu iddiaları destekler nitelikte.
maxresdefault.jpg

Microsoft, Windows 10 güncellemesi ile birlikte varsayılan arka plan resmini ve bu resmin hayata geçiş hikayesini anlatan bir video yayınladı. Windows logosunun işlendiği Windows 10 arka plan resmi tamamen dijital ortamda ışık ve lazerlerle oluşturuldu.
windows-10-duvarkagidi-250615-537x360.png

2013082711295194472.jpg



Windows 10 kişisel bilgisayarların Başlat ekranında varsayılan arka plan resmi olarak gelecek olan görselini ayrıca GIF uzantılı bir de fotoğrafı paylaşıldı. Bu fotoğraf ise Windows 10 güncellemesi ile arkaplan fotoğraflarına GIF desteği gelebileceği şeklinde yorumlanıyor.
windows-10-fiyat.jpg

windows10wallpaper.0.gif

Microsoft, Windows 10 güncellemesi ile birlikte bir çok önemli değişiklik gerçekleştiriyor. Öncelikle dünyada bir ilk olan Windows Insider programı ile başlayan değişim, işletim sisteminin tasarım diline ve uygulama ara yüzlerine kadar sayısız yenilik içeriyor. Microsoft, ayrıca tasarıma ek olarak Windows 10 güncellemesi ile birlikte sistem ikonlarını da yeni tasarım diline uygun olarak değiştirdi.

Windows 10 güncellemesinin ön izleme sürümünü test etmek isteyen kullanıcılar, Windows Insider uygulamasını yükleyerek Microsoft hesapları ile oturum açtıktan sonra Windows Update ile Windows 8.1 bilgisayarlarına Windows 10 Preview YAPI 10130 sürümünü kurabilirler.
windows-blue-1.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft€™un mobil iletim sistemi Windows Phone platformunu batan yaratt Windows 10 Mobile gncellemesi ile gelen yeniliklerin incelemeye devam ediyoruz.
windows-10-mobile-ki%C5%9Fiselle%C5%9Ftirme.jpg
Windows 10 Mobile Yeniliklerini anlattmz ilk yazmzda yedekleme zelliklerine deimitik. Yazlm devi Microsoft, Windows Phone platformunun ikinci byk gncellemesi Windows 10 Mobile gncellemesi ile kullanc ara birimini batan aa yeniliyor.
Windows 10 Mobile gncellemesi ile ara yzde yaplan deiikliklerde kiiselletirme seeneklerinin de arttn gryoruz. ncelikle yeniden yaplandrlan €œAyarlar€ mens kullanm artk daha kolay. Ayarlar mensnde €œKiiselletirme€ seenekleri ise tek balk altnda toplanm. Kiiselletirme mensne girdiimizde ise bu ayarlarn flrt farkl balk altnda toplandn gryoruz.


  • Balat Ekran
  • Renkler
  • Sesler
  • Kilit Ekran
Balat Ekran

Balat ekran ayarlarnda artk yeni zellikler mevcut. Windows Phone 8.1 gncellemesi ile birlikte sunulan Canl Karolar iin parallax arka plan desteine ek olarak €œtam ekran€ arka plan destei de getiriliyor. Bu sayede Balat ekran arka plan iin Canl Karo, Tam Ekran ve bo seenekleri ile farkl ayar tercihi bulunmakta.
windows-10-mobile-kisisellestirme-yenilikleri-59044-338x600.jpg

Balat Ekran arka plan resmini tam ekran olarak seerseniz ayrca bir seeneiniz daha oluyor. Bu da effaflk ayar. Tam ekran arka plan grnts zerinde canl kartlarn effaflk ayarn da burada bulunan slider ile istediiniz ayara getirebilir ve ayn ekranda Balat ekran n izlemesinden kontrol edebilirsiniz.
Renkler

Windows Phone, kullancnn arayznn her yerinde ekran ssleyen tema rengine sahip. Tema rengi telefon ara yz ve uygulama menleri dahil hemen yerde grnm kiiselletirme salyor. Windows Phone 8.1 gncellemesinde 20 adet olan bu renkler Windows 10 Mobile gncellemesi ile birlikte toplamda 48 farkl renk seeneine kavuuyor.
windows-10-mobile-kisisellestirme-yenilikleri-53509-338x600.png

Bu renk seeneklerini ise iki farkl ana tema zerine uygulayabilirsiniz. Windows Phone 8.1 gncellemesinde Siyah ve Beyaz olan tema seenekleri Windows 10 Mobile gncellemesi ile Koyu ve Ak olarak deitiriliyor.
Sesler

Windows 10 Mobile ile telefonunuzun sesleri ile ilgili tm ayarlar tek balk altnda toplanyor. Burada telefonun bildirim zil sesini belirleyebilir, zel zil seslerini edinmek iin retici ynlendirme balantsna tklayabilirsiniz.
windows-10-mobile-kisisellestirme-yenilikleri-82735-338x600.jpg

Ayrca yine Sesler ayar mens zerinden telefon titreimini ap kapatabilirsiniz. Son olarak klavye sesleri, kilit sesi, deklanr sesi ve sistem uyarlar gibi bildirim seslerini de buradan ynetebilirsiniz.
Kilit Ekran

Windows Phone kiiselletirme ayarlarnda son seenek ise kilit ekran zelletirmeleri oluyor. Kilit ekran arka plan olarak bir fotoraf arayabilir ya da gnlk periyodik olarak gnn fotorafn kilit ekrannza getiren Bing Fotoraflarn seebilirsiniz. Son olarak kilit ekran arka plan iin kullancnn belirledii resimleri kullanc tarafndan belirlenen periyotlarda deitiren nc parti uygulamalar Windows uygulama maazasndan edinebilirsiniz.
windows-10-mobile-kisisellestirme-yenilikleri-89954-600x493.jpg

Kilit ekrannda dilerseniz bir uygulamaya yetki vererek ayrntl durum grntlenmesini de salayabiliyorsiniz. Bu uygulama dilerseniz bir hava durumu uygulamas ya da anlk durum gncellemelerini gsteren Facebook ve Twitter gibi sosyal a uygulamalar olabilir.
Kilit ekran zelletirmeleri arasnda hzl bildirimleri gsterilecek be uygulamay seme imkan da bulunuyor. Burada seeceiniz uygulamalardan gelen bildirimler, kilit ekrannda ikonlarnn yannda bildirim says ile birlikte grntleniyor.
Kilit ekran ayarlarnda bir baka ayrnt ise alnan mziin sanat resminin kilit ekrannda grntlenmesi. DRM korumas olmayan mziklerin alnrken albm kapaklar veya sanat resmi otomatik olarak kilit ekrannda gsterilebiliyor.
Kilit ekran ayarlarnda altnda son olarak ekran zaman am sresini ayarlama ve Gelimi Ayarlar butonu altnda kilit ekran gvenliini salamak iin ifre belirleme seenei bulunuyor.
Ek zellikler

Bu ayarlara ek olarak ek zellikler mens altnda retici firmalar tarafndan eklenen seenekler bulunuyor. Bu seenekler arasnda Lumia cihazlarda bulunan Lumia Renk ve Parlaklk profilleri, ift tkla uyandrma, ekran dokunmatik hassasiyeti ve Navigasyon tularnn titreimini kapatp ama gibi seenekler bulunuyor.
Windows 10 Mobile kiiselletirme seenekleri imdilik bu kadar. Fakat test etmeye devam ettiimiz Windows 10 Mobile Insider Preview srmnn son halini almadn ve ileride yaynlamak yeni srmlerde deiiklikler yaplabileceini belirtelim.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows-10-into-1422106856.jpg
Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 10’un 21 Ocaktarihinde düzenlediği basın toplantısında duyurduğu en son güncellemeleri içerenTeknik Ön İzleme sürümü yayınladı.
Yayınlanan son sürümünde Windows 10, yeni Cortana entegrasyonu, Microsoft’un Continuum olarak adlandırdığı yeni tablet arayüzü, Başlat menüsünde ve Windows 10 kullanıcı arayüzünde yapılan düzenleme ve değişiklikler, yeni bir Xbox uygulaması yer alıyor.
Microsoft’un ayrıca Aksiyon Merkezi üzerinde yaptığı birçok yenilikte yayınlanan son test sürümünde yer alıyor.
Fotoğraflar uygulamasının da yeni özelliklere kavuştuğu yayınlanan son Teknik Ön İzleme sürümü, gelecek sürümlerle beraber mail ve Haritalaruygulamalarına da güncelleme sunacak.
windows-10-11.jpg
Nasıl Kurulur?
Windows 10’un hali hazırda ön izleme sürümünü kullananlar, bilgisayarlarında Ayarlar uygulamasına giriş yaparak yayınlanan en son sürüme kolaylıkla geçiş yapabilecekler.
Türkçe dil desteği de sunan son sürüme ayrıca sanal makine veya sıfırdan kurulum yapmak isteyenler için ISO dosyası da yayınlanmış durumda. ISO dosyasını indirmek içinseburaya tıklayabilirsiniz.
Microsoft’un yeni internet tarayıcısı olan Spartan ve Xbox One oyunlarını ağ üzerinden oynayabileceğimize olanak sağlayacak işlevler ise gelecek sürümlerde yayınlanacak.
Yayınlanan bu Teknik Ön İzleme sürümünün birçok hata içerebileceğini debelirtmekte fayda var.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft, çiçeği burnunda işletim sistemi Windows 10 için büyük çaplı bir güncelleme yayınlayacak. Windows 10 Threshold 2 isimli güncellemenin detayları ve çıkış tarihi


surface-book-laptop-1444397992.jpg
Windows 10 ile büyük bir çıkış gerçekleştiren Microsoft, yeni işletim sistemi için küçük çaplı ve toplu güncellemeler yayınlayarak kullanıcılarına üst düzey bir deneyim sunmaya çalışıyor. Görkemli çıkışının yanında sorunları da beraberinde getiren Windows 10 için şimdiye kadar 10’a yakın toplu güncelleme yayınlandı. Ancak sistemdeki sorunlar hala devam ediyor.
Windows 10 Threshold 2 ne zaman gelecek?

Microsoft, bu sorunların önüne geçmek ve daha iyi bir Windows 10 deneyimi sunmak için önümüzdeki günlerde yeni bir güncelleme yayınlayacak. Windows 10 Threshold 2 ismini taşıyacak olan bu güncelleme Kasım ayında tüm Windows 10 sürümlerine gelecek. Windows10 Threshold 2 güncellemesinin yapı numarasının build1511 olması bekleniyor. (2015 Kasım)
windows-10.png

Windows 10 Threshold 2 güncellemesi, sistem performansında artış ve sorunların gidermesinin yanında Windows 10’a yeni özellikler de ekleyecek. Bu yenilikler arasında, daha fazla kişiselleştirilebilen temaseçenekleri, entegre Skype uygulaması, Windows 10 Mobile sahipleri içinWindows 10 üzerinden mesajlaşma ve geliştirilmişCortana yer alıyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Threshold 2 kod adlı ilk büyük nitelikli Windows 10 güncellemesi Kasım ayında yayınlanacak.

Microsoft’un Kasım ayında yayınlayacağı söylenen Threshold 2 kod adlı ilk büyük nitelikli Windows 10 güncellemesinin çıkış tarihi hemen hemen kesinleşti. Gelen son bilgilere göre Threshold 2 Kasım ayının ilk haftasında yayınlanacak.
Güncelleme ile gelmesi beklenen en büyük yenilik Edge tarayıcısı için eklenti desteği idi. Microsoft eklenti desteğini Threshold 2 yerine 2016 yılında yayınlayacağı Redstone güncelleme ile eklemeyi planlıyor. Böylece Threshold 2 ile gelecek en büyük yenilik arayüzde yapılan bazı değişiklikler olacak.
Arayüz değişikliği kapsamında masaüstü uygulamaları için renkli başlık çubukları, gelişmiş içerik menüleri ve başlat çubuğu için eklenecek yeni bir sütun yer alıyor. Microsoft yeni güncelleme ile Skype’ı işletim sisteminin doğuştan gelen bir uygulaması haline getirecek, yeni bir mesajlaşma ve video arama uygulaması da ekleyecek.
Microsoft, Threshold 2’nin çıkış zamanıyla ilgili henüz resmi bir bilgi vermedi. Kasım ayına çok az bir zaman kaldığından yakın zamanda duyurusunu yapacaklardır.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows 10 Ürünün Anahtarı Nasıl Öğrenilir

Windows 7 yada 8’den bilgisayarınıza yükseltme yaptığınızda ürün anahtarınız değişiyor.


windows-10-urunun-anahtari-nasil-ogrenilir.jpg
Bu ürün anahtarını saklamak en doru karardır. Her hangi bir aksilik durumda ürün anahtarınıza her hangi bir yere kaydetmek istiyorsanız bu yazımızda gerekli olanları anlatacağız.
İlk olarak Windows 8 Product Ket Viewer uygulamasından yararlanarak ürün anahtarını öğrenerek bilgisayarınıza kaydedebilisiniz. Herhangi bir aksilik durumunda ürü anahtarınızı tekrardan girerek ömürlük olan Windows 10’a veya 8’e sahip olabilirsiniz. Bu yolu size önermenizin sebebi Windows 10’u ücretsiz alabilmeniz
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Videocon ve Microsoft, Dünyanın ilk Windows 10 Televizyonunu Duyurdu

Dünyanın ilk Windows 10 işletim sistemli televizyonu Videocon ve Microsoft ortaklığında geldi.

videocon-ve-microsoft-dunyanin-ilk-windows-10-televizyonunu-duyurdu-91654.jpg

Microsoft, Windows 10 işletim sistemi ile dünyanın en çok tercih edilen işletim sistemi olmaya kararlı. Bu kapsamda bilgisayar, tablet, akıllı telefonlar ve Xbox One oyun konsolunu Windows 10 ile buluşturan Microsoft, şimdi de Windows 10 işletim sistemi ile çalışan televizyona imza attı.
videocon-ve-microsoft-dunyanin-ilk-windows-10-televizyonunu-duyurdu-99557-600x333.jpg

Hindistan’da bugün yapılan lansman partisinde, Hindistan’ın önde gelen tüketici elektroniği ve ev aletleri şirketi Videocon ortaklığında üretilen dünyanın ilk Windows 10 ile çalışan televizyonu tanıtıldı. Yeni 32″ 720p ve 40″ 1080p ekranlı Windows 10 LED TV, televizyondan sorunsuz bir şekilde bilgisayara dönüşebiliyor.
Videocon’un 32 ve 40 inç büyüklüğündeki iki farklı modele sahip Windows 10 televizyonu, TV ve PC modları ile sorunsuz ve hızlı bir şekilde led televizyondan bilgisayara dönüşebiliyor. Windows 10 TV’de bilgisayar özelliklerini desteklemek için dört çekirdekli Intel Atın Cherry Trail işlemci, 2GB Ram ve 16GB Dahili depolama alanı bulunuyor. Microsd kart desteği ile depolama alanı 128GB’a kadar genişletilebiliyor.
videocon-ve-microsoft-dunyanin-ilk-windows-10-televizyonunu-duyurdu-94486-600x333.jpg

Videocon’un Teknoloji ve Yenilikler iş kolu Başkanı Akshay Dhoot, Windows 10 televizyonu satışlarının önümüzdeki dönemde toplam satışlarının %5’ini oluşturmasını beklediklerini belirtirken iki farklı modele sahip Windows 10 Televizyonun Kasım 2015 tarihinden itibaren 615$’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacağını açıkladı.
Windows 10 ile çalışan televizyon ilginizi çekebilir mi veya televizyonu bilgisayara dönüştürmek için bir mini PC veya PC-on-a-stick kullanabilir misiniz?
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft, Windows 10 Mobile için yeni Outlook uygulaması üzerinde çalıştığını resmi olarak açıkladı.

windows-10-mobile-preview2.jpg

Akıllı telefonlarda E-posta uygulamaları olmazsa olmazlar arasında. Mobil cihazlardaki en iyi E-posta uygulamaları arasında ise Windows 10 Mobile Outlook Mail uygulaması da yer alıyor. Fakat hiç şüphesiz İos için yayınlanan Outlook Mail uygulaması Sunrise Takvim entegrasyonu ile bir adım öne çıkıyor.
Windows-10-Outlook-Mobile-2-600x328.jpg

Microsoft’un Outlook’tan sorumlu kurumsal başkan yardımcısı Javier Soltero, yaptığı açıklamada Windows 10 Mobile için yeni bir Outlook uygulamasının yakında geleceğini ve artık Sunrise Takvim ekibinin de outlook takımına katılması ile birlikte bu iki uygulamanın entegre olduğu kusursuz bir mail uygulamasını yakında sunacaklarını belirtti.
İos platformu için Microsoft tarafından yayınlanan Outlook uygulaması oldukça beğenilmiş durumda. Şüphesiz Sunrise Takvim uygulamasının İos Outlook uygulaması ile entegre olmasının bu başarıda payı çok yüksek. Microsoft’un uzun zamandır İos’daki Outlook uygulaması gibi bir Outlook Mail uygulaması isteyenler için iyi haberi de Javier Soltero vermiş oldu.
Javier Soltero, Windows 10 Mobile için Sunrise Takvim entegrasyonuna sahip yeni Outlook Mail uygulamasının ne zaman yayınlanacağı hakkında bilgi vermedi. Öte yandan bu yeni uygulamanın sisteme dahil olarakmevcut Outlook Mail uygulamasının yerini mi alacağı yoksa ayrı bir uygulama olarak mı geleceği belirsizliğini koruyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft’un Windows 10 güncellemesi için ilk büyük güncellemesini 10 Kasım’da yayınlayacağı bilgisi geldi.
microsoft-windows-10-icin-insider-preview-yapi-10565-guncellemesini-yayinladi-57322.jpg
Microsoft, 29 Temmuz’da uzun bekleyişin ardından Windows 10 güncellemesini ücretsiz olarak tüm Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcıları için kullanıma sunmuştu. Her ne kadar bazı eksikleri olsa da ücretsiz olmasının da etkisi ile kısa zamanda büyük beğeni kazanan Windows 10 güncellemesi kullanıcılardan geçer not almayı başardı.
Microsoft, Windows 10 işletim sistemi için ilk büyük güncellemesini yayınlamaya hazırlanıyor. Windows 10 Threshold 2 ya da Microsoft’un kullanmayı planladığı genel adıyla Windows 10 Sonbahar Güncellemesi (Fall Update) gelen bilgilere göre 10 Kasım tarihinden itibaren kullanıcılara sunulmaya başlanacak.
Windows 10 Threshold 2 veya Sonbahar Güncellemesinin hangi özellik ve yenilikleri getireceği henüz resmi olarak açıklanmadı. Fakat Windows Insider programı ile test edilen Windows 10 Insider Preview TH2 sürümlerinde bir çok yeniliğin test edildiği biliniyor. Bunlar arasında canlı karolar için daha fazla kişiselleştirme, başlat ekranı açılır menüleri ve Microsoft Edge tarayıcıda yapılan geliştirmeler dikkat çekiyor.
Microsoft, Windows 10 için ikinci büyük güncellemesine Windows 10 Redstone kod adı altında şimdiden çalışmalara da başladı. Bu güncellemenin de 2016 yaz aylarında sunulması beklenirken Windows 10 Mobile ile entegrasyonu artıracak olan Continuum özelliğinin geliştirilmesine odaklanacağı belirtiliyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Microsoft’un Windows 10 için çıkacak olan ilk büyük güncelleme olan Redstone paketini 2016 yazına yetiştirmesi bekleniyor.

Microsoft’un Windows 10’un gelişiyle birlikte yazılım geliştirme politikasında ciddi bir değişikliğe gittiği açıkça biliniyor. Zaman içinde yeni Windows sürümleri çıkarmak yerine, Windows 10 üzerine çok büyük çaplı güncellemeler getirmeyi planlayan şirket, bu sayede pazardaki bölünmeyi ortadan kaldırmayı planlıyor.
Tabii bu büyük güncellemeler arasında daha küçük çaplı olanlar da devamlı olarak çıkmaya devam edecek. Şirketin Windows 10 için devamlı güvenlik ve sürücü gibi konularda yamalar çıkarması, eskiden beri süren bir çalışma. Bunun yanına ek olarak yakında çıkması beklenen Threshold 2 gibi daha büyük çaplı yamalarla, eski servis paketlerinin açığı tamamlanacak.
Adını Minecraft oyunundaki değerli bir taştan alan Redstone gibi büyük güncelleme paketleri ise, pratikte Windows 10’un çalışma prensiplerinde büyük değişimlere yol açacak. Redstone güncellemesinin üzerinde çalışmaya devam eden Microsoft’un, bu paketi 2016 yaz aylarında indirmeye açacağı tahmin ediliyor.
Redstone özellikle şirketin Continuum projesine odaklanacak. Continuum ile farklı cihazlardaki Windows 10 üzerinde devamlılık sağlanması planlanıyor. Kullanıcının dizüstü bilgisayarından cep telefonuna geçtiğinde, açık olan uygulamada kaldığı yerden devam edebilmesi amaçlanıyor. Bunun için de hem işletim sistemi, hem de uygulamalar üzerinde tam uyumluluk sağlanması gerekiyor. Cihazlar arasındaki farklar dikkate alındığında, bunu sağlamanın hiç kolay olmayacağı görülebiliyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft’un uygulama geliştiricilerine Windows 10 için Evrensel Uygulama Platformu içinde uygulama geliştirme tekniklerinin anlaşılacağı Microsoft Windows 10 Hands-On Labs etkinliği için artık satışa günler kaldı.
microsoftun-windows-10-hands-on-labs-etkinligi-25-kasimda-istanbulda-13540.jpg
Microsoft, Windows 10 güncellemesi ile hem pc hem de mobil cihazlarda sürdürülebilir kullanıcı deneyimi yaşatmak amacıyla geliştirdiği Evrensel Uygulama Platformu üzerinde uygulama geliştirme anlatımını yapacağı Windows 10 Hands-On Labs etkinliği, Türkiye’dekş Windows Uygulama geliştiricilerini bir araya getiriyor.
maxresdefault.jpg


Windows 10 ile geleceğin uygulamalarını yazmak, hayalleri gerçeğe dönüştürmek ve kod yazarları arasında adını yazdırmak mümkün! Microsoft Türkiye’nin 25 Kasım Çarşamba günü İstanbul Deniz Müzesi’nde gerçekleştireceği “Windows 10 Hands-On Labs” etkinliğinde yazılım geliştiriciler hem yeni uygulamalar geliştirebilecek hem de yazılım geliştirmeye tutkuyla bağlı olan diğer arkadaşlarla tanışma fırsatı bulabilecek. Aktif katılımın şart olduğu etkinlik tüm gün sürecek.
microsoftun-windows-10-hands-on-labs-etkinligi-25-kasimda-istanbulda-80216-600x300.jpg

Microsoft Türkiye’nin yazılım geliştiricileri için düzenlediği “Windows 10 Hands-On” etkinliğinde, geliştiriciler, tek bir uygulama kodlayarak tüm dünyadaki milyonlarca kullanıcıya ulaşmanın detaylarını Microsoft Türkiye’nin uzmanlarından öğrenecek. Bu sayede, Windows 10 ile tek bir uygulama kodlayarak dizüstü bilgisayarlardan tablet, telefon gibi mobil cihazlara, nesnelerin interneti cihazlarından Xbox’a pek çok platformda çalışan ve milyonlarca kullanıcıya ulaşan uygulamalar geliştirmek mümkün olacak. Üstelik geliştirilen uygulamalar Windows 10’da yer alan Windows Mağaza’da yerini alabilir ve 120 milyondan fazla kullanıcıya aynı anda farklı ekranlardan ulaşabilir.
Katılımcılar, “Windows 10 Hands-On labs” etkinliğinde, Universal Windows Platform’u kullanarak uygulamalar geliştirecek ve aktif katılımlarıyla anında ve yerinde “hands-on” deneyim kazanacak. Farklı ekran boyutları ve oryantasyonlarda çalışırken nasıl uyarlanabilir arayüzler geliştirebileceklerini öğrenecek olan geliştiriciler, yeni Windows 10 özellikleriyle uygulamalarını nasıl daha fark edilebilir yapabileceklerini de deneyimleyecekler. Tüm kullanıcıların cihazlarında çalışabilen bir mobil deneyim yaratmak için bir mobil uygulamayı buluta bağlamak da katılımcıların etkinlikte öğreneceği önemli detaylardan biri olacak.
Windows 10 ile geliştirmek çok kolay!
Windows 10, Windows’u kullanan 1,5 milyar insana sürekli inovasyon ve yeni olanaklar yaratmak için tasarlandı. Windows 10 ile birlikte gelen Universal Windows Platform (UWP) uygulamaları, uygulama kullanma alışkanlıklarını baştan sona değiştirecek.
microsoftun-windows-10-hands-on-labs-etkinligi-25-kasimda-istanbulda-36731-600x300.jpg

Microsoft, Windows 10’u tüm cihazlarla senkronize şekilde çalışan bir geliştirme platformu yapmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu şekilde üretilen uygulamalar çok sayıda cihaz (telefon, tablet, PC, Xbox, IoT cihazı, yeni Surface Hub ve HoloLens) ve insana kolaylıkla ulaşabilecek. Tüm bu çalışmalar sırasında uygulama kendisini otomatik olarak bulunduğu cihaza adapte edebilecek.
Windows 10 ile geliştiriciler Microsoft’un büyük yatırımlar yaparak geliştirdiği kişisel asistan Cortana, ses tanıma, touch, ses, video ve hologramlar üzerinde çalışabilir ve uygulama konusunda deneyim kazanabilirler. Ayrıca, Windows 10 ve HoloLens, geliştiricilere dijital ve fiziksel dünyayı bağlayan ve insanların cihaz ve uygulamalarla olan etkileşimini değiştiren bir platforma geçiş sağlıyor.
Geliştiriciler, Universal Windows Platform uygulamalarını Windows 10’la birlikte gelen merkezileştirilmiş Windows Mağaza’dan tek bir çatı altında bulup indirebiliyor. Kullanıcılar, bununla yetinmeyerek Windows Mağaza’da mobil, masaüstü, tablet ve XBOX gibi cihazlar için de özel versiyonlar bulabiliyor. Üstelik bu merkez üzerinden yazılım geliştiricileri kodladıkları uygulamaları paylaşabilecekler, hatta isterlerse belirli bir ücret karşılığında satabilecekler.
Windows 10 UWP uygulamaları geliştirmek için Windows 10 yüklü bir cihaz üzerinde Visual Studio 2015 ile birlikte Windows 10 SDK kurulması yeterli. Yeni bir Windows 10 uygulaması geliştirildiğinde, uygulama birçok cihazın birbirine bağlı olduğu tek bir platformda tek bir proje olarak görülebilecek.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
2015-11-12-image-8-693x506.jpg

Windows 10 Kasım Güncellemesi Dağıtımda

İlk sene boyunca Windows kullanıcılarına ücretsiz sunulan Windows 10 güncellemesi kısa süre içinde milyonlarca kullanıcıya ulaştı ama Microsoft’un geliştirme çalışmaları durmuyor. Bir yandan Xbox One oyun konsolu ve bir yandan da Windows Phone’dan Windows 10 Mobile geçisi için çalışmalarını sürdüren firma aynı zamanda Windows 10 sahipleri için Kasım güncellemesini hazırladı. Büyük oranda işletmelere yönelik bir güncelleme olarak görülen bu paket halihazırda 110 milyondan fazla cihazda kurulu Windows 10’u ileri taşıyor. Windows Experience Blog açıklamasına göre güncellemeyle işletim sisteminin performansı yüzde 30’a varan oranda artıyor. Cortana artık daha işlevsel ve Avustralya, Hindistan ve Japonya’da işler hale geliyor. IE yerini alan Edge tarayıcı da hızlanıyor. Sekme önizleme adı verilen yeni görünümle pencereden ayrılmadan önizleme yapılabiliyor. Xbox One Experience güncellemesi de dağıtımda ve konsolun işletim sistemi Windows 10 geçişi yaşıyor. En büyük getirisi yüzden fazla Xbox 360 oyunu için eklenen destek.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst