gittigidiyor

Windows 10 Telefonlar için ile gelen tüm yeni özellikler!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows_10_usb.jpg

Windows 10 Mobile USB Desteği Hakkında Her Şey

Windows 10 Mobile güncellemesi ile USB Driver destekleri hakkındaki her şey bu yazıda!

Microsoft‘un mobil işletim sistemi Windows phone platformu için güncelleme çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Windows 10 Mobileadını alması beklenen Windows Phone platformunun ikinci büyük güncellemesi şu günlerde Windows Insiders Programı ile test ediliyor.Windows Phone kullanıcılarının en çok şikayet ettikleri özelliklerden biri olan USB Driverdestekleri de bu güncelleme ile birlikte sağlanıyor. Yeni USB destekleri sayesinde Windows akıllı telefonlara mouse, klavye ve Usb Flash bellek bağlanarak telefonlar çok daha fonksiyonel hale getiriliyor.
Click here to view the original image of 600x344px.
usb-Windows-Phone-Windows-10-600x344.png
Fakat bazı Usb özellikleri hala desteklenmiyor. Bunlar arasında ise Usb yazıcı, Usb Video (Webcam) gibi özellikler bulunuyor. Windows 10 Mobile ve Windows 10 bilgisayarlar sürümlerinin tam Usb Driver destek listesine aşağıdaki tablodan göz atabilirsiniz.
USB Host sınıfı sürücülerTelefonlar için Windows 10 Teknik ÖnizlemeMasaüstü sürümleri için Windows 10 Teknik Önizleme (Ev, Pro ve Enterprise)
USB Hub (USBHUB)Evet MiEvet (Windows 2000’den bu yana)
HID – Klavye / Fare (HIDClass, kbdclass, Mouclass, KBDHid, MouHid)EvetEvet (Windows 2000’den bu yana)
USB Yığın Depolama (Dökme & UASP)EvetEvet (Windows 2000’den bu yana)
Genel USB Host Sürücüsü (WinUSB)EvetEvet (Windows Vista’dan bu yana)
Giriş / çıkış USB Ses (USBAUDIO)EvetEvet (WindowsXP’den bu yana)
Seri Cihazlar (USBSER)EvetEvet (Windows 10 Teknik Önizleme)
Bluetooth (BTHUSB)EvetEvet (Windows XP’den bu yana)
Baskı (USBPRINT)HayırEvet (Windows XP’den yana)
Tarama (USBSCAN)HayırEvet (Windows 2000’den bu yana)
Web Kamerası (usbvideo)HayırEvet (Windows Vista’dan bu yana)
Medya Aktarım Protokolü (MTP Başlatıcı)HayırEvet (Windows Vista’dan yana)
Uzak NDIS (RNDIS)HayırEvet (Windows XP’den bu yana)
USB üzerinden IP (IPoverUSB)HayırEvet (Windows 10 Teknik Önizleme Yeni)


 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft, Windows Phone için yeni bir Windows 10 ön izleme sürümü yayınlamaya hazırlanıyor. Windows Insider programı için yayınlanacak güncelleme ile bilgisayar sürümü ile aynı yapıya geçiliyor.
windows-10-mobile-insider-preview.jpg

Microsoft, mobil işletim sistemi Windows Phone platformu için Windows 10 Mobile güncellemesini Ocak ayında duyurmuş ve Windows Insider programı ile kullanıcıların bu sistemi test ederek geliştirme sürecine dahil olmalarını sağlamıştı. Windows 10 Mobile ön izleme güncellemesi için yeni bir sürüm yakında yayınlanacak.
Microsoft’un Windows Insider Program yöneticisi Gabriel Aul, twitter’da Windows 10 Mobile Insider Preview Yapı 10134 sürümü ile ilgili yeni bilgiler paylaştı. Windows 10 Mobile Yapı 10134 sürümünün şirketin içindeki test ekibi tarafından testlerinin yapıldığını belirten Gabriel Aul, bu sürümün oldukça iyi hissettirdiğini fakat yayınlanmadan önce düzeltilmesi gereken bazı hatalar olduğunu belirtti.

Gabriel Aul tweetinde şirketin iç halka test ekipleri tarafından testleri devam eden Windows 10 Mobile Insider Preview Yapı 10134 sürümünün güncelleme hatası bulunduğunu ve bu hata düzeltilmeden kullanıcılara sunulmayacağını belirtiyor.
Windows Insider güncellemelerini takip edenler çık iyi biliyor ki Gabriel Aul böyle bir açıklama yaptığı zaman yeni Windows Insider güncellemesi için çok kısa bir süre kalmış demektir. Bu nedenle eğer bahsedilen yükseltme hatası giderilirse Windows 10 Mobile için yeni güncelleme bir kaç güne kadar yayınlanabilir.
Windows 10 Bilgisayarlar için RTM sürümü bir kaç hafta içinde hazır olacak. Fakat Windows 10 Mobile için RTM sürümünün muhtemelen bir iki aya daha ihtiyaç var. Temmuz ayından itibaren Windows 10 Mobile yüklü akıllı telefonların duyurularına başlanması bekleniyor. Windows 10 Mobile güncellemesinin kararlı sürümünün final güncellemesinin ise Ekim ayında yayınlanacağı tahmin ediliyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft'un Windows 10 işletim sistemini kullanacağı kesinleşen ilk telefonlar belli oldu. İşte Windows 10'u kullanacağı resmi olarak duyurulan ilk telefonlar ve detayları




intro-1433417377.jpg
Microsoft'un bu sene içerisinde piyasaya süreceği Windows 10'a olan talep gittikçe büyüyor. Masaüstü bilgisayarlar başta olmak üzere, Xbox One ve mobil cihazlarda da boy gösterecek olan Windows 10 sunduğu geniş kullanım imkanı ile şimdiden mobil telefon üreticilerinin de dikkatini çekmiş durumda.
Bilindiği üzere Microsoft, Windows Phone ile reddedilemeyecek ölçüde bir hayal kırıklığı yaşamıştı. Nokia'nın satın alınması, Lumia modellerindeWindows Phoneişletim sistemine odaklanılması, 3. parti telefon üreticileriyle yapılan anlaşmalar, Microsoft'u akıllı telefon pazarında iOS veAndroid'in açık ara farkla gerisinde kalmaktan kurtaramamıştı.
Windows Phone ile yaptığı hataları Windows 10 ile tekrarlamak istemeyenMicrosoft, daha işletim sistemi çıkmadan aylar öncesinde reklam kampanyalarının startını vermiş ve sunduğu geliştirici kitleriylekullanıcıları da bu geliştirme aşamasına dahil etmeyi başarmıştı.
Windows 10 Kullanacak Olan İlk Telefonlar Belli Oldu

Microsoft'un başarılı bir şekilde yürüttüğü Windows 10 kampanyası ilk meyvelerini vermeye başladı. Filipinli bir telefon üreticisi olan Cherry Mobile, ilk Windows 10işletim sistemli telefonları resmi olarak duyurdu.


1.png

Cherry Mobile'in duyurduğu ilk model Alpha Prime 4 oldu. 1,1 GHz'likSnapdragon 210 ile gelecek olan Alpha Prime 4'te 512 MB'lık RAM ve 4 GB'lık dahili depolama alanı bulunacak. 4 inçlik bir ekrana sahip olan telefonda 8 megapiksellik ana kameraya, 2 megapiksellik ön kamera eşlik edecek
Alpha Prime 4'ün bir üst modeli olarak duyurulan Alpha Prime 5'te gücünü1,1 GHz'lik Snapdragon 210'dan alacak. 1 GB'lık RAM'in kullanıldığı telefonun dahili depolama alanı ise 8GB olarak belirlenmiş. Alpha Prime 4'e kıyasla 1 inç daha büyük bir ekrana sahip olan Alpha Prime 5'te 8 megapiksellik ana kamera ve 2 megapiksellik ön kamera ile satışa sunulacak.
Windows 10'la gelecek olmalarına karşın donanımsal olarak günümüz telefonlarından bir hayli düşük bir segmentte bulunan Alpha Prime 4 veAlpha Prime 5'in ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı ise henüz belli değil.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft, Windows 10 Mobile Insider Preview sürümüe ait yeni ekran görüntüleri internette yayınlandı. İşte yeni Windows 10 Mobile güncellemesi ile gelecek yenilikler…
windows-phone9.jpg


Microsoft, mobil işletim sistemi Windows Phone platformu için Windows 10 Mobile güncellemesi üzerinde yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Windows Insider programı ile kullanıcıların da test edebildikleri Windows 10 Mobile Preview sürümüne bir yenisi daha eklenmeye hazırlanıyor.
Windows 10 Mobile Preview güncellemeleri ilk olarak toplam dört halkından oluşan şirketin iç test ekibi tarafından test ediliyor ve onay verilirse Windows Insider programı çerçevesinde kullanıcılar için yayınlanıyor. Windows Insider Program yöneticisi Gabriel Aul’un hafta içinde yaptığı açıklamada Windows 10 Mobile Yapı 10134 sürümünü test ettiklerini belirtmişti.
Bugün Windows 10 Mobile Yapı 10134 sürümüne ait ekran görüntüleri internette üzerinde yayınlandı. Ekran görüntülerinde ilk dikkati çeken nokta ise görev yöneticisinde de Başlat ekranı arka olan fotoğrafı görünmesi oldu. Bu alan daha ince seçilen tema renginde görüntüleniyordu.
Ayarlarda ise Mobil+Sim menüsü Şebeke olarak değişirken Cortana da masaüstü sürümünde kullanılan ara yüz ile güncellenmiş. Ses ayarları menüsü de baştan tasarlanan bu yapı ile Spartan ya da yeni adı ile Microsoft Edge tarayıcı da bir çok özelliğe kavuşuyor. Bu özellikler arasında ise sayfaları Başlat ekranına pinleme ve daha fazla çerez yönetimi imkanı bulunuyor.

1433533389_windows.jpg


Gabriel Aul, bu yapının oldukça keyifli ve hatası en aza indirilmiş bir yapı olduğunu belirtmişti. Fakat güncellemenin yüklenmesi sırasında oluşan bir hata nedeniyle bu yapının Windows Insider kullanıcılarına verilmeyeceği belirtiliyor. Yeni Windows 10 Mobile Preview sürümünün ne zaman yayınlanacağı ise henüz bilinmiyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft, Windows 10 Mobile Preview sürümüne ait yeni bir yapının. bir kaç gün içinde yayınlanacağını açıkladı.
windows-10-mobile-620_280-1.jpg

Windows 10 Mobile güncellemesi için çalışmalar devam ederken yeni haberler Windows Insider Program yöneticisi Gabriel Aul’dan geldi. Günlerdir hakkında bir çok bilgi sızdırılan Yapı 10134 sürümünün yerine yeni bir yapının yayınlanmaya hazırlandığı ortaya çıktı.

Windows Insider Program yöneticisi Gabriel Aul’un twitter üzerinden yaptığı açıklamaya göre Windows 10 Mobile Insider Preview için yeni sürüm çok yakında yayınlanacak. Gabriel Aul açıklamasında, 10136 Yapı numaralı sürümün, işletim sistemi grubuna yavaş halka (Slow Ring) olarak dağıtıldığını, bu sürümün yayınlanmadan önce burada da 2-3 gün test edilmesi gerektiğini belirtti.
Windows 10 Mobile Insider Preview Yapı 10134 sürümü üzerinden bir çok bilgi sızdırırılmış ve biz de bu bilgileri sizlerle paylaşmıştık. Yayınlanmaya hazırlanan bu sürümün en önemli özelliği ise hiç şüphesiz Slow Ring için de yayınlanacak olması. Bu nedenle daha önce de belirttiğimiz üzere yayınlanacak olan 10136 sürümü muhtemelen günlük kullanım için uygun olacak.
Performans ve kararlılık dışında Yapı 10136 sürümü yeni özellikler de getirecek. İşte düzeltilen diğer hatalar:


  • VPN sorunu çözüldü
  • Önceki 2 versiyonda (yayınlanmayan iç testler kast ediliyor) “ekranımı yansıt” özelliği çalışmıyormuş, 10134 ile hata giderildi
  • Cihaz optimizasyonu geliştirilmiş (eski çift çekirdekli işlemciler için)
  • Daha önceki video ve görsellerde de gördüğümüz yazı boyutunu ayarlama gibi geliştirmeler bulunuyor.
  • Günlük kullanım için oldukça uygun olduğu ve eski yapılara göre çok daha stabil olduğu aktarılıyor

Windows 10 Mobile Insider Preview Yapı 10134 sürümünde bulunan ve muhtemelen Yapı 10136 sürümünde daha da geliştirildiği tahmin edilen yeni özellikler ise şu şekilde:
Windows 10 Mobile Yapı 10134:


  • Yapı 10134 ile Store Beta üzerinde evrensel olmayan uygulamalar da kullanılabilecek.
  • Yeni yapının günlük kullanım için oldukça stabil olduğu fakat yine de bazı riskler taşıdığı belirtiliyor.
  • Uygulama listesindeki arama butonu yerine text box kullanılıyor.
  • Telefon, Kişiler ve Alarm/Saat uygulamaları arasında kaydırarak geçiş imkanı

Microsoft, Windows 10 Mobile güncellemesini ne zaman yayınlanacağını henüz açıklamadı. Fakat şirkete yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre güncellemenin üreticiler için Eylül ayından itibaren sunulması, Ekim ayından itibaren de kullanıcılar için Windows 10 Mobile güncellemesinin yayınlanması bekleniyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft’un mobil işletim sistemi Windows Phone platformunu baştan yarattığı Windows 10 Mobile güncellemesi ile gelen yeniliklerin incelemeye devam ediyoruz.
windows-10-mobile-ki%C5%9Fiselle%C5%9Ftirme.jpg

Windows 10 Mobile Yeniliklerini anlattığımız ilk yazımızda yedekleme özelliklerine değişmiştik. Yazılım devi Microsoft, Windows Phone platformunun ikinci büyük güncellemesi Windows 10 Mobile güncellemesi ile kullanıcı ara birimini baştan aşağı yeniliyor.
Windows 10 Mobile güncellemesi ile ara yüzde yapılan değişikliklerde kişiselleştirme seçeneklerinin de arttığını görüyoruz. Öncelikle yeniden yapılandırılan “Ayarlar” menüsü kullanımı artık daha kolay. Ayarlar menüsünde “Kişiselleştirme” seçenekleri ise tek başlık altında toplanmış. Kişiselleştirme menüsüne girdiğimizde ise bu ayarların flört farklı başlık altında toplandığını görüyoruz.



  • Başlat Ekranı
  • Renkler
  • Sesler
  • Kilit Ekranı


Başlat Ekranı

Başlat ekranı ayarlarında artık yeni özellikler mevcut. Windows Phone 8.1 güncellemesi ile birlikte sunulan Canlı Karolar için parallax arka plan desteğine ek olarak “tam ekran” arka plan desteği de getiriliyor. Bu sayede Başlat ekranı arka planı için Canlı Karo, Tam Ekran ve boş seçenekleri ile üç farklı ayar tercihi bulunmakta.
windows-10-mobile-kisisellestirme-yenilikleri-59044-338x600.jpg

Başlat Ekranı arka plan resmini tam ekran olarak seçerseniz ayrıca bir seçeneğiniz daha oluyor. Bu da şeffaflık ayarı. Tam ekran arka plan görüntüsü üzerinde canlı kartların şeffaflık ayarını da burada bulunan slider ile istediğiniz ayara getirebilir ve aynı ekranda Başlat ekranı ön izlemesinden kontrol edebilirsiniz.
Renkler

Windows Phone, kullanıcının arayüzünün her yerinde ekranı süsleyen tema rengine sahip. Tema rengi telefon ara yüzü ve uygulama menüleri dahil hemen yerde görünümü kişiselleştirme sağlıyor. Windows Phone 8.1 güncellemesinde 20 adet olan bu renkler Windows 10 Mobile güncellemesi ile birlikte toplamda 48 farklı renk seçeneğine kavuşuyor.
windows-10-mobile-kisisellestirme-yenilikleri-53509-338x600.png

Bu renk seçeneklerini ise iki farklı ana tema üzerine uygulayabilirsiniz. Windows Phone 8.1 güncellemesinde Siyah ve Beyaz olan tema seçenekleri Windows 10 Mobile güncellemesi ile Koyu ve Açık olarak değiştiriliyor.
Sesler

Windows 10 Mobile ile telefonunuzun sesleri ile ilgili tüm ayarlar tek başlık altında toplanıyor. Burada telefonun bildirim zil sesini belirleyebilir, özel zil seslerini edinmek için öğretici yönlendirme bağlantısına tıklayabilirsiniz.
windows-10-mobile-kisisellestirme-yenilikleri-82735-338x600.jpg

Ayrıca yine Sesler ayar menüsü üzerinden telefon titreşimini açıp kapatabilirsiniz. Son olarak klavye sesleri, kilit sesi, deklanşör sesi ve sistem uyarıları gibi bildirim seslerini de buradan yönetebilirsiniz.
Kilit Ekranı

Windows Phone kişiselleştirme ayarlarında son seçenek ise kilit ekranı özelleştirmeleri oluyor. Kilit ekranı arka planı olarak bir fotoğraf arayabilir ya da günlük periyodik olarak günün fotoğrafını kilit ekranınıza getiren Bing Fotoğraflarını seçebilirsiniz. Son olarak kilit ekranı arka planı için kullanıcının belirlediği resimleri kullanıcı tarafından belirlenen periyotlarda değiştiren üçüncü parti uygulamaları Windows uygulama mağazasından edinebilirsiniz.
windows-10-mobile-kisisellestirme-yenilikleri-89954-600x493.jpg

Kilit ekranında dilerseniz bir uygulamaya yetki vererek ayrıntılı durum görüntülenmesini de sağlayabiliyorsiniz. Bu uygulama dilerseniz bir hava durumu uygulaması ya da anlık durum güncellemelerini gösteren Facebook ve Twitter gibi sosyal ağ uygulamaları olabilir.
Kilit ekranı özelleştirmeleri arasında hızlı bildirimleri gösterilecek beş uygulamayı seçme imkanı da bulunuyor. Burada seçeceğiniz uygulamalardan gelen bildirimler, kilit ekranında ikonlarının yanında bildirim sayısı ile birlikte görüntüleniyor.
Kilit ekranı ayarlarında bir başka ayrıntı ise çalınan müziğin sanatçı resminin kilit ekranında görüntülenmesi. DRM koruması olmayan müziklerin çalınırken albüm kapakları veya sanatçı resmi otomatik olarak kilit ekranında gösterilebiliyor.
Kilit ekranı ayarlarında altında son olarak ekran zaman aşımı süresini ayarlama ve Gelişmiş Ayarlar butonu altında kilit ekranı güvenliğini sağlamak için şifre belirleme seçeneği bulunuyor.
Ek Özellikler

Bu ayarlara ek olarak ek özellikler menüsü altında üretici firmalar tarafından eklenen seçenekler bulunuyor. Bu seçenekler arasında Lumia cihazlarda bulunan Lumia Renk ve Parlaklık profilleri, çift tıkla uyandırma, ekran dokunmatik hassasiyeti ve Navigasyon tuşlarının titreşimini kapatıp açma gibi seçenekler bulunuyor.
Windows 10 Mobile kişiselleştirme seçenekleri şimdilik bu kadar. Fakat test etmeye devam ettiğimiz Windows 10 Mobile Insider Preview sürümünün son halini almadığını ve ileride yayınlamak yeni sürümlerde değişiklikler yapılabileceğini belirtelim.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft, yakında yeni Lumia telefonlarla karşımıza çıkacak. Nokia’nın iptal edilen tabletleri, geliştirmeleri süren akıllı telefonları ve daha fazlası hakkında önemli bilgilere ulaşıldı.
lumia-serisi-ocg1.jpg

Evan Blass, nam-ı diğer meşhur sızıntı kaynağı evleaks, yeni bilgilerle geri döndü. Geçtiğimiz yıl, bugünlerde gündeme gelen Lumia Talkman ve Lumia Cityman kod adlarını ilk duyuran kaynak olan evleaks, bugün dört yeniWindows Phone telefonun daha kod adlarını paylaştı.

Yeni Lumia cihazları olması beklenen bu dört cihazın kod adlarında şehir isimleri kullanılmış. Guilin, Honjo, Saanave Saimaa kod adlarının yeni Windows Phone akıllı telefonlara ait olduğu belirtilirken bu dört cihazla ilgili daha fazla detay önümüzdeki günlerde gelecektir.
Yeni Windows telefonların kod adları ve anlamları şunlardır:


  • Guilin – Çin’de bir şehir
  • Honjo – Japonya’da bir şehir
  • Saana – Finlandiya’da bir dağ
  • Saimaa – Finlandiya’da bir göl

Microsoft çatısı altında geliştirilme süreci devam eden cihazlardan iki tanesinin Lumia 840 veLumia 840 XL adları ile karşımıza gelmesi bekleniyor. Fakat çıkış tarihleri ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.
Evleaks ayrıca Nokia’nın tablet planlarına dair de bazı bilgiler paylaştı. Bildiğiniz üzere Nokia 2013 yılında Sirius kod adlı, Lumia 2520 adı ile bir tablet duyurmuş fakat bu tabletlerin arkası gelmemişti. Evleaks’in verdiği bilgiye göre Nokia o dönemde duyurusunu yaptığı bir tabletin dışında dört tane daha tablet modeli hazırlamış fakat hepsi iptal edilmiş. Bu tabletlerin iptal edilme sebebi olarak ise cihazlarda Windows RT işletim sistemi kullanılması gösteriliyor.


Nokia’nın iptal edilen tabletlerinin kod adları ise Illusionist, Mercury, Pine ve Vega/Atlasisimleri ile sıralanıyor.
Microsoft, Nokia Mobil cihazlar bölümünü satın aldıktan sonra yeni cihazların duyurusu yerine daha çok Windows 10 Mobile güncellemesine yoğunlaştı. Bu güncellemenin tamamlanmasının ardından, Nokia’nın aksine maddi sıkıntısı da bulunmayan Microsoft, yeni cihaz duyurularını peşpeşe yapacak gibi görünüyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft, Windows Phone platformunda bir ilke imza atıyor ve Mağaza dışından oyun ve uygulama yüklemenin önünü açıyor.

microsoft-windows-10-mobile-icin-pc-uzerinden-uygulama-yukleme-araci-yayinladi-87424.jpg

Windows 10 Mobile Insider Preview Yapı 10149 sürümü ile Windows Phone platformu Ayarlar altında geliştirici seçeneklerine sahip olmuştu. Bu Ayarlar sayesinde uygulama mağazası dışından, PC üzerinden de Windows 10 Mobile akıllı telefonlara oyun ve uygulama yüklemenin yolu açılıyordu.
Microsoft, dün yayınlanan Windows 10 Insider Preview Yapı 10166 sürümü ve bu güncelleme ile birlşkte gelen Windows 10 SDK Preview üzerinde yeni bit uygulama yüklemenin aracı da kullanıma sunuldu.Microsoft, Windows 10’un son sürümü Yapı 10166 ve SDK Önizleme ile birlikte ayrıca Windows 10 Uygulama Dağıtım Aracı (WinAppDeployCmd.exe) ile Windows 10 Mobile telefonlara Pc üzerinden uygulama yükleme aracını da tanıttı.Windows 10 Uygulama Dağıtım Aracı (WinAppDeployCmd) herhangi bir Windows 10 mobil cihaza Windows 10 PC’den Evrensel Windows uygulaması yüklemek için kullanılabilecek bir komut satırı aracıdır. Kullanıcıların tam Visual Studio çözüm için erişim gerektirmeden, aynı ağda veya USB ile bağlı bir aygıta bir .AppX oyun ve uygulama dosyası kurulumu için izin verir.Microsoft, Windows 10 Mobile güncellemesi üzerinde çalışmalarını Temmuz ayından itibaren yoğunlaştıracağını açıklamıştı. Dün akşam saatlerinde yayınlanan Windows 10 Mobile Insider Preview Yapı 10166 sürümünü test edenler yakında mükemmele yalın bir işletim sistemi kullanacaklarını belirtiyor. Bakalım bundan sonra Microsoft’un Windows 10 Mobile geliştirmeleri ne yönde devam edecek.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows-10-un-satis-fiyati-da-belli-oldu-705x290.png

Microsoft, yeni işletim sistemi Windows 10’u 29 Temmuzda yayınlamaya hazırlanıyor. Yayın tarihine kalan süre azalırken, şirket tanıtım faaliyetlerine de şimdiden başlamış durumda. 29 Temmuz için planladığı “Dünyanızı Yükseltin Partisi”nin duyurusunu yapan Microsoft, Windows 10 için hazırladığı ilk reklamı da yayınladı.


maxresdefault19.jpg

Reklamı izlemeyenlerin aklına şirketin Windows 10 özelliklerini anlattığı fikri gelse de, bu anlatım tahmin edilenden farklı biçimde gerçekleştiriliyor. Windows 10 özelliklerinden reklam bahsedilse de, Microsoft’un temel amacının işletim sisteminin “ne kadarı insani olduğunu” anlatmak olduğu görülüyor. İnsani yönün anlatımıysa çocuklar üzerinden gerçekleştiriliyor.
Windows 10 reklamında çocukların başrolde olmasının bazı çevreleri rahatsız edeceğini söylemek pek zor değil. Yine de, bu durum Microsoft’un asıl meramının Windows 10’un selefine göre daha insan odaklı yapısını anlatma isteği olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Şirket teknik özelliklerin üstünden geçmek yerine Hello sayesinde şifrelerin hatırlanabildiğini, Edge ile web sayfaları üzerinde karalama yapılabildiğini ve Cortana sayesinde cihazların insanları dinleyebildiğini anlatıyor. Odak noktasını teknolojiden vizyona çevirmek, Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın Windows 10’a dair bütünleyici yaklaşımıyla da örtüşüyor.
Windows 10 29 Temmuzda yayınlanacak ve Microsoft bunu büyük bir partiyle kutlayacak. Ancak pek çok kullanıcının Windows 10’a ulaşması günler, hatta haftalar alacak gibi gözüküyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın yaptığı açıklamalar Windows 10 Mobile amiral gemi akıllı telefonları bekleyenleri umutlandırdı.
Lumia-940-XL.jpg

Microsoft, Nokia Cihazlar ve Servisler iş kolunu satın aldığından beri Lumia akıllı telefon cephesinde dikkat çeken duyurulara imza atamamıştı. Fakat Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın açıklamaları bu durumun çok yakında değişeceğini işaret ediyor.
Microsoft’un geçtiğimiz yıl yaşanan görev değişikliği ile CEO görevine getirilen Satya Nadella, gelecek nesil Lumia akıllı telefonları konusunda yaptığı açıklamalarında Windows 10 güncellemesi ile akıllı telefon segmentinde büyük bir değişim başlatacaklarını belirtti.
microsoft-windows-10-ile-telefonlarda-degisim-baslatacak-68597-600x387.jpg

Satya Nadella açıklamalarında bir de itiraf da bulunarak; “Şu anda üst düzey akıllı telefonlara sahip değiliz. Fakat Windows 10 güncellemesi ile birlikte bu durumu değiştireceğiz.”dedi.
windows-10-for-phones-ocg.jpg

Morgan Stanley muhabiri Keith Weiss’in Microsoft’un gelecekteki telefon iş kolu hakkındaki olanları konusundaki soruya ise Satya Nadella: ” Biz, telefon alanında tek başına bulunmamız gerektiğine inanıyoruz. Windows telefonlar ve Lumia telefonlar bu alanda farklılık yaratmak için oldukça önemli. Bu nedenle akıllı telefon alanına odaklanması devam ediyoruz. Şu anda elimizde iyi cihazlar var. Fakat çok yakında Windows 10 Mobile ile etkileyici cihazları da Windows hayranlarına sunacağız.” şeklinde cevap verdi.
tablet-telefon.jpg

Microsoft yetkilileri daha önceki açıklamalarında da Lumia amiral gemisi akıllı telefonların Windows 10 Mobile güncellemesi hazır olduğunda duyurulacağı belirtmişlerdi. Satya Nadella’nın açıklamalarından sonra Microsoft’un akıllı telefon pazarında Windows 10 Mobile güncellemesi ile birlikte oldukça iddialı olacağını söyleyebiliriz.
windows10wallpaper.0.gif
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows-10-telefon-surumunun-sistem-gereksinimleri-aciklandi_640x360.png

Microsoft’un uzun çalışmalar sonucu geliştirdiği çoklu platform desteğiyle masaüstü bilgisayarlardan, akıllı telefonlara her platformda çalışacak olan yeni Windows 10 , önümüzdeki çarşamba günü 29 Temmuztarihinde resmi olarak yayınlanacak.Milyonlarca kişinin heyecanla beklediği yeniWindows 10 sürümünün akıllı telefonlar için olanWindows 10 mobile sürümü için de beklentiler oldukça yüksek.


windows-10-mobile-minimum-sistem-gereksinimleri.jpg


Microsoft‘un Nokia’yı satın alarak akıllı telefon pazarında yer edinmek istediği bilinen bir gerçek. Ancak Windows phone ile bunu başaramayan Microsoft , tüm platformdaki kullanıcıları birleştirerek, senkronize olarak çalışma imkanı sunmanın ve elindeki masaüstü bilgisayarlardaki işletim sistemi payı gücünü kullanmanın doğruluğunu fark etmiş durumda.
Böylelikle akıllı telefon pazarında önemli bir oyuncu olması muhtemel Microsoft, birkaç gün içinde yayınlanacak yeniWindows 10 Mobile sürümü için minimum sistem gereksinimlerini onayladı.

Böylelikle yeni Windows 10 Mobile sürümünün Intel işlemcili cihazları da destekleyeceği belli olurken, minimum800×480 çözünürlükte ekran, 512MB RAM, 4GB dahili hafıza, VGA ön kamera Windows 10 Mobile için gereken minimum sistem gereksinimi olarak belirlendi.
Açıklanan bu özellikler, Windows 10 Mobile’ın düşük donanımlı giriş seviyesi cihazlarda da çalışacağını gösteriyor.



windows-10-un-minimum-sistem-gereksinimleri-neler-705x290.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows 10 dağıtımı başladı! Windows 10 kurulumu ve yenilikler

Microsoft, Windows 10 işletim sistemini dağıtmaya başladı. Windows 10'u nasıl yüklerim? Windows 10 ile gelen yenilikler ve tanıtım

1438144936_icerik.jpg

Microsoft’un son yıllardaki en büyük projelerinden biri olan Windows 10 işletim sisteminin beklenen dağıtım tarihi nihayet geldi çattı. Microsoft, 29 Temmuz (bugün) itibariyle yeni yazılımın dağıtım işlemini başlattı. Windows 10 işletim sistemi ülkemiz kullanıcıları tarafından saat 07.00’dan itibaren yüklenebilecek.
Windows 7 ve Windows 8.1 işletim sistemlerine sahip kullanıcıların yükseltme yapabileceği Windows 10 için kullanıcıların rezervasyon yaptırmaları gerekiyor.Microsoft bir süredir rezervasyon için kullanıcılara iletiler göndermekte. Bilgisayarınızın sağ alt kısmında alt bölümdeki rezervasyon simgesiyle karşılaşmış olmanız gerekiyor. Eğer bu simgeyle henüz karşılaşmadıysanız yapmanız gerekenler çok basit.
Konuya ilişkin daha fazla detaya Microsoft’un buradaki resmi sayfadan ulaşabilirsiniz.
windows_10_ile_gelen_yeni_ozellikler_h164906.jpg

Windows 10'u rezerve edin
*Eğer henüz rezerve etmediyseniz öncelikle Windows 10' u rezerve edin. Uygulamayı bulmak için:
*Başlamak için görev çubuğunun sağ ucundaki küçük Windows simgesine tıklayın.
*Uygulama penceresinde "Ücretsiz yükseltmenizi rezerve edin" öğesine tıklayın.
*Bu rezervasyon için bir onay almak istiyorsanız e-posta adresinizi girin.
Rezervasyonunuzu yapmanızın ardından Windows 10 kullanıma sunulduğunda (29 Temmuz) bilgisayarına inecektir. Ancak güncelleme kademeli olarak dağıtılıyor ve sıranın size gelmesi birkaç günü bulabilir. Eğer lisanlı bir kullanıcıysanız Windows 10 yükseltme işlemini bir yıl içerisinde dilediğiniz zamanda(29 Temmuz 2016 tarihine kadar) gerçekleştirebilirsiniz. Ancak burada önemli bir ayrıntıyı hatırlatalım; Windows 10 ilk bir yıl için ücretsiz olacak. Bir yıldan sonra lisanslı bir kullanıcı olsanız bile yükseltme için ücret ödemek zorunda kalacaksınız
.
1434081878_windows-10.jpg

Sistem Gereksinimleri

Bilgisayarınız ya da tabletinizde Windows 10'a yükseltme gerçekleştirmek istiyorsanız aşağıdakiler gereklidir:


windows-10-baslat-menusu.png




  • En yeni işletim sistemi: En son sürüme sahip olduğunuzdan emin olun; Windows 7 SP1 ya da Windows 8.1 Update.
    • Hangi sürümü kullandığınızı bilmiyor musunuz? Öğrenmek için buraya göz atın.


  • İşlemci: 1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı işlemci ya da SoC
  • RAM: 32-bit için 1 gigabayt (GB) veya 64-bit için 2 GB
  • Sabit disk alanı: 32-bit işletim sistemi için 16 GB 64-bit işletim sistemi için 20 GB
  • Grafik kartı: WDDM 1.0 sürücü ile DirectX 9 ya da sonrası
  • Ekran: 1024x600


Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcılarının geçiş yapabilcekleri Windows 10 sürümleri;


1438140487_2.jpg


Windows 10 ile gelen yenilikler
1.Cortana: Microsoft’un Windows Phone ekosisteminde kullandığı sesli asistan hizmeti Cortana, Windows 10’la birlikte artık masaüstünde kullanılabilecek. Ülkemiz kullanıcıları ilk aşamada sesli asistan hizmetinden yararlanamayacak.
2.Microsoft’un yeni Tarayıcısı Microsoft Edge: Microsoft’un Windows 10’a dahil ettiği yeni nesil tarayıcı Microsoft Edge, Internet Explorer’ın kötü hatıralarını sonlandıracaktır. Cortana entegrasyonu sağlayan tarayıcıyla web sitelerinde gezinirken not almak mümkün. Microsoft Edge’de kullanıcıların çevrimdışıyken bile yararlanabilecekleri okuma modu bulunuyor. Yeni nesil tarayıcı ayrıca güvenlik özellikleriyle dikkat çekiyor.
3. Xbox Live ve yeni Xbox oyunları Windows 10’da: Microsoft, Windows 10’la birlikte oyun tutkunlarını da memnun ediyor. XBox Live ve yeni XBox uygulamaları da Windows 10 ile uyumlu olacak. Anlayacağınız oyunseverler Windows 10 üzerinden XBox Live ve yeni XBox oyunlarına erişebilecek. Kullanıcılar ayrıca Game DVR özelliği sayesinde oyunda diledikleri anı kaydedebilecek.
4.Microsoft Hello: Microsoft’un Windows 10 işletim sisteminde üzerinde en çok durduğu konulardan biri de güvenlik. Yazılım devi Windows 10 ile birlikte cihazların daha güvenli olacağı ve çok çeşitli güvenlik doğrulama araçlarının yer alacağını daha önce açıklamıştı. Bu noktada Windows 10’ın giriş ekranında çok çeşitli güvenli doğrulama araçlarının (parmak izi, göz irisi, yüz tanıma) yer aldığı Windows Hello’yu duyurdu.
5. Microsoft Groove: Windows 10 ile birlikte Xbox Müzik’in yerini Groove Music alacak. Groove Music Windows 10 yayınlanır yayınlanmaz yeni sisteminin bir parçası olarak hizmet vermeye başlayacak. Groove Music sade ve kullanımı kolay bir arayüzü beraberinde getiriyor. Klavye, fare ve dokunmatik ekranla kontrol edilen müzik hizmetinde 40 milyonu aşkın şarkı yer alıyor.
Groove Music’et şarkının yanı sıra film ve dizi hizmeti de bulunacak. Hizmet, Windows Phone işletim sitemiyle çalışan cihazlarla senkronize olabiliyor. Bu sayede bilgisayarda başlatılan bir içerik telefon ya da tablet üzerinden devam ettirilebilecek. Groove Music ayrıca OneDrive bulut hizmetiyle de senkronize olabilecek. Özel aboneli fiyatları aylık 9.99 dolar, yıllık ise 99 dolar açıklanan Groove Music, Windows 10 sonrası Windows Phone cihazlar, Xbox, Android ve iOS için yayınlanacak. Xbox Music aboneliği bulunanlar Groove Music sonrası da hizmetten yararlanmayı sürdürecek
6. Dilediğiniz Office uygulamasını satın alın: Office uygulamalar Windows 10 işletim sistemiyle birlikte dokunmatik kontrolleri kavuşuyor. Kullanıcılar artık fare ve klavye olmadan da Office uygulamaları üzerinde düzenlemeler yapabilecek. Üstelik Windows 10’da tüm Office paketini satın almak zorunda değilsiniz. Yani hiç kullanmayacağını Excel ya da PowerPoint uygulamaları için ekstra para ödenmeyecek.
7. 2'si 1 arada cihazlar: ikisi bir arada cihazlar her geçen gün daha fazla benimseniyor. Süreklilik (Continuum) modu özelliği sayesinde 2’si 1 arada (hibrid) cihazlarda, klavye-fare-dokunmatik geçişler kolayca yapabilecek.7
8.Windows Store: Windows 10’un platformları birleştiren bir diğer gücü Windows Store (Windows Mağaza) olacak. Windows 10 ve Windows 10 Mobile kullanıcılarının ortak yararlanacağı uygulama mağazasında uygulama kurulumu ve kaldırma işlemi her zamankinden daha kolay olacak. Tasarımı değişen uygulama mağazasına Müzik bölümünü de ekleyen Microsoft ayrıca uygulama satın alımı esnasında çok çeşitli ödeme seçenekleri sunuyor.
9. Universal uygulamalar: Microsoft, Windows 10’la birlikte masaüstü ve mobil platformları birleştirmek istiyor. Ortak uygulama mağazası bu gelişmenin önemli ayaklarının birini oluşturuyor. Bir diğer önemli detay ise Universal uygulamalar. Windows 10’da yer alan Universal uygulamalar hem masaüstü hem de mobil platformlarda aynı deneyimi sunacak. Şimdilik Word, Excel, PowerPoint, OneNote ve Outlook, Universal uygulamaların başını çekiyor. Microsoft’un Windows 10 için yayınlayacağı güncellemelerle Universal uygulamalar zamanla artacak.
10. OneDrive artık daha gelişmiş: Windows 10 ile birlikte değişimden nasibini alan uygulamalardan biri de OneDrive olacak. Arayüzü değişen OneDrive, Windows kullanıcılarına 15GB ücretsiz depolama sunuyor. Office 365 aboneleri ise sınırsız depolama alanından yararlanabiliyor. Windows 10 kullanıcıları artık masaüstüden hazırladıkları bir belge ya da dökümanı OneDrive’a atarak mobil cihazlar üzerinden (Android ve İos dahil) aynı işlemi sürdürebilecekler.
11. Diğer yenilikler: Yukarıda sıraladığımız yeniliklerin yanında yenilenen başlat menüsü ve yeniden boyutlandırılabilir kutucular, seçilebilir güncellemeler, Windows Defender (Microsoft’a göre Windows 10 en güvenli Windows sürümü), Snap-Assist ve çoklu masaüstü kullanımı, HoloLens ile Holografik deneyimi, Yeni Microsoft Surface Hub ve başlat çubuğunda Universal aramalar Microsoft’un Winodws 10’a dahil ettiği diğer yenilikler oldu.




windows-10-baslat-menusu.png




1438152524_windows10sanalyer.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft, Windows 10 Mobile için ön izleme sürümlerini yayınladığı Insider Preview programının ne zaman son bulacağını açıkladı.
windows-10-mobile-icin-insider-preview-1-eimde-bitiyor-78042.jpg

Yazılım devi Microsoft, geçtiğimiz yıl başlattığı Windows Insider programına bu yılın Ocak ayında Windows 10 Mobile Insider Preview ile Windows Phone telefonları da dahil etmişti. Halihazırda Windows 10 Mobile Insider Preview Yapı 10512 sürümü program kullanıcıları için yayınlanmış olan Windows 10 Mobile Insider Preview programı 1 Ekim 2015 tarihinde son bulacak.
Microsoft’un Windows Insider destek sayfasında yapılan açıklamaya göre Windows 10 Mobile Insider Preview için son kullanım tarihi 1 Ekim 2ü15 olarak açıklandı. Bu tarihten sonra ise kullanıcılardan telefonlarını güncellenerek yükseltmeleri istenecek. İşte yapılan açıklama:Insider Preview 1 Ekim 2015 tarihinde sona erecektir. Insider Preview kullanıyorsanız, telefonunuzu yeni bir sürüme yükseltme zamanının geldiğini hatırlatmak için 15 Eylül 2015 tarihinde size bildirim göndereceğiz.
Bu açıklamadan sonra uzun zamandır Windows 10 Mobile ile ilgili yazılarımızda da belirttiğimiz, “Windows 10 Mobile güncellemesi Eylül ayında RTM sürümüne yükseltilecek” bilgisi de bir nevi doğrulanmış oldu. Güncellemenin açıklanan ilk listedeki Lumia akıllı telefonlar için Ekim ayında yayınlanacağı tahmin ediliyor.
Windows 10 Mobile güncellemesi yayınlandıktan sonra Windows Insider programının yeni bir yapı ile tekrar başlayacağını tahmin ediyoruz. Zira Windows 10 PC sürümünde de kararlı sürüm güncelleme yayınlandıktan bir kaç gün sonra Windows Insider programı için yeniden yeni Yapı yayınlanmaya başlamış ve Windows 10 Insider Preview Yapı 10525 kullanıma sunulmuştu.
Microsoft, Windows 10 Mobile Insider Preview Yapı 10512 sürümü ile birlikte daha çok kararlılık ve eklenen özelliklerin tam entegrasyonuna odaklanmıştı. Bu nedenle kararlı sürüm güncelleme yayınlanana kadar Windows 10 Mobile Insider Preview sürümü için yeni özelliklerin güncellemelere dahil edilmeyeceğini tahmin ediyoruz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

En yeni mobil Windows işletim sistemi, Microsoft tarafından dağıtılacak. Ancak test aşamasında operatörlerle işbirliği içinde olunacak.

Windows 10’un mobil sürümü, önümüzdeki aylarda dağıtılmaya başlanacak. Uzun bir süredir Microsoft’un güncelleme dağıtımında operatörleri görmezden geleceği söyleniyordu. Microsoft cephesinden gelen bir açıklama duruma açıklık getirdi. Microsoft güncellemeleri bizzat dağıtacak, ancak cihaz testleri için operatörlerle ortak çalışacak.
Microsoft’un dağıtım yetkisini operatörlerin elinden alması, şirketin operatörlerle olan bağının koptuğu anlamına gelmiyor. Microsoft özellikle güvenlik açıkları ve uyumluluk sorunlarının çözümü için operatörlere bel bağlamış durumda. Bu sayede test aşamasının daha hızlı bir şekilde tamamlanması bekleniyor. Sonuç olarak güncellemelerin hangi cihazlara ne zaman dağıtılacağına Microsoft karar verecek.
Bu gelişmenin Windows Phone kullanıcıları için oldukça faydalı olduğunu söyleyebiliriz. Bu sayede operatör kaynaklı güncelleme gecikmeleri artık bir sorun olmaktan çıkacaktır. Özellikle dünya genelindeki Windows Phone kullanıcılarından bu konuda gelen şikayetler göz önüne alındığında, Microsoft’un bu kararı mobil Windows güncelleme sorunlarını ciddi oranda azaltacaktır.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows 10 Mobile Continuum Özelliği ile Neler Yapılabilir?

Microsoft’un Windows 10 Mobile güncellemesi ile kullanıcılara sunmaya hazırlandığı kilit özelliklerden biri de hiç şüphesiz Continuum özelliği olacak. Peki bu özellik ne işe yarar?

windows-10-mobile-continuum-ozelligi-ile-neler-yapilabilir-52206.jpg

Microsoft, Windows 10 güncellemesini yayınlandıktan sonra Windows 10 Mobile güncellemesi için çalışmalarını yoğunlaştırıdı. Aralık ayından itibaren tüm cihazlar için yayınlanmasına başlanacak olan Windows 10 Mobile güncellemesinin en önemli yenilikleri arasında gösterilen Continuum desteği bir çok kullanıcının merak ettiği bir özellik oldu.
Öncelikle Continuum özelliği sayesinde akıllı telefonlar bilgisayar görevi görmüyor. Fakat destekleyen modellerde Dock ünitesi ile büyük ekrana bağlanan cihazlar, uygulamaları bilgisayar ara yüzü ve özellikleri ile görüntüleyerek ve işlem yapmaya olanak sağlıyor. Continuum özelliğinin ekran yansıtma uygulamalarından en önemli farklarının biri de bu oluyor. Destekleyen uygulamalarda -ki Evrensel Uygulama Platformu ile geliştirilen uygulamaların çoğu bu özelliği destekleyecek- Continuum desteği ile bilgisayarda işlem yapıyor gibi çalışılabilecek. Tabi Continuum Dock bağlantısı aktifken telefon kullanılmaya devam edilebilecek.

Microsoft’un Continuum özelliğinin hangi yeteneklere sahip olduğunu göstermek için hazırladığı bir reklam videosu internete sızdırıldı. Bu videoda Office uygulamaları ve Microsoft Edge tarayıcının Continuum özelliği ile büyük ekranda nasıl çalıştığı gösteriliyor.
Continuum özelliğinden yararlanmak için öncelikle bu özelliği destekleyen bir Windows 10 Mobile akıllı telefona sahip olmanız gerekiyor. Continuum özelliğine sahip akıllı telefonlar ise şimdilik Lumia 950, Lumia 950 XL ve Acer Jade Primo oldu. Önümüzdeki aylarda Continuum özelliğini destekleyen daha fazla akıllı telefon raflardaki yerini alacaktır. Tabi bu özelliği kullanabilmek ve büyük ekranda bilgisayar işlevlerini yapabilmek için klavye ve mouse’a da ihtiyacınız olacak. Acer duyurusunu yaptığı Jade Primo’yu Continuum aksesuarları ile birlikte satışa sunacak. Fakat Microsoft’un amiral gemileri Lumia 950 ve Lumia 950 XL için Continuum Display Dock ünitesini 99$ fiyatla satın almak gerekecek.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft, Windows 10 Mobile güncellemesinin yeni özelliklerini Windows Insider ile kullanıcılara test ettirmeye devam ediyor.
windows-10-mobile-icin-insider-preview-1-eimde-bitiyor-78042.jpg

Yazılım devi Microsoft, mobil işletim sistemi Windows 10 Mobile için geliştirme çalışmalarına Windows Insider programı ile yaptığı testlerle devam ediyor. Kullanıcıların Microsoft hesabı ile kayıt olabildiği Windows Insider programı, yayınlanmaya hazırlanan Windows 10 Mobile güncellemesinin kullanıcılar tarafından test edilmesine olanak sağlıyor. Windows Insider programı için yayınlanan son yapı olan 10549.4 derlemesi ise yepyeni bir özellik getiriyor.
Geçtiğimiz hafta yayınlanan Windows 10 Mobile Insider Preview Yapı 10549.4 sürümü manuel Dpi ayarı özelliğini de beraberinde getiriyor. Bu ayar sayesinde kullanıcılar arayüzün görünüm şeklini diledikleri gibi ayarlayabiliyor. Sistemin görüntü boyutu düşünüldüğünde ise Windows 10 Mobile ara yüzü ve uyumlu uygulamalar bambaşka birer görünüme kavuşuyor. Bu özellik sayesinde, 5 inçten küçük ekranlı telefonlarda ara yüz phablet özellikli ara yüz olarak değişirken, 5 inçten büyük ekrana sahip telefonlar ise tablet arayüzüne sahip oluyor.
windows-10-mobile-manuel-dpi-ayari-ile-iki-farkli-arayuz-kullanma-imkani-veriyor-86030-600x356.jpg

Lumia 930 üzerinde yaptığımız incelemede, dpi ayarını %250 olarak ayarladık ve değişiklikler arasında linkte dikkatimizi çekti:



  • Başlat Ekranında dördüncü kolon canlı karo aktif oldu
  • Görev Yöneticisinde iki sıralı uygulama listesi
  • Eylem Merkezi’nde beş sıralı hızlı ayar butonu


Microsoft’un Windows 10 Mobile güncellemesi için yeni özellikler üzerinde çalıştığı biliniyor. Özellikle Başlat Ekranında Landscape Mode özelliği ile birlikte manuel dpi ayarının çok değişik görünümler kazandıracağı görülüyor.
Windows 10 Mobile Insider Preview Yapı 10549.4 sürümünde manuel Dpi ayarı değişikliği için Ayarlar / Sistem / Görüntü adımlarını izleyerek “Ekranda metinlerin, uygulamaların ve öğelerini boyutu” Ayarını dilediğiniz değere getirdikten sonra “uygula” butonuna tıklamanız ve yeniden başlatmayı onaylamanız yeterli. Telefonunuz yeniden başladıktan sonra Kişiselleştirme ayarlarından Başlangıç menüsüne girerek “daha fazla kutucuk göster” butonuna tıklayın.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft’un Windows 10 Mobile güncellemesini yayınlaması için kalan süre azalırken Microsoft da hazırlıklarda son aşamaya geldi.
windows-10-mobile-2.jpg

Akıllı telefon pazarında Windows Phone işletim sistemi ile en büyük üçüncü platformun sahibi olan Microsoft, Windows 10 Mobile güncellemesi ile pazar payını artırmayı hedefliyor. Mevcut tüm cihazlar için Windows 10 Mobile güncellemesi yayınlamayı amaçlayan Redmond merkezli teknoloji devi, Windows 10 Mobile güncellemesi için hazırlıklarına ara vermeden devam ediyor.
Windows 10 Mobile güncellemesinin tanıtıldığı ve güncelleme hakkında önemli bilgiler paylaşılan bir web sayfası oluşturan Microsoft, bu web sayfasında Windows 10 Mobile güncellemesini alacak cihazların da bir listesini paylaştı. Windows 10 Mobile güncellemesini cihazların çıkış sırasına göre dağıtmaya başlayacak olsn Microsoft’un paylaştığı liste şu şekilde:


  • Lumia 430
  • Lumia 435
  • Lumia 532
  • Lumia 535
  • Lumia 540
  • Lumia 635 (1 GB RAM)
  • Lumia 640
  • Lumia 640 XL
  • Lumia 735
  • Lumia 830
  • Lumia 930

Genel olarak ikinci nesil diye tabir edilen ve Windows Phone 8.1 Denim güncellemesi ön yüklü olarak satışa sunulan cihazlar öne çıktığı listede güncelleme dağıtım sırasının satışa sunulması tarihinden itibaren geriye dönük sıralı yol izleneceği belirtiliyor.
Windows 10 Mobile güncellemesi için bazı gereksinimlerin de belirtildiği açıklamada bu güncelleme için 8GB depolama alanı gerekebileceğine dikkat çekiliyor. Fakat Windows 10 Mobile güncellemesinin Windows Insider programı çerçevesinde 4GB depolama alanına sahip Lumia cihazlara da yüklenebildiği göz önüne alınırsa, bu gereksinime pek ihtiyaç duyulmayacak gibi görünüyor.
Microsoft, Windows 10 Mobile güncellemesini Aralık ayından itibaren yayınlamayı planlıyor. Windows Insider programı çerçevesinde bir kaç gün içinde yeni bir güncellemenin daha yayınlanacağı Windows 10 Mobile’ın önümüzdeki haftalarda son halini alması bekleniyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft’un merakla beklenen büyük güncellemesi için yayınlanma tarihleri de belli olmaya başladı.
windows-10-mobile-icin-insider-preview-1-eimde-bitiyor-78042.jpg

Microsoft, uzunca bir sğredir geliştirmeye devam ettiği Windows 10 Mobile güncellemesinde sona çok yaklaştı. Cevabı en çok merak elen sorulardan biri de hangi cihazlar Windows 10 Mobile güncellemesini ne zaman alacak oluyor.
Çeşitli kaynaklardan derlediğimiz bilgilere göre güncelleme dağıtım sırası şu şekilde olacak.


  • Aralık 2015’te Windows 10 Mobile güncellemesi alacak cihazlar: Lumia 430, 435, Lumia 532, 535, 540, Lumia 640, 640 XL, Lumia 730/735, Lumia 830, 930, HTC One (M8)
  • Şubat 2016’da Windows 10 Mobile güncellemesi alacak cihazlar: Lumia 520, 525, Lumia 620, 625, 630, 635, Lumia 720, Lumia 820, Lumia 920, 925, Lumia 1020, 1320, 1520, Icon, HTC 8X
  • Windows 10 Mobile güncellemesi Mart 2016’dan itibaren pc üzerinden cihazlara yüklenebilecek.
  • Windows Phone 8.1’de kalma olasılığı bulunan cihazlar: HTC 8S, Samsung Ativ S, Yezz Billy 4, Yezz Billy 4,7

Windows 10 Mobile güncellemesi Over the Air (OTA) üzerinden neredeyse bütün Lumia akıllı telefonlar için sunulacak. Fakat Lumia 530’un bu güncellemeyi pc aracı üzerinden yapması gerekecek. Bu arada Windows 10 Mobile güncellemesini OTA üzerinden alacak kullanıcıların verileri ve uygulamaları korunacak. Pc aracı üzerinden güncelleme yapan kullanıcıların ise yedekleme ve geri yükleme yapmaları gerekecek.
Windows 10 Mobile güncellemesi Windows Insider programı çerçevesinde kullanıcılar tarafından test edilmeye devam ediyor. Kullanıcıların geri bildirimleri ile şekillenen Windows 10 Mobile güncellemesi bir çok yeni özellik ve kişiselleştirme seçeneğini de beraberinde getiriyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft’un Windows 10 Mobile için yayınladığı resmi Facebook uygulaması güncellendi ve bir çok yeni özellik kazandı. İşte güncellenen Windows 10 Mobile Facebook uygulamasındaki yenilikler.
IMG_20151118_111706.jpg

Microsoft, Windows Phone ve Windows 10 Mobile işletim sistemleri için resmi Facebook uygulamasını, Facebook’ta yapılan anlaşma çerçevesinde kendisi hazırlayarak kullanıma sunuyor. Facebook Beta uygulamasında test edilen özellikleri Facebook uygulaması ile kullanıcılara sunan Microsoft, son Facebook Beta güncellemesinde kazandırılan Windows 10 Mobile Özelliklerini resmi Facebook uygulaması ile kullanıma sundu.
Bu özellikler arasında ilk dikkat çekenler ise Facebook bildirimlerini, bildirim merkezinden ya da herhangi bir işlem yapılan uygulamayı kapatmadan yönetmeyi sağlayan etkileşimli bildirimler ve akıllı telefonları bilgisayara çeviren Continuum desteğinin eklenmesi oldu.
facebook-windows-10-mobile-600x327.jpg

Sürüm 10.1 Yenilikleri:




  • Windows 10 için yeniden tasarlandı
  • Büyük ekranlar için geliştirilmiş kullanıcı deneyimi
  • Etkileşimli bildirimler
  • Geliştirilmiş gezinti
  • Geliştirilmiş fotoğraf görüntüleme deneyimi
  • Sırayla video yürütme ve geliştirilmiş video deneyimi
  • Continuum desteği
  • Ekran okuyucusu desteği
  • Geliştirilmiş yerelleştirme kalitesi
  • Daha fazla dil desteği
  • Web Hesabı Yönetimi SSO desteği


Resmi Facebook uygulaması yayınlanan bu güncelleme ile medya oynatma özellikleri de geliştirildi. Video ve görsel yükleme sürelerinde önemli oranda geliştirme sağlanan uygulama, videoları sıraları ile Oynatma özelliğine de kavuştu.
Windows 10 Mobile için yenilenen resmi Facebook uygulamasını buradaki Microsoft Store Uygulama Mağazasından ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft, bu gece bir sürpriz yaparak Windows Insider için yeni bir güncelleme yayınladı. Yayınlanan bu güncelleme ile Windows 10 Mobile sürüm numarası 10.0.10586.29 oldu.
windows-10-mobile-icin-yeni-bir-windows-insider-guncellemesi-yayinlandi-68788.jpg

Microsoft, Windows 10 Mobile Insider Preview için kullanıcılar tarafından merakla beklenen yeni bir güncelleme daha yayınladı. Genel olarak hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri içeren yeni güncelleme ile Windows Insider programına yeni cihazlar da dahil edildi. İşte o cihazlar;


  • LG Lancet
  • Microsoft Lumia 550
  • Microsoft Lumia 950
  • Microsoft Lumia 950XL

Microsoft, Windows 10 Mobile Insider Preview Yapı 10.0.10586.29 sürümünde genel olarak performans iyileştirmeleri ve Windows Phone 8.1 uygulamalarının geriye dönük uyumluluğu üzerinde önemli geliştirmeler yapılmış. İşte Windows 10 Mobile’ın yeni sürümünde yapılan değişiklikler;


  • Windows Phone 8.1 Silverlight ile geliştirilen uygulamaların geriye dönük Windows 10 Mobile uyumluluğu iyileştirildi
  • Microsoft Edge kullanımı iyileştirildi, adres çubuğu sorunu giderildi
  • Bluetooth kararlılık iyileştirmeleri sağlandı
  • Çift SIM cihazların aktif bağlantı geçiş sorunları giderildi
  • Veri profilleri iyileştirildi; kontrol dışı veri alma – gönderme sorunu giderildi

Microsoft Windows Insider Program Yöneticisi Gabriel Aul aslında dün için yeni yapı hakkında paylaşacak bir bilgi yok demişti. Fakat yayınlanan bu güncelleme ile bazı kullanıcılar Gabriel Aul’a bu tweetini hatırlattı. Yayınlanan Yapı 10586.29 güncellemesi aslında yeni bir yapı olarak değil, mevcut yapıya güncelleme olarak yayınlandı. Ayrıca yaklaşık 10 aydır devam eden Windows 10 Mobile Insider Preview programında Microsoft ilk defa mevcut Yapı üzerine bir güncelleme yayınladı. Bu da kullanımda olan Yapı 10586 sürümünün final güncellemesinde kullanılacak Yapı olacağını gösteriyor.
Microsoft, artık Windows 10 Mobile güncellemesi için son rötuşları yapıyor diyebiliriz. Windows 10 Mobile güncellemesini, önümüzdeki günlerde açıklanan ilk grup cihazlar için sunulmaya başlayabilir.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst