gittigidiyor

WİNDOWS 10 Yeni büyük günceleme (2-3-4)

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
interneti-somuren-windows-10-un-otomatik-guncellemeleri-nasil-kapatilir-705x290.png



@mehmetkarahanlı@

Windows 10 sistemindeki yeni güncellemeler 2-3-4


19495.png

Microsoft, dağıtım sadece başlangıç vardır
, Windows 10 Insider ÖnizlemeYapı 14328th açıkladı Yeni beta sürümü ile yeniden tasarlanmış Başlat menüsünden, karşılık gelen yeni bildirim simgesi ile revize Eylem Center ve Windows Mürekkep özellikleri dahil olmak üzere çeşitli yenilikler havza var. Buna ek olarak, diğer birçok karşılama iyileştirmeler vardır.
Gabriel Aul, Microsoft Windows Insider programının direktörü, hatta bir "Büyük-Build" konuşuyoredilir "Windows Mürekkep de dahil olmak üzere yeni özellikler ve geliştirmeler, güncellenmiş Başlat menüsü ve daha fazlası ile dolu." Bu yapı içinde kod değişiklikleri sayısının büyük yaptığı açıklamaya göre,, bu yüzden birçok yerde her şey hala tamamlanmamış görünür ve kullanıcı deneyimi bölümünü etkileyen çeşitli kalan hataları vardır.

Windows 10 Yapı 14328



"Hızlı-ring" şu anda bölümü yeni yapı feragat ve kadar "Yavaş Ring" geri dönmek için ilk, ama derin sonunda (yay) su içine doğru atlamak yok, ancak bu nedenle, Aul test önerir daha istikrarlı bir gelecek inşa etmek görünür. Bununla birlikte, kimse bu ön sürüm ile birçok yeni özellik tanıtımı ile mutlu ve test geribildirim bir sürü bakıyordu. yeni inşa son yayınlanan Windows Mobile 10 Oluştur'den 14327 anlamlı bir değişiklik ile karşılaştırıldığında mobil cihazlarda sunuyor.
Daha hızlı uygulama erişimi için revize Başlat menüsü

Çoğu kullanıcı kesinlikle Başlat menüsünde elemanların düzenlenmesi değişikliklerin entegrasyonu yenilik olduğunu çarpıcı ve Ekranı başlayın. Yüklü uygulamalar listesinde erişimin artık daha kolay yani "Start-deneyim" olarak değiştirildi. Bu kullanıcı hesabı, ayarları, dosya gezgini ve şarj veya bilgisayarların "uyku değiştirme" erişmek için tüm önemli kontroller soldaki dar bir şerit ulaştı hangi kullanılan üç sütun düzeni olduğunu.ikinci sütunda, daha sonra en sık kullanılan programlar listesinde ve muhtemelen son yüklenen uygulamaların listesi tarafından yönetilen uygulamalar ve uygulamaları, izleyin.Uygulamalar listesini açmak için, öncelikle bir adım daha yapmadan - Şimdi onun uygulamalar ulaşmak için Başlat menüsünü açın ve aşağı kaydırmak için çok kolaydır. Onlar Başlat menüsünde görünür böylece kişiselleştirme ayarlarında yapılandırılmış tüm klasörler, ilk basın "Hamburger" butonuna kalmadan, şimdi de doğrudan ulaşılabilir.
Windows-10-Build-14328-1461337902-0-12.jpg

Tablet modu da Başlat Ekranı revize alır

Eğer tam ekran modunda kullanılabilir alanı kullanmak istiyorum çünkü Tablet modunda, "Start-deneyim" de koleksiyonunda değişiklikleri tutmak şimdi daha iyi. uygulamalar listesi artık istenen uygulamaya daha hızlı almak için bir ızgara görüntülenir. Normal Başlat menüsünde aksine, listesini görüntülemek için basın kadar herhangi bir düğmeye devam etmelidir.


interneti-somuren-windows-10-un-otomatik-guncellemeleri-nasil-kapatilir-705x290.png
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
interneti-somuren-windows-10-un-otomatik-guncellemeleri-nasil-kapatilir-705x290.png


@mehmetkarahanlı@

Tablet modu evet bu yana dokunmatik optimizasyonu, ama aynı zamanda yine bu modda, aynı zamanda dokunmatik operasyon Evrensel Apps için optimize ile büyük olasılıkla çalışması gerektiğini kullanıcıya yararlıdır. Canlı Fayans böylece odak kalır, ana ekranda bulunmaktadır. uzakta Windows'un. tüm alanlarında tasarım tutarlılığı korumak amacıyla Yine bir barda Başlat menüsü için tüm önemli kontroller, sol kenar boşluğunda tekrar görüntülenir sık tablet modunu kullanır, artık yol belirtebilirsiniz görev çubuğu sadece Bu modda otomatik olarak kaybolur. Yani artık dikkat dağıtıcı olmadan tam bir tablet deneyimi için tüm ekranı diliyorum olduğunu Aul onun blog girdisinde açıkladı. Görünüşe görev çubuğunda ekrana kenarından dışarı mendil - onları yok yapmak için aynı jest kullanılabilir.




Konumuyla deldi Eylem Merkezi

sadece orijinal İngilizce Eylem Merkezi'nde denir bilgi merkezi değişiklikler, bu yüzden zaten ayırt edilmiştir. Eylem Merkezi simgesi saat ve tarih göstergesi yanında sağdaki tüm yol kaydırdı ve böylece şimdi gerçekten Windows 10 koleksiyonunun bir yayın öncesi sürümünde de tutun. Orada, sembol alınan bildirimlerin sayısı hakkında bilgi sağlayan bir sayaç ile birlikte gösterilir. Yeni bir bildirim geldiğinde, her uygulamanın yerine sayacın sadece simgesi görüntülenir. Ve böylece sadece bir uyarı yayımladı uygulama yok "tost" göstermek bildirimlerde görüyoruz.Eylem Merkezi de optik revize böylece artık tüm bildirimler bu App özetlenmiştir görünür ve logosu sadece bir kez görülebilir. Eylem Merkezi'nde şimdi de yeni "Insights" sözde tarafından görünür Cortana önemli randevuları veya görevleri kaçırmayın sağlayacaktır hangi.size InfoCenter Hızlı Erişim alt görebilirsiniz istiyor Kim -Butonunu şimdi yeniden düzenlemek ya da istediğiniz gibi ekleyin. Verilen Microsoft uyarıları ve eylemleri karşılık gelen alan için ayarlarında yarattı. Orada Hızlı Eylemler "kopya" dır sırasını değiştirmek ya da yeni düğmeler eklemek için görüntülenir. rapor için küçük ama kullanışlı başka yenilik vardır: Hızlı Eylemler WLAN düğmesi artık ayarları menüsünü açar ama mevcut ağların listesini görüntüler.
Windows-10-Build-14328-1461337972-0-12.jpg

Windows-10-Build-14328-1461337980-0-12.jpg


Görev Çubuğu geliştirmeleri: uygulama simgeleri ve daha fazlası ile ilgili Bildirimler

Görev çubuğu ayrıca yeni Windows 10 build 14328th artırıldı saat, tarih ve takvim ekranı, aynı zamanda gün gelecek randevular sadece, saat tıklamak - onlar Takvim uygulamasında saklanır eğer. önkoşul Takvim uygulamanızın kullanıcı hesaplarına bağlı olmasıdır. Belirli görev çubuğunun "flyout" olay üzerine tıklarsanız, ilgili tarih Takvim uygulamasında doğrudan sonuna kadar. Kim hatta Microsoft, bir "+". Ile ilgili bir düğmeye entegre etmiş olan görev çubuğunun menüsünden, doğrudan yeni bir randevu oluşturabilirsiniz istediğiMicrosoft sayısız, Windows test isteklerine diğer yollarla yanıt , Yani şimdi çoklu monitör kurulumları için hızlı erişim sağlamak için böylece, saat her zaman uzak bir bilgisayara bağlı tüm ekranlarda görüntülenen sağlamıştır. Ayrıca, Universal şimdi denir ebenfals apps "rozetleri" görünür - küçük semboller ve sayılar ilgili app gelen bildirimleri uygulamasında, ya da olaylar hakkında temel bilgi vermek. Simge Mail uygulaması, okunmamış e-postaların sayısı, örneğin, görüntülenen., Microsoft ayrıca Ayarlar uygulamasında görev çubuğu ayarları verfachtet ve yaratır etti yetenek farklı ses cihazlar arasında hızlı ve kolay geçiş yapmak için. Yerine önceki mevcut çalma cihazlar listesine doğrudan gösterecektir sistem tepsisinde hoparlör tıklayarak, sadece eski stil menüde düzenlenen gezinmek için. Bu şekilde artık, örneğin, daha kolay bir dizüstü Bağlı HDMI TV hoparlörler iç hoparlörlerden geçiş yapabilirsiniz -. Veya TV ses ve stereo arasında bir multimedya PC değiştirmek üzerine sayısız yenilikler ile devam ediyor sayfa ikiyılında lockscreen üzerinde Cortana dahil 14328, daha Lockscreen geliştirmeleri, dosya gezgini ve trackpad hareketleri ile birden fazla masaüstü arasında geçiş yeteneği için yeni bir simge oluşturmak.
Windows-10-Build-14328-1461338011-0-12.jpg

Windows-10-Build-14328-1461338031-0-12.jpg
interneti-somuren-windows-10-un-otomatik-guncellemeleri-nasil-kapatilir-705x290.png
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
interneti-somuren-windows-10-un-otomatik-guncellemeleri-nasil-kapatilir-705x290.png



@mehmetkarahanlı@

lockscreen üzerinde Cortana

Microsoft inşa 14.328 üzerinde çoğunluğu belirler YAPI 2016 yenilikleri uygulamaya yakın zamanda duyurulan geliştirici konferansında. Bu aynı zamanda dil asistanı Cortana irtibata geçiniz lockscreen artık kullanılabilir olduğu anlamına gelir. isteyen herkes artık sadece bir soru veya görevi o zaman söylemek lockscreen Cortana simgesine veya dokunun üzerinde görüntülenen bir resmin üzerine tıklayarak edebilirsiniz. Bu şekilde, sadece basit sorularını yanıtladı, ama aynı zamanda randevuları ve hatırlatmaları ayarlanır değil.
Windows-10-Build-14328-1461337947-0-11.jpg
Windows-10-Build-14328-1461337961-0-11.jpg


Bütün ders, eve hava sorgulanması veya trafik gibi basit görevler ile sınırlıdır. kullanıcı veya bunların alımı için başlatılmış olması gerekir, belirli bir uygulamanın gizlilik konusunda bir soru bilgilerini Konu, Cortana ilgili PC'ler veya akıllı telefonlar kilidini açmak için gerekli. . Bu sayede Microsoft, kullanıcı verilerinin güvenliği güvence sağlamak istiyor Tabii ki, kilit ekranında Cortana kullanılabilirliği isteğe bağlı bir özelliktir - Kullanıcı bu nedenle ilk Cortana tüm ayarlarını etkinleştirmeniz gerekir. Özellikle mobil cihazlarda çekici kullanım senaryoları sağlayan nitelendirilebilecek Eğer söz konusu sistemin kilidini olmadan Cortana henüz teslim kısa bilgiler, olabilir - lockscreen gerçekten aktif özelliğini kullanmak istiyorsanız "Hey Cortana" özelliği açık olmalıdır gerekir.



Cortana çeşitli aygıtları bağlayan ve bir kullanıcı hiçbir kullanıcı hesabı çalışır

Cortana mobil cihazlar ile etkileşim için 14.328 nihayet gerçekten işleyen senkronizasyon özellikleri kurmak alır. Onlar bu gerçekten akıllı telefonlar için son önizleme oluşturma ile tanıtıldı olmuştu, ama şimdi de mevcut mobil cihazlar için yeni Yapı 14328 mevcut akıllı telefonlarda bu şimdi aslında yapar. Cortana böylece PC de düşük pil seviyesi ve benzeri hakkında size bilgi verebilir. dil asistanı şimdi bunu bir deneyin hareket varsa telefon zil ve gerektiğinde telefon ve telefon yerleri tekrar bulmak için izin verebilirsiniz. Haritalar şimdi de tüm cihazlarınızda paylaşabilirsiniz. Microsoft dil asistanı da artık ilk defa bir Microsoft hesabıyla giriş yapmadan kullanılabilir - yeni inşa yüklü, Cortana herhangi bir ayar veya giriş yapmadan hemen çalışır. Bu şekilde Microsoft, bu teklif için fazla oy ilham, sen Cortana kullanımında başlamanıza yardımcı olmak istiyor. Kayıt tabii olmadan bir kullanıcı hesabı fonksiyonlarına onların çeşitli bağlı izin verilmez, ancak hala arama yapabilir ve Cortana hakkında gibi. Windows 10 Anniversary Edition ile yeni bir özellik daha sonra tüm kullanıcılar toplama yönüyle yapacak.



Diğer Lockscreen geliştirmeleri

Microsoft, yalnızca kilit ekranında yeni Windows 10 build Cortana ile getirilen, ama aynı zamanda kilit ekranında diğer bazı yenilikler uygulamamıştır. Hemen gönderen adresleri artık gelen e-postalar üzerinde kilit ekranında görüntülenir. Kim bu yine ayarlar menüsünde uygun değişiklikleri yapabilir istemektedir. duraklatabilir veya atlayabilirsiniz kilitli sistem üzerinde müzik çalabilir, böylece medya oynarken Ayrıca, lockscreen üzerindeki kontroller artık sergiledi. Buna ek olarak, daha küçük, daha az ya da çok önemli UI değişiklikleri bir dizi vardır. Hemen (örn Yüzey Pro 4 veya Kitap Yüzey) yüz tanıma göre uygulama arasında kullanıcı kimlik doğrulaması seçebilir veya şifre veya PIN yapabilirsiniz. Bir uygulama artık, ek izinler gerektirir şimdi de freshened ve görünür UAC iletişim, Windows 10 optik daha modern bir tasarıma tekabül

interneti-somuren-windows-10-un-otomatik-guncellemeleri-nasil-kapatilir-705x290.png
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
interneti-somuren-windows-10-un-otomatik-guncellemeleri-nasil-kapatilir-705x290.png


@mehmetkarahanlı@
Windows 10 Yapı 14328



dosya gezgini simgesi: Microsoft ayrıca Windows arabirimi en büyük ve en önemli sembollerinden biri tazeleniyor etti. Artık beyaz geniş bir alana tuttu ve sadece bir sarı şerit üstündeki sahiptir. Bu bir yandan tasarlanmıştır Windows masaüstünde diğer simgelerin "Siyah / Beyaz" tasarım dilini daha uygundur, ama sonra geleneksel görünümlü bir kısmını tutmak.
Aynı zamanda, Dosya Gezgini fabrika görev çubuğundan şu an için kaybolur, bu nedenle Yapı 14328 manuel StickWindow bunu yapıyor olması gerekir. Microsoft, iki versiyonu kullanıcıları tarafından tercih edilen, bu yüzden araştırmak ve ayrıca boş görev çubuğundaki daha fazla alan ile bunları sağlamak istiyor.dosya gezgini Hızlı erişim Başlat menüsünde sol paneldeki simgesi üzerinden de mümkündür.

Ayarlar uygulamasına Güncellemeler

Ayarlar uygulaması, Windows 10 build 14328 ile güncellendi ve Başlat menüsündeki Ayarlar uygulamasını anpinnt zaman tüm alt bölgeleri spendiert kendi sembolleri de görünür üzere hemen hale getirilir. arama alanına bir anahtar kelime Ayarlar uygulamasında ise, önerileri bir ausklappendes menü gereken ayarları bulmak ve değiştirmek için daha hızlı görüntülenir.
indows 10 Yapı 14328: Mürekkep Çalışma Alanı ve yeni Stylus özellikleri
Microsoft Video eylem yeni özellikler gösteren
bir başka yeni özellik kalem girişi etrafında çeşitli yeniliklerin tanıtılması yenilenir olmuştur cihaz alanında kalemi için yeniden tasarlandı ayarlar sayfası. Bir Stylus düğmelere bastığınızda Yani, şimdi alınır hangi eylemin belirtebilirsiniz. Ayrıca yine kalemi kullanırken tüm dokunmatik girişleri, gözardı edilecek belirtebilirsiniz. Buna ek olarak, yeni Windows Mürekkep Workspace, ayarları biz ayrı bir makalede daha fazla detaya . Microsoft ayrıca klavye ve el yazısı girişi. Ekrandaki ayarları ayrılmış olanşimdi de daha kolay hale olacaktır, Windows 10 için birçok uygulamalar ile başa çıkmak.evrensel bir uygulama bile kullanılamaz hale Eğer istenirse, onların veriler açıkça ve "başlamak" için, onları döndürebilirsiniz. Yine de tüm uygulamalarda desteklenmez sıfırlama, ancak gelecekte uygun fonksiyonlar tüm uygulamalar için beslemeyi tutmak için. Gelecekte, "Apps & Fonksiyonlar" aynı yerde aynı zamanda ve bireysel uygulamalar yönetilebilir için indirilebilir içerik eklentileri -. ama yine de böyle bir uygulama vardırKim yeni Windows şimdi de o almak istediği inşa önizleme ne tür yeni kurulan bir alanda Ayarlar uygulamasında, seçebileceğiniz, 10 Yapı 14328 kullanır. Microsoft, böylece bir durak referansı Windows Insider programı için önizleme kendi ayarları sayfasını entegre etmiş veya bağlı gaz tipini oluşturur (Hızlı veya Yavaş-ring, vs.) seçebilirsiniz.
Windows-10-Build-14328-1461338044-0-12.jpg
Windows-10-Build-14328-1461338050-0-12.jpg

ile ara kullanıcı kaydı olmadan can Yükseltme

Microsoft, içeriden test yapar (ve diğer tüm kullanıcılara uzun vadede) yaşam da başka bir yenilik daha kolay: Eğer oturum açmak için şimdiye kadar hep operasyonun başarısı önünde almak zorunda kaldı, bir yükseltme yüklü. Yükseltme tamamen geçer ve sürecin sonuna kadar tekrar giriş zorunda böylece bu adım, yok artık gelmiştir. Sistem, ilgili sabit diskte arada yükseltmeden önce kullanılan kullanıcı hesabının kimlik bilgilerini depolayan ve otomatik olarak yükseltme sırasında giriş için kullanır. Hala tüm ama doğada deneysel, bu nedenle bu yaklaşım başlangıçta kayıt veritabanında bir müdahaleden sonra ancak kullanılabilir , Bir Administatorrechten ile komut satırına gidin ve aşağıdaki komutu girin ve bağlantı kursu uygulanacak Enter tuşuna zorundadır kayıt defterine değişiklik: REG / h ARSOUserConsent / t "Microsoft \ Windows NT \ CurrentVersion \ Winlogon HKLM \ SOFTWARE " ADD RED_DWORD / D 0x00000001 / f . Bu değişiklik aynı zamanda bir yerel veya normal Microsoft hesabı ile sadece yapılabilir - politikalarla hesap desteklenmez.

interneti-somuren-windows-10-un-otomatik-guncellemeleri-nasil-kapatilir-705x290.png
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
interneti-somuren-windows-10-un-otomatik-guncellemeleri-nasil-kapatilir-705x290.png

Son fakat en az o da birden fazla sanal masaüstü ile çalışmak kullanıcılar, farklı masaüstleri arasında hızla trackpad artık değiştirebilirsiniz unutulmamalıdır değil.Değişimin dört parmak kullanarak hızlı bir tokatlamak jest uygun bir destekle yapılabilir ile sadece yeni notebook ve "Hassas trackpad" yüklü 2-in-1 cihazlarda sözde şeklinde verilmelidir.


Microsoft, Bug Bash çağrısı

Önümüzdeki hafta da bir sözde Bug Bash yapacak, Windows 10 Yapı 14.328 Microsoft doğumu takiben. Hatta içeriden test Hub Yeni beta sürümünde belirli yenilikler ile anlaşma Seç "görevler", Yapı geribildirim dört gün olmak üzere toplam belli katılabilirsiniz. Bu sayede, şirket hızlı bir şekilde şu anda adı "Redstone" altında geliştirilmekte olan ve aynı test cihazı kullanarak Temmuz ayında, Windows 10 Anniversary Edition olarak adlandırılan görünür daha iyi, Windows 10, bir sonraki sürümü yapmak için geribildirim toplamak istiyor.

indir
Windows 10 - sonbahar güncellemesi dahil ISO dosyası.
Windows 10 geçiş
İhtiyacınız Bu ücretsiz araçlar
Windows 10 SSS
Tüm sorular kapsamlı cevap
, Windows fiyat karşılaştırma 10 SB / OEM lisansları: bedellidir




interneti-somuren-windows-10-un-otomatik-guncellemeleri-nasil-kapatilir-705x290.png
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows-10-10162-winver.jpg


@mehmetkarahanlı@

Microsoft, Windows 10 için Yeni Bir Toplu Güncelleştirme Yayınladı

Windows 10 Yapı 10586.240 Toplu Güncelleştirmesi Windows Insider Release Preview için yayınlandı.
363631.jpg

Temmuz 2015 tarihinde Windows 10 güncellemesini ücretsiz olarak kullanıma sunan Microsoft, yayınladığı aylık toplu güncelleştirmelerle de sistem kararlılığı ve performans iyileştirmeleri sağladı. Windows Insider programı çerçevesinde geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından test edilen ve geri bildirimler doğrultusunda geliştirilen Windows 10 sürümleri kullanıcılara sunulmaya devam ediyor.

images

Windows Insider programında son olarak Yapı 14332 sürümünü hızlı halka için kullsnıma sunan Microsoft, bugün de Yapı 10586.240 sürümünü Release Preview halkası için Windows 10 Tablet ve PC kullanıcılarına sundu. Windows Insider Release Preview halkası güncellemelerin genel dağıtıma sunulmadan önceki son test aşaması. Windows 10 Yapı 10586.240 sürümündeki değişiklikler ise şu şekilde sıralanıyor:
Genel olarak performans iyileştirmeleri ve ara yüz düzenlemeleri içeren Yapı 10586.242 sürümü Ayrıca uygulama uymlulukları konusunda da geliştirmeler sağlıyor.


  • Genel uygulama uyumluluğu geliştirmeleri
  • Bazı cihazlarda Windows 10'a yükselttikten sonra oluşan veri bağlantılarını kaybetme sorunu dahil olmak üzere yükseltme deneyimiyle ilgili iyileştirmeler
  • Geliştirilmiş hatırlatmalar güvenilirliği
  • Ayarlar altında veri kullanımını takip için etmek geliştirilmiş kullanıcı arayüzü > Ağ ve kablosuz> Veri kullanımı.
  • Bazı cihazlar için geliştirilmiş gezinti çubuğu deneyimi
  • Bazı cihazlarda olucam SD kart okuyucu tanınmadı sorunu düzeltildi
  • Bazı ülkelerde kullanılan Günışığı Tasarrufu otomatik ayarı güncellendi.

images

Microsoft, Windows 10 için bir sonraki büyük güncellemesi Redstone için de çalışmalarına devam ediyor. Build Geliştirici Konferansında tanıtılan ve Cortana geliştirmeleri, Gelişmiş bildirimler özelliği, Microsoft Edge geliştirmeleri, ara yüz ve tasarım değişiklikleri ile en iyi kullanıcı deneyimi geliştirmeleri ile Windows 10 Redstone güncellemesi Temmuz 2016 tarihinde kullanıcılara sunulacak
images
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows-10-cortana-300416-1024x575.png
Microsoft, en yeni işletim sistemi Windows 10’da Google araması yapmanın en kolay yollarından birini devredışı bırakıyor. Şirketten yapılan açıklamada, dijital asistan Cortana ile üçüncü taraflarda arama yapabilme özelliğinin daha entegre bir arama deneyimi sunmak adına sonlandırılacağı belirtildi. Microsoft’un bu kararının altında Bing yerine Google’ın Cortana’nın varsayılan arama motoru olarak kullanılmasını sağlayacak çalışmalar yapılması ve tarayıcı eklentilerinin geliştirişmesi gösteriliyor.

Şirket, bazı Cortana aramaları Edge veya Bing üzerinde ilgili özellikleri tetikleyebildiği için arama sonuçlarının kayıtlarının Windows’un farklı yerlerinde tutulmasından ötürü endişelendiği belirtiliyor. Yapılan açıklamada; kişiselleştirilmiş, uçtan uca arama deneyiminin kesin biçimde sunulabilmesi için en etkin yolun Cortana, Microsoft Edge ve Bing entegrasyonu olduğu ifade edildi. Google veya diğer arama motorlarından faydalanmak için tarayıcı üzerinden ilgili arama motorunun sayfasını ziyaret etmek gerekiyor.
Windows 10 Cortana ile arama yapmaya artık izin vermiyor. Microsoft’un bu kararının sürpriz şeklinde nitelemek mümkün olsa da, kararın emsalsiz olduğunu söylemek pek mümkün değil. Hem Siri’nin hem de Android‘in sesli arama özelliği, kullanıcıları varsayılan arama motorlarıyla sınırlıyor. Bu tutum kullanıcının seçim şansını ortadan kaldırıldığı için eleştirilse de, hem Apple hem Google hem de Microsoft’un ortak tercihine dönüşmüş durumda.
Yine de, Microsoft’un yaptığı bu değişikliğin eklentiler yardımıyla Cortana üzerinden Google’da arama yapan kullanıcıları üzeceğini görmek pek zor değil. Windows 10, rakiplerine kıyasla daha kişiselleştirilebilir bir işletim sistemi olarak lanse edildiği için de bu karar kulağa biraz ilginç geliyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Ücretsiz Windows 10 İçin Son Gün 29 Temmuz[/h][h=2]Microsoft tarafından kullanıma sunulduktan sonra ücretsiz bir şekilde geçiş yapılmasına imkan sağlanan Windows 10 için ücretsiz geçişler artık sona eriyor.[/h]
ucretsiz-windows-10-icin-son-gun-29-temmuz.jpg
Windows 7 ya da Windows 8 kullanan kullanıcıların ücretsiz bir şekilde aynı ürün anahtarlarıyla Windows 10’a geçiş yapabilmesi mümkün olurken bu durum için özellikle bilgisayar üzerinden direkt güncellemenin alınabilmesi pek çok teknik bilgisi olmayan kullanıcının dahi yeni sürüme geçmesini sağladı.
Konuyla ilgili Microsoft tarafından yapılan çağrılarda kullanıcıların Windows 10’a geçiş yapması istenirken son yapılan açıklamalarda Windows 10’un artık ücretli olacağı belirtildi. 29 Temmuz tarihinden itibaren Windows 10’a geçiş yapmak isteyen kullanıcıların bu işlemleri ücretli bir şekilde yapması gerekecek.
Windows 10 için yapılan çağrılarda ve tanıtımlarda kullanıcıların yeni işletim sistemine ilgi gösterdiği görülürken yapılan son resmi açıklamalarda 300 milyon kullanıcı barajının açıldığı belirtildi.
29 Temmuz’dan itibaren ücretsiz bir şekilde geçişin yapılmayacak olması nedeniyle Microsoft kullanıcılara son bir çağrıda bulunurken bu tarihe kadar kullanıcıların yine ücretsiz bir şekilde geçiş yaparak Microsoft’un son işletim sistemini kullanabileceği belirtildi
Kullanıcıların stabil bir işletim sistemine sahip olması yeni bir işletim sistemine yükseltme yapmasına önlem olurken bu konuda Microsoft'un özel bir pazarlama stratejisi de yürüttüğü iddia edildi. Zira 29 Temmuz’dan sonra Windows 10’a geçiş yapmak isteyenlerin 119 dolar ödemesi gerekirken bu tarihe kadar da Windows 10’a geçmeyenlerin Windows 10’a geçiş yapması amaçlanarak böylece geçişlerin de hızlandırılması amaçlanmış olabilir.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows10-titus.jpg

Bedava Windows 10 için yolun sonu geliyor!

Windows 7 ve 8 kullananların canını sıkan "Windows 10'u Alın" yakında tarihe karışacak!



2016050614515816972.jpg
Windows 10'a geçmeniz için ısrar eden kutucuklar, yakında tarihe karışacak. Firma, "Windows 10'u Alın" uygulamasını Windows 7 ve 8.1'li bilgisayarlardan kaldırma planlarını açıkladı.
Firma, Windows 10'a ücretsiz yükseltme kampanyasının 29 Temmuz'da biteceğini bizlere dün, tekrar hatırlatmıştı. Yazılım devinin WinBeta'ya yaptığı bir açıklamada ise herkesin canını sıkan yükseltme uyarısının 29 Temmuz'dan sonra devre dışı kalacağı bilgisi verildi:
"Detayları tamamlamak üzereyiz, ancak 29 Temmuz itibariyle Windows 10'a kolay yükseltmeye olanak tanıyan Windows 10'u Alın uygulaması, dünya çapındaki PC'lerde devre dışı bırakılacak ve yavaşça kaldırılmaya başlanacak. Windows 10'u Alın uygulamasının sunulması nasıl zaman aldıysa, onu geri çekmek de zaman alacak."
Microsoft, ücretsiz yükseltme olanağını 29 Temmuz'da bitirmeyi planlıyor, ancak bu kararını değiştirmek için zamanı var. Firma, yükseltme uygulamasını kaldırmanın "zaman alacağını" söylüyor; buradan bazı kullanıcıların 29 Temmuz sonrasında da, bir süre için Windows 10'a yükseltme olanağının bulunacağı sonucu çıkarılabilir.
Windows10-titus.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa


Windows 10’un ücretsiz yükseltmesi 28 Temmuz itibariyle son buluyor.

Microsoft, geçen sene çıkardığı Windows 10 işletim sistemiyle ilk bir yıl boyunca hak sahiplerine ücretsiz yükseltme müjdesi vermişti.

windows_10_hero_by_amdpastrana-d8yt4x4.jpg

Bu süreçte toplam 300 milyondan fazla sistemin yükseltmeyle Windows 10’a terfi ettiği belirtiliyor. Bu imkan hala devam ediyor ve Windows 10’a yükseltilen sistem sayısı hayli artıyor.
Ancak Microsoft tarafından verilen bu bir yıllık ücretsiz yükseltme desteği, 28 Temmuz’da sona eriyor ve Windows 10 ücretli hale geliyor. Microsoft, kullanıcıların kafasındaki soruları gidermek için konuyla ilgili detayları şimdiden paylaştı.

images

Halen Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 kurulu olan sistemler, 28 Temmuz’dan sonra Windows 10’a yükseltilmek istendiğinde, 119 dolar ödeme yapılması gerekecek. Microsoft, artık bu eski Windows sürümünü kullananlara bildirimler göndererek yükseltme yapmalarını istiyor. 28 Temmuz’a kadar ücretsiz gerçekleştirebileceğiniz bu işlem için, sonrasında 119 dolar ödemek gerekecek.

windows_10_hero_by_amdpastrana-d8yt4x4.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
images


Windows 10 Mobile Redstone Güncellemesi 512MB RAM ve 4GB Depolama Alanı için Desteklenmeyecek

Windows 10 Mobile Redstone için sistem gereksinimleri listesini güncelleyen Microsoft, 512MB RAM ve 4GB dahili depolama alanını sistem dışında bıraktı.

364043.jpg


images



Microsoft, Windows Phone platformu ile düşük konfigürasyona sahip akıllı telefonlarda da iyi bir kullanıcı deneyimi yaşatmayı başarmıştı. Gelişen teknoloji ile birlikte sistem gereksinimleri de artarken Microsoft, Windows 10 Mobile Redstone güncellemesi için sistem gereksinimleri sayfasında bazı değişiklikler yaptı.
Microsoft, Mart 2015 tarihinde Windows 10 Mobile için sistem gereksinimlerini açıklamıştı. Ne var ki Windows 10 Mobile güncellemesinin Mart 2016 tarihinde yayınlanması ile birlikte bazı Windows Phone 8.1 Lumia cihazlar güncelleme listesinin dışında kalmıştı. Windows 10 Mobile Redstone güncellemesini hazırlamaya devam eden Microsoft, bu işletim sisteminden en iyi kullanıcı deneyimini almak için gereken minimum donanım özelliklerinde bazı değişikliklere gitti.
Buna göre 512MB RAM ve 4GB dahili depolama alanı özellikleri Windows 10 Mobile sistem gereksinimleri listesinden çıkarıldı. Bu noktadan sonra üreticiler Windows 10 Mobile akıllı telefonları minimum 1GB RAM ve 8GB dahili depolama alanı özellikleri ile geliştirmek zorunda olacak. Microsoft ayrıca geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan bilgilere göre henüz duyurusu yapılmayan Snapdragon 830 yonga seti ile birlikte Snapdragon 625 ve Snapdragon 820 yonga setleri de desteklenen işlemciler listesine eklemişti.

images

Microsoft ayrıca OEM üreticileri için donanım kullanma sınırlarını da yeniledi. Ekran çözünürlüğe göre sistem belleği sınırı getiren Microsoft, kullanılan ekran çözünürlüğünde göre şu tabloyu yayınladı:
Tablo 7: Windows 10 Mobile çalıştırmak için RAM gereksinimleri
Ekran
çözünürlüğü
Baseline
RAM gereksinimleri
SoC satıcı / OEM bileşenlerinde kullanılabilir m
Maksimum ram
x 1440 2560 (WQHD)≥ 3 GB<= 135 MB
x 1080 1920 (FHD)≥ 2 GB<= 115 MB
960 x 540 (QHD)1280 x 720 (HD / 720p)
1280 x 768
800 x 480 (WVGA) için
854 x 480 (FWVGA)
≥ 1 GB<= 115 MB



Microsoft, Windows 10 Mobile Redstone güncellemesi ile birlikte 64-bit işlemci desteğini de etkinleştirmeye hazırlanıyor. Fakat, özellikle Lumia 950 ve Lumia 950 XL gibi halihazırda 64-bit işlemciye sahip olmasına rağmen mevcut 32-bit Windows 10 Mobile yüklü cihazların 64-bit veri yoluna geçiş yapıp yapamayacakları konusunda ise şimdilik herhangi bir bilgi bulunmuyor.

images
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Uzun zamandır beklenen Windows 10 yıldönümü güncellemesi nihayet çıktı.

Microsoft’un bir yıldır üzerinde çalıştığı Windows 10 Yıldönümü Güncellemesi hazır. Microsoft’un yaptığı açıklamaya göre güncelleme kullanıcılara aşamalar halinde sunulacak. Güncellemeyi ilk edinecek kişiler, yeni bir Windows bilgisayar alanlar olacak.
Windows 10 Yıldönümü Güncellemesi, “Windows 10 sürüm 1607” olarak geçiyor. Bu güncellemeyi almak için özel olarak yapmanız gereken bir şey yok. Bu standart bir güncelleştirme olduğu için, kendiliğinden indirilip yüklenecektir.
Windows 10 Yıldönümü Güncellemesi nasıl yüklenir?

Eğer biraz eski bir bilgisayarınız varsa ve Windows 10 Yıldönümü Güncellemesi’nin otomatik olarak yüklenmesini beklemek istemiyorsanız hiç sorun değil. Ayarlar’dan Güncelleştirme ve Güvenlik menüsüne, oradan da Windows Update kısmına gidin.
Söz konusu güncelleme, “Windows 10, sürüm 1607 özellik güncelleştirmesi” olarak görünecektir. Bu güncellemeyi indirdiğinizde, Windows 10 Yıldönümü Güncellemesi’ne kavuşacaksınız.
Windows10-titus.jpg





Windows10-titus.jpg



Windows 10 Mobile kullanıcıları bekleyecek

Windows 10 Mobile kullanıcılarına ise kötü bir haberimiz var. Windows Phone kullananlar, Windows 10 Yıldönümü Güncellemesini henüz alamayacaklar. Windows Mobile kullanıcıları bu duruma üzülseler de, Microsoft’un hazırladığı listede Windows telefonlar bulunmuyor.
Windows 10 Mobile kullanıcıları, her zamanki gibi bu güncellemeyi de beklemek durumundalar. Microsoft’un yaptığı açıklamalara göre söz konusu güncelleme, telefonlara önümüzdeki birkaç hafta içinde sunulacak.

Geride bıraktığımız haftalarda Microsoft tarafından Windows 10 Anniversary Update yayınlanma tarihi 2 Ağustos olarak açıklanmıştı. Nihayet beklenen gün geldi ve Microsoft, Windows 10 Anniversary Update (Yıldönümü Güncellemesi) için düğmeye bastı. Windows 10 Anniversary Update ilk olarak yeni Windows 10 bilgisayarlar için yayınlandı. Önümüzdeki günlerde tüm Windows 10 bilgisayarlar Windows 10 Anniversary Update
güncellemesini alacak.

Windows10-titus.jpg



Ink_Workspace_11.gif


Windows 10 Yıldönümü Güncellemesi Yenilikleri

Microsoft, Yıldönümü Güncellemesi ile Windows 10 işletim sisteminde oldukça önemli sayısız geliştirmeye imza attı. Sadece batarya performansı için bile 150'den fazla değişiklik ve düzeltmeler yapıldı. İşte Windows 10 Anniversary Update ile gelen yeniliklerden öne çıkanlar:

  • Windows Ink, Windows’un gücünü kaleminizin ucuna getirerek, kolay ve hızlı not almanıza, bir ekran alıntısı üzerinde ya da sıfırdan çizim yapmanıza olanak tanıyor.
  • Windows Defender ve Windows Hello’da uygulama ve web siteleri için yeni güvenlik özellikleri var.
  • Microsoft Edge ile gelen artırılmış güç verimliliği, PC’nizin pil ömrünü en iyi şekilde kullanmanızı sağlıyor; Pinterest Pin It Button, Amazon Assistant, AdBlock, Adblock Plus, LastPass gibi yeni uzantılar tarayıcı deneyiminizi daha fazla kişiselleştirmenize yardımcı oluyor.
  • Cihazınızı açmanıza gerek kalmadan soru sorabilmeniz, PC’nizden müzik çalabilmeniz veya anımsatıcı ayarlayabilmeniz için Cortana kilit ekranının üzerinde yer alacak. Cortana ayrıca ABD ve Birleşik Krallık’ta Xbox One’da da kullanılabilecek.
  • Yeni Windows Mağazası, Windows ve Xbox’ın en iyilerini bir araya getiriyor. Artık iş ve eğlence için aradığınız her şeyi aynı yerde bulacaksınız.
  • Modern dersliğe yönelik yenilikler, eğitimcilerin kısa sürede kullanmaya başlayabilecekleri yepyeni araçlar ile daha hızlı ve daha basit bir kurulum içeriyor.

Windows 10 Anniversary Update güncellemesinin bilgisayarlar için yayınlanmasından sonra gözler Mobil sürüme çevrildi. Fakat Microsoft'un yaptığı açıklamaya göre bazı hatanın giderilmesi için Windows 10 Mobile Anniversary Update güncellemesinin yayınlanmasına bir kaç haftayı bulacak.

Windows10-titus.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
RED3Xm.jpg

Windows 10 güncellemesine antivirüs engeli!

Eğer PC'nizde bu antivirüs paketi yüklüyse, Windows 10 Anniversary Update sizin için bir eziyete dönüşebilir!

RED3Xm.jpg

@mehmetkarahanlı@

20160805183401494103.jpg




Intel işlemciye sahip PC'lerinde Avast'ın anti-malware çözümlerinden yararlanan kullanıcılar, Windows 10 Yıllık Güncelleme'yi yüklerken BSODolarak da bilinen Mavi ekran sorunuyla karşılaştıklarını rapor ediyor.
Avast kullanıcılarının raporlarına göre Yıllık Güncelleme süreci başladığında PC nihayet "system thread exception not handled" hatası vererek çöküyor. Bunun ardından sistem Windows'un bir önceki duruma geri dönüyor ve kullanıcıları söz konusu güncellemeyi yeniden indirmeye ve güncelleme sürecine yeniden başlatmaya zorluyor

notify-when-windows-10-is-ready-100599876-large.idge.jpg

Avast tarafından yapılan açıklamada bu sorunun yalnızca son nesil Intel CPU'larla çalışan cihazlarda meydana geldiği belirtiliyor. Bu durumdaki kullanıcıların cihazlarında Avast yüklü durumdaysa Yıllık Güncelleme'yi başlatmadan önce Avast programını sistemden kaldırmaları gerekiyor.

ximg_56299abf806c8.png.pagespeed.gp+jp+jw+pj+js+rj+rp+rw+ri+cp+md.ic.I6fLV9sNtR.png


nov-update.jpg


make-windows-10-volume-like-windows-7-136404606392603901-160315152847.jpg


anniversary%20update.jpg


2001034045.jpeg


microsoft-build-2016-event-verge_162.0.jpg


mqdefault.jpg


Windows-10-Pufleri.jpg






windows10-pic14.png


521004ce2145e4a4820785d88e4500d4_40ffc3620a9eeffb1d20e1b55a11e900.png
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Windows 10'da Yeni Güncellemeler Var![/h][h=2]Windows 10 için yapılan son kapsamlı güncellemenin ardından yeni bir güncellemenin daha geleceği öğrenildi.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
windows-10-da-yeni-guncellemeler-var.jpg
Windows 10 işletim sistemi ile piyasaya iddialı bir giriş yapan Microsoft, sistem için iyileştirmelerini sürdürüyor. konu ile ilgili elde edilen son bilgilerde Windows 10 için sunulan 14926 derlemesinin ardından kapsamlı bir güncellemenin daha yapılacağı belirtildi. Bu bakımdan bugüne kadarki en büyük güncellemenin ardından kullanıcıları yine kapsamlı bir güncelleme bekliyor.
Windows 10 Yeni Güncellemede Neler Var?
Windows 10 için yapılacak yeni güncellemede en dikkat çeken yenilikler; Skype ön izleme, Haritalar uygulamaları ve Audio 2.0 USB desteği oldu. Microsoft tarafından yapılan açıklamalarda bu 3 özellik üzerine vurgu yapılırken, özelikle Audio 2.0 desteği uzun zamandan beri bekleniyordu. Güncelleme ile birlikte kullanıcılar 14926 derlemesinden Windows 10 14931 sürümüne güncellenecek. Bu bakımdan güncelleme konusunda kişiler Windows sürümlerine bakarak da durumu kontrol edebilecek.
Neler Değişiyor?
Windows 10 için yapılan açıklamalarda haritalarda daha iyi sonuçların sağlanması ve en önemlisi de anlık trafik raporunu sunulması için küçük değişiklikler yapılmış durumda.
Skype Preview’de yapılan değişikliklerde ise kişilerin varsayılan mesajlaşma uygulaması olarak Skype seçebilmesi mümkün.
Belirtilen özelliklerin dışında ise pek çok iyileştirme ve güvenlik düzenlemeleri Windows 10 yeni güncellemesi ile birlikte kullanıcılara sunuluyor.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
microsoft-windows-10-icin-yeni-bir-insider-34py.jpg


Microsoft, Windows 10 için Yeni Bir Insider Güncellemesi Yayınladı

Microsoft, Windows 10'un bir sonraki büyük güncellemesi için geliştirme çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Windows 10 Yapı 14931 sürümü Insider Fast Ring için yayınlandı.

tum-ayarla-bildirimler.jpg


Redmond merkezli yazılım ve teknoloji devi Microsoft, 2 Ağustos tarihinde Windows 10 platformunun ilk büyük güncellemesi Windows 10 Anniversary Update güncellemesini kullanıma sunmuştu. Microsoft, Windows 10 platformunun bir sonraki büyük güncellemesini de Windows 10 Redstone 2 kod adı altında geliştirmeye devam ediyor.
Windows Insider programı çerçevesinde kullanıcılar tarafından da test etme imkanı sunulan derlemeleelw yayınlayan Microsoft, bu kapsamda Windows 10 Yapı 14931 sürümünü Insider Fast Ring kullanıcıları için yayınladı. Genel olarak performans iyileştirmeleri ve hata gidermeleri içeren Yapı 14931sürümü çok fazla dikkat çeken yenilik getirmiyor.


maps-app-dark-modepng1474542386.png

Windows 10 Yapı 14931 Insider Fast güncellemesi ile birlikte Geri Bildirim Merkezi uygulaması da 1.1608.2441.0 sürümüne güncellendi ve Koyu tema modu ve bazı yeni özellikler kazandı. Ayrıca Windows Haritalar uygulaması da güncellenerek ev veya iş güzergahındaki trafik durumunu kontrol etme özelliği eklendi. Ayrıca Windows Haritalar uygulamasında otomatik tema seçimi ile sistem temas ayarları otomatik olarak uygulanabiliyor. Güncellenen Skype uygulaması sayesinde ise Windows 10 Mobile telefonunuzda varsayılan uygulama olarak Skype seçili olduğunda Windows 10 bilgisayarınızdan SMS ve MMS mesajlarını alıp gönderebilirsiniz.


untitled-2-groupedpng1474542483.png

Windows 10 PC Yapı 14931 ile Giderilen Sorunlar:


  • Başka bir kullanıcı hesabına geçiş sırasında bu hesaba giriş yapamayarak, siyah ekran yaşamaya neden sorunu düzeltildi.
  • Windows Hesaplama Makinesi, Alarm & Saat ve Ses Kaydedici gibi yerleşik Windows 10 uygulamalarının yeni bir sürüme güncelledikten sonra çalışmamasına neden olan sorun düzeltildi.

Microsoft, Windows 10 işletim sistemini pc, tablet ve akıllı telefonlar için eşzamanlı olarak geliştirmeye devam ediyor. Bu nedenle Yapı 14931 ya da daha üst bir sürümün yakında Windows 10 Mobile için de yayınlanmadı bekleniyor. Windows 10 Mobile Yapı 14926 sürümünde ortaya çıkan iki sorun nedeni ile Windows 10 Mobile kullanıcıları yeni Insider Fast Ring yapısı için bir kaç gün daha beklemek durumunda kalabilir.

microsoft-windows-insider-icin-yapi-10-0-10586-63-guncellemesini-yayinladi-63819-600x443.jpg


guncelleme-mobile-windows-10-insider-yapi-microsoft-wptr-2-redstone-Windows-10-Mobile-yildonumu-guncellemesibasladi.jpg


3(5).png


Windows-10-Pufleri.jpg


windows-10-guncellemesi-baslamazsa-ne-yapilmali-7492-615-320.jpg


windows-10-update-anniversary.jpg


windows-10-pcnizi-yavaslattiysa-cozum-kolay5e7d00134ba3a8b3e37e.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows-10-Insider-Preview-Build-10525.jpg

Windows 10 için Yeni Bir Güncelleme Daha Yayınlandı

Microsoft, Windows 10 Yapı 14393.321 sürüm numarası ile Ekim ayı toplu güncelleştirmesini yayınladı. İşte güncelleme ile gelen yenilikler ve değişiklikler..

windows-10-icin-yeni-bir-guncelleme-daha-if70.jpg


Ağustos ayında Windows 10 Anniversary Update güncellemesini kullanıma sunan Microsoft, yayınladığı aylık toplu güncelleştirmelerle kullanıcılar için Windows 10 işletim sistemini daha kullanışlı hale getirmeye devam ediyor. Microsoft, Ekim ayı toplu güncelleştirmesini Windows 10 Yapı 14393.321sürüm numarası ile Windows 10 bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlar için yayınladı.

Windows 10 Yapı 14393.321 Mobil Sürüm Değişiklikleri:
Windows 10 Yapı 14393.321 sürümü production Ring (insider dışı) ve Windows Insider Release Preview halkaları kullanıcıları için sunuldu. Bu güncelleme, Windows Insider Fast ve Slow Halka kullanıcılarında görünmeyecektir. Güncelleme ile Windows 10 Mobile Anniversary Update güncellemesinde yaşanan bazı önemli sorunlar giderilerek günlük kullanım deneyimi önemli oranda geliştiriliyor.



  • WiFi ağına bağlıyken oluşan aşırı batarya kullanımı sorunu giderildi
  • Parmak izi ya da İris Tarayıcı ile oluşan giriş sorunu giderildi
  • Yüksek CPU kullanımına neden olan sorun giderildi

Microsoft, Windows 10 Yapı 14393.321 sürümü ile masaüstü bilgisayar ve tablet bilgisayarlar için dikkat çeken geliştirmelere imza atıyor. KB3194798 numaralı toplu güncelleştirme olarak güncelleme ile bilgisayar sürümünde yapılan değişiklikler ise şu şekilde:


  • Bluetooth ve Dosya depolama sisteminde geliştirilmiş güvenirlik
  • Bazı yazıcı sürücülerinin yüklenme sorunu giderildi
  • Oturum açma esnasında yaşanan şifre sorunları giderildi
  • Ağlar için geliştirilmiş Access Point Name (APN) desteği
  • multimedia playback, gün ışığı koruma ayarı, kimlik doğrulama, Internet Explorer 11 ve Windows Shell için hata gidermeleri ve geliştirmeler
  • Microsoft Edge, Internet Explorer 11, Windows registry ve diagnostics hub için güvenlik güncellemesi

Microsoft, toplu güncelleştirmeler dışında 2017 yılında yayınlanması beklenen yeni bir özellik güncellemesini de geliştirmeye devam ediyor. Redstone 2 kod adı altında geliştirilen yeni Windows 10 güncellemesi ile özellikle Windows 10 Mobile için bir çok yeni özelliğin kullanıma sunulması bekleniyor.

original
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Windows 10'a Yeni Güncelleme Geliyor[/h][h=2]Microsoft tarafından piyasaya sunulan Windows 10 için büyük bir güncellemenin daha kullanıcılar ile buluşturulacağı belirtildi.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
windows-10-a-yeni-guncelleme-geliyor.jpg
Microsoft, Windows 10 işletim sisteminde beklentileri oldukça yükseltirken yeni sistem için 2016 yılında yapılan büyük güncellemenin ardından 2017 yılında da yine iki büyük güncellemenin yapılacağı belirtilmişti. Bu konuda çok fazla detay vermekten kaçınılsa da çeşitli sızdırmalar ile gündemde yer almayı başaran Microsoft, önümüzdeki aylarda yapacağı yeni güncellemeyle birlikte işletim sistemindeki performansı daha üst seviyelere çıkaracak.
Elde edilen bilgilerde 2017 yılı içerisinde iki büyük güncellemenin yapılacağı öğrenilirken yapılacak bu güncellemeler ile birlikte cihazlardaki performans çok daha üst seviyeye çıkarılacak. Bu bakımdan yeni güncellemenin yapılacak olması pek çok açıdan kullanıcılara avantaj sağlayacak.
Ne Zaman Geliyor?
İşletim sistemi için kapsamlı yenilikleri getirecek olan yeni güncellemenin üstelik net bir tarihi belirtilmiş durumda. Resmi olmasa da gündeme sızdırılan son bilgiler dahilinde işletim sistemi için yapılacak güncellemenin güncelleme tarihi 17 Mart olacak. 17 Mart tarihi itibariyle piyasaya sunulacak olan güncelleme sayesinde çok daha etkin ve kullanışlı bir işletim sistemini kullanmak mümkün olacak. Bu açıdan şu anda oldukça iyi durumda olan Windows 10 yapılacak yeni güncelleme ile birlikte çok daha farklı ve gelişmiş özelliklere sahip olacak.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
lumia-telefonlar-icin-windows-10-mobile-guncellemesi-ne-zaman-baslayacak.jpg


Microsoft, Windows Kamera Uygulamasına Önemli Bir Güncelleme Yayınladı

Windows Kamera uygulaması, Windows Insider fast ring kullanıcıları için yeni özelliklere ve yeni bir ara yüzle güncellendi. İşte Windows Kamera uygulamasının yeni özellikleri..

microsoft-windows-kamera-uygulamasina-znmo.jpg


Microsoft, Windows 10 ve Windows 10 Mobile için bir sonraki büyük güncelleme üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmalara uygulama geliştirmelerine de dahil eden Redmond merkezli teknoloji devi, bu kapsamda yapılan uygulama geliştirmelerine de ilk olarak Windows Insider fast ring kullanıcılarına sunarak test etmelerini ve mümkün en iyi güncellemeyi tüm kullanıcılara sunmayı amaçlıyor.

Microsoft'un yaptığı uygulama geliştirme çalışmaları arasında Windows Kamera uygulaması da önemli bir yere sahip. Nokia'dan devralınan Lumia Kamera uygulamasının temelleri üzerinde geliştirilen Windows Kamera uygulaması yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Windows Kamera uygulaması, Windows Insider fast ring kullanıcıları için yeni bir ara yüz ve özelliklerle güncellendi.

windows-10-camera-1200x675jpg1476776433.jpg


Windows Kamera v1016.11 numaralı sürümde fark edilen yenilikler:



  • Yeni ikonlar
  • Yeni timelapse özelliği.
  • Yeni kare görüntü inceleme simgesi sağ alt tarafta artık kullanılabilir.
  • Zamanlayıcı, ana kullanıcı arayüzünde kullanılabilir

Bilindiği üzere Windows Kamera uygulaması otomatik ayarlarda en iyi çekimi yapmak üzere piyasanın en iyi özelliklerine sahip. Bunun yanında gelişmiş fotoğrafçılık özellikleri arasında manuel ayarlarda profesyonel çekim yapabilmek de mümkün. Microsoft, yayınladığı yeni güncelleme ile kullanıcı deneyimini geliştirirken, yeni ikonlar ve yenilenen ara yüz tasarımı ile kullanımı da kolaylaştırıyor.

Eğer siz de Windows Insider fast ring kullanıcısı iseniz buradaki Windows Store uygulama mağazası bağlantısı üzerinden Windows Kamera uygulamasını indirebilir ya da yüklü uygulamanızı güncelleyebilirsiniz.

Windows-10-Mobile-logo.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows-10-mobile-redstone-guncellemesi-ile-gelen-yenilikler-95134.jpg


Microsoft, Windows Ink'e Önemli Yenilikler Getirdi

Windows 10'a gelecek yeni güncelleme, bu özelliği kullanan Windows kullanıcılarını fazlasıyla sevindirecek!


microsoft-windows-inke-onemli-yenilikler-getirdi.jpg



Yakın bir zamanda Windows 10 için yeni bir ön izleme mimarisini kullanıma sunanMicrosoft bu sayede kullanıcıların Windows Ink için bir dizi işlevsellikten yararlanmalarını sağladı. Söz konusu işlevsellikler arasında yeni bir Stencil özelliği ve Fotoğraflar uygulamasıyla entegrasyon da yer alıyor.
Kullanıcılar artık bir kurşun kalem, tükenmez kalem ya da biraz daha havalı işler için bir kaligrafi kalemi kullanarak Fotoğraflar uygulamasında görsellerde etkileyici düzenlemeler yapabiliyor. Özelleştirdiğiniz bu fotoğrafı kaydettikten sonra da bunu yine sabit bir görsel ya da resim üzerinde yaptığınız çizim sürecini sürekli oynatan bir video olarak da paylaşabiliyorsunuz.
Stencil aracı da Microsoft tarafından yapılan açıklamada belirtildiği üzere iletki ve pusula işlevlerini bir araya getiriyor ve böylece özellikle bir çember ya da keskin bir yay çizerken büyük bir kolaylık sağlanıyor.
Ayrıca uygulamadaki cetvel özelliği de kullanıcıların kesin açılar çizmesini kolaylaştıracak biçimde bir sayısal derecelendirme işlevine sahip oldu. Windows Ink Workspace'in açılır kalem menülerinde yapılan düzenlemeler sayesinde de artık çok daha kolay bir biçimde hem renk hem de genişlik ayarları yapmak mümkün.

lumia-telefonlar-icin-windows-10-mobile-guncellemesi-ne-zaman-baslayacak.jpg


Ink üzerinde yapılan yeniliklerin yanında 14951 ön izleme mimarisi ayrıca kamera uygulamasında ve touchpad'lerde de bir dizi düzenlemeyi beraberinde getirdi. Buna göre kullanıcılar artık kamera ayarlarına doğrudan kamera arayüzünden erişebilecekler. Ayrıca yakınlaştırma özelliği de artık çok daha işlevsel bir hale geldi.

Windows-10-upgrade.png
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows Güncellemelerinin Boyutları "Coştu"

Windows 10 güncellemelerinin giderek artan boyutları, görünüşe göre Windows 7 kullanıcılarını da yakından ilgilendiriyor!


windows-guncellemeleri-costu-735x400.jpg




Microsoft tarafından yapılan yeni bir açıklamaya göre Windows 7 için gelen yeni toplu güncellemeler, aylık 500 MB'lık bir boyuta ulaşacak. Windows 10'un toplu güncellemelerinin boyutunda yaşanan artışa benzer biçimde firmanın bu ay yenilediği Windows 7 güncellemelerininboyutlarında da dikkat çekici bir artış meydana geldi. Bu artışın, daha da yükselmesi söz konusu gibi görünüyor.
Geçtiğimiz ay LANDesk tarafından paylaşılan ve verilere göre yeni işletim sisteminin üç sürümü için sunulan Windows 10 toplu güncellemelerinin boyutu arttı. Windows 10 yapı 1507 için sunulan güncellemelerde 32-bit için yüzde 153'lük (184 MB'den 466 MB'a) ve 64-bit için de yüzde 181'lik (466 MB'dan 1.034 MB'a) bir artış söz konusu.
Windows 10'un ilk "özellik güncellemesi" olarak bilinen 1511 sürümünde de 64-bit için sunulan güncellemede 49 MB'dan 989 MB'a kadar bir artış gerçekleşti. Bu da 12 aylık bir sürenin ardından dev bir büyüme oranı anlamına geliyor.
İlk olarak geçtiğimiz Ağustos ayının başında sunulan en yeni Windows 10 sürüm 1607'de ise 64-bit'lik edisyonda 113 MB'dan 781 MB'a kadar bir artış görüldü, ki bu da yüzde 591 gibi önemli bir büyümeye işaret ediyor.
Güncellemelerin boyut açısından bu denli artış göstermesinin temel nedeni ise bunların birikmiş ve topku halde sunulan güncellemeler olması. Windows 10'la birlikte birikmiş güncellemeler hem güvenlik hem de özellik güncellemeleri içerdiği için bu artışın aslında iyi bir nedeni olduğunu da söyleyebiliriz.



Windows-10-g%C3%BCncellemeleri-indirme-754x365.png
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst