gittigidiyor

Windows 10’a yükseltme mesajlarından kurtulmanız mümkün

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
windows-10-update-140116-1024x576.jpg

Microsoft, Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcılarına Windows 10’a geçişe teşvik etme niyetini yeni işletim sistemini tanıttığı ilk günden bu yana dile getiriyor. Şirket bu amacını gerçekleştirmek için kullanıcılarına yeni işletim sistemine geçiş yapabileceklerini sürekli olarak hatırlatıyor. Ancak yazılım devinin neredeyse sürekli olarak verdiği hatırlatma mesajları, kimi kullanıcılarda ciddi rahatsızlığa yol açabiliyor.
Windows-10-Yukseltme-Upgrade-Ekrani.jpg

Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcıları, Microsoft’un en yeni işletim sistemine geçiş yapmak istedikleri takdirde Windows Update üzerinden bu isteklerini gerçekleştirebiliyor. Şirketin sürekli olarak gönderdiği geçişe teşvik mesajları da Windows Update üzerinde ve sistem tepsisinde görülüyor.
windows-10-rezerve.jpg

Microsoft’un sürekli olarak yeni işletim sisteminin promosyonunu yapmasından rahatsız olanlar Windows Update üzerinden hem güncelleme hatırlatmalarını hem de görev çubuğunda beliren güncelleme mesajlarını devre dışı bırakabiliyor Windows 8.1’e yeni geçiş yapanlar da, önümüzdeki dönemde sıklıkla karşılaşmaları muhtemel olan güncelleme mesajlarını bu şekilde kapatabiliyor.

Söz konusu
as.jpg
mesajların kapatılmasıyla birlikte kullanıcılar kendilerini Windows 10’a geçme konusunda bir baskı altında hissetmekten de biraz olsun kurtulmuş oluyor. Yeni işletim sistemine dair hatırlatma mesajlarının kapatılmasının Microsoft’un işletim sistemini 1 milyar cihaza ulaştırma hedefine nasıl bir etki yapacağı konusunda bir şey söylemek henüz pek kolay değil. Yazılım devi, Windows 10 yüklü cihaz sayısının 200 milyonu aştığını geçtiğimiz hafta açıklamıştı. Yaklaşık 5 ayın sonunda gelinen bu nokta, Microsoft’un belirlediği 1 milyar cihaz hedefinin özünde çok da gerçek dışı olmadığını gösteriyor.
windows-10-rezerve-penceresi-menusu.jpg

2015072913112770472.jpg

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.